Týrání zvířat
to je pravda
... ti blbci si nenechají říct... co si asi musí myslet... ,,modrej píseček, aby to bylo barevný; kytky nebudu pěstovat, tak aspoň umělý; autíčko jim tam dám, aby se jim to tam líbilo - ták, a akvárko je hotové... ještě chlorovanou vodu z kohoutku a hurá pustit rybičky!!´´
takový přístum k akvaristice bych trestal
Bohužiaľ sú aj takíto ľudia, najhoršie na tom je to, že niektorí si vravia akvaristi. A ani za boha si nedajú povedať, že v takýchto podmienkach sa nedá chovať nič. škoda že niečo takéto nieje trestné...
Kdyby ryby uměly řvát, tak nic takovýho nevidíme.
Máš to asi tak. Když se někdo jako pi.. narodí, tak i pi.. zdechne. Já jezdím 25 let na koních a viděl jsem hodně deb...
Fuj!
hele co jsem ještě našel :
www.youtube.com/… umělý kytky, barvený písek, nechápu chovatele..
nemůžu si pomoct... autíčko prostě do akvária nepatří... ale někdo si asi myslí že jo
Njn, někdo chtel zlatou rybku v kouli, tak ji má. Bohužel s tim nic neuděláme. Jen to může posloužit jako návod pro ostatní, jak rybky nechovat. Ovšem ale zároveň si myslim, že se najdou i horší věci, jako je například splachování do záchoda. Tahle rybka aspoň žije.....tedy zatim.
0 12.10.2010 19:02 Dalimil – Týrání rybiček
Zdravím, toto téma nebud eřešit žádné problémy... i když - vlastně, zajímají mě názory na týrání zvířat - rybiček. Co si myslíte o tomto videu?? :
www.youtube.com/… Starší reakce
Nejhorší je, když si nedá říct a stojí si za svým. Pak budeme číst dotaz: "umřely mi náhle rybky, nevíte proč?"
Ty 2x2 metry by byly ještě hodně v poměru sklenice:rybičky
Je zajímavé, že jak jsou jindy ochránci zvířat akční, tak v tomhle případě drží hubu. asi to pro ně není dost velká věc ke zviditelnění.
Zkuste se té kamarádky zeptat, jak by se cítila, kdyby ji zavřeli do pokoje 2x2 metry a ztrávila tam celý život. Je to stejné svinstvo jako "pěstírna bojovnic" v PET lahvích nebo kelímcích.
V jistém zverimexu v Břeclavi prodávají tzv. betárka. Nevim jestli to má litr??mají v tom betty .. no je to síla, ale k postatě. Dokonce je tam měli i v tech sklenicích na víno A jsem schopný říct, že to skleničky něměly objem a ni jednoho litru.
Já to tvrdim furt, že některý lidi maj v hlavě nablito.
Starší reakce
Ceny jsou různé, záleží na druhu, od pár dolarů až po několik set. U nás se jikry prodávají velmi málo. V ČR je jen pár opravdových chovatelů halanů.
Tady se můžete kouknout jak se prodávají halani v Japonsku. No jsme 100 let za opičkama
www.youtube.com/…Starší reakce
...design dobrej, ale ty malé nádržky se hrozně blbě udržují, za chvíli je z toho bažina... - ani odkalit to nejde...měla jsem 16 l pro jednoho Betťáka a musela jsem to hrnkovat a odsávat kojeneckou odsávačkou do nosu...
...raději jsem Bettám pořídila další třicítku...
Plně souhlasím pěkné do nového zařízeného bytu. Ale pro živý bytosti to je fakt týrání.
Pěkný moderní disain, ale tak pro umělé rybky NE pro živé
0 18.06.2010 16:58 wow Docela mě udivilo, že ta malá designová "akvária" prodávají i ve Sklorexu např..
Vidím to tak, že v Amerike je to podobný artikel ako donedávna závojnatky a dnes Betty. Či si to niekdo v Čechách alebo na Slovensku kúpi nijako neovplyvní ekonomiku podniku, tak prečo si niečo také zaujímavé nekúpiť? Ak sme teda schopní tomu zaručiť adekvátne podmienky pre život, v ideálnom prípade aj pre reprodukciu...
tohle uz je trosku moc ne?!!! Lucky meduza, to urcite, stastna ve sklenicce po cely 2 roky, pokud to prezije. at mi nikdo nerika, ze ta voda vydrzi vic jak par mesicu. jeste k tomu kdyz to budete mit nekde na stolku
nejsme uz tak trosku rozezrany, ze chceme za kazdou cenu neco extra
za chvilku si takhle budete moct koupit kapra na vanoce. hodite balicek do vany, zaprasite hlinou, zalijete ho MAGICKOU vodou a ve vane vam poplave supinac.
