AKVA-TERA trhy Zlín
Bohužel hengelky se panu Žídkovi moc nepovedly. Já je měl o týden dřív z Brna a taky byly chycené. Tady na rybičkách je, bavil jsem se s ním o tom. Romant dokonce strašil s obrněnkou, ale přitopil jsem na asi 31-32°C a dvakrát zalil arciflavinem, protože ten jediný jsem měl doma. Dávkování podle návodu, dvě dávky v rozmezí asi čtyř dnů. Zatím bez úhynu a ryby jsou čile k světu. Po vánocích se možná pokusím o výtěr.
Starší reakce
Musím pochválit včerejší akvaburzu, byla jsem nadšená! Dík moc pořadatelům i prodejcům!!!!!
Jana

Já si bral Razboru Hengelovu společne s uživatelem ssendy od pana Zidka,celkem 30. Rybky neprohlížel,již byly v sáčku. Ale obsypané krupičkou jsou teda pořádně(celá tělo, ploutve). Naše chyba,že sme je neprohlídly,ale prodávat ryby v takovémto stavu...

Rybičky (a vlastně vše ostatní co se koupí) je třeba prohlížet již na burze. Řešit to takto zpětně jsou velké spekulace.
Za sebe dodám, že mám D. choprae od stejného prodejce v naprosto luxusní kondici.

Ja si furt rikam jestli to tak mohl prodat.Nemohlo se to stat po ceste domu?Stres atd.Ale mel sem je v aute a po koupi sem byl za pul hodky doma.V aute sem zlehka topil.Prave nevim jestli se za tu kratkou dobu mohly tak moc osipat.Mel sem je u nej objednane a mel je uz bokem v sacku a nevim jak dlouho je tam mel on.
Nemáš na něho kontakt? Není třeba taky na rybičkách? Mám od něho jehlounky a nic.
Nebyli skoro naproti vstupu,když se sešlo ze schodů?
Ja sem si ze Tlina privezl na hengelkach krupicku.

A takových Vás asi bylo bohužel víc

.Jinak byl klid na výběr a pokoupil jsem co jsem (ne) potřeboval

,jako vždy.Díky organizátorům za snahu.
Čus všichni, tak jak to včera dopadlo? Bohužel jsem byl zaneprázdněn tak jsem se nemohl účastnit...
Určitě se pro ně nějaké ubytování najde. Pokud je nebude chtít nikdo jiný, tak si je rád vezmu.
Zdravím,
nechtěl by někdo zdarma asi 10 pavích oček, že bych je přivezla zítra na burzu. Některé jsou ještě docela malé, tak klidně i jako krmení

Tak to je dobré, právě jsem nechtěl kupovat stul, protože by se mi to nevyplatilo, ale takto bych něco malo mohl přinest

Pokud budeš chtít, tak bude k dispozici minimálně jeden stůl pro prodej přebytků. Stačí se po příchodu zeptat u organizátorů.
Zdravím, stůl mít sice nebudu, ale kdyby měl někdo zájem tak bych mohl donést:
Heteranthera zosterifolia (kosokvět úzkolistý) - 1 stonek 6-8 kč
Microsorum pteropus (hnědovka křídlatá) - trs 15-25 kč
Hygrophila polysperma - 1 stonek 6-8 kč
Vallisneria spiralis (zákruticha šroubovitá) - 13-15 kč/kus
Sušené olšové šišky - 25 ks(15kč), 50 ks(35kč), 250 ks(100kč)
Měchýřovka východní (cca 1,5 cm) - 8 kč kus

