TIBI krystaly
niekto to rozrába vo vode, ale ja som to tam iba nasypal rovno vo forme kryštálikov..ved ono sa to rozpustí v tej vode a tie kryštáliky si stým už poradia
koľko toho máš, alebo akú fľašu máš použitú?
Mám možná hloupý dotaz... začínám také experimentovat s tibi, chystám se právě na první várku...
ten cukr tam prostě jen nasypete a necháte být ve fomě krystalků, nebo je potřeba ho rozmíchat a rozpustit? Omlouvám se pokud se ptám hloupě

ako som písal ja po dosypani cukru som nechápal..ochutnal som tu vodu a bola jemne bublinkova a dokonca kyslá..žiadna stopa po cukru..po dosypaní to začali "syčať" ako ked daš do malinovky cukor..a bublinkuje každu cca 2-3 sekundy
Tak současný stav je cca 12-15 bublin za minutu v 0,5litrové násadě, což vypadá, že to opravdu přežily

.
Ještě mám násadu ve 3 litrech a tam je reakce takřka nulová, ale stejně jim dám ještě nějaký čas na zotavenou.
Po takové době bez péče, si nějakou tu rehabilitaci zaslouží.
zatial mi to bublalo 2,5 tyzdna a stále šli bublinky..ale na skúšku som to obnovil a reakcia brutálna
Jak dlouho to vydrží bublat na ty 4 lžičky?
po 2,5 týždňa som vybral hrozienka, nahradil ich 7 kusami nových a dal 4 čajové lyžičky cukru do tej istej vody..momentálne to robí bublinku každú sekundu
Starší reakce
Kortezhugo myslel to prirovnanie len zo srandy

..a ako píšeš kvasiť bude asi všetko

Kvasiť bude aj stará papuča, no dáš si ju k posteli? Dal by si si kvasiť víno k posteli? alebo kvas na pálenku? A keď si dáš, ja neviem, dokážeš ustrážiť z "týchto" setov pridávanie CO2 do akvária? Vydržíš z "týchto" spôsobov dávkovať CO2 2-3 roky?
Odpusť ale tvoje prirovnanie vôbec nebolo miestne ani adekvátne.
Ešte dodám, s kvasením vína a kvasu mám bohaté skúsenosti a preto si dovoľujem porovnávať
v pohode...
ved ako pisem aj vino bude kvasit ked sa zohreje...-(a popri tom aj bez pridania kvasnic)
a ked sa este prida voda a cukor -jedna radost
a ked ide o to "zotavenie"?
tak za 2 tyzdne ti bude kvasit aj voda z cukrom + hrozienka

vraj im stačí 2 týždne v sladkej vode a v chlade na zotavenie
preco extrem?
skus vybrat z pivnice domace vino -daj ho na slnko a uvidis

Popravdě řečeno jsem rád, když zahlédnu sem tam bublinku, ale dám jim šanci na zotavení.

6 mesiacov?..no tak to je extrém

. a ako ti bublinkuju po takej dobe?
Tak jedno plus musím TIBI přiznat.
6měsíců jsem nevyměnil vodu, nepřidal cukr, prostě jsem je nechal být. Po 6ti měsících jsem obnovil roztok a "žijí".
po 50 hodínách to bublinkuje 1 bublinka/ za 11-13 sekúnd

po 18tich hodinách sa už bublinka v hadičke pohla a dokonca aj hrozienka už vyplávali na hladinu, to znamená že sa začína reakcia..no uvidíme ako sa to rozbehne..

Zastav sa u mňa keď budeš mať voľno a naložím ich na novo, do hodiny budú bublať. Ja nechápem.......
Hrozienka samozrejme tiež nové, šak ako ináč
Vydrž prdka vydrž. Mně Tiby začali bublat až za dva dny,

po 8mich hodinách sa bublina v hadičke zatiaľ ani nepohla

Tibi kryštáliky asi zaspali

no uvidíme čo bude po 24 hodinách
a hrozienka už sa potom nepridávajú?
myslel som že ich bude viac a že urobím nápoj ..ale kedže ich nebolo vela tak som urobil iba CO2..no zatial bublinky žiadne( za 5 hodín)
Netreba ich preplachovať keď nerobíš nápoj, len scediť a znovu do vody s cukrom
tak ja som ich preplachol a urobil nový nálev, keďže ten starý dával 2-3 bublinky za minutu..všetky TIBI+ 4 lyžičky cukru a 7 hrozienok a zalial som litrom vody..
Keď to ideš rozdeliť, tak daj na začiatok menšiu fľašu, od toho istého nápoja ale tú menšiu.
Tieto fľaše používam preto, lebo majú širšie hrdlo, (je to oveľa praktickejšie) a ako lievik používam hrdlo z pet-fľaše

