TIBI krystaly
Dobrý den,
podařilo se mi sehnat slušné množství TIBI (cca 500ml) od paní co si vyráběla nápoj a velmi se jí namnožili(prý 10l :coze

Řekl jsem si, že za zkoušku nic nedám a přinejhorším rozdám někomu jinému
Chtěl bych se zeptat na recept na přípravu.
Platí pravidlo kolik TIBI, tolik cukru + nějaké nesyřené sušené ovoce a vyhnout se kovu?
Díky za rady
Starší reakce
Izbová teplota, namnožené skladujem v špajzi, kde oddychujú a čakajú na prípadného záujemcu a vydržia bez ujmy. V chladničke, kde je teplota nižšia a samozrejme tma tiež niejakú dobu vydržia. Záver: pracujú výkonne pri izbovej teplote 18-25 °C, vyššia teplota ich zvláčňuje, čiže spomaľuje
Předem se omlouvám pokud to tu někde je.
Jaká optimální teplota pro činnost TIBI?
Starší reakce
U nich je možné vše.
Pokud nefungují, tak to bude určitě tím, že:
-jste měl špatné a vyčerpané krystaly
-jste použil něco kovového při manipulaci s nimi
-jste použil špatnou vodu
atd. atd.
Všechny možné příčiny tu najdete ve vlákně

.
Zkuste udělat novou násadu.
0 27.01.2011 12:38 ttt Za ako dlho by mali tie kryštáliky začať produkovať CO2? Už to bude cca 20 hodín a stále sa nič nedeje...
Je možné že by som niečo pobabral, keď som " kokteil"? Mám to založiť odznova? Je možné že by tie kryštáliky boli mŕtve, alebo dáko znehodnotené?
Prosím poraďte ..
pravá minerálka nieje dosycovaná , no ked je dosýtena nevadí. Ja osobne to nerieším
Ste nepili minerálnu vodu z prameňa? Je sýtená CO2-kou prírodnou cestou, aké šťastie, že v okolí mám asi 30 prameňov
www.mineralky.com/… nebo o konkretni mineralce a konkretnim zdroji vody (myslim pro vodovod).....
ono ty mineralky mivaji stabilnejsi slozeni nez voda z vodovoda.... ja se nedavno vystrasil ze mam nejak moc NO3 a to i po vymene vody... a pak jsem se kouknul na stranky vodarny a zjistil ze z beznych 25mg/l to tedka na zimu vylitlo na nejakych 37mg/l
v tom pripade by se tu nemelo mluvit o mineralni vode, ale prip konkretne o tom mg a ca...
no nejni mineralka jako mineralka,
cs.wikipedia.org/…
asi by se TIBI krystalum nelibilo kdyby je nekdo zalil jachymovskou mineralkou, nebo nejakou solankou
ci vodou z Karlovy studanky (obsahuje sirovodik)
proc by nemohla byt koupena mineralka sycena? to by bylo tak tezky ji nechat zvetrat? to co2 tam neni navzdy... to stejne nejak moc resite...
Nieje jednoduchšie ísť do obchodu a kúpiť 3-oj decovú fľašku minerálky?
Súhlasím,minerálna voda sa pridá jednorázovo ak prvá pomoc, opakujem jednorázovo. Takže o minerálnej vode netreba polemizovať. Oni zrehabilitujú aj bez nej, ja však radím spôsob ako rýchlejšie dosiahnúť požadovaný efekt, pretože každý je akýsi nedočkavý.
A k tej minerálnej vode:je jedno či je z prameňa, alebo z obchodu. Nesmie to byť voda sýtená CO2-jkou a preto nie v marketoch, pretože oni dokážu aj sýtenú vodu predať ako minerálku. V Cechách nepoznám názvy minerálok, ale určite to bude niejaká karlovarska, jesenicka.Slovenských je celá kopa
Ovšem Ca + Mg dokážeme přidat i do té naší vodovodní vody

