No, zatím se mi ještě stále třou... ony si jednu jikru dokáží předávat klidně i půl hodiny a déle... Sice mi po Třístovce už brouzdá pár asi 1cm mladých, ale to pořád nic neříká o tom, zda se mi je podaří odchovat cíleně a až do dospělosti... Ale na druhou stranu, první krůčky už jsou udělány. Pokud vše klapne a rybičky budou, určitě se nejdříve podělím s kamarády a chovateli bet, tak se nemusíš bát. Myslím, že tyhle nádherné rybky se zaslouží naši pozornost. I když je fkt, že až tak výrazné barvy, jako má sameček B.channoides na tvém obrázku nemívají tyto bety pořád... nicméně přesto si dovolím tvrdit, že jsou to jedny z nejzajímavějších bet.
Jsou to překrásné rybky a jejich chov je ještě zajímavější, než jsem si myslel. Podle mne mají velkou budoucnost. Jsou totiž mnohem menší než Betta splendens, jsou velmi klidné, samečci se mezi sebou naparují, ale jen málokdy si "pocuchají" ploutve, resp. samečkové asi nikdy. Za půl roku, co je mám, okousala ocas jen jedna samička druhé, ale už jí dorůstá - samičky se mezi sebou soupeří častěji než samci, ale je to mnohem méně než u B.splendens. 1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1469x