Krevetky - dno, substráty
...presne..."Vetsinou moc dlouho "zarici" nevydrzi." - nic co je biele-dlho v aqua biele nie je...
...sa mi "rataju" tie aqua co tam davaju biely kremicity piesok ako "sneh" - ked sa to zalozi je to pekne ale nech to odfotia o 3 mesiace...

- a az to bude aj po troch mesiacoch biele...nech mi vravy kto chce co chce - vybral to "von" a strcil do Sava...
...toto iste bude aj s tim "zaricim utvarom" - bude to vyberat "von" a Savo...

Montmorillonit používam a momentálne aj doma mám.Tvrdosť neovplivňuje ak sa dávkuje ako má.Ja používam práškovú formu.To znamená 1g na kubík vody denne(niekedy ani denne nie).Čo je z ohľadom na vápnik zanedbateľné.Inak je to fajn prostriedok pre koi,krevetky i iné živočíchy v akva.Jeho použitie je dosť všestranné.Podporuje ako bolo napísané bielu farbu,udržuje stabilnejšie pH,dodáva vápnik a iné prírodné minerály,dokáže na seba viazať látky-čím aj znižuje zákal vody a zabraňuje tak tvorbe vláknitej riasy,podporuje imunitu a zlepšuje hlienovú vrstvu rýb(vďaka tomu sú odolnejšie voči prichyteniu parazitov a pod.
Vetsinou moc dlouho "zarici" nevydrzi.
Ale zpet k otazce. U kazdeho jinak. U nekoho treba vubec, u nekoho citelne. Obecne neni vhodny do kyselych vod, pripadne kdyz je umnele pridavane co2. Pak je rozpousteni razantnejsi, ale jak, zalezi na forme a porovitosti druhu vapnce. Pro bezne akva, mit jeden vetsi vapencovy kamen, jiste nebude zadna katastrofa.
Často se tu píše, jak vápenec tvrdí vodu, ale je někdo, kdo zkoušel jak moc a jak rychle změní tvrdost vody? Počítá někdo s tím, že když se mění často voda, že ten proces bude bržděný? Není pěkný kontrast mít tmavé dno, pěkné zelené rostlinky a v něm jasně zářící vápencový útvar?
Mám svou vlastní zkušenost. Nedávno jsem měl v jednom akvárku na dně směs černého štěrku a mramorovou drť, což je vlastně vápenec. Akvárko jsem musel předělat, nedařilo se vůbec rostlinám, jen řasám. Krevetkám toto prostředí asi vyhovovalo. Teď je v akvárku klasický kačírek, rostliny se rozrůstají jako v džungli, řasy žádné a krevetky se množí jako králíci

Dal jsem jim do rohu akvárka pouze kousek sepiové kosti kvůli vápníku.
A jsme u jádra pudla, v Japonsku prý takováto skalka patří do každého akvárka s rodem Caridina.
Potřebuješ ho do akvárka? Tady čtu
cs.wikipedia.org/…, že tento minerál má vysoký podíl vápníku. Do akvárka asi moc vhodný nebude.
To je víc jak denní výlet, daleko, ale uvidíme, třeba po něm někdo denně běhá tady v Čechách
Ahojte, v Braňanech u Mostu se vyskytuje minerál montmorilonit. Předpokládám že se dá nalézt v segregaci větších valounů. Tento minerál je ekvivalentem bílých skalek které japonci dávají do akva s krystalkami pro podepření bílé barvy.
Není tady nějaký kamínkář který by pomohl s nalezištěm ? Podotýkám že nechci použít bentonit ani nic jiného, v čem je velký podíl zmiňovaného minerálu.
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 2576x