Odchyt ryby
druhym dnem se snazim z mojeho pralesa dostat 2 pestrence... uz sem normalne nepricetnej.. oni to netusi. oni to VEDI !!!
esli se mi to ani dneska nepovede tak zejtra dou komplet kytky ven a uvidime kdo je tady panem
Starší reakce
Proč nepřípustná. Jde to úplně klidně i v zarostlé nádrži.
Přesně něco jsem zamýšlel udělat jako tady na obrázku z těch petek. Nemáte někdo zkušenosti přímo s odchytem ancistrusů?? Ted jsem dojel domů a zjistil jsem že už tam mám minimálně 3 gnerace malých..ti nějvětší mají tak 3 cm a ti nejmenší jsou tak těsně po rozplavání...když jsem uviděl akvárko tak jsem se zděsil jak moc jich tam je. Okem bych tipl že možná i přes 50 kusů, takže je potřebuju nějak nalákat do pasti a vylovit. Je to ve společném takže nějaké šachry se sítkou nejsou absolutně přípustné.
Starší reakce
Přesně jak radí vondr001, já to dělám s dánii pruhovanými naprosto stejně. A taky se dají použít s úspěchem různé pastičky, které jsou v tomto vlákně dříve zmiňovány. Je tam popsána i jejich velmi jednoduchá výroba.
Když jsem měla dánia, pořád mi lezly do síťky samy, i když jsem chtěla lovit jiné ryby. Ještě mi při krmení živýma patentkama skákaly do krmítka, musela jsem je pak zachraňovat.
Nasypej jim vločky, chvíli je nech žrát a pak se je pokus odlovit.
Jsou to žrouti, nechají se nalákat. Když budou u hladiny, tak máš větší šanci.
Ideální je, když je ta "chytací" hlubší...
Ahoj, chtěla bych přelovit dania, jenže mám v akvárku hodně schovek a hlavně rostlinek, takže jak vidí síťku, jsou v tahu. Nemáte nějaký trik jak na ně? Dík
Starší reakce
Ancistrusi mají při chytání tu malou výhodu, že se dají poměrně snadno nalákat do pastičky.
Danego78 napsal: Slavko problém byl v tom,že se schovávali za rostlinky a já jsem se snažil,abych si neudělal bordel,ale stejně jsem nakonec musel pár rostlin vyndat.
Ale samozrejme, že rastlinky sú problém (nakoniec je to v názve vlákna). Ja mám okrem svojej džungle aj nejaké tie korene a malý skalný útes, preto som písal, že musia prísť k prednému sklu
Inak, prvého už mám a skoro som mal aj druhého, ale málo som si odchýlil krycie sklo, takže sa mi sieťka o sklo zachytila a stihol mi z nej utiecť - ako som písal, sú to potvorky
tak v porovnání s tebou,rozhodně nee
oni mi zalezli do toho rohu a ač se to asi nezdá,tak tam se opravdu těžko se sítkou loví
ty tam máš nějaký kytky?
Tak sou venku potvůrky.Slavko problém byl v tom,že se schovávali za rostlinky a já jsem se snažil,abych si neudělal bordel,ale stejně jsem nakonec musel pár rostlin vyndat.Nakonec sem to možná měl udělat rovnou,aspon jsem si je zastřihnul
katterinecka napsala: já jsem ze 400ky lovila 10 teter 3 dny, s přestávkama...
A kde je problém? Ja sa teraz chystám na malé prísavníky pre švagrinú. Dávam si na to týždeň, samo tiež s prestávkami. Pekne na postriežke, so sieťkou v akva, budem čakať, veď tie potvorky raz k prednému sklu prídu
já jsem ze 400ky lovila 10 teter 3 dny, s přestávkama, ani v noci s baterkou to nešlo
takže,ted se pokušim vylovit ze svý 60tky,5 teter,už mám dvě
po 30 minutách
Já ti nedal odkaz na toto fórum, abys tu svůj dotaz zopakoval, ale aby sis to tady přečetl. Když přečteš poslední 2-3 stránky, budeš mít spoustu nápadů... nejlepší je jednoduchá past od flašky od okurek, jak je popsaná pár příspěvků před tím tvým.
0 15.01.2013 22:36 drak9112 dobrý den potřeboval bych poradit jak vylovit malí ancistrusi je jich tam tak 25 a netusim jak nato.