.
A upřímně řečeno si myslím, že těm zázrakům to bude jedno, zejména, když si přečtu co vše se k nim už doporučilo přidat.
Nicméně , jestli se mi pod ruku dostane nějaká ta minerálka, zkusím to. Jen doufám, že pak nebude chyba třeba ve značce vody.
Ale notak, mineralni voda je voda s vysokym obsahem mineralu (ted nemusime pitvat radioaktivni vody atd, ze?), s obsahem co2 v ni to nemusi mit nic spolecneho. Dokonce existuji nejaka pravidla, aby se voda mohla oznacovat "mineralni".
Proto asi pise, pouzit vodu mineralni, ne vodu sycenou. Aby se nekdo nespletl a neridil jen hlediskem, ze to ma bublinky.
Mozna tem zazrakum dela dobre Ca+Mg, ktery je u vetsiny mineralnich vod hodne vysoko? Cojavim.
Ta se ovšem od těch minerálek většinou moc neliší.
Navíc, pokud nemá být ta minerální voda z obchodu, má být z přírody?
Edit: Teď koukám, že jsem Milana špatně pochopil, ona má být z obchodu.
tap water, kohútkovica, vodovodní....
A co je to ta "klasická " voda?
Niekde som spomínal, TIBI nemajú radi premývanie, či umývanie, stačí ich len scediť a späť do fľaše s ostatným. Pre lepšie množenie sa používa fľaša so širším dnom s pridaním: hrozienka, cukor, štipku sody bikarbony a trošku umytej vajcovej škrupiny, . Ked sú TIBI po ceste poštou poškodené oplatí sa toto všetko dať a miesto klasickej vody sa jednorázovo použije minerálna voda, nie sýtená voda z marketov
Najprv som ich davala do pet flase, hrozienka umyte, citron,cukor podla prilozeneho navodu. Nechala som 3 dni.Potom som tu čitala prispevok na rozmnozenie, tak som dala do skleneho poharika.Vodu som nechala odstať,hrozienka, citron, cukor som dala odhadom(neviem či to je problem.)Pohar som nezakryvala.Kolko by sa malo asi namnožiť? Sa mi zda, že je ich stale rovnako.
0 23.01.2011 21:03 myška – množenie
Mam doma tibi krystaliky asi tak 2 alebo 3 polievkove lyžice, a nejak sa mi nedari ich rozmnožovať.Neviem kde robim chybu.
Starší reakce
Mám pokusnú dávku čisto len na cukru, no idú. Treba povedať,že v kyslejšom prostredí ich na rovnaký výkon treba menej, čo nevidím ako žiadný problém pretože sa dobre množia a stačí litrová fľaša

tak ako vam to ide keď pridavate len cukor k tibi? Bez hrozienok a všetkeho...
Starší reakce
V dvojlitrovej flaske od Coca-Coly, mam pol litra tibiciek a asi liter vody.
já jim tam každý víkend hážu cukr kostky- je to rychlejší a nemusím nic uklízet, když to rozsypu

Tibi som mal uz dlhsi cas vo flasi nevyuzite a rozhodol som sa ho pouzit, bolo ho dost pre dve davky tak dufam ze to pomoze k vyssej produkcii co2. Skusim ho pridavat cez difuzny zvon

Jen pro doplnění.
V jakém množství vody to máte?
tož to je [kůl]; a co to jak někdo psal že jsou v tibi kvasinky, které potřebujou cukr z ovoce ? nevadí jim že jsou krmené jenom cukrem ?
0 14.11.2010 14:21 Kukocko – Iba tibi a cukor
Ja do flasky s tibi nedavam uz nic len cukor. Prestalo ma bavit tam davat hrozienka, popripade citron.
Produkujem takto stabilne cca 40-60 bubliniek za minutu. Cukor (6 cajovych lyziciek) pridavam kazdy vikend, cast vody menim len obcas. Tibiciek mam cca 500-600ml

Tak to jsem na tom trochu lépe, zkoušel jsem 0,5l. dle původní receptury a dostal se na 20-25 bublin/min. Bohužel žádné "aj viac" se nekonalo.
Dnes jsem založil litrovou lahev, dle dnešní receptury, ovšem bez sody (zajímá mne účinost TIBI a ne neutralizace apod.) tak uvidíme co bude.
Opět se pomalu dostávám k CO2 a to protože jsem si koupil rotalu a aji bych byl rád kdyby ostatní rostliny vypadaly lépe + "velkým čištěním" jsem se zbavil řas
Tibi mi momentálně produkují +- 3 bubliny za minutu- 100ml Tibi, 4 ČAJOVÉ lžičky cukru, 1 sušená švestka, 500ml vody ----> takže nic moc... ale asi to bude tím že jsem se o tibi dlouho nestaral takže se musí trochu zregenerovat

cezarmilan napsal:tá zmes ak by bublala,
Věřím, že by bublala(není problém to zkusit)
Tady jde ale o to, že CO2 při vaší metodě má být produkt TIBI krystalů a ne jedlé sody a já nevím co tam ještě přidáváte.
Ja viem načo narážal. Tak presnejšie: tá zmes ak by bublala, ale nemyslím si, tak začala by po naložení bublať tak za dva-tri týždne a bublala by možno dva dni. S kryštalikami začne bublať za hodinu, niekedy skôr a ide 3-4 týždne

Pokud se nemýlím, tak kolega reagoval na to, že ta vaše směs by pravděpodobně "bublala" i bez TIBI

.
Mno, robím si tiež ovocný kvas v záhrade pre svoju potrebu a ver mi je v tom rozdiel a poriadny. Hlavne pre bytové podmienky je veľmi, ale veľmi nevhodný. Pri všetkej úcte, ale z burčiaku sa tiež dá páliť pálenka, (myslím droždie a cukor), takže tiež rovnaké prirovnanie.
Tibi sú pre bytové podmienky vhodné a veľmi vhodné pre mladších kolegov, ale každý nech si zvolí svoj spôsob
Teraz je to cca 6polievkových lyžíc
No jak tak koukám, tak tam probíhá normální kvašení, tak že, základ bez TIBI by se hádám také rozběhl sám. Sorry milan běžné kvašení ovoce.
cezarmilan napsal: Zloženie pre jednu fľašu (1 liter): letná voda z vodovodu,pretože sa TIBI rozmnožili, tak 3 polievkové lyžice cukru, štipka sódy bikarb.,úlomok nevarenej vajcovej škrupiny a 6ks hrozienok.
A kolik "TIBI krystalů" ?
Je to voda pustená priamo z vodovodu doma, letná t.z. vlažná
No TIBI mi moc nefungují, jedině bych s jejich opečováváním strávil víc času než s akvárii

