já je mám ve splečenském spolu s neonkama červenejma, ancistrusama long fin, pancéřníčkama Sterbai a se SAE. Byly i krevetky ale jakmile přibili čtveráci, tak prakticky nebyly vidět malé krevetky a velké se už nepromenádovaly. Kupoval jsem jich 5 do 130l a časem i dospělé krevetky umlátili a co nesežrali, tak zbytky dojeli ancíci.
Teď už jsou dospělí a byli tři samičky a dva samci. Dominantní samec vyhrál a ten slabší raději spáchal sebevraždu a vyskočil mi z akva. Našel jsem ho až usušeného
Potřebujou dost členitý nebo zarostlý akva aby se měli před sebou kam schovávat a to i samičky mezi sebou.Teď někdy pozoruju námluvy, nevím jestli se mi do akva už vytřeli nebo ne, páč co jsem četl, tak jikry jsou průhledné a prťavé a ancíci by je určitě hned slupli.Nicméně přemýšlím o novém akva a že bych je zkusil vytřít.Ještě uvidím.
Pokud jsou v akva šneci, tak jim nedaj pokoj dokud tam jsou a to ani velkejm ampulárkám.Snůšku ampulárek zlikvidujou během jednoho dne.Moji žerou mražený komáří a pakomáří larvy a přes léto živý (sranda jak je loví
)
Vloček ani granulek si nevšímají, občas kousnou do granulky, ale když zjistí, že to není maso, tak už se toho ani nedotknou.
Přerůstáním zubů netrpí, takže šneci nejsou nutní, nicméně pokud jsou, tak je zábava jim je dát a hned jsou štěstnější a více se zabaví. Krom piskořek sjedí asi všechno
Někde jsem se dočetl, že při hladovění okusují ostatním rybám ploutve, u mě mají stálí přísun masa, takže žádné okusování nepozoruji.
Ostastních ryb si vůbec nevšímají jen se prohánějí mezi sebou a navečír, když se blíží čas krmení, tak se přetahují o nejlepší flek pod hladinou v proudu, kam jim připlouvají patentky.
Nevím co víc byste chtěli vědět, kdybych si vzpomněl, tak ještě písnu.