Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - nemoci

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - nemoci
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://aquariumbreeder.com/understanding-dwarf-shrimp-diseases-and-parasites/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.11.2012 14:50 JagerMaister Re: malyLibor
hej sú to mrchy, ja som raz pozoroval ako sa liahli mladé krevety a endlerka len stála pod listom a čakala kedy nejaké vypadne aby ju zmlsla ... mám pocit že ich dám preč a nechám si tam len gavúniky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2012 12:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Buba - Gump
Endlerky jsou krásné rybky, ale jako všechny živorodky jsou to špindíry.. no a krevetky naopak potřebují co nejčistější vodu, takže možná i to způsobuje problémy. Navíc já udělal ze společného chovu endlerek s krevetkama tu zkušenost, že endlerky vytrvale pronásledují malé krevetky i do nejmenších skrýší, dokážou se zavrtat i do jávského mechu, jen aby malou krevetku ulovily, a tak jsem neměl vůbec žádné mladé krevetky. Teprve když jsem odlovil endlerky a dal místo nich razborky trpasličí, začaly mi malé krevetky dorůstat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2012 11:10 JagerMaister Re: prasan
no už ma to vážne nasralo aby to každý rok niečo s tými krevetami bolo
problém bude asi aj v premnožení endleriek, ktoré som ale postupne vylovil a ostali len 4ks ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2012 23:43 - Re: Buba - Gump
Punktol,Biotopol.A neprekrmovať aby sa tá potvora nemala čím kŕmiť.(hlavne plávajúci bordel v akvárku)Dbaj na filtráciu a skús trocha pritlačiť na kvalitu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2012 19:00 JagerMaister
ďakujem, asi ho vážne kúpim lebo toto je na nič
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2012 18:55 Žena petulinakk [2016] Re: Buba - Gump
Vorticellu asi (naštěstí) málokdo z nás viděl na vlastní oči, tak porovnej s fotkama na netu, samozřejmě že to může být.
Anti-ichtyn je v takovém případě opravdu nanic.
Doporučuje se sera costapur.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2012 18:47 JagerMaister
Fotka k příspěvku ahojte kolegovia je to Vorticela ? krevety liečim už 2 týždne ANTI ichtinom a neviem či je to na prd liek alebo som zle identifikoval ochorenie ?!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2012 17:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Chem
OK. Tak já si alespoň každou perličku pozorně prohlédnu, než tam dám i krystalky... ale možná to vyřeším tak, že dám ke krystalkám Caridina babaulti green a perličky do krevetárka místo nich... to by taky možná šlo :-) Jen teď z hlavy nevím, jestli náhodou babaulti nemají jiné nároky než krystalky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2012 12:46 Muž Chem [837] Re: malyLibor
Ja bych v tom souziti zas takovy problem nevidel. V techto pripadech se bavime stale jen o nemoci, ktera neni tak casta jako krupice na rybach, ani jako plostenky u krevet. Neni to sice uplne ojedinely pripad, ale zas tak bych se toho nebal. Tezko rict, kolik lidi se s tim setkalo, ale podle toho, jak malo je to diskutovane tema, bych rekl, ze jde spise o vyjimky nez o nejakou beznou nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2012 11:12 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Chem + Prasan
Takže když jsem si chtěl dát do krevetárka krystalky a bílé perly, tak to nebyl dobrý nápad... Musím ho tedy přehodnotit a když už tam chci mít dva druhy, tak přidat některou z těch, u kterých tito paraziti zatím nebyli zdokumentováni - například zelené palmaty, a bílé perličky dát do jiného krevetárka. A nebo mít tam skutečně jen krystalky. Nepotěšili jste mně, chlapci, ale na druhou stranu je to lepší vědět dopředu, než potom plakat nad mrtvolkama. Děkuji vám oběma.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2012 11:04 - Re: Chem
Tiež mávam krevetky len v druhovom akva,takže nemiešam a na toto rovnako neviem odpovedať.Reálna šanca tu podľa mňa je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2012 00:57 Muž Chem [837] Re: prasan
