Cichlidka Ramirezova - chov
Nympheas napsala:Potřebuje pravidelnou výměnu vody s Ph mírně nad 7,0.
V tomhle kontextu to vyznívá tak, že by to Ph nad 7 býti mělo, ale oba víme, že ideál je právě pod těch 7, takže když tazatel odtajnil svoje parametry vody, tak aby to nesvádělo k nějakým úpravám toho Ph.
Krásně se mi třou i v 7,0.
Můj sameček ramirezky neon blue samičku uhnal. Nedal ji pokoj, pořád ji vyháněl. Sotva nakladla jikry, uhynula.
To jsou pro Ramirézy rozhodně lepší parametry, než doporučovaný Ph mírně nad 7.

PH 7 a vyžší je pro ně zabijácký bych řek..já dávam mezi 6-6,5. Tvrdost kolem 5°dH a vodivost kolem 100-200 uS.
jsou jen třeba zblblý,musí se nejdřív adaptovat.Tu výměnu vody si ohlídej.
Trochu sem si to počeštil

a že se mu nelíbí to pochopim, ale že odhání všechny samice a hlída si teritorium to nechápu

cichlidky žijí v párech.. je možné chovat jak v párech tak i v menší skupince,ale některá samička nemusí samci sednout,je to jako u lidí.

.Potřebuje pravidelnou výměnu vody s Ph mírně nad 7,0.
je to ramirezova a ne raminezova, a jinak elektrik blue je na prd, a jo může se to stát

Zdravím, koupil jsem si trio(samec a 2 samice) raminézek elektric blue. Mam pocit, že zažívají typickou adaptaci na nový prostředí a jsou vybledlý. Jediný co mě zarazilo je, že samec a samice si každej vytyčili území na půlce akvária a třetí samice běhá mezi nima a oba jí zahání. Že sou na tom s pohlavím tak, jak sou je zřejmý spíš mi zaráží, že si samec dělá nárok na území a odhání obě samice. Stalo se vám to někdy? Neni jenom zblblej z novýho prostředí a až bude v poho přestane se cítit ohroženej a upustí od dominance?
Přidat reakci
1 ...... 7 ...... [8]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9908x