Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

TIBI krystaly

NápovědaFórum » Ostatní  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
TIBI krystaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2010 15:38 Muž NASREDDIN [1384] Re: cezarmilan
Přesvědčit vás?
Oba víme, že to není možné.
Já jen napsal, že to není výsledek TIBI. O tom není třeba nijak diskutovat.
TIBI nemá na rostliny žádný vliv.
Pokud si myslíte opak je to jen váš omyl.
Vliv na rostliny má CO2, ale ani to samo o sobě bez dalších faktorů nepomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2010 15:37 Muž Chem [837] Re: cezarmilan
Myslí to tak, ze vliv zvysene hladiny CO2 na rostlinu je pomerne velky. Rostlina potom roste rychleji a stavba bunek a tim padem i viditelnych tkani je trochu jina, nez kdyz rostlina roste rychle diky vetsimu mnozstvi dusiku ci jinych sloucenin obsazenych v detritu. Mysli to tedy tak, ze rostlina z Tve fotografie po subjektivnim vizualnim posouzeni vypada spise tak, jakoby vyrostla vlivem dobre pristupnych zivin v akva, nikoli vlivem vetsiho davkovani CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2010 15:06 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: NASREDDIN
Nie ja sa do vás nepustím, to ste spravili vy teraz. Snáď ma nechcete presviedčať o mojom výsledku s TIBI o mojom akváriu, v mojom byte pod mojimi rukami, či ako
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2010 15:03 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: DrBolíto
Nerozumiem, čo myslíš tým "pod CO2 by vypadala inak"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2010 14:36 Muž DrBolíto [254] - RostlinyRe: cezarmilan
Tato rostlina 100% není výsledek TIBI, pod CO2 by vypadala jinak, tenhle kousek rostl díky detritu a živinám ve vodě. Nicméně ti nechci kazit radost a klidně si to mysli dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.10.2010 13:38 Muž NASREDDIN [1384] Re: cezarmilan
cezarmilan napsal: Výsledok práce TIBI kryštálikov
Skutečně? Určitě ne.

Edit: Než zase spustíte, že mám něco proti vám či TIBI.
Na fotce je rostlina, která dosáhla pěkného vzrůstu díky vhodným podmínkám.
Příznivým hodnotám vody, vhodnému osvětlení, sycení CO2 (na jehož zdroji nezáleží) a jistě spousty dalších faktorů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2010 12:09 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Fotka k příspěvku Výsledok práce TIBI kryštálikov, musel som ho už vybrať a darovať.
Rástol tuto v tomto akvárku, ale už nebolo kde plávať
www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   09.10.2010 12:27 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: JuraH.
ibaže by si viac čítal, poučil sa a nestalo by sa ti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2010 19:21 Muž JuraH. [5] Re: NASREDDIN
No já tam dal 3 sušené švesky 0,5l vody a myslím 5 nebo 6 čajových lžiček cukru, ale musím dodat že sundávat tu pěnu není pro osoby se slabým žaludkem :-D :-O je to jako plivanec s hustostí asi jako sliz od slimáka :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2010 19:05 Muž NASREDDIN [1384] Re: JuraH.
JuraHonč napsal: tak už to vím 100% - když dáte hodně ovoce
Teď ještě definovat co je hodně ovoce a hodně cukru a máme tu recept na množení.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2010 18:30 Kukocko Re: JuraH.
ochutnám ten zázrak :-D
Ked je tam citron, tak je to celkom fajn hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2010 16:22 Muž JuraH. [5] – tibi
tak už to vím 100% - když dáte hodně ovoce a hodně cukru tak vám to celé zhoustne tak že je z toho hnusný sliz s pěnou navrchu tu pěnu musíte sundat plastovou lžičkou a sliz nechat tak - postupně to řídne s tím že když to pak po týdnu měníte tak je těch krystalů dvojnásob neli víc hop X-) . Nyní mám asi 100 ml krystalků a bublá to celkem slušně, už se snažím vyvarovat houstnutí a zítra to napojím na akva + ochutnám ten zázrak :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2010 16:15 Muž NASREDDIN [1384] Re: Kukocko
Kukocko napsal: Hod sem videjko s TIBI ;-) K čemu by to bylo. 6 bublin za minutu si dovedeme představit ;-) .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2010 10:54 Peter+ Re: Kukocko
Pokúsim sa ale foťák som požičal tak mobilom ak bude niečo vidieť. Bublinky mi robí každých cca 10-12sec z hlavnej 1,5l flaše cez detskú odsávačku hlienu tá je vlastne počítadlo bubliniek. Ďalej ide cez vzduchovací kamienok do kusu molitánu cca 10x10x20cm a čerpacia hlava ich rozstreluje do akvarka v podobe malilinkých bubliniek. Skúsim urobiť nejaké foto resp.video.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2010 10:08 Kukocko Re: Peter+
Hod sem videjko s TIBI ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 14:14 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Gordon
Fotka k příspěvku Niekde tu som už spomínal. Použiješ následovný spôsob: Za fľašu s TIBI dáš ešte jednu,tu natlakuješ a potom cez pripojený ventil uvoľníš tlak, ten difuzér pretlačí a potom je už bublinkovanie normálne.Pripravujem foto, tak ho potom sem hodím

