Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Miniakvárium

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Miniakvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   22.01.2011 15:20 Muž NASREDDIN [1384] Re: cezarmilan
Kdybyste občas četl, to by byla paráda. Nebo myslíte, že 2 roky na záběh akvária nestačí? Radíte jak má zaběhnout již zaběhlé akvárium, což jí jaksi nepomůže. Ryby v něm také má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.01.2011 14:24 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Aliyah
Na začiatok by som ti poradil bez rýb, daj si tam zopár slimačikov a zabehni akvárium, t.z.budeš ich veľmi opatrne krmiť,a 3-4 krát do týždňa budeš odčerpávať 1/3 vody z akva a budeš dolievať čerstvú, najlepšie odstatú vodu. Ten filter fan mikro nekupuj, zbytočne vyhodíš peniaze, pohľadaj cez google filter do minička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2011 13:46 Aliyah – Miniakvárium
1. Už pred asi dvoma rokmi som si založila rozmerovo 30.1 litrové avárko (vody tam vojde asi 20l) a nejako sa mi nedarí zbaviť sa tej nenormálnej slepej hladiny, ktorá tam je. Tá jediná gupka, čo tam je, neviem ako, ale ešte žije, ale razborky, ktoré tam chcem prikúpiť, by to asi neprežili. Nechápem odkiaľ sa berie až taký povlak. Miesto filtra mám bublifuk, a už som rozmýšľala aj nad nejakým maličkým filtrom, ale ten posledný dopadol tak že sa zanášal nejakým slizom. Čo to dokelu je? Neverím, že by z potravy bolo niečo také. Nebol by to až taký problém, keby sa to dalo čistiť, ale mám tam tie hadíkové rastliny plávajúce pod hladinou a proste sa to nedá len zobrať sieťkou z hladiny preč.

2. Filter asi nebude najlepšie riešenie v tak malom akva, že? Bude stačiť bublifuk? Už som si prečítala mnoho diskusií a stále sa nájde nejaký zástanca filtrov. Tak teraz neviem. Rozmýšľala som nad AQUAEL FAN mikro Plus.

3. Je hnednutie rastlín (teda..odhnívanie, alebo ako to nazvať) spôsobené zlou vodou alebo zlým svetlom? Nemôže to mať nič spoločné s kupovaním emerzne vypestovaných rastlín? Pretože jedna mi odhnila úplne, ale mám ten pocit, že bola divná už keď som ju doma rozbalila. Tá druhá mi odhníva postupne, toto bude zrejme vodou, trochu nevhodne vybraná rastlina a tie ostatné nie a nie rásť. Jediné, čo tam fakt rastie a drží sa sú tie hady, čo je dosť biedne.

Budem veľmi vďačná za všetky rady, sama to už nejak nezvládam :-D Už som prerábala akva pár krát a stále vydrží "fungovať" asi taký mesiac, potom sa všetko začne kaziť a je z toho mláka. tone

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 5300x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16385-miniakvarium?od=151