Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 vs. slepá hladina

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
CO2 vs. slepá hladina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2018 13:26 Muž xvalp06 [145] - ŽivorodkyRe: vaclav
Levatky si na ní rády pochutnají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2018 13:07 R Muž vaclav [14661] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kmara
Sice je to další krám do akvária ale kup si akvarijní skimmer. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2018 12:42 Jarda62 Re: kmara
Může a nemusí, může to mít i jiné příčiny, ale začal bych druhou lahví s vodou, je to i dobrá pojistka kdyby se ti podařilo burčák převrhnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2018 12:40 Muž kmara [10] - CichlidyRe: jarda62
Nemám, je to tím burčákem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2018 12:25 Jarda62 Re: kmara
Máš na burčáku druhou (čistící) lahev?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2018 12:17 Muž kmara [10] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Zdravím, neustále řeším problém se špatnou hladinou, zakoupil jsem i rampu pro lepší pohyb hladiny, ale neustále tam mám takový mazlavy povlak.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2017 01:04 Angus68 Re: LeRi
Zmizela mi za půl dne po výměně filtrační vaty, která byla hodně zasr..á ;-) Molitan zůstal nepraný!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2017 23:05 Muž LeRi [315] Re: Maq
Jinak řečeno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.12.2017 22:38 Maq Re: LeRi
Spíš s čerstvou vodou přijde nové žrádlo pro ty stávající.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2017 19:51 Muž LeRi [315] Re: jaroj
Já mám zase trochou jinou zkušenost a jelikož používám CO2 dám to sem, slepou hladinu jsem měl ať před používáním CO2 tak i s CO2 ale před nedávnem jsem trochou upgradoval filtrační materiál a jeho uspořádání ve filtru se záměrem že už nebudou měnit část vody každý týden ale jednou za 14 dnů, čou se stalo po 10 dnech? Kupodivu začala zmizet slepá hladina! Aby bylo jasno netvrdím že je to způsobeno filtrací ale spíš to přisuzuji těm výměnám vody v týdenních intervalech. Přijde mi že s čerstvou vodou se do akvária dostane větší či menší množství cizorodých bakterií a ty které už akvárium osidlují je samozřejmě mají potřebu likvidovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 22:38 Maq Re: jaroj
Pokus dobrý, ale ne. Může to být sinice, ale se sinicí i se slepou hladinou je to všechno mnohem složitější. Je hodně druhů sinic a hodně druhů organismů, které dělají slepou hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 21:20 jaroj Re: kmara
Už to to bolo párkrát spomenuté. Po založení CO2 sa zmenia pomery v akváriu, rastliny spotrebujú viac dusičnanov, niekto tu aj uvádzal ako kleslo množstvo NO3. Predpokladám, že v týchto prípadoch ide o sinicu na hladine. Možno sa mýlim, ale čítam denne tieto články a fórum už niekoľko týždňov, dosť mi to pomohlo s mojím akváriom. A ako jedna z možných príčin vzniku sinice bolo spomenuté znížené množstvo NO3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2017 20:29 Muž Driv3r [236] Re: kmara
Stahni to ubrouskem nebo rozstřikovaci rampu vic na hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 22:01 Muž kmara [10] - CichlidyRe: vaclav
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.12.2017 17:51 R Muž vaclav [14661] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kmara
Asi ano, ale je docela jedno jestli je to burčák nebo CO2 z lahve. Co to je víme, co to způsobuje se jen dohadujme. Na hledání příčiny už jsem dávno rezignoval a pořídil si skimr. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 17:30 Muž kmara [10] - CichlidyRe: vaaclav
To je mi jasný, má to spojitost s burčákem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 17:18 R Muž vaclav [14661] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kmara
To je klasika slepá hladina. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2017 16:52 Muž kmara [10] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Zdravím, je tato hladina z burčáku nebo z čeho?
Týden pouštím burčák a dneska se to udělalo

Díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 20:23 Acinonyx Re: Maq
Korene su v tomto ohlade fakt peklo. Tie moje su tam 2 mesiace a nemam pocit, ze by sa to zlepsovalo. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 20:12 Maq Re: kmara
...si aktualizuj prezentaci. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 20:10 Muž kmara [10] - CichlidyRe: Maq
Koren je asi mesic uz venku..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 20:09 Maq Re: kmara
Na vině je ve Tvém případě nejspíš ten kořen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 20:05 R Muž vaclav [14661] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kmara
Pořiď si skimmer a budeš mít klid. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 19:43 Muž kmara [10] - Cichlidy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim, potreboval bych poradit s nastavenim vyvodu z filtru, aby se hezky cerila hladina. Temer se mi nehybe a je plna bublinek z CO2 a bublinkujicich rostlin.
Diky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2013 09:36 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: drahoczek
Používám vinné kvasinky + živnou sůl do 2 pet a maká super a tu stříkačku smontuju taky zbavím se tak malé petky ;-) Koupil jsem skleněný difuzor kamínek a jiné nefungovaly jak měly ;-) A maká to dobře hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2013 06:48 Muž Jackalino [54] - MañanaRe: drahoczek
Já skimmer vypínám při krmení a během 20ti minut mám hladinu pod oponou bublinek CO2
je to normální a s rozpouštěním to nemá nic společného. Jakmile zapnu skimmer je po bublinkách. Používám akvarijni-filtry.heureka.cz/… a nemám větších výhrad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 22:15 drahoczek Re: KarlosS
A pomuže mi skimmer sebrat i ty bublinky co2 co mám na hladině? Asi se mi co2 špatně rozpouští že, kdyh ho mám ha hladině... A co tento skimmer, ve článku je i použit na stejnej filtr co mám