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 14:05 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: AlQuids
Je na to jednoduché vysvetlenie: Niekto má problém s bublinkami, teda s počtom/min. a niekto sa ma pýta ako ich množiť. Tie ktoré prídu poštou sú zdecimované a treba ich oživiť, namnožiť. Tam dávam návod: širšie dno a otvorená fľaša, tam je prístup vzduchu, tak sa množia rýchlejšie. Tieto zotavené už dáš do fľaše na pridávanie CO2 a nemôžeš čakať, že do 10 min.začnú naplno bublinkovať.
Vzduch sa môže dostať do fľaše aj pri nesprávnej manipulácii počas chodu, niekto není spokojný s výkonom tak ich stále otvára a dosypáva cukor, na druhý deň citrón atď.Niekto, ako som tu čítal nepoužíva počítač bublín a má to pripojené rovno na akva a neustále to vyťahuje. Zrejme to bolo adresované iba im. Ja týmto apelujem na trpezlivosť a čím menej styku so vzduchom tým je rehabilitácia rýchlejšia a následne reakcia silnejšia.
To s tým vyťahovaním kamienka, neviem o tom nič

Tu je celý príspevok na vysvetlenie, musel som odbehnúť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 13:59 Acinonyx Re: PETER+
6 bublin teda nie je bohvieco :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 13:15 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetkyRe: PETER+
Gratuluji, je radost slyšet, že to někomu tak dobře funguje palec Nicméně 6 bublinek za minutu? To opravdu není nic moc. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 12:39 PETER+
Ćítal som celú diskusiu o TIBI kryštáloch a mám taký pocit že chlap chcel predstaviť iné ďalšie riešenie pridávania CO2 do akvárka a nejak si na ňom všetci zgustli. Každý si obhajuje len to svoje a ostatnému sa bráni. Nikdy som nemerak PH,Kh,.. a ďalšie hodnoty a 90l akvárko mi fungovalo ako fungovalo (povedzme prežívalo). Začal som sa zaujímať o CO2 najprv som zamýšlal nad klasickým burčiakom dosť som o tom prečítal ale v kútiku duše som mal trošku strach aby mi to nestrelilo nejak som sa dostal na podobnom fóre k TIBI kryštálom prečítal som aj ich zdravotné pozitíva aj jednoduchú inštaláciu. Rozhodol som sa pre TIBI. Objednal som si dávku niekde z KE za pár € dal som do 3dcl flaše trochu cukru, hrozienka a čakal večer som založil a ráno už frčalo 1 bublinka za min. Počítadlo bubliniek mám z detskej odsávačky hlienov. Najprv som mal podozrenie že to nieje boh-vie-čo samozrejme robil som s kovovými lyžicami a to je moja chyba. Našťastie kryštálom sa nič nestalo pridal som citrón do flaše a viac so o to nezaujímal buble-buble lepšie ako nič. Momentálne mám TIBI v 1,5l flaši asi 10 hrozienok 1 sušená slivka citrónový plátok a pár lyžíc cukru a robí mi asi 6 bubliniek za min. Do akvária mi to ide cez vzduchový kamienok do molitánového filtra a čerpacia hlava nasáva a rozfukuje do celého akvária jemnulinké bublinky stále. Rastlinky konečne žijú a nie prežívajú. Rozrastajú sa echinodorus ide kvitnúť. Samozrejme aj rybky majú lepšie prostredie, viac skríší a podarilo sa mi aj viac kusov odchovať nepoužívam žiadne pôrodničky. Moja osobná skúsenosť TIBI mi pomohlo ku krajšiemu a zdravšiemu akváriu ďakujem cezarmilan. Popísaná je len moja osobná skúsenosť k iným systémom pridávania CO2 sa nevyjadrujem nemám s nimi skúsenosti teda mi to neprináleží.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.09.2010 11:29 Muž AlQuds [174] Re: Moucha
I kdyby se kaminek z akvarka na noc vyndal, kyslik by stale musel projit pres vodu v bublinkovaci, takze si vazne rad poslechnu, jak nam Milan sve tvrzeni vysvetli.

