Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k závojnatkám?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Jaké ryby k závojnatkám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2006 18:17 Libi Re: Vlaďka
Vlaďko moc díky,už mám vybrané které dvě rostlinky si pořídím!! Taky nejsem nadšená z umělých rostlin a ten akvaregulátor mi doporučila kamarádka a leje se tam asi víčko od lahvičky,má to prý upravit hned napuštěnou vodu abych tam mohla rybky šoupnout. Ještě jednou moc dík a pěkný večer :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2006 17:53 Vlaďka Re: Libi
Mno, popravdě umělé rostliny nejsou tak hezké a není to prostě ono.Jo,vím o nich že žerou všechno,ale né všechno.Kup si takový rostliny, které jsou většího vzrůstu,jsou pevné, silné-nevím jak se přesně jmenuje,ale ta rostlina co mám,tak vypadá jako trs trávy. Mrkni se tady na těchto stránkách do rostlin a vyhledej si Cryptocoryne pontederiifolia, Spathiphyllum wallisii, Echinodorus angustifolius-tak něco hodně podobnýho já mám a to mi nežerou. Mno, před chvilkou jsem komplet vyměnila celé akva, pač mám problémy s řasou a se zákalem. Konečně vím proč-moc dusíku. Takže mi prodavač doporučil Nitrivec Biostarter (to jsou hodné čistící bakterie,které seřerou tyšpatné) a Morena (to je přímo proti řasám+má v sobě rašelinové extrakty, stopové prvky, vitamíny, ... a udělá Ti ideální vodu pro rostliny). Ten nitrivec mi doporučil abych tam šupla celou tu lahvičku->hned se tam mohou dát rybky a zamezí se takovým situacím co dělá nové založení akvárka (jako nedostatek živin pro rostliny apod.) Jinak po pravdě o akvaregulátoru nic nevím :)))

A nebo tahle rostlinka by byla vhodná: Anubias barteri var. angustifolia -ta mě hodně připomíná co mám v akva!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2006 17:35 Libi Re: Vlaďka
Díky moc za rady, jen se chci ještě zaptat mám tam 2 umělé rostliny,protože živé kamarádce závojnatky sežraly,nevadí to? Jaké přípravky si ještě mám koupit na vodu mám jen akvaregulátor,stačí to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2006 16:49 Vlaďka Re: Libi
UŽ TAM NIC NEDÁVEJ!!! Máš 4závojnatky a každá má mít aspoň 20l vody na sebe,takže si myslím, že tam jsou jak sardinky!!! Já jich mám 5 (délka 4-6cm a 80l akvárko) a neustále i přes filtraci, vzduchování mám docela trochu zákal.Závojnatky potřebují velké vzchduchování a filtraci.Hodně vířej a mohou se dorůst až 12cm-ale většinou se přizpůsobí dle akvárka. Musíš často vyměňovat 1/3 vody a vysávat detrit-hodně se*ou :-) Jinak se jim může postupně snižovat i teplota pokud chceš ušetřit eletriku za topení až na 15stupňu (mohou se pak dát v létě i do jezírka), ale ty to asi nedělej, pač tam máš i jiný rybky a ty si myslím, že by to asi nevydržely. Takže hodně filtruj a vzduchuj jestli chceš aby bylo akva v poho. Jinak já mám kryt jen na 1/3 akvárka. Myslím že to nevadí když tam nebude-jednak budeš mít vlhkej vzduch v místnosti a jednak nemusíš vyměnovat tolik vody a jen tam budeš doplňovat-to dělám já.

Jo a s tou výměnou vody, tak ostatní říkají že se má měnit jednou za 7-14dní, dle vzhledu vody-jak vypadá. Jestli blbě, tak měn častějc. Závojnatky jsou na tohle trochu víc náročnější. Kdybch to věděla, tak si asi koupím méně náročnější, al ekdyž už je mám, tak se musím snažit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2006 16:13 Libi – závojnatky
Moc vás všechny zdravím,jsem tady úplně nová a nezkušená v akvaristice tak mám pár otázek. Koupila jsem si od kamarádky akvárko i s rybkami-4 závojnatky,1 krunýřovník(teda alespoň myslím že to je on) a ještě jedna rybka,která vypadá jako kapřík s dlouhými fousy,barvy šedomodré se 4 puntíky :) zajímalo by mě jestli by tam mohly být ještě jiné rybky,jako neonky nebo na 40l akvárko už je toho moc??? Dále se mi rosí ktyt a voda stéká vzadu po tapetě,co s tím? Jak často mám čistit akvárko? Dík za odpověď :)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3599x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1561-jake-ryby-k-zavojnatkam?od=151