Naprosto přesně.... když jsem chytal dánia, tak mi tam furt lezly mřenky, ale když jsem chtěl mřenky, šlo z akva ven všechno včetně filtru a topítka, zůstal jen písek
A copak o štítění, já se ancíka neštítím, ale chce to opatrnost, docela nepříjemně píchaj, a chytit ho rukou není vůbec snadné... i když asi jednodušší než síťkou. Ale ta past, ta se mi líbí
Vytáhnout holejma rukama bych neměl problém... když se potvory schovaj pod kořeny, tak se mi je taky nechce vytahovat. Jak říkám, něco jednoduchého, ale spolehlivého. Což asi bude na ty potvory docela problém.
s ancíkama je to horší, nejlíp holejma rukama, ale když se někdo štítí tak jako já tak je to těžký
jak si říkal, vytahat dekorace, do každé ruky síťku a směle do toho
To mi připomíná jak jsem lovila tetry, když jsem chtěla císařky tak mi lezly do síťky kosočtverečný, když jsem chtěla kosočtverečný tak mi lezly do síťky císařky. Nakonec bylo nejlepším řešením nahnat je do valisnerek a mirně těma rostlinama připlácnout ke sklu (všechny to přežily ve zdraví)
Jo, o tomhle vím, ale sedět porád u akvárka a hlídat jestli tam něco vleze, na to neni čas. Potřebuji něco časově nenáročného, ale spolehlivého. Vleze, ale už nevyleze
Na ancály jsem zkusil 0,5l i 1,5l petku a bez úspěchu, teda pokud nepočítám, že do té malé se mi snažila vecpat dospělá samička a zasekla se tam. Připomnělo mi to jendu scénu ze samotářů
Ale potřeboval bych 4 ancíky odlovit a taky moc nevím jak na ně.
Tak na anciky teda past neznam chce to trpelivost
jinak na odlov jinych druhu pouzivam tu pet lahev a ta je supr na ty hodne hladovy ryby ale jinak teda nevim nic me nenapada
Souhlasím. Však v tomto vlákně se baví o extrémních problémech s odlovem. Asi tu nikdo nebude řešit, jak odlovit paví očko nebo třeba kardinálku. Ale jak odlovit ancíky už je větší problém... a přísavky, sekavci, miniaturní mřenky annamské, to už je úplně jiný level... To mně kdyby někdo poradil nějaký trik na ty mřenky annamské, byl bych mu velmi vděčen a věnoval bych mu i prvorozenou dceru... vlastně, prvorozenou mřenku
Já na ně udělal klasickou past z pet lahve. Udělal jsem ji menší, aby do ní nevlezla SAEčka... a co myslíš? Za chvíli v ní byla všechny čtyři SAE ve velikosti 12-15cm a ještě Japoniky... Takže kdo chce odlovit SAE, doporučuju klasickou petkovou past, ale na mřenky annamské jsem nic nevymyslel.
Tohle je ale extrém
Ano, to je pravda. Ale je to lepší, než vyházet všechny dekorace, vytrhat rostliny a vyndat dno, abys mohl takovou vyčůranou přísavku chytit. No a podle mne akvaristika je o trpělivosti, ne o tom všechno chtít teď hned.
To je řešení na které je potřeba hodně času.
A to jste ještě nechytali mřenku annamskou.... ty mrňavý potvory jsou děsně hbitý, dopředu i dozadu plavou skoro stejně dobře a jsou tak malé, že se vlezou skoro kamkoliv... Jsem smířený s tím, že je do vytíračky nikdy nepřelovím a jejich jikry budou vítanou potravou spolubydlícím ve třístovce.
Ale k té přísavce thajské. Viděl jsem na ně past někde na youtube. Nemohu ji najít, tak to zkusím popsat - byla to větší pastová krabička s víkem. To víko bylo otevřené, ale dalo se přes provázek zavřít. Chovatel do té krabičky krmil a rybky si tam zvykly. Nakonec tam vplula i ta přísavka, provázkem to zavřel a vyndal se všema rybkama, přísavku odebral, zbytek vrátil do akva. Vypadalo to docela jednoduše.
Starší reakce
Sekavce lovit ze dna jako je AquaClay s akadamou, to je horror
Dělal sem to 2x a teď už tam dám obyčejnej kremičitej písek
4 11.01.2013 08:45 O.Tom [439] To jste ještě nechytali sekavce
Ti když už jsou opravdu vystresovaní při chytání, tak se zahrabou do dna jak žížaly. Jinak běžně využijí každou skulinku
Takový ancistrus je relativně v pohodě, nachystat mu hezkou skrýš v podobě polodutého předmětu a pak ho vytáhnout i sním.