Jen jsem se chtěl zeptat, co je to ta "letná voda"? Jaké má parametry a jaké parametry má voda "zimná"?
Takto už ide druhý týždeň, verím, že ešte týždeň a začnú znižovať výkon. Myslím, že to už bude stačiť, keby som pokračoval výkon by som dokázal ešte zvýšiť. Zloženie pre jednu fľašu (1 liter): letná voda z vodovodu,pretože sa TIBI rozmnožili, tak 3 polievkové lyžice cukru, štipka sódy bikarb.,úlomok nevarenej vajcovej škrupiny a 6ks hrozienok. No a tu je výsledok
www.youtube.com/…Starší reakce
Tibi krystaly jsou určitě dobrá věc mám jich doma minimálně 150ml a CO2 produkují dost ale já už nebudu hnojit ničím- ani CO2 ani hnojivo, rostliny rostou i bez těhle "vylepšovátek" příkladem je můj známý který má 25ku jako já, společně jsme si koupili akadamu - on tam nedává nic dokonce vzduchuje a krásně mu rostou všechny kytky (jávský mech anubiasy a ještě nějaké větší rostliny) jo a má tam krevetky

Ja si tu s vami nechcem dopisovať, myslím však, že obaja píšeme o tom istom, len chápanie je rozdielné.
O CO2 a o kryštálikoch píšem ako o celku, to je forma akou som sa rozhodol to podávať. No a keď napíšem, že vďaka kryštalikom mi rastlinky rapídne začali rásť, vyfarbovať sa, množiť a čo ja viem čo ešte, tak tým myslím CO2, svetlo, substrát, voda, prúdenie vody,detrit a pod.A na druhej strane mám akvária, kde je to isté svetlo,ten istý substrát a rovnaké podmienky avšak tam nepridávam CO2 "pomocou TIBI" a ten rozdiel je poriadne markantný. Dokonca v spomínaných akváriach mám rovnaké druhy rastlín.Som si vedomý aj toho,keď píšem rovnaké podmienky,tak tým myslím pred pridávaním CO2.Po pridávaní CO2 sa podmienky prirodzene menia, ďakujem za pochopenie
A jsme zase na začátku, já nepopírám vliv CO2 , já popírám Výsledok práce TIBI kryštálikov jak zněla vaše formulace u vložené fotky.
Jestli přidám CO2 produkcí TIBI, "burčáku", tlakové lahve, nebo jen neutralizací kyselin a zásad(což už jste tu taky radil) není rozhodující .
Pořád bude mít vliv pouze přidávaný plyn a ne jeho producent.
A pro upřesnění opět napíši to, co již dříve.
Nejsem v žádném případě odpůrce TIBI krystalů, jako možného producenta CO2 .
Jen se snažím uvést vaše formulace na pravou míru.
Je jedno jakým způsobem produkuji CO2.
Podstatné je pouze ho správně aplikovat.
Nie, nie! to som ovládal už na základnej škole, ja som dal jednoduchú otázku a chcel som jednoduchú odpoveď, Čo by bolo bez pridávania CO2?
Čo by sa stalo v prírode s flórou keby mali všetky faktory ideálné a nebolo by tu CO2?
Mám vám tu vysvětlovat, že třeba osvětlení má na růst rostlin vliv?
Nebo i tolikrát diskutované proudění vody, přítomnost živin apod. ?
Pokud se domníváte, že za vším stojí jen a jen TIBI, nemá cenu o tom s vámi diskutovat.
To som vyrobil pre tento záber a pre tých čo neveria v dostatočnú produkciu CO2.
Rozdelil som násadu na dve, dal prirodzene do dvoch fliaš a do počitačky bublín samozrejme dva prívody. Treba si však všímať aj pohyb kryštalikov vo vedľajšej fľaši. Pokiaľ sa to nedeje je niekde chyba a produkcia CO2 je slabučká. Treba si všimnúť vrch, že sa tam nerobí žiadná pena ako u Juru Honča
www.youtube.com/… A tie "ďalšie faktory" bez pridávania CO2 by spôsobili akú zmenu?
O TIBI píšem ako o výrobcovi CO2, tak ako niekto píše o cukru a droždí
S tým súhlasím, ale on píše tak, ako keby som tam CO2 nepridával a nerozpúšťal. Momentálne mám 8 akvárií a tak porovnávam s tými do ktorých CO2 nepridávam a informujem o mojich výsledkoch.
Kto chce nech sa do mňa pustí, aspoň už viem prečo

Přidat reakci
1 ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 31566x