rybicky.net/clanky/1053-slepa-hladina-dennerle-turboskimmer
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.08.2013 18:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: KarlosS
Ale tak to sis ji prihral (na rozdil od mnohych jinych) velice dobre, pac cena mi prijde dobra a to provedeni bych nejspis dokazal velice snadno "transplantovat" i k vnitrnimu filtru ve stylu kostka s cerpadlem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 18:27 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: drahoczek
taky přihřeji:-)
mám v nabídce 2 typy:
www.aquario.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.08.2013 10:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: drahoczek
Si prihreju polivcicku:
rybicky.net/clanky/1219-diy-skimmer

Nejspis budes mit externi filtr, ale i to je resitelne, odbocka z nasavaci roury nekde u dna smerem ke skimmeru na hladine.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2013 20:21 drahoczek – CO2 a hladina
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám problém s hladinou , je plná bublinek že to snad i ubejrá světlo. CO2 přidávám z hasičáku i přes noc. Dropchecker zelenej i ráno. Hladinu čeřím celkem dost( filtr mám celkem předimenzovanej). CO2 rozpouštím jen přes obič. skleněnej diffuzor. Vzduchování nepoužívám.

Jo a taky se v těch bublinkách na hladině chytají nečistoty. Když hladinu projedu sítkou nečistoty klesnou dolů a filtr se o to po chvilce postara.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 15:02 Muž honzaprouza77 [18] Re: filipkriz
Tak slepá hladina díky lepšímu proudění do 2 dnů zmizela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 12:05 Muž larix [1420] Re: filipkriz
Na nasávanie toho čerpadla treba pripevniť (privariť?, prilepiť?, nasunúť?) plastovú trubičku s vyvŕtanými otvormi a na ňu klasicky nasunúť ten molitan. Improvizácii sa medze nekladú, trochu toho "kutilství" bude určite treba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 12:01 Muž filipkriz [53] Re: larix
tak to tedy bohuzel absolutne nemam predstavu jak by se dalo provest ...
mozna esli mate po ruce nekde nejakou fotku nekoho, kdo uz to tak ma ... ? ale vzhledem k velikosti a tvaru toho co tam ted mam me nenapada co bych tam kde jeste pridal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:52 Muž larix [1420] Re: filipkriz
Ak nechceš investovať do nového filtra, skús nejako nainštalovať ten biomolitan na čerpadlo súčasného filtra, ako ti radil Roman. To je v tvojej situácii podľa mňa ideálne - lacné a funkčné riešenie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:51 R Muž romant [27987] Re: ustavprochore
Pokud jsem se vyjádřil tak neobratně, že by to někoho mohlo svádět k urychlený změně filtrace, tak to se omlouvám. Tvoje doplňující informace jsou velmi podstatný a naprosto souhlasím s ponecháním stávajícího stavu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:44 Muž filipkriz [53] Re: ustavprochore
Jak to tady ted ctu, asi budu muset prejit na silnejsi filtr, casem, a idealne rampu, ale zatim tenhle bude muset stacit .. ten fluval poradne otestuju, protoze mi to na x mistech kapalo a teklo, neco sem snad spravil, neco nevim, neco se mozna vyskytne. prachy na novej nemam, a starej je zatim takovej 50:50 ze me vytopi nebo bude OK... tak asi tak.
kazdopadne diky za rady .. ted jeste odhalit nebo overit, esli mi CO2 jede jak ma a bude to konecne posun snad :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:36 Žena ustavprochore [567] Re: romant
Vzhledem k tomu, že jsem měla v pondělí možnost zmiňované akva vidět, neřekla bych, že se hladina málo čeří. Nejsou tam ani přerostlé kytky, které by proudění vody bránily. Ale čerstvý kořen, na který upozorňuje kolega "larix", ano. :-)
O nepříliš vhodné filtraci "filipkriz" ví, jenže ten Fluval už je dost jetej a snad i občas teče... Akva si taky v uplynulých dnech prošlo úhyny několika ryb v důsledku, pravděpodobně, vysokých N-látek, tak nevím, zda by bylo dobrou volbou do nitrifikace teď zrovna šahat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:23 R Muž romant [27987] Re: filipkriz
S tím pohybem vody je to trošku jinak. www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:19 Muž filipkriz [53] Re: romant
