Dávám lžičku kuchynské soli každou výměnu vody..terčovci i ostatní ryby na to neřikají nic a očividně jim to prospívá a kytkám se daří.Uhličitanová a celková tvrdost v tomto rozmezí....KH 3-4..GH 8-10....Takže to není u mě zas tak drastické zvyšování..
Tu fotku jsem tam přidal ovšem nevím co z ní chceš vyčíst.Tohoto terčovce mám vyfoceného telefonem.Doufám že jsem diagnozu stanovil dobře.S terčovcema teprve začínám a ještě jsem se s tou nemocí nesetkal.Léčil jsem vnitřní parazity pomocí entizolu a vyléčil potom prodal a koupil ,tedy můj syn tyto dva kusy.Je to modrý tyrkys?tTa diagnoza je taková:kalné oko,stažené ploutve,díry nad okem ze kterého vylízají nějaké sračky a tmavší povrch těla ryby.V Hornbachu jsem koupil přípravek Hexamita,podávám jim to třetí den,tak nevím,myslím že se to trochu lepší,v tom smyslu že nebyl už tak ztmavlý a ty ploutve už neměl tak ztažené,ovšm nějakou tu bílou tečku nam okem ještě má.Ještě jsem jim nedal nažrat tak uvidíme jestli bude chuť.Jo a těch fotek mám víc kdyby jsi je chtěl poslat třeba na email.Zatím čau.
Zdravím Vás všechny.Najde se někdo kdo mi poradí jaké koupit léčivo nebo léky na děrovou nemoc u terčovců.Někde jsem se dočetl že na tuto nemoc se používájí i tablety TETRACYKLIN.Máte někdo s tímto lékem nějakou zkušenost?Myslím tím u léčby té děrové nemoci u terčovců?Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 9116x