jojo, jsou noví, však si to srovnej, sortiment najdeš v sekci akce u minulých trhů
Takže jsou prodejci, kteří nemají visačku z minula?
Ono záleží taky kdo je prodává jestli chovatel a nebo překupník a nebo nějaký obchodník,který má cenu logicky vyšší a taky záleží na atraktivností barevné formy.Já jsem třeba na burze v Ostravě dal před asi pěti lety za paví očka - kobry i 20 Kč.Na jaře jsem kupoval v Ostravě na burze Gold molly za 25 Kč a o měsíc na to jsem je u nás ve zveráku koupil za 22 Kč,byly sice podstatně drobnější ale nakonec je ještě v růstu předběhli.Třeba mečovky usurijské jsem koupil v Ostravě na burze za 20 Kč a Ve Zlíně na burze je měli za 15 Kč.Určitě se tam dá koupit levněji a hlavě tam mají bohatší sortiment.Zkuste si projít seznam prodejců a kontaktovat je za kolik ty a ty ryby budou prodávat,ať máte nějakou představu.
akvakm.eu/… Tak ty dánia jsou radost, protože se téměř vždy zadaří. S ostatníma rybama tolik zkušeností nemám. I když občas se něco vytře, ale na prodej toho většinou není.
Díky za info a musím říct, že 15Kč za gupku je docela dost.Mají je za tuto cenu v tescu ve zverimexu.A žádné míchačky.Za 20kč kupuju tlamovce.Je pravda, že prodejce platí něco za místo a dopravu.A logicky bych také neprodávala levněj, když je odbyt.Nikdy jsem na burze rybek nebyla, tak se "omlouvám" všem, co je to pohoršilo.

Taky záleží to o jaké gupky jde.Já jim tam nosím pouze čisté formy ale kdybych jim tam donesl nějakou mixku tak bych asi víc než 6 - 7 Kč nechtěl.A na burze to je podobné dá se tam koupit třeba i gupka za 8 Kč,ale i třeba za 15 Kč a nebo i víc z nějakých čistých,atraktivních forem.Ty dánia jsou poměrně levné ryby které se běžně za nějakých 5 - 6 Kč vykupují,kdysi jsem je taky choval.
V pátek jsem se bavil s prodavačem v akvaristice a asi nejlehčí jikerné ryby - dánio pruhované - bere za 5Kč. Jinak paví voči bych taky dával asi dráž než za 3Kč. Jsou to čuňata a musí se jim věnovat víc péče než tetrám. Za tu práci je těch 8Kč naprosto adekvátní cena.
To jste z levného kraje, gupky chtít za 3 Kč a mečovky za 5 Kč.Za tůhle cenu je seženete možná od někoho komu se náhodou podařil odchov a potřebuje se jich rychle zbavit a ne od někoho kdo chová ryby na výdělek.Já dodávam ryby do několika akvaristik a prodávam jim gupky po 8 Kč a mečovky po 9 Kč,na burze tá cena může být ještě nepatrně vyšší.
Živorodky nesleduju, ale neonky jsou 8-11Kč podle velikosti a prodejce. Ancáky taky nesleduju, protože je neumím a hynou mi.
Na burzách jsou o něco vyšší náklady na prodej. Zase je tam mnohem větší výběr na jednom místě, tak je za to něco potřeba připlatit. Ale jak jsem psal ke konci burzy se i za takové ceny nakoupit dá, jen už bude asi např. u živorodek výrazně omezený výběr.
2 03.12.2013 21:09 majda –
reakce Je to cena za kterou kupujeme obvykle.Jen jezdíme na ty rybky k různým chovatelům, tak jsem si myslela, že je to normální nezverimexová cena.A představa, že je koupíme na jednom místě a hned byla fajn.
No a rybí polívka? Pokud máte mini akvárka, tak asi jo.My chceme obměnu celého akva, které má 600l, tak tam asi nedáme 5 rybek.To by tam nebylo nic.A jsou to druhy, co jsou všechny mírumilovné, tak proč ne?
I tak se dojedeme podívat.
Možná by mi někdo mohl napsat, jaké jsou ceny na burze, ať víme do čeho jdeme.
Díky
No to je vždycky riziko co zbyde

