Teď "jede" venku všechno a není to jen krmivem, že mladé rychle odrůstají.
Počasí je ideální i pro odchov choulostivějších druhů, nejen živorodých, ale i jikry kladoucích, v pohodě třeba i skalárů, teter, gavůnků, parmiček atd..
Na přiloženém fotu je část mých síťových odchovných sádek umožňujících mít v takovém rybníčku - jezírku mnoho druhů. Živé krmivo, kterého je v oněch nádržích dost, s občerstvenou vodou stále proniká stěnami k chovaným rybám. Navíc v případě nutnosti se dají rybky rychle a bez námahy "sklidit".
Tyto psané a obrazové informace mají značné komerční využití a já je pro podporu domácí akvaristiky, veřejně předkládám zcela zdarma
.
Z chovaných letněných druhů jsou v těch sádkách například Phallichthys quadripunctatus, Poeciliopsis gracilis, Poecilia salvatoris, Limia nigrofasciata, L.melanogaster, L.perugia, tři druhy skifií, několik druhů divokých i šlechtěných mečovek, několik druhů divokých i šlechtěných pavích ok, též mimo dalších, dva druhy kardinálek a mini razborky.
Od plat tam mám nejen X.xiphidium, ale i X.maculatus, X.variatus, X.couchianus a X.evelynae. U posledně jmenovaných jsem zjistil, že nesnáší jiné druhy plat a mečovek - společný pobyt odstavených samic a vztahu k odrostlým mláďatům, ale paví oka, phallocery, limie a gudeje nenapadají.
Ty ohraničené a regulované zelené porosty na hladině v sádkách vytváří azola karolínská. Nedoporučuji zavlékat okřehky, jenž nádrže plevelně zamoří a dusí.