Odchyt ryby
Hodně druhů krunýřovců kořen potřebuje, získávají z něho balastní látky na trávení
Okurka a granulky pro ryby žijící u dna + co si kde najdou (zbytky po rybách), kytky mi neožíraj, ale zase mi to dělaj ampulárie
Četl jsem, že je dobré mít v akváriu kořen...oni ho cucaj. Já ho tam mám a jsou na něm docela často, ale co je na tom pravdy, to nevím
0 25.08.2010 19:28 kraťas No já bych se chtěl zeptat čím krmíte ancíky,protože já je krmím vším možným a stejně mi likvidují echinodory. Dávám jim okurku, cuketu,jablko,tablety a stejně jdou ještě po kytkách
myšlenka dobrá, jen doufám že najdu tak širokou skleničku, nejsou už to žádný mrnousci, 3-5 cm
tatrovka napsala: Na klasickou síťku tam není dostatek prostoru
Čti...
Pokud máte v akváriu nějaký kokosový ořech , nebo jiný "mobilní" úkryt,na který jsou Krunýřovci zvyklí, zkuste toto: Otočte ořech tak abyste měl k otvoru přístup síťkou a až bude ryba uvnitř přiklopte otvor. Je to zdlouhavé, ale kolegovi se to osvědčilo.
Zkus je třeba nalákat na okurku do skleničky na pití
Lidičky poraďte mi prosím, potřebuju se v akvárku zbavit velkého množství přísavníků. Ovšem nastává problém, jak je z akvárka dostat. Na klasickou síťku tam není dostatek prostoru a do fajfky jsou moc velcí. Jak je odtamtud dostat? Poraďte prosím
Starší reakce
Starší reakce
0 03.05.2010 19:12 defisa fajfka je lepší a do se s ni lovit i z akvárka ale musí se to s ní umět
Starší reakce
Já je odchytávám když maj tak 1 cm, a to tak že je odsávám hadici
Dal sem do síťky malý kulatý zrcátko a kus dřeva...
No neůspěch a uherák nebo jak řikáte tý zelenině taky nic.. ani file ani granule.....ale vyndat to ze sítky a už maj chuť..achjo........
skuste dať sieťku do akvarka
a donho maly platok uhorky
Mně se osvědčily 2 síťky proti sobě
...mna to tiez caka ja mam cca 40 ks asi 1cm velkych...
...uz sa neviem "dockat" ako ich dostanem von...
-to bude bordel...
...najrychjejsie to ide najprv dat sietku do akva potom im dat zradlo nech sa zbehnu na kopu...
Tak to máš štěstí, já mám všechny rybky tak vychcané, že jediné ryby, které mi dobrovolně vlezou do síťky jsou paví očka - neboť těm je to jedno. Ale ancitrusum opravdu ne
Ti se s Pestřencema zašijou tak, že je nevytahnu pomalu ani lopatou
Uz sem to zkousela, mam jich 30 v akva
sou rychlí ale blbí, aspoň ti moji se síťky moc nebojí
Jak odchytit ancíky cca 2.5 3cm v hodně členité nádrži chci je darovat a je jich moc. Dík václav
Starší reakce
Pocit beznaděje při odlovování rybek znám taky
Teď je chytám jednoduše. Celý lov jsem otočil. Místo abych lovil síťkou, slouží síťka jako past. V jedné ruce síťku, nechám ji někde v koutě akvárka. Do druhé tenkou dřevěnou tyčku, kterou neponičím rostliny a nerozkalím vokdu, a tou naháním po akvárku rybky. Ty se většinou připlují schovat do klidného místa v síťce. Takhle během krátké chvíle odlovím i ancistusy, kteří se také špatně loví v zarostlých akváriích
1 26.07.2009 20:23 marsz Rybky by byly asi docela vyvalené, ale šlo by vypustit prostě všechno vodu a vzít rybku do ruky. Hlavně to udělat rychle.
0 26.07.2009 19:23 Metz 0 26.07.2009 19:19 Metz zkusim
Zkus 2 síťky proti sobě, jednou ho přinutíš při nahánění vlézt do té druhé, funguje to spolehlivě bez devastace akva a rybce tím neublížíš.