Taky nemusí zbýt nic.
Tak to raději všichni počkáme na konec trhů

To bude asi potřeba počkat na konec burzy. Co se neprodá může být k mání i za takové ceny.
viz odkaz nahoře na sortiment a domluvit si, ale tyhle ryby tam bývají.
NO a sestava je proboha kam? Teda pokud to je do jenoho akvária, bude z toho spíše rybí polívka.
Ta cena bude vyšší u živorodek určitě. U neonek taktéž. Možná najdete i tak levné. Přeji vám to. Jediné co mě zaráží je ta sestava rybek. Není lepší zvolit třeba dvě hejna těch neonek? Přece jenom jsou gupky dost akva znečisťující. Budete tam mít moc rybek(velké množství druhů).
0 03.12.2013 17:27 majda – živorodky
Rádi bychom si objednali u někoho pár rybek na burzu do zlína.Asi tak 30 pavích oček (různé barvičky), 30 mečovek (také mix), neonky červené 20 a černé 20 a pokud by někdo měl tak 2 sumečky žraločí a asi i zlaté ancistruse 6 kousků a jednoho samce klasického ancistruse.

Ceny tak 3kč za gupky, 5kč mečovky, 8kč neonky a ancistrusy, sumečky 40-50.
Za nabídky díky
bohužel, jedinej Tůma co měl dovést nějaký krmení je odhlášenej, strhl si papír s termíny před burzou a my je pak měnily než jsme pustily dovnitř lidi.
Leda Ondra, možná Ruský doveze zase nějaký kýble od sery jak měl v kromclu.
Ne že bych potřeboval a máš informaci, že někdo doveze nějaké krmiva zajímavější?
tak musí a někteří se i rozdvojí

Starší reakce
V Brně bývali, to je pravda. Ale asi bych si pro mě radši zajel k chovateli. Jsou to drahé a citlivé ryby. Takové ty velkoprodukční ryby na burze jsou fajn, ale výběrovky se tam spíš neprodávají.
ono fakt u nás je to s terčama na burze bída, jedině Pokojský a ten ne měl na burze snad jednou. Jinak jedenkráát Monhart z Brna. Doporučuju kouknout se na burzu do Brna, tam bývávali, ale spíše si sehnat kontakt na chovatele.
Já chtěl jenom poradit, na tom co jsem napsal si trvám, vím o čem píšu. Tím rozhodně nehaním chovatele, jenom mám v tomto směru konkrétně s terčovcema, tedy vlastně lidé kteří takto nakupují, špatný zkušenosti.

o tomhle vím a plánuju takhle ryby nakoupit. Jen mě zajímala možnost nakoupit je na burze - přece není nikde napsané, že chovatel nemůže ryby prodávat na akvaburze, ne?

Terčovci nejsou ryby, který se kupují na burzách. Pro ty si zajeď přímo k chovateli, dostaneš jistě nejednu cennou radu, uvidíš jejich rodiče, prostě budeš vědět do čeho jdeš. Podívej se do příslušných vláken, informací u koho dobře nakoupit je zde docela dost.

Myslím, že jestli někdo vezme terčovce tak jedině na objedávku.
Jediné terče-modré,které jsem kdy na burze viděl (a ty určitě taky) má Radim Pokojský,obávám se,že tomu nebude jinak ani teď

,alespoň v sortimentu prodejců nic není a myslím,že na tohle by upozornili.
Nevíte, zda budou na burze terčovci? Mám na mysli prodej mladých ryb?
jen Ondru doplním.
Kvůli těmhle dotazům je tam datum vložení a datum úpravy
pokud proběhne aktualizace, je to zobrazeno. Asi bych ještě mohl dodělat filtr pro řazení dle nejnověji upraveného, jména atd, krom těch stolů.
Ramky na 99% někdo mít bude. Určitě dojdi.
Průběžně ho doplňujeme. Možná ještě dojde k nějakým změnám, ale to co je na webu by mělo platit.
Přidat reakci
1 ...... [2] 4
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 5286x