Jinak souhlasim, taky si stale myslim, ze TIBI (po nalezeni vhodneho pomeru mnozstvi krystalku/cukru/rozinek) muze byt dobrou alternativou pro miniakvarka (otazkou zustava, zda to bude levnejsi nez burcak a zda priprava/rozjezd reakce nebude mnohem pracnejsi). Akorat Milan tady prokazuje TIBI vskutku medvedi sluzbu svymi tvrzenimi, ktera jsou uplne mimo (viz vyjadreni k burcaku, cim mene cukru k TIBI tim lepe, ted to o kysliku jdoucim k TIBI pres bublinkovac apod.), ani nemluve o jeho reakcich na jakoukoliv kritiku ci jine nazory nekompatibilni s jeho "virou".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 10:08 JuraS Re: Kukocko
To se takhle nedá jednoznačně říct..záleží na tom jaké vstupní parametry vody bez přidávaného co2 máš, kolik a jakých rostlin v akva máš, jaké máš osvětlení (jedním slovem ale přitom velice obsáhlé téma)..každé akva potřebuje něco jiného a už při přidávání co2 se musí jeho množství časem měnit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 09:55 Kukocko Re: Moucha
Kolko bubliniek za minutu by malo prist do flipperu pre 200 litrove akvarko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 08:29 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: AlQuds
no asi je to tim jak kde si pisal ze na noc vyndava kaminek z akva... mozna se uz pletu protoze toho uz napisal mozna az privela

jinak od pondelka se mi uz naplnila 20ml strikacka, zkusim to tedka prepojit do krevetarka, kde uz urcite bude dochazet k ubytku vlivem rozpousteni CO2

tibi bych videl jako dobrou alternativu pro zasobovani malych akvarii, kde se burcak spatne vychytava
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 22:23 Muž AlQuds [174] Re: cezarmilan
cezarmilan napsal:
Maximálný výkon dosahujú keď sa pri ich "práci" (myslím tým TIBI) k ním nedostane kyslík z vonku. Verím, že sa dá tomu rozumieť. Použivajú namiesto počítadla bubliniek fajku, klasickú pri kvasení vína.

Milane, muzete mi prosim vysvetlit, jak se pri pouziti standardniho pocitadla bublinek k TIBI dostava kyslik z venku? coze Tak nejak mi to neleze do palice ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 20:57 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetky
Další info:
Stále stejná násada, 19dní stará, bez dokrmení. Dnes 16 bublí/min
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.09.2010 20:49 Muž NASREDDIN [1384] Re: cezarmilan
cezarmilan napsal:
Takže vidím, že to vadí

Ale nevadí, jen to působí jako by jste jen tak z ničeho vložil nikomu neadresovaný příspěvek , aby řeč nestála.
A přestaňte prosím reagovat, jak dítě, kterému každý ubližuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 20:46 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetkyRe: cezarmilan
Pre istotu si přečtu vždy celé téma smich

A ten odkaz ?

Ať čtu jakkoli pozorně, pořád nemohu najít odpovědi. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   28.09.2010 20:25 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Acinonyx
Pre istotu!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   28.09.2010 20:24 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Kukocko
To je neustály problém, VEĎ POZORNE ČÍTAJTE! Posledná veta je "Je to duplicitné, ale verím, že nebude vadiť"
Je to opis z tejto témy str. 7!
Takže vidím, že to vadí
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 19:44 Žena bluedream [245] Re: Moucha
Diskuse je i na akva.sk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 19:33 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Acinonyx
treba se boji, aby jsme mu nezkazily povest..... urcite nekde je jina diskuse o tibi.... zkusme zagooglit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 19:07 Acinonyx Re: Maza
Na odkaz som sa uz pytal, ale nebude ..lebo ...ani svaty nevie preco.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 18:39 Kukocko Re: Maza
Citron som skusil raz, a pomohol.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.09.2010 18:33 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetkyRe: cezarmilan
No, já taky nerozumím. Co je špatného na vodě prohnané přes aktivní uhlí? U destilky nebo demineralizované bych to chápal, ale to uhlí?
A dříve jsi doporučoval jako přídavek plátek citrónu a teď sodu a vápník??? Tomu říkám blesková evoluce:-)
A kdo ty výsledky dosahuje? Nějaký odkaz?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 18:26 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: cezarmilan
no ja tedka tibi pripojil ke zvonu z 20ml strikacky... prvnich 24hodin od namichani nove nasady vyprodukovaly cca 4ml plynu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 18:25 Kukocko Re: cezarmilan
Nejako celkom nerozumiem. Kto to akoze tak odporuca? Si to odniekadial vycital?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   28.09.2010 18:11 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
V niektorých mestách vodárne jónizujú vodu namiesto chlórovania a tá je pre TIBI nevhodná, rovnako je nevhodná demineralizovaná voda a voda filtrovaná aktívnym uhlím. To len na okraj.
Výborné výsledky dosahujú pri dodávaní CO2 v zložení minerálnej vody, POZOR! nie vody sýtenej z obchodu. Tá však nemusí byť. Namiesto minerálov dávajú do násady 1/8 čajovej lyžičky sódy a malé množstvo vápnika v podobe prevarených vajcových škrupín. To nemusí ísť do dobre rozbehnutej násady.
Maximálný výkon dosahujú keď sa pri ich "práci" (myslím tým TIBI) k ním nedostane kyslík z vonku. Verím, že sa dá tomu rozumieť. Použivajú namiesto počítadla bubliniek fajku, klasickú pri kvasení vína.
Na množenie používajú pretlačený zázvor, (len šťavu) z tej vymiešajú kašičku spolu s jednou čajovou lyžičkou cukru a pridajú do roztoku ku násade, uvádzajú, že pri tomto spôsobe sa násada do 24 hod. zdvojnásobí.
Je to odo mňa duplicitné, snáď to nebude vadiť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2010 09:35 Muž Gordon [22] Re: pitrs06
Díky za rady. Tak objednám jen jeden a budu pozorovat. Pořád to vyjde levněji než to samé od Denerle nebo Sery :)