Ono to muze byt i tim krmenim, ne jen anciky (jak jsi popisoval to, ze kmis mnoha mrazenymi duhy) a tim, ze zkratka jsou nektere variety vuci bakteriim mene tolerantni. I kdyz co vim, tak mnoho z nas krmi mrazenym cimkol a nesetkavame se tim prilis. To stejne plati i k otazce Libora - neni jasne, zda se mohou nektere druhy (variety) nakazit, kdyz jine variety nakazene jsou. Mozne to ale urcite je - jde o to, zda to nekdo jiz zazil. V tomo pripade tezko rict... Ja osobne mam pouze jednodruhova akvaria, takze s timto problemem opravdu nevim. Musime hledat, pripadne cekat az se neco objevi. Uprimne receno myslim, ze malokdo, kdo sdili zkusenosti s napadenim bakteriemi toto pozoroval u vice druhu zaroven, resp. choval v problematickem akvariu vice druhu. Otazka je to kazdopadne velmi podnetna a tusim, ze prilezitost k nakazeni hrozi. Preci jen by byla velka zajimavost, ze by urcita bakterie byla specializovana jen na blue pearl a nenapadala crystal red.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2012 00:23 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Chem
A nehrozí tedy nebezpečí, když se chovají spolu červené krystalky a bílé perly, že by se ty krystalky nakazily?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2012 00:12 - Re: Chem
Krevetky čo som skôr daroval známemu sa mu v pohode držia i množia.Takže som to asi prelovením ancíkov ľudovo povedané potentoval.Mea culpa, mea maxima culpa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2012 00:02 Muž Chem [837] Re: prasan
Jasne, v podstate dale asi nic nevyresime, ale je pravda, ze zahadou je, proc se tyto problemy vyskytuji u Blue a White pearl a dalsim druhum se to vyhyba. Napriklad u cherry jsem toto fakt nezaznamenal a nevim o nikom, kdo by o necem podobnem u cherry ci sakur psal. Je to zajimava zahada...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2012 23:51 - Re: Chem
Nie som zástancom dákeho extra liečenia.Račej krevetku vyhodím,než by som riskoval celú osádku akva.Samozrejme som už pri prvom náznaku pridal na výkone filtráciu,začal častejšiu výmenu vody,dáke to pomeranie hodnôt.(voda v čase merania bola ok)Pestrú stravu mali a vlákninu tiež.Listy jelše si s bratom chodievame zbierať a sušíme sami.Spomenul si tie bakterky.Problém u mňa začal asi v dobe,keď som na 2 týždne musel ku krevetkám dať zopár drobcov ancíkov.Dobre vieme,že vedia urobiť riadny neporiadok.No nemal som inú možnosť.Predpokladám,že ak mali v sebe zárodok dákeho parazita,tento sa prejavil pri oslabení imunity počas doby s ancíkmi kedy asi ani voda nemala ideálne parametre.Pre kopec práce to predsa len nemeriam denne a v 30L to vie zamávať v krátkej dobe.Ak krevetka zbelela,často na druhý deň bolo po nej.I Reinhard Peknyi spája oslabenie imunity a bunkové parazity.Je to podobné ako parazity u terčovcov.Do určitej časti ich podľa mňa vie aj krevetka tolerovať,no pri sebemenšom oslabení imunity môže prepuknúť ochorenie ako u mňa tie parazity.Prečo je to tak hlavne u spomenutých foriem je pre mňa zatiaľ záhada.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.11.2012 09:03 Muž Chem [837] Re: prasan
Zajimavy prispevek. Zkusim prihodit svou trosku do mlyna i kdyz osobni zkusenost s prelecenim akvaria zasazeneho v takove mire, jak popisujes, nemam. Spise zkusim popsat to, co jsem nacetl ci slysel od kolegu akvaristu. Osobne znam v CR jen dva lidi, kteri popisuji takovy v podstate jasny pripad, kdy s nejvetsi pravdepodobnosti bakterie zpusobily jasnou ztratu cele populace krevet. V zahranici je to v evrope podobne (neni to nejaky fatalni problem pro chovny), ale v asii se vyskytuje vice chovatelu, kteri tento problem popisuji.
Proc si myslim, ze jsou to bakterie - daval jsem par takovych bile zabarvenych jedincu pod mikroskop a vse bylo v podstate jasne. Utvary bakterii zde byly ve velkem. Podobne zabarveni ma kreveta i jindy - napriklad pri otrave dusikem, ci kdyz se nemuze svlect kvuli nedostatku ekdysonu apod. Predpokladam ale, ze pokud Ti krevety hynuly dlouho a postupne, ze problem ve vode nebude (navic mas urcite hodne zkusenosti s krevetami, takze bys mnozstvi NO3 nejak podchytil).

