Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rostliny vs. řasy

 

NápovědaFórum » Řasy » Zelené řasy 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Rostliny vs. řasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2011 22:23 K Re: jalea
ahoj Já bych zkusil vyndat ten kořen.Dvakrát jsem skoušel dávat kořeny do svého akva a pokaždé se objevila ruducha, po odstraní zase pomalu zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2011 22:22 Muž filipsi [1295] Re: jalea
Zkus pridat tech kytek fakt hooodne. Neni nekdo z okoli? Budes to mit o moc levnejsi a nebude mrzet ze se neco neujme rybicky.net/inzeraty/prebytky/rostliny .
A co to hejnecko SAE? Nelibi se? Co snecci?
Ono donutit rasu nerust - to se dela dost blbe. Kdyz neco stiha to co naroste hned sezrat, jde to mnohem lip.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2011 22:07 Žena jalea [3] Re: filipsi
no mě by tam ta řasa nevadila-at si žije svým vlastním životem ale at mi nedevastuje kytky-cokoliv nového co povyroste je do několika dnů nemilosrdně pohlceno řasami začne strádat a stagnovat. kytky jsem už jednou přidávala ale snad všechny do jedné je řasa zahubila-v pátek mi přišla další várka rychle rostoucího plevele tak se to tam chystám zítra dát ale předpokládám,že to bude stejné. akvárko udržuju jednou týdně odkalením a současně vyměním 