Přeprava rostlinek v mrazivém počasí
Tak mě ty kytky přivezla pošta v neděli 23.12,tzn.,že cestovaly po republice týden..
takže jsem je nepřebral.....
Starší reakce
U mé zásilky si taky účtovali, ale nikdo nezavolal. Ještěže jsem netrpělivý a zjistil si to sám.
po mě na chtěli tel. číslo na adresáta s tím že mu budou volat po příjezdu balíku do cílové stanice, za zavolání si naúčtovali 10kč
Mno právěže nezavolali a vůbec jim nebylo divné, že se čílím a přitom ukazuju nápis ŽIVÉ RYBY!!
Vždycky jsem zásilku očekával, ale teďka jsem přesně nevěděl, kdy má dorazit, tak jsem se málem spolehnul na to, že mi přece ČD zavolají. Na nádraží Frýdek-Místek nevolají!!
Pojištěný.... za příplatek? Myslím, že to je běžné, že zavolají, pokud je na krabici číslo. A žádný připojištění jsme nikdy neměli. Zavolali vždy hned jak zásilka došla.
Jinak ale souhlasím, je to asi o lidech.
To ano, ale poslední zásilka byla pojištěná za nějaký příplatek tím, že když to dorazí do stanice určení, že mi zavolají a PRD. Jinak je to super způsob přepravy to nepopírám, ale ti lidé.
ČD jsou v pohodě. I když jsou tam neschopní lidé, zásilky jezdí na rozdíl od pošty podle jízdních řádů.
Když jsem objednával poslední z Tlamovců, měl jsem problém s Kurýrní službou Českých drah. Měli mi dát vědět, když to přijede a kdybych si nezjistil sám kdy to odešlo a kdy to k nám dorazí a nečekal na to na místě, tak to tam je snad ještě teďka po 14-ti dnech. Na dotaz na nádru, proč mi nevolali, bylo mi řečeno, že oni by zavolali.
Když jsem na bedně ukázal, ŽIVÉ RYBY, UDRŽOVAT V TEPLE!! tak už nebyli schopni odpovědi.
Mal som podobný problém s Českou poštou,ale objednával som grindal a mikri no oni sa neunuvali mi dat vediet že je to na pošte až ked som sa porozprával telefonicky s dodavatelom a išiel na poštu tak som zistil že to tam je,no dodavatel mi povedal že to maju poistené a nech to nepreberiem.Ihned poslali dalšie a to už dorazilo tak ako malo.
napiš Ratajovi a domluv se s nim
já tehdy bral z pěstirny balik byl obchodni,takže do 24 hodin na mistě,někde se šprajcl jeden den a já tedy hned pisl mail a oni mi řekli že ČP porušila závazek a at to nepřebirám...100% to má Rataj pojištěni a pošle znova
Tak tu zásilku nepřebírej.
Tak právě jsem zjistil,že moje kytky od Rataje jsou v Olomouci na nádraží,jsem pěkně nas......
to se s nima můžu rozloučit,jestli jsou na cstě od pondělí,jak říkají u Rataje....
Tak mi právě před chvílí dovezla pošta rostlinky, co jsem si objednávala v neděli u Rataje. V pondělí mi přišla sms o odeslání zásilky, tak to trvalo 2 dny. Rostlinky došly v pořádku všechny, jen tiger lotus měl ulomené 2 lístky (řapíky jsou dlouhé, tak se to dá i předpokládat). Došly v krabici obložené polystyrénem a je pravda, že uvnitř krabice bylo trochu chladno. Na první pohled se ale zdá, že je vše jinak v pořádku. Uvidíme postupem času, jak se rostlinky ujmou. Jako dárek bylo přibaleno krmivo pro rybičky, kniha o odrůdách Echinodorů a 22ti stránková brožura Návod na pěkné akvárium. Zatím jsem nestihla prostudovat, ale vypadá to hezky. Doufám, že se rostlinky chytnou dobře a ostatním držím pěsti při objednávání. Myslím, že to není až taková hrůza objednávat v zimě. Jen pokud teploty rapidně neklesnou pod 0, pak už bych to asi neriskovala.
často u něj objednávám, ale nikdy ne v timě tak bych to rád zkusil, protože teď zařizuji krevetkarium tak bych chtěl poslat rostlinky
Nedávno jsem objednával roslinky od Agroholdingu i Aqva - Daho. Nechal jsem si je zaslat poštou a i když venku mrzlo dopadlo to vše na dobře, protože nic nezmrzlo a to to bylo zabalené jenom v lepenkové krabici.
Pokud to fungovalo kurýrem, tak oněco malinko levnější je EMS, které má stejnou doručovací dobu....
Nám taky krásně loni vydrželi a byl to obchodní balík. Byla to polyst. krabice, a v ní byl sáček se semínky, který se ohřeje v mikrovlnce a sáček hřeje. Vydrží hřát několik hodin. Stejným způsobem nám přišli i ryby. Záleží jak se to zabalí, ale v polyst. krabici je velmi malá šance, že by nějak významně klesla během dvou dnů teplota. Delší doba by byla horší, ale takhle je to v poho.
mně minulý rok vydržely a bylo zhruba jako teď. Posílali mi to ale kurýrem ČD.
Chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na odeslání rostlinek poštou, když jsou teploty teď pod nulou? Mam za to že to rostlinky nevydrží
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2474x