Co s tim - podle toho, ze nemoc neprechazi na cherry apod. (coz je i zkusenost moje i dalsich). Ja osobne toto pozoroval jen u Blue a White pearl a u heteropod Yellow. To urcite s imunitou, jak pises, souviset muze. Nicmene doplnovanim nove krve do akvaria s chorobou bych moc nedoporucoval. Spise zalozit novy chov v cistem akvariu. Podle toho, co se da docist i v publikacich venujicich se komercnim chovum krevet (pro hobby i na jidlo) jsou krevety, ve kterych jiz pozorujeme bile utvary nezachranitelne. Je tedy v prve rade potreba je odlovit, potom provadet pravidelnou vymenu vody. Pokud to jde, tak temer kazdy den, ale voda musi mit stejne parametry jako ta akvarijni. Doporucuje se zavest vzduchovani ci vice rozpohybovat hladinu, aby bylo vice kysliku. Pokud je k dispozici, je dobre pouzit uvc lampu (ta se mi velmi osvedcila i na zakaly vody apod.) Dale je doporucovano neco, co posili ty prospesne bakterie (treba Borneo Wild Bebi), ale dle meho nazoru staci napriklad krmit mosurou baby nebo necim pro mimina, kde jsou bakterie take obsazeny. Obecne omezime krmeni na minimum. A posledni prirodni vec - dodal bych olsove sistice a dubove listi - huminove kyseliny maji zasadni vliv na skodlive bakterie. Z chemie se mi osvedcila pouze Esha exit - ta jde davkovat ke krevetam bez problemu, ale nezkousel jsem pripravku mnoho. Vim, ze dost lidi pouzivalo JBL Furanol, ten se myslim v EU uz neprodava. Dale se dost pise o sera bactopur, ktery podle vseho i zlepsi kondici akvaria jako celku (vlastni zkusenost ale nemam). Jak ale popisuji jeste v tom vlaknu s plostenkami - pokud jsem neco zkousel, tak to bylo vzdy v akvariu, ktere bylo timto zasazeno tak na 5 - 10% a povedlo se mi to zastavit, takze u zamorenejsiho akvaria mozna neni prilis nadeje.. Tezko rict.

Sice to vypada, ze pravdepodobne uz zadne napadene a nenapadene krevety dohromady nemas, ale pokud preci jen objevis (treba i v budoucnu, coz bych Ti samozrejme nepral) a zkusis neco, co popisuji vyse, budu moc rad za sdeleni zkusenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.11.2012 00:23 - – @Chem: Vnútorné parazity
Čo som ich kúpil tak som problém nemal.Pekne sa mi držali viac ako 2 roky.Množili sa,kopec som aj daroval či predal.Myslím si,že problém nastal kŕmením mrazeného.Dokiaľ som nedával mrazené(dafnie,cyklop,patentky,nitenky,artémia),nebol problém.Obávam sa,že ako aj u rakov sa niektoré ochorenia môžu preniesť napríklad skrmovaním aj sušených krivákov.Tak to obdobne môže fungovať aj u kreviet.Hlavne ak sa skrmujú iné kôrovce.Je to len môj dohad.Chcelo by to frajera čo by sa na to mrkol pod mikroskopom.
(mám takého silného tušáka,že práve v tomto bude problém)
Ešte ma napadá,či nie je dáka pliaga v našich vodách ktorá ich dokáže napádať.Inak si to neviem vysvetliť.
Všetky krevetky chovám ja i môj brat ako druhy samostatne.Sú kŕmené rovnako,tak neviem. :-O Red cherry žiaden problém,palmaty žiaden problém.Napadnuté Blue Pearl som z akvárka ak som videl,hneď odstraňoval.No Bohu žiaľ postupne,tie biele vnútorné zachvátili všetkých cca 30 krevetiek čo som v konkrétnom akvárku mal.Krevetka najprv prestáva byť aktívna,potom sa začína objavovať z vnútra ten biely útvar(parazit) a následne v krátkej dobe krevetka hynie.Vlastne dnes ráno som vyhodil predposlednú.Ostala mi tam jediná,no aj tá začína byť neaktívna a skôr zalieza.Takže predpokladám,že pôjde aj tá.
Mínusom je napríklad aj to,že som za celé dva roky nepridal žiadnu ,,novú krv,,.Možno to má niečo s imunitou.
Je možné,že parazity si tieto Blue pearl doniesli už z domoviny.Ak sú v dobrej kondícii a imunitný systém funguje,parazit sa neprejaví.