Nad tymi Triopsmi som už rozmýšlal.
Kolik pak asi stojí dávka vajíček halanců od chovatele a prodávají se běžně ?
to nejsou krevety ale to jedno jsou žabronožky a druhé listonoh...
Ta kreveta by mě zajímala, ještě jsem takovou neviděl.
0 17.06.2010 15:46 TomášKučera – Magické akvárium
Produkt "moderní civilizace" - magické akvárium:
www.boxby.cz/… . Zkušený akvarista by si s tím asi poradil, ale v rukách začátečníka je to pro živé organizmy pohroma....
Starší reakce
Ale asi pořád lepší, než dvoulitrový zázrak Marine Betta Kit... to by jeden brečel.
Bez filtru to moc dlouho nezvládne, v tak malým množštví vody.
Souhlasím... i ta bojovnice si zaslouží něco víc!
To myslíš vážně?!
Chovat bojovnici ve třech litrech?! Maximálně jí tam na krátkou dobu z nějakého důvodu přemístnit, ale ne ji tam chovat !!!
2 26.05.2010 01:17 roberto – Týrání zvířat??!!
www.allpet.cz/…
Co říkáte na tyto akvária??? myslíte, že už je to za hranicí týrání zvířat? znáte někdo někoho, kdo si tohle koupil?
Starší reakce
Hned sem si říkal, proč mám v akva razbory
.
Jéé, až se mi sliny sbíhaj
Ryba je kámoš a jíídlooo
Já to za týrání nepovažuju
Starší reakce
Ta celoroční akvarijní výstava na Novobranské patří pod ZOO Brno.
www.zoobrno.cz/… Pokud máte s něčím v této expozici problém, zkuste napsat na jejich e-mail. Mám se zaměstanci ZOO Brno takové zkušenosti, že jsou opravdu zapálení chovatelé a ošetřovatelé zvěře, takže si myslím, že připomínky přijmou.
K akváriím v restauracích - už jste byli někdy u Růžovýho pantera na Dukelské? Nádrže sice veliký, ale ani jedna ryba se mi nezdála zdravá... To prostě najdete všude.
jenom jestli tam nenaházeli nemocný ryby, to se dělá celkem často.. na zkrmení..
To sice jo, ale tady to nebylo jako že by se na ni vrhly a sežrali ji, tady plavaly napůl mrtvé ryby... Ve špinavé vodě a nemocné. Tomu týrání říkám...
v ZOO to akortá dělaj tak že jim živou potravu dávaj až po zavření zoo aby to lidské oči návštěvníka neviděly
Ale krmení je trošku o něčem jiném. V přírodě to přece probíhá totožně, v ZOO dávají hadům do terárek také živé myšky atd. Někteří tvorové žijí pouze díky živé potravě, mrtvou nepřijímají. Holt, to je život.
blbý je, že s tím prostě obyčejnej člověk nemůže nic udělat
0 12.03.2009 17:44 Lily – Týrání rybiček v Brně
V čajovně na Novobranské (u Měnínské brány) v Brně mají několik závojnatek v malé kašně, kde je mimo obrovského kamene asi 4 cm vody, je to samozřejmě nekrytý prostor, dno vypadá zaprášeně a rybkám koukají hřbety z vody. Prodavač tvrdil, že jsou tam spokojené a to už asi měsíc. (Čili zatím nepomřely.)
Pokud jste z Brna a znáte to tam, zajděte se podívat a řekněte jim k tomu své. Když nás bude dost, třeba se situace dá vyřešit po dobrém.
Starší reakce
Ve zverimexu jim jde pouze oto rybky prodat, až na pár výjimek kde se o ryby dobře starají.
Nemyslim si, ze nejaky chovatel by mel radost, ze jeho pracne odchovane rybicky houfne umiraji
Ja osobne mam radost z kazde narozene rybicky a preji vsem, aby je mel nekdo stejne rad. Urcite nechci, aby nekde pochcipaly hlady, nemoci, nebo "jen" spatnou peci!
Přidat reakci
1 ...... ...... [14] 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 28756x