Mohl by mi prosím ještě třeba cezermilan napsat, jak se mám starat o ty krystalky? Mám je už týden a vypadají, že jim malinko dochází dech. Mám tam už týden ty rozinky (není to moc dlouho?)
Prostě nevím co s tím :-D
Tom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2010 23:13 pitrs06 Re: Gordon
dnes jsem měl možnost zkusit ten skleněný difuzer s keramikou a pozoroval jsem přesně to co popisuje sid. Tibi (alespoň u mě) to nepřetlačí tak dobře, dlouho to trvá a pak nic moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.09.2010 22:47 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Gordon
Právě tohle je jeden z typů difuzérů s keramickou patronou, kterou jsem zmínil.
Nevím, jak to zvládnou TIBI, ale "burčák" musí být namíchaný dostatečně "silný", aby plyn procházející patronou tvořil co nejjemnější bublinky.
Při "slabé" směsi trvá dlouho, než se plyn pod patronou nahromadí a výsledkem je, že si CO2 najde cestu nejmenšího odporu a z patrony uniká ve formě "ojedinělých" velkých bublin, které se nerozpouští tak dobře, jako bublinky malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2010 13:05 Muž Gordon [22] Re: Sid
Díky
no holt budu muset spíš nějak zamaskovat ten vzduchovací šutřík.

Ještě dotaz k TIBI.
Jak se o ně mám starat? Mám je už týden. Jsou u nich ty rozinky, ale celkově obsah láhve vypadá trošku divně. Navíc mi přijde, že to bublá tak nějak míň. :(

Edit: Můžu použít třeba toto: www.rataj-spk.cz/…
Bude stačit tlak z flašky s tibi?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 21:02 pitrs06 Re: Gordon
na tibi zatím používám lipový hranolek a ten v poho. tlakový difuzér nemám, ale ten tlak z tibi není kdovíjaký
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 17:14 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Gordon
Jaký difuzor myslíte? S keramickou patronou?
Pokud ano, CO2 z "burčáku" (voda + cukr + kvasnice) keramickou patronu "přetlačí" - záleží na složení směsi, jak velký tlak plynu vyvine. :-)
(S TIBI nemám zkušenost. :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 16:21 Muž Gordon [22]
Dotaz, můžu na TIBI a burčák používat difuzor? Někde jsem četl, že je na to třeba větší tlak :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.09.2010 10:16 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetky – Re: cezarmilan
Nedá mi to nereagovat. Nebudu se vyadřovat k příspěvku JuryS. Nicméně stačí se podívat na profily Sida a zejména Danily, aby jsi pochopil, že ti dva maji již něco zkušeností za sebou.
Sám mám CO2 set i burčák a TIBI zkouším, viz příspěvky níže. Pokud jsi opravdu takový TIBIguru, už jsem nemusel s TIBI laborovat a mohl jsem v klidu provozovat TIBI podle TVÉHO návodu.
Navíc slova patřící k popisu vyměšování se sem opravdu nehodí rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   24.09.2010 10:15 Muž Sid [6769] - RostlinyRe: Maza
To ujde. :-)
Ještě byste mohl testnout místo 4 vrchovatých polévkových lžic cukru ty Milancezarem inzerované 4 čajové lžičky... ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 09:27 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetky
Stále stejná násada, 15dní stará, bez dokrmení. Dnes 17 bublí/min.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 15:45 JuraS Re: JJaanca
kolik předpokládáš, že taková bomba s co2 stojí ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2010 15:09 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: JJaanca
jeste je tu burcak.... a kdyz pridas zasobnik tak to ma i stalej tlak

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 14 15

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 31566x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15188-tibi-krystaliky?od=326