Ozaj ma už nič iné nenapadá.Možno by to poriešila dáka do hĺbky zameraná štúdia,no na to nemám ani čas ani peniaze a ani pomôcky.(základ poriadny mikroskop atď.)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 17:08 Muž atiw [-4] - krevetky red crystal, taiwany blue bolt, blue panda, black tiger
Ano, přidával jsem nové krevetky,četl jsem předchozí přízpěvky, ale co přízpěvek, to jiný názor, zatím jsem dal do krevetkária slabou dávku Acryflavinu od Dajany, chystám se přidat trochu soli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 16:41 Žena petulinakk [2016] Re: atiw
Taky bych si tipla vorticellu, nepřidával jsi nedávno nějaké nové krevetky?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 16:31 - Re: atiw
Prečítaj si asi 10 odkazov dozadu. :-)
To určite nie je po No-planaria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 13:15 Muž atiw [-4] - krevetky red crystal, taiwany blue bolt, blue panda, black tiger – Plíseň, nebo Vorticellov?
Fotka k příspěvku Zdravím krevetkáře, mám problém, některé z mých krevetek mají to, co je na obrázku, jak proti tomu rychle a účinně zasáhnout? Objevilo se mi to po aplikaci No Planaria. Před tím jsem to u krevetek nezpozoroval. Zatím se chovají napadené krevetky normálně, jako by jim to nevadilo. Čím to co nejrychleji odstranit?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 07:08 Žena FelidaeS [61] Re: prasan
Čistíme právě úplně stejně a měníme vodu jako ve 20l, kde jsou o dost náročnější krevetky, i jak jsme čistili po celou dobu, každý týden, takže mi přijde, že tím to nebylo....Ale je fakt, že bylo 30l překrevetkované, jelikož se množily jako o život....a někde v nějakém článku byla zmínka, že to by mohlo vadit...no nevím, každopádně zbylo asi cca 20 krevetek a nejlepší kusy jsou fuč.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 22:56 - Re: Chem
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 19:20 Muž Chem [837] Re: prasan
Perfektni, moc diky za info a za odkazy. V tech odkazech, ktere pises v poslednich prispevcich to skutecne na krevetach popisuji.. Omlouvam se, ze jsem zatezoval - vim, ze cas kazdeho je drahy. To je presne to, co jsem v teto souvislosti hledal. Skutecne jsem doposud o Epistylis na krevetach nic moc neslysel a mozna jsem ji casto i za tu Vorticellu povazoval.. Mam o vikendu co cist.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.10.2012 03:22 - – Epistylis
Užitočné info je aj tu de.goldenmap.com/…
Niektoré štúdie hovoria i o prenose cyklopom(bežne sa na ňom objavujú)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.10.2012 03:06 - Re: Chem
Chem čítal si nie pozorne.Práve na tebou spomenutej stránke sú okrem rakov spomenuté aj krevetky.
www.crustakrankheiten.de/…
www.crustakrankheiten.de/…
Na krevetách Atyopsis je to spomenuté aj tu www.peritrich.de/…
(info ZOO Leipzig)
A tu sú na to prípravky www.aquanet.de/…
V tomto PDF je to ako falošné hubové ochorenie:Účinné prípravky Punktol a Biotopol
www.tierbedarf-belitz.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 23:24 - Re: FelidaeS
Zameral by som sa na čistotu v akvárku a hlavne nepekrmovať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 23:23 - Re: Chem
Fakt mám strašne málo času odpisovať a toto je na dlhšiu debatu.Pravda je,že som to nikdy pod mikroskop nedával(len lupa a oči).Ide o ektoparazita,je vlastne pre raka či krevetku v malej miere neškodný(v podstate).Skôr sa nosí a zbiera čo nalapá okolo.No asi som si to raz zavliekol od rakov a niekoľko krevetiek mi na podobnú háveď pošlo.Všimol som si,že sa objavujú hlavne na starom panciery(či už Vorticella alebo Epistylis) a hlavne pri nadmernom kŕmení,keď vo vode pláva kopec odpadu.Problém nastáva pri silnom napadnutí v akvárku vtedy,ak sa dáky rak zvlečie.Síce zhodí všetko čo nosil,ale začnú sa naň lapať nové.A ak sa dostanú v hustom počte na žiabre,nastáva zadusenie.Skúsim niečo ponachádzať a prelistovať literatúru o víkendu.ok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 21:39 Žena FelidaeS [61] Re: FelidaeS
