Vyboulené oči
Zdravim, mam problem s jednou touto rybkou. Ma jedno oko vetsi, nafoukle bricho a tmavou barvu. Obcas plave u hladiny, obcas se vali na dne. Rychle dycha. V teto nadrzi mam dalsich 5 techto rybek. Ty jsou v poradku. Zrejme nejaky vnitrni parazit. Mate nekdo tucha cim to zalecit? Mam dat rybu do karanteny nebo je uz pozde a mam prelecit celou nadrz? Diky
Starší reakce
Zřejmě vnitřní paraziti. Na ně je dobrej Entizol a nebo to risknout, rybu šetrně utratit a ostatní sledovat za masivní podpory vodoléčby a když se bude něco obdobného projevovat i u ostatních, tak posléze přeléčit celou nádrž, což je u tohoto problému nutností.
0 21.10.2013 19:07 káka – POMOC
Ahoj. Teď jsem koukla do akvárka a zjistila jsem, že blackmolla - samice je pořád na dně.
Třeba leží na kameni a nehýbe se jen z hluboka dýchá a má zašedlé oči. Už pár dnů sleduju, že je hubenější než samec, kterého už mám asi tak rok. Bojím se o ostatní ryby.
Byla bych nerada, kdyby jim něco bylo. Už sem zažila bílé tečky a nehodlám si něco podobného zopakovat. Prosím až budete vědět napište.
Předem děkuji
Starší reakce
Ne, nic než vodu.
OK, právě jsem vyčistila akvárko a nasadím dietu. Budu čistit do 2/3 každý den. Mám tam do té vody něco přidat? Preventin? DÍKY
Akvárium budou trápit vyšší hodnoty N látek, ordinoval bych klasiku a to vodoléčbu, denní či obdenní výměnu vody, odkalení dna a střídmý krmení.
0 23.03.2013 17:18 Kitty – Cichlidy - nemoc oka
Ahoj všichni,
mám problém. Můj roční Vrubozubec paví má vystouplé oko. Žádné jiné obtíže nemá. Normálně žere, nemá skvrny. Fotku oka přikládám..prosím o pomoc, je to mazlíček, mám ho ráda.
Starší reakce
Povětšinou je to správný tip (může to být i motolice)...pak přijde "děravění měchýře" a konečná...Za celou mou kariéru se mi to povedlo vyléčit jen dvakrát a stejně ta ryba do chovu stála za prd. Vyvolané je to samozřejmě lajdačením....Takže voda,voda,voda...
Já vím, ale i za ten tip jsem vděčný. Vodu měním 2x týdně NO3 mám stabilní na 20 a NO2 neměřitelné.
Znovu opakuju, je to jenom tip, nemusí to tak vůbec bejt. Můžeš vsadit na klasiku v podobě vodoléčby, třeba je to jenom reakce na zvýšený N látky, tím nic neskazíš.
Jak píšu, je to můj tip, ale jak ryba přestane žrát, tak bejvá problém tzv. uvnitř. To že je to z vody, to by sedělo, ale v tom smyslu, že nebyla zcela v pohodě a nemoc se mohla rozjet, protože jsou-li to nějaký řekněme bičíkovci, tak oni jsou v organismu ryb přítomny a k jejich přemnožení dojde právě v momentě zhoršenejch podmínek v akváriu, je to o imunitě, zdravá ryba si s nima poradí sama.
Tipnul bych to na vnitřní parazity.
Je to obdobne, ta moje oslepla pouze na 1 oko.
Dej tomu ještě čas.
Me kdysi davno takhle oslepla jedna samise cichavce. Zila ale v pohode dal.. pricinu jsem nezjistil..nebouchnul se nekde?
Kamení jsem dneska na mysli neměl(o tom jsem Ti napsal včera), ale doporučuji Ti použití tohoto
www.akvarista.cz/… Pokračoval bych ve vodoléčbě a poohlédnul se po nějakým vylepšení prostředí v podobě nějakýho rašelinovýho výluhu, třeba Torben, jsou to samý dobrý věci v podobě huminů a tříslovin a budou nápomocny nejen v období lehkých problémů.
Osobně bych podezříval to dno, kde se nemusí zrovna optimálně bordýlek rozkládat. Vodu bych měnil klidně i 2x týdně tu 1/3(teď denně), nepřekrmoval bych, spíš míň než víc. Celý akvo bych neměnil a rozhodně příliš často nečistil filtr a když už, tak ne společně s odkalováním, třeba po týdnu po sobě.
Ty paraziti, to je jenom moje doměnka, ono se to u zakalenejch očí dost těžko na první dobrou určuje, jako hlavní hypotézu mám ty N látky. Zamysli se nad údržbou akvária a pokud vodu neměníš týdně, alespoň 1/3 když máš filtraci, když ne tak obden a dopřáváš rybě krmení a dno se moc neodkaluje, tak to prostě směřuje k těm dusíkům.
Osobně bych si spíš tipnul na podmínky v akváriu a to jmenovitě na vyšší hodnoty N látek a nebo by to mohly být vnitřní paraziti, ale jak píšu nepředjímal bych a začal tou vodoléčbou.