0 26.07.2009 19:00 Metz ano ale ten sekavec je věčně někde schovaný a vylízá v noci....sítí už jsem to zkoušel čekal jsem na něj až do půlnoci..
ale díky za tip
0 26.07.2009 18:53 Metz – Past na rybu
Ahoj,už delší dobu se snažím odlovit jednoho sekavce z akva(druhý šel bez problémů chytit)a pořád se nechce nechat.Neznáte někdo nějakou past na tu rybu??Kdysi jsem kdesi na netu viděl past na krevetky,ale už nevím kde...děkuji za rady
Starší reakce
0 05.11.2008 16:51 DeathAngell Ja osobne chytam rybky tak ze do mist kde se schovavaj dam sitku a jak se letej schovat tak najedou do pasti .
Tak moje všechy strategie selhaly
chytit bych chytil většinu ryv, třeba cyprichromise a julidáky, ale doffodiláci ne ne a se chytnout. Musel jsem přistoupit ke strategii, kterou jsem nechtěl. Vypustil jsem z akva 20% vody a vyndal všechny kameny a stejně to byldocela boj a číhaná. Nakonec jsem je všecky chytil a akva zrovna trocha předělal
Jinak nevím jak chytáte mladý rybky několik dnů vyklubané nebo trocha rozplavané. Nejvíc se mi osvědčil je odsát zahradní hadicí, samospádem. Rybky zažijí troška tobogánek, ale jinak jsou v pořádku.
Starší reakce
rybky jsou chytřejší než jsem si myslel, jakmile pohnu se síťkou tak zdrhnout do skalky a provokativně na mě čučijou
ALE, mám novou strategii, do akva jsem dal dvě sítky jen tak nsvisle do akva a občas se tam nějaká chytne, zatím jsem ulovil 4 Cyprichromise, 2 mulťáky a 2 juliďáky, ale dafodili se ne ne chytit
Toto bude asi jediná možnost jak na ně a navíc asi nejšetrnější k rybám a akva
Tak jaký byl lov? Myslím na tě, aby se podařilo
tak drzte mi palce pac jdu lovit
mam taktiku kterou sem vymyslel celej den. ryby budou zrat az ted tak doufam ze se nebudou moc bat sitky a navic jsem poslednich par hodin nechaval na akva viset obleceni aby si ryby zvykly na novej predmet. Toz doufam ze to vyjde se dvema sitkama
podobné téma třeba tady:
rybicky.net/forum/699
osobně jsem vyzkoušela tu poslední možnost (zhasnutí a pak baterka), šlo to docela dobře
Rozhodně ulovit rybu samotnou fajfkou, je mnohem těžší než síťkou... Fajfku vidí nebo cítí a nejde s ní udělat rychlý pohyb jako se síťkou (neřkuli klepnout s ní o sklo...fuj...).
2 20.10.2008 13:02 Acinonyx – Re: Dinamit
No pokial ma zmysly neklamu, tak ryby maju tzv. bocnu ciaru, ktora im dovoluje "vidiet" aj bez oci, teda reagovat na zmeny tlaku vo vode. Ked sa blizis fajkou k rybe v akvariu, tak sa meni okolity tlak vo vode, a povedal by som, ze preto ju ryby budu "vidiet". Avsak, prakticke skusenosti nemam, nikdy som fajku nemal.
0 20.10.2008 12:39 oldkiwinka – Re: Dinamit
Ale všimnou si toho
Vidí, ale cítí jistý tlak vody za sebou, a najednou fajfka, tak vypadnou.
Když jsem lovila ryby z mýho původního akva, tak se mi rozbila síťka. Jsem si na to brala sítko, co používám na krmení a ryby se ne a ne chytit. Tak jsem jim zmenšovala prostor pomocí skleněných destiček, co jsem měla po ruce a ryby do toho furt narážely. Mysleli si, že můžou plavat dál, ale dycky narazily do skla. Z toho tedy usuzuji, že ryby sklo neviděj
Ee to bohužel, nepůjde páč když se přiblížím k akva a dám do něj žrádlo tak ryby žerou, ale furt to maj posichrovaný tím, že jsou v blízkosti kamenů. Jen když odstoupím tak se tam proháněji.
To: Dinamit
Kurnik to je very good nápad, já jsem si vždy říkal k čemu ta fajfka tak může být
jestli by to šlo tak by to byla paráda. JEn abych nevyhodil zbytečně za nějakou cetku a nakonec by to ty ryby viděly
Nebo skusit takovou tu skleněnou fajfku. ty rybky to neviděj, takže si ani nevšimnou, že je chceš odlovit...
Přidat reakci
1 ...... ...... [6] 7 8
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2618x