Tak sůl asi zabrala, jelikož za posledné dva dny již žádná další mrtvolka.....sice jich ještě několik má něco vidět na čumáčku, ale zlepšilo se to. Ještě jsme na netu objednali Sera Costapur, tak až přijde, ještě přeléčíme tím....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 10:23 Muž Chem [837] Re: prasan
Diky moc za odkazy a pdf. Dival jsem se na to, dival jsem se i do dalsich odkazu, na ktere fora a stranky odkazuji a nikde jsem nenasel nic moc o Epistylis niagarae na krevete v teple vode. Naopak, vetsina tech odkazu uvadi popisy a fotografie s Epistylis niagarae na racich ve studene vode, o cemz jsem psal v predchozim prispevku. Epistylis niagarae na krevetach neuvadi ve vetsi mire ani odbornici na nemoci sladkovodnich krevet Dr. Brett Edgerton a Michael Wolfinger na pomerne ctivych strankach crustakrankheiten.de . Fotky na webu opet jen na racich.. Nemohu se zbavit dojmu, ze se u krevet v akvariich tento parazit skoro nevyskytuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 23:44 - Re: Chem
V ss ti posielam odkaz ,malo by tam byť pdf.Objavuje sa nie len u rakov,ale i u kreviet.Dokonca aj v 26C vode.Najmä ak sa strašne prekrmuje,alebo ak človek nepočká a šupne raka do čerstvo založeného akva.U raka to problém nie je a soľ to spoľahlivo rieši,ale malá krevetka to proste nezvládne rovnako ako pri napadnutí Vorticellov.Tu dávam odkaz na akva.sk kde som to trocha rozoberal www.akva.sk/… a dokonca je tam aj priamo to pdf.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 21:21 Žena FelidaeS [61] – Je to toto...:o/
Už vím, že je to toto. Děkuji jedné dobré duši, co mi to poslala zprávou. www.shrimpnow.com/… Jediné, do jaké si to dávám souvislosti, je posledních pět krevetek koupených na burze.... Jinak fakt nevím, kde by se to najedou vzalo, když roky v pohodě a ted celé akva v troskách...měníme vodu a čistíme pořád stejně....ted jen doufám, že jsem si to nezavlekla i do 20l ke crystalkám bee....To by mě vážně hodně mrzelo... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 11:07 Muž Chem [837] Re: FelidaeS
No, ony ty bile veci na krevetach mohou byt krom plisni i ruzni prvoci - velmi caste jsou vířenky (Vorticella). Proti nim se casto pouziva peroxid (nemam zkusenost). Ja osobne pokud se neco objevilo, tak to poslo eshou (Hexamita, 2000 nebo exit), nebo vsim dohromady - nikdy z toho neposly krevety. Esha je bezpecna zalezitost.

Pro Prasana - Co se tyce Epistylis niagarae - to mne velmi zajima. Osobne jsem se s tim nesetkal a mel jsem potuchu jen u raku ve studene vode. Ono se to vyskytuje i v akvarcich? Nic o teto potvore u krevet nevim..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:57 Žena FelidaeS [61] Re: prasan
Děkuji. Mech tam moc nemám, te´d je tam hlavní dominanta Lomariopsis lineata. O ten mi akorát jde, o ten bych nerada přišla, jinak je tam cuba a pár mechu na spodu kořene....Mrzí mě, že se to stalo, čistíme pořád stejně každý týden výměna části vody, nic nebylo právě jinak....No, už je asi nezachráním, tu sůl ale zkusím....děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:51 - Re: FelidaeS
Dopísal som ti to do predošlého príspevku.Soľ ako píše romant.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:48 R Muž romant [27987] Re: FelidaeS
Té soli bych dal kávovou lžičku, předem rozpuštěnou a do vody nalitý roztok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:47 Žena FelidaeS [61] Re: prasan
Jaké je dávkování soli? Je to do 30 l akva....a jak na sůl reagují rostliny? Aby mi neodešly i ty......Víte co je příčinou nemoce? Abych tomu předcházela.....A ještě otázka, jak to, že Esha vůbec nezabrala?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:38 -
Skús pridať trocha soľ do vody.Nemusí sa jednať o plieseň!