Kdyz to nebude stacit, mame este ve skrini starej externi fluval 103, takovej kybl se 3 vrstvama filtrovani ( houba, uhli asi a takovy kolinka ), to otoci asi 400 litru za hodinu, tak mi to pripadalo zase docela hodne, na to ze mam tak malou nadrz.. nekde psali, ze velkej otoč taky neni dobre.. tak sem poridil "adekvatnejsi" tuhle malou šunku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2012 11:16 R Muž romant [27987] Re: filipkriz
Ten Tvůj filtr třeba odpovídá objemovýmu průtoku(honič vody), ale má malej filtrační objem a to je to co se počítá daleko více. Osobně bych filtraci v takovémto akváriu řešil klasikou v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu, čímž se získá právě ten několikanásobnej objem fitračního média, oproti stávajícímu stavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:14 Muž larix [1420] Re: filipkriz
Jediný, mne známy a spoľahlivý spôsob likvidácie slepej hladiny je, ako spomínal Roman, to čerenie hladiny. Na druhej strane, slepá hladina je viacmenej len estetická záležitosť. Výmenu plynov medzi vodou a vzduchom ovplyvňuje minimálne a pri použití CO2 aspoň bráni jeho unikaniu vo forme bubliniek. Je pravdepodobné, že časom slepá hladina zmizne sama. Jej zdrojom často býva napríklad čerstvý koreň. Keď sa z neho vylúhujú (alebo spotrebujú plesňami) organické látky, situácia sa zlepší. Samozrejme, príčin môže viac.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:12 Muž filipkriz [53] Re: romant
Jj , je to maly , slaby, ale co se tyka objemu akva na ktery je to urceny, tak by to melo stacit ( kdyz mam akva mensi jak 80l) vypust vody mam ted v urovni hladiny a bubliny O2 to taky hejbou, stahnu to ubrouskem a uvidime jak se to bude dal tvorit nebo nebude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 11:01 R Muž romant [27987] Re: filipkriz
Vzduchování když se dodává CO2 jde proti a to CO2 Ti z vody vyhání, tak proto se ptám. Zkrátka se urychluje výměna plynů. Rozhejbat hladinu, to je to, čím by se mělo začít. Dát výtok vody z toho filtru výš k hladině, tak aby se ta čeřila, nebo popřemýšlet o použití roztřikovací rampy, popř. i o jiném filtru, jak na něho koukám, tak jeho filtrační objem je z kategorie slabších.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 10:46 Muž filipkriz [53] Re: romant
CO2 rozptyluju pomoci zakoupeneho difuzoru z lipoveho dreva.Pripadne vyfotim.

vzduchovaci kaminek je napojen na kompresor, prevazne vypnuto. k zcereni hladiny je to take mozne pouzit. jdu to tam prat horem dolem. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 10:19 R Muž romant [27987] Re: filipkriz
V prezentaci máš u filtru ještě nějaký vzduchovací kamínek, to je ta aplikace CO2? Obecně bych se zaměřil na pohyb hladiny a její čeření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2012 10:12 Muž filipkriz [53]
Tak jsem taky v klubu cerstvych uzivatelu CO2 se slepou hladinou :( a koukam, ze zadny osvedceny postup co by jel dobre vsem neexistuje ( klasicky :-) ) . tak snad se mi to podari nejak bez chemie odstranit

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2011 19:09 ohruska
Mě se projevila slepá hladina po opětovném založení akvária. Dřív jsem to řešil savým papírem, dnes je toho nedostatek. Tak jsem otočil malý filtr dnem vzhůru, maličko nad hladinu a povlak byl za den pryč.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.10.2011 15:11 Muž kaqpo [7] Re: Tudy
Aj ja som mal problém so slepou hladinou vyriešil som ho vďaka tejto stránke aquariumalgae.blogspot.com tento problém rieši niekde ku koncu prvej polovice stránky. Píše tam o zavedení okisličovania a rozprúdení hladiny, mne to pomohlo v priebehu dvoch dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2011 11:41 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe HaDaS
Naprosto stejný průběh u mě. Hladinu dusičnanů jsem měl stále 20-30 mg/litr, pravidelné hnojení Bioflorem (tj. PMDD bez KNO3 a fosforu). Před 7 týdny zavedení CO2 -- > mohutný růst rostlin --> pokles ducičnanů ma 5-10 mg/litr --> expanze Sinice. Jdu si koupit do drogerie sanitr, namíchám si roztok a budu ho přidávat k Biofloru.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 3740x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16072