No to ako chutí som taktiež zvedavý

, takže začínam testovanie.
Tak já musím s odstupem času říct, že nápoj je pořád dobrej - i když ne každému chutná, ale do akvária už používám klasický kvasničák. Je jednodušší na přípravu a bublá zhruba stejně dlouho

.
dnes som priniesol TIBI kryštáliky od cezarmilan..zajtra skúsim ich rozdelit a urobiť jednu násadu na CO2 a jednu na nápoj..uvidím či sa to podarí
Starší reakce
Kdyby někdo z pražských chtěl vyzkoušet tibi, rozmnožila se mi násada, tímto ji tedy nabízím dál. Lokalita Praha 2.
Zkušenosti s tibi mám zatím celkem dobré. Nápoj mi chutná, do akvárka úspěšně bublá. Srovnat s burčákem ale nemůžu, burčák jsem nikdy netestovala.
S mírně upraveným předpisem na nápoj jsem se dostala na celkem úspěšných 30 bublin za minutu. Bublá to už týden, uvidíme co dál. Trochu se bojím, že je tam moc cukru a krystalků a reakce brzy skončí na otravu alkoholem.
Starší reakce
O tom, že TIBI pracují hned se s vámi také vůbec nepřu, s tím mohu jedině souhlasit.
Veľa záleží od predchádzajucého "majiteľa" a ako sa s nimi narábalo. Opakujem sa, no napriek tomu ešte raz.TIBI, ktoré boli pred tým používané na výrobu nápoja potrebujú na spamätanie viac času a to z dôvodu toho, že boli dennodenne preplachované, alebo obdeň. Tie čo sú používané a zabehnuté na výrobu CO2 sú preplachované raz za 3-4 týždne tie pracujú už po pár hodinách. Dával som záujemcom pripravené naložené vo fľaši aj s hadičkou a večer som dostával správy, že už pekne bublajú.....
cezarmilan napsal: Na tom videu naozaj bublajú TIBI, prečo by som sa snažil o podvod, no aj to by ti tam malo stačiť, ten pohľad na fľaše s TIBI.
Pohledem na lahve s TIBI rozhodně nepoznám, zda jste čistě náhodou něco nepřidal, tak jak jste v minulosti radil.
Navíc si tipnu, že koukáme na litrové lahve.
A ne na : "3dcl fľaša, 3 polievkové, (plastové) lyžice TIBI , 3 čajové lyžičky cukru a cca 5 hrozienok" které dokáží vyprodukovat 30bublin za minutu , "aj viac".
Moje zkušenost je že měsíc je to minimum k tomu aby se vzpamatovaly. Potřebují spíš víc..
Musím podotknout, že metoda burčáku s TIBI se porovnávat nedá. Těch případů selhání je násobně(a na kvadrát) víc. Navíc pokud už jdou, tak jsou způsobeny špatným smícháním burčáku(jako případ co jsem teď někdy četl 50g kvasnic do 1L vody ku 80g cukru

)
Zatím TIBI neodsuzuji. Nechám tomu tak měsíc...půl roku na jejich funkci opravdu čekat nebudu.
Je ich dosť, ale keď čítajú príspevky od vás, "niektorých", tak sa radšej nezápajajú, aj sám sebe sa čudujem, no kvôli seriozným čitateľom sa dokážem obetovať.
Skús sa sústrediť aj na témy okolo burčiaku, aj tam je mnoho kritikov tejto metódy aj tam je niekoľko nepodarených pokusov, zlýhaní a nepriživujem sa na nezdare, radšej poradím, čo sa o tejto téme nedá povedať, tak prečo by sa tu zapájali. Riešia to cez ss a mám radosť
Edit: Na tom videu naozaj bublajú TIBI, prečo by som sa snažil o podvod, no aj to by ti tam malo stačiť, ten pohľad na fľaše s TIBI. Tak aspoň pozoruj tu prácu a bublinkovanie v tých fľaškách a musí ti ako dôkaz stačiť. Pokiaľ nie, mne to nevadí
Když ono to vážně vypadá, že to nejde.
Kdo ví, co na tom videu doopravdy bublá.
Už v minulosti tu byly doporučovány další přísady např. jedlá soda , ta sice produkci CO2 opravdu zvedne, ovšem i bez TIBI.
A upřímně, proč tu chybí zástup těch, jimž se podařilo i to slibované "aj viac"?
Len smelo do toho, komentáre okolo toho, že sa to nedá si nevšímaj. Pozri si moje
www.youtube.com/… Ja je měl ale přišlo mi to take divne, měnit "násadu" nebo vyměňovat hrozinky a přisypávat cukr... je sice pravda že Tibi měly stálý výkon a nebyl problém s tím že by to bublalo moc (spíš naopak) ale jestli se ještě někdy vrátím k přídávání teho oxidu uhličitého tak pudu do obyč. kvasnic.
martino5 napsal: ..., že vznikající CO2 je prokazatelně produktem kvašení TIBI - podíl nějakého ovoce bude opravdu minimální...
Malinka oprava, je to produkt kvaseni cukru, ktere provadeji kvasinky obsazene v tibi. Zkvasi ale urcite i rady cukry z pridaneho ovoce.
Ja uz se na ne taky tesim, az ten zazrak vyzkousim