Môže to byť Epistylis niagarae bežne sa objavujúca u kôrovcov.Pri malom napadnutí je neškodná,ale pri veľkom bráni krevetkám príjmať potravu a tieto môžu z tohto dôvodu hynúť.Snažiť sa dodržiavať hygienu v akvárku a občas soľ.(pri náznakoch,ak je to ono)
Ak použiješ soľ,tak nie veľa.Máš tam machy a to pre ne nie je moc dobré.(spomalujú pri veľkom množstve rast,ba ho až zastavujú)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:19 Žena FelidaeS [61] Re: FelidaeS
Fotka k příspěvku Zkusila jsem jednu mrtvolku vyfotit....jestli je z toho něco k poznání, ale při vygooglování plísně krevetek, je to to stejné....
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 14:48 Žena FelidaeS [61] – plíseň krevetek - úhyn
Prosím o radu, už mi ve 30l akva zbylo asi 10 krevetek. Postupně mi za těch 14 dnů odcházejí.... :-( mají plíseň na tlamičce, když uhynou, mají plíseň i na bříšku.....Esha 2000 vůbec nezabrala. Už nevím co s tím, jsem smířená, že nezbyde ani jedna, ale nechápu, kde se to vzalo z ničeho nic. Přitom se nedělo nic jinak než doposud. Předtím jsem měla plné akva Sakur, pořád nosili a byly nové malé krevetky a během 14 dnů takováhle apokalipsa.....leda mě napadá, že jsme při poslední burze koupili 5 Sakur jen na obnovení krve do chovu a od té doby to začlo....prosím, co s tím? Čím to léčit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2012 21:06 burnes Re: prasan
A v tom je právě ten problém o CU tam nic nepíšou ,ale kdo ví no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2012 20:20 - Re: burnes
Nepoznám to,ale ak obsahuje meď tak v žiadnom prípade.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2012 11:55 burnes
Ahoj chci se zeptat můžu proti plísni použít ANTI-MYKOTIN.Mám tam krevetky ,čtverzubce a jednoho CPO?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.04.2012 23:46 - Re: dkas
Podľa mňa išlo o parazita.Presný názov by som musel riadne prevetrať staré knihy.V podstate sa dostane do krvného obehu a usídľuje sa práve v cievach pod okom.To spôsobuje to postupné vyduté oko a nakoniec stratu.Dosť častý parazit rakov a kreviet,hlavne z dovozu.Nie je nebezpečný pretože potrebuje medzihostiteľa,v tomto konkrétnom prípade vtáky.Len ozaj si nespomeniem v ktorej knihe o tom bolo písané.(hlava deravá) hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 22:21 Muž dkas [0] – Nemocné oko?
Fotka k příspěvku Zdravím a chci se zeptat, co by mohlo být příčinou toho, že jedna ze dvou krevetek kroužkových měla extrémně "nafouklé", fialové oko a nakonec o něj přišla. Viz foto, kdy ještě měla oko, na stránkách nádrže je i fotka bez oka. Myslím si, že se třeba popraly s tou druhou (dnes mi přišly k sobě více agresivnější než obvykle), ale všiml jsem si toho zrovna, když jsem našel uhynulou rybu, tak jestli to nemůže být něco jiného?
Díky za každou odpověď palec
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2012 22:11 Žena Grecninka [0]
Ahoj, dneska sem vylovila mrtvou krevetku Red Cherry a měla na sobě takové modré fleky. Měla to skoro po celém těle. Vodu měním pravidelně a odkaluju jednou týdně (teď jsem neodkalovala, protože se mi vylíhly malé revetky, tak mám strach, abych je neodkalila). Používám na hnojení PMMD a proti řasám PMFD.Dávám obojího pouze doporučenou dávku, ne-li ještě trošku míň. Nevíte, prosím, co by to mohlo být?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 12:38 S Muž invalida [3881]
Osolit moc znamená malý ance zabít...Bacha na to ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 12:03 Muž domi12 [8]
Ahoj, chtěl bych jen napsat jak jsem dopadl. Žádný lék na to moc nezabíral, vysadil jsem kupované krmení a krmil 1x za týden okurkou. Vodu jsme měnil každý den asi 40% vody. 1x krát za měsíc jsem přidal 1/4 čajové lžičky na mých 12l akvária. Nemám žádný úhyn.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2012 14:56 R Muž romant [27987] Re: domi12
Klidně ještě za dýl, já osobně dávám několikrát do roka tak 2-3x, jak si vzpomenu, jenom lehkou koncentraci.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://aquariumbreeder.com/understanding-dwarf-shrimp-diseases-and-parasites/

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 16

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22598x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13976?od=501