V první řadě vodoléčbu a mít vodu alespoň 25 stupňů a pokud se to za 2-3 dny intenzivních výměn vody nezlepší, tak bude třeba zvolit jinou taktiku, ale nepředbíhal bych. Jinak to dno je dost na nic, samej ostrej šutr, kam velmi dobře zapadává bordel, bude se to blbě odkalovat.
Starší reakce
Prosím o radu. Mám v akváriu hejno kardinálek čínských, před měsícem jsem přikoupisla 5 ks mřenek nádherných. Teď jsem si všimla že několi (min 4 ks) kardinálek je bez jednoho oka. Jedno oko mají a místo druhého mají jen díru. Jinak nevidím žádné známky jakékoli nemoci. Mohly jim to udělat mřenky nádherné? Zatím jsou malé cca 3 cm, jsou v akva cca 100 litrů vody. V současné době zařizuje větší akva (když už mi je prodali, tak jsem je nechtěla dát pryč), ale je možné, že už teď by mohly z nedostatku místa útočit? Děkuji za pomoc.
Starší reakce
Co blbneš, proč rušit, pouze to zaktualizuj. Tím, že zrušíš prezentaci akváriu nepomůžeš. Mislíme to přeci dobře. Přestaň tam lít cokoliv. Píšeš pouze AquaSafe a léky?? A proč to tam liješ? Moje rada je nelít tam nic, v rozmezí 7-10dní vyměnit část vody (kolik musíš uznat za vhodné sama) s řádným odkalením, já měním 1/2 až 3/4. Používej čistou vodovodní vodu, nijak ji neupravuj, pouze teplota přidávané vody by neměla lítat v rozmezí +-2stupně. Právě ty léky a "vodičky" rybkám rozhodně nesvědčí, kdy dochází k lítání hodnot vody, hlavně PH.... A v neposlední řadě si rozvracíš biologickou rovnováhu. Pak dochází k poškození vnějších a vnitřních orgánů ryb. Máš tady prezentaci, chodíš pro rady, což je v poho, ale pak nechápu, proč se vztekáš?
Odfláklá je spíš prezentace akvária, které je teď už poněkud jiné, dala jsem pryč spoustu písku i problematických ryb, nechala jsem tam jenom tlamovce a to ne všechny. Za zázračné vodičky jsem spíš myslela AquaSafe, protože nic jiného nepoužívám, ještě tu mám léky, ale snažím se to s nima nepřehánět.
Filtr byl vždy dobrý, možná že věkem něco ztratil, ale jestli, tak spíš až v poslední době.
Údržba se pohybuje v rozmezí 1. týdnu kdy se k rybám dostanu.
Víc agresivní jsou momentálně jen v období tření a to teď nemají.
Radši tu prezentaci snad zruším
Ona právě ta flákaná údržba může být příčinou agresivnějšího chování tamnější osádky, které až zase tak dalece nehovím, to spíš Ty, ale moc se mě to nezamlouvá.
Zdá se mi, že to bude spíš poranění po souboji. Vyloučit se samozřejmě nemůže ani nějaký cizopasník či onemocnění ledvin.... Díval jsem se do prezentace nádrže a mám obavu, že podobné potíže se tady budou řešit často. Celkem mě děsí ta údržba a dále ty tajemné vodičky přítele....
Neuvádíš, co je ten filtr zač, takže jestli je nějak poddimenzovanej a jak jsem koukal ryb je tam požehnaně, tak to by mohl bejt do budoucna trošku problém. Určitě bych v takovýmto akváriu měnil min. 1/2 vody tejdně. Teď samozřejmě denně alespoň 1/3.
Děkuji mockrát, už jsme vlastně začali, tak snad.
Intenzivní vodoléčbu, to bych prováděl. Onen problém s dusitany, to bude ta příčina Tvého problému.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli je to bičíkovec? Jestli ne, tak co je to za nemoc? Má nafouklé oko, takový hlen na něm, vidě je i krev, ze spoda je to otevřené. Už se mi dřív stalo, u jedné ryby se to vyléčilo (bohužel nevím jak), další je teď slepá a oddělená. Můžu to nějak dostat pryč? Měla jsem problém s dusitany.
Starší reakce
0 31.07.2012 19:36 Lu – puchyr
Haimdol napsal: Pokud by to nedej bože byla počínající vodnatelnost (což se mi nezdá) eSHa 2000 by byla naprosto neúčinná. Vodnatelnost je problém vnitřních orgánů, kdežto přípravek eSHa 2000 je účinný pouze pro vnější potíže jako jsou plísně a ektoparazité.
Starší reakce
Hele ale upozorňuji že Sera Bactopur neobsahuje Nifurpirinol, který naopak zabírá. Jinak z čeho takovýhle záněty u ryb vznikají ?
Starší reakce
Je to ze zvýšení N látek ve vodě, zkus jen měnit vodu pokud by to nepomohlo tak sera baktopur
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 8
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 10845x