Odchyt ryby
Ahoj mám problém, potřebuji ze svého akva dostat ven čtyři N. Dafodily. Nevím ale jak je z něj dostat, vždy zalezou za kameny a je tov pytly. Jediná možnost co mě napadá je vydělat z akva všechny kameny a pak je lovit, ale i tak mi to přijde jako těžkej zásah do akva
Nemáte s tímto někdo zkušenost a nějakej fígl?
Starší reakce
Dobrý den.
Jsem tady nový.Jen bych rád přispěl se svou troškou...
Potřeboval jsem odchytit 12 teter kosočtv.a černý neonky ve 112-ce,bez likvidace akva a stresování ryb.No,honil jsem je dlouho až jsme toho měli všichni zúčastnění dost(ryby+já).
Pak jsem dostal nápad.Počkal jsem do úplné tmy,vzal baterku a za 10min.byly venku.
No přidám příklad, který se rozhodně nebude líbit. Jeden můj známý se pochlubil tím, že když lovil nějakou nemocnou tetru (která měla být utracena) v hodně zarostlém akva a nechtěl si rozházet kytky, vzal laserové ukazovátko a rybu s ním chvíli oslňoval. Prý pak šla krásně ulovit...ehm...
Tak se chci připojit s radou,jak chytit "nechytatelnou" rybu. U mně konkrétně mřenka pákistánská.
Už delší čas mně vadilo,že občas otravuje jiné ryby,ale když začala otravovat i mé nové terčovce,řekla jsem si dost!
Ale jak jí chytit bez rozbourání celého akva,když kdykoli jsem se přiblížila se síťkou,tak potvora zalezla za kořen.
Manžel mi vyrobil z drátu přesný rámeček(výška x hloubka),na kterou jsem natáhla moje nové punčocháče.Mřenku jsme nahnali do 1/3 akvária,která je bez kořenu a síťkou rozdělily akva ,takže se nemohla už dostat na druhou část a neměla možnost se schovat za kořen.No a pak už to šlo snadno.V téhle menší části akva jen s rostlinkama jsem ji měla chycenou během několika minut.
P.S. Nedoporučuji tuto rybu dávat mezi klidné a hodné ryby.Je to potvora kousavá.
Starší reakce
1 02.01.2008 15:52 Andrea
hm, teplotu jsem zvedla okamžitě. držím jí už asi čtyři dny na 29°C a nelepší se
byla bych nerada, kdyby se nakazily i ostatní, protože nemám karanténní nádrž.
dneska jsem si koupila skleněnou fajfku, protože té by se měly bát míň. a fakt. jedna do ní dokonce dobrovolně vlezla
Starší reakce
0 30.12.2007 11:58 rolandmynar Tady bych chtěl jen připsat, že rybky které mají "jen" bílé očka, není třeba nějak brutálně hned léčit, ale z vlastní zkušenosti -- stačí zvednout teplotu, já zvedám na 28, a za den, max dva je to pryč. Co se lovu rybek týče, je nejlepší mít velké síťky, úměrně AQ, nejlépe opravdu dvě.
tohle už se tu někde řešilo. Zkus hledat a třeba najdeš tu správnou radu.
Jinak taky pomáhá noc, když je ta ryba ospalá...
0 29.12.2007 22:38 chicko [124] 0 29.12.2007 19:33 Anonym no, zkoušela jsem je nechat "přivyknout", ale jsou hrozně lekavé (tetra červenoústá). chytím je teprve až když jsou hodně nemocné. teď jsem zjistila bílé tečky na jejích očích - snad plíseň, tak jsem přidala Omnipur, zvýšila teplotu a zkusím ještě sůl. počítám s koupí další síťky.
1 29.12.2007 18:40 chicko [124] 0 29.12.2007 18:34 Andrea – poradte jak odlovit nemocnou rybku
AHOJ,
mám děsnej problém s odlovováním rybiček z akvárka. je v něm poměrně dost rostlin a tak, když nějaká onemocní, je to hon po celé nádrži - většinou neúspěšný,protože nechci být brutální. fakt je, že používám jen jednu síťku. doporučili byste mi koupi skleněného zvonu, nějakou techniku, kdy se odlovujou nejlíp nebo cokoliv dalšího? právě mám nemocnou tetru a nechci další martýrium... Díky
Starší reakce
0 19.09.2007 10:47 jezevec pokud dojde k lovení na háček, doporučuji kleštičkami zbavit protihrotu.
0 18.09.2007 20:46 Jestr64 Roman: tak to si asi mimo ty, já to tak dělám normálně, nejdřív si rozsvítím mobil abych se připravil a pak rozsvítím světlo a lapnu je.
0 18.09.2007 18:26 Orion Ja sem Kancika pricnopruhyho taky lovil asi hodinu, vubec to neslo
lov to v noci, když je tma rychle rozsviť a ryby jsou chvíli mimo
0 17.09.2007 16:43 oldkiwinka zhasněte akva, pak si rožněte v místnosti(nebo pokdu máte noční vidění.)
prostě až když je doma tma.
pak ho jednoduše vylovíš tou síťkou (tak sem lovila tetry křivopruhý)
0 17.09.2007 16:09 Page Takhle jsem se vztekal s tetrama diamantovýma. Nakonec se mi je povedlo chytit tak že jsem si vyčíh kam vždycky zaplujou, tam jsem nastražil sítku a druhou je do ní nahnal. Pak jen sklapla past a bylo to. Moc lehko se to říká ale realizace tak lehce nejde(vony si ty mrchy plujou kam se jim zachce
)
S maximalni trpelivosti. Jak se u toho zacne clovek vztekat, nejde to.
Máte někdo zaručený typ jak odlovit ryby s dost osázeného akvária...? Snažím se odlovit kančíka příčnopruhého a už s ním bojuji asi hodinu...zkoušel jsem dvě síťky nebo ho nahnat do sklenice ale nic nezabralo...
Už si nevím rady
Jestli me ta ryba hodně nas.re tak vezmu vlasec, háček a na něj moučnýho červa a hodim mu to před jeskyňku....
Starší reakce
0 26.03.2007 09:33 jirkaHu Alfonso a ja sem si pro zmenu delal srandu
ja bych zkusil dat na dno ceren a na nej polozit naky maso(nebo neco co maj radi)
0 25.03.2007 17:10 Alfonso Já jsem to pochopil, jen jsem přidal svůj názor. Nic víc
Alfonso tady slo o rybky s velikosti cca 60cm, to by bylo na sud a misto tabletky bochnik chleba
0 24.03.2007 23:40 Alfonso – odchyt
Když jsem potřeboval odlovit jakoukoliv rybu (větší či menší), hodil jsem na dno co nejblíže ke sklu krmnou tabletu a čekal jsem se zkumavkou u tablety. Jde to mooooc dobře. Vřele doporučuji i ostatním. Ryby si zkumavky nevšímají a zajímaji se o tabletu.
no jo 4cm zivorodka a metrovy antenovec to je trochu rozdil
vono chytat bichira nebo kerickovce je taky dobra zabava
No... mě se rybičky ( paví oka ) chytnou skoro samy! už si na to zvykly! je to možný??? nebojeji se a za chvíli se chytěji ale Citrus! ten ne a ne se nechat chytit!
Starší reakce
Chytal jsem anténovce v tý šestistovce tam toho místa moc neni
Nenapadnul tě nějaký košík?Třeba starej nákupní.A do toho bazénu nacpeš i prádelní koš.Tam se Ti nezamotá.
Podle mě vůbec nevíš o čem mluvíš, ale to je asi jedno.
Přidat reakci
1 ...... ...... [7] 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2618x