Ale nějací přísaváci a přísavka thajská to je opravdu rozdíl. Tu nikam nenalákš a trubky nevyhledává.
A co to zkusit jako já s tou tmou? Nechat ji ve tmě usnout, a pak prudce rozsvítit nebo použít baterku. Ryby jsou pak zblblé a dají se chytit. Ale některé jsou fakt potvory. Třeba dania nejdou chytit ani potmě..
Jen nahánět na krmení ti půjdou hlavně ty co nechceš chytit.
no to vobec nie je zly napad
cistou nahodou dokonca mam dve sietky jednu mini a druhu XL, to mam do jednej dat navnadu ako napr. krmivo, alebo ho s tou jednou nahanat?
zajtra musim skusit
Musíš mít dvě síťky. Jednu nalíčit a druhou jí do ní nahnat.
Tak to přeji pevné nervy. Já ji kolikrát honil v prázdném akva i půl hodiny
v zarostlé jsem se nechytal
Jsou to rychlé potvory.
Starší reakce
Lov úspěšný. Právě jsem Silvestrovky ulovila Ramirezáka a potřebovala jsem jen jednu síťku. Byl tak zblblej, že jsem ho chytila i do ruky, ale vyklouznul mezi prsty, protože jsem se bála ho polámat. Nakonec zvítězila síťka, už jsou oba v krásně prostorné stolitrové krychli. Hurá!
Hezký Nový rok!
Ten noční odlov bude možná úspěšný, držím palce, velká jako naháněcí, malá lovná, toť moje taktika, ale tu znáš.
Přátelé, jak mám vylovit Ramirezáka ze 480l, slušně zarostlých, když ten hajzlík už zná všechny moje síťky a zejména odhalil, že pokud se zašije do vallisnerií, nemám šanci. Jen podotku, že akva má na výsku bezmála 70cm, takže nápady se dvěmi síťkami apod prostě nepřipadají v úvahu. Zkusím ještě teď v noci tmu a baterku, ale moc tomu nedávám, on je vyčůranej. A taky trochu nemocnej. Zřejmě mu nevyhovují noví kolegové, jedou po něm altispinosy, ztrácí barvu a má povadlou hřbetní ploutvičku. Zatím žere, ale pokud tam straším se síťkou, nemá zájem ani o žrádlo. Dneska jsem mu (podařilo se) odlovila samičku, a pokud tam zůstane sám, mám o něj strach
PS: Samička zabrala na nasypané krmení, což u něj prostě nefunguje.
Starší reakce
Tak přesně takhle vypadala moje první past... ale do té se chytily jen paví oka
Reportáž z lovu 4.6.2012: Provázkem jsem přivázal hrdlo bez červeného vršku tak, aby do něj tekla voda ze závěsného filtru, který slouží jen jako vzduchování a honič proudu. Do hrdla jsem nasypal krmení. Krmení vířilo v lahvi, sem tam něco vyplulo hrdlem vraženým zespod do větší petky. Mřenky připluly blíže, vražené hrdlo od dobré vody se uvolnilo a odplulo, vyplašivše všechny mřenky.
Závěr: Vše vylovit, vysušit a vražené hrdlo přilepit silikonem.
Plány já mám vždy skvělé... ale ne vždy vyjdou na 100%. Ale i kdyby se nachytalo jen 10 mřenek, byl bych spokojen
Plán máš na jedničku
, potom napiš jak jsi dopadl
ˇano, pane. Přesně tak. Vrše. Jen já ji chci udělat ze dvou petek. U obou uříznu dna a vrazím je do sebe. Upevním na furt. Odšroubuju špunt a do něj bude téct výtok z filtru. Vytékat bude z hrdla vraženého do té části, kam bude voda natékat. Mřenka poplave proti proudu, vpluje do vrše a už z ní nevyplje. Já přijdu, vrši uzavřu víčkem, otočím vzhůru nohama a odnesu do akva. Odšroubuji a vypustím hrdlem dolů i s rybkama. Škoda, že neumím malovat, nakreslil bych to
Edit: Vyfotil jsem. Červený vršek odšroubuju, tudy voda bude vtékat. Opačnou stranou bude vytékat. Až tam mřenka vleze, zašroubuju červený vršek a odnesu do třístovky. Pak červený vršek odšroubuji a mřenku vyleju. Jsem zvědav, zda to bude fungovat
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 7 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2618x