(ale ne do akva, jen na piti. neocekavam lecive zazraky, jen zajimavou chut

)
Psal tu Kukocko, že se mu daří, tak se ho pokusím napodobit - nevadí mi když to nebude přesně podle tohoto návodu.
Chtěl byste aspoň 30bublin za minutu?
No to jsem zvědav zda se to podle uvedeného návodu povede.
Další nemám a pokud se mi nepovede TIBI rozběhnout alespoň na uroveň 30 bublinek za minutu, tak se jich zbavím. Zatím je mám rozdělené ve dvou 2l nádobách. Zatím bublají cca stejně - skoro vůbec

Musím ale podotknout, že vznikající CO2 je prokazatelně produktem kvašení TIBI - podíl nějakého ovoce bude opravdu minimální.
cezarmilan napsal: všade sa zmieňujem o litrovej fľaši, neskôr aj menšej
Ale kdepak, všude ne, kdyby ano, neptal bych se zbytečně.
Na začátku jste psal :
"Pre akvária do 50litrov 3dcl fľaša, 3 polievkové, (plastové) lyžice TIBI , 3 čajové lyžičky cukru a cca 5 hrozienok
do 100litrov 1litrová fľaša 4 lyžice TIBI, 4 čajové lyžičky cukru viac hrozienok
a tak pokračuješ, do 500 litrov však musí 2 litrová fľaša stačiť."
Ovšem martino5 neuvádí do jakého objemu akvária chce CO2 pomocí TIBI aplikovat.Ze zdejší prezentace se dá pouze usuzovat, že jde o akvárium nad 100litrů (pokud nemá nějaké další).
Mne zatím TIBI nepřesvědčily.
No nevim, kvasnice si na unavu, minule kdyz jsem pekl tvarohovy kolac, nestezovaly
Kvasnice si použil jednorázovo však? Tibi sú o niečom inom a pri vyrabaní nápojov sú preplachované každý, resp. každý druhý deň. Preto odpočinok. Skús si piecť koláč z tých istých kvasníc viac krát........
Pardón, všade sa zmieňujem o litrovej fľaši, neskôr aj menšej.
cezarmilan napsal: ..dožič im odpočinok, budú unavené po vyrabaní nápoja..
No nevim, kvasnice si na unavu, minule kdyz jsem pekl tvarohovy kolac, nestezovaly.
Ještě by chtělo doplnit kolik vody a do jak velké lahve.
O tom, že nemají přijít do kontaktu s kovem samozřejmě vím. Zatím děkuju za rady
Tak začni najprv 4 polievkové (nie kovové!) lyžice tibi 2čajové cukru, 5-6 hrozienok. Ostatné jemne pocukruj a daj do špajze a dožič im odpočinok, budú unavené po vyrabaní nápoja
Nějakou chvíli jsem to tu študoval. Ten cukr jsem už zapoměl - takže lépe je to kolik velkých lžic TIBI, tolik(nebo malinko více) malých lžiček cukru? V podobném poměru už jsem bokem namíchal svou první směs, tak jsem zvědavý.
Pravda je, že směs co jsem dostal jsem musel během odpoledne dvakrát odpouštět, jak byla natlakovaná

Tam byl ale citron a cukru podle chuti, protože byla určená k pití.
Ako hovoríš, ale cukru podstatne menej, radšej si tému prečítaj celú

Přidat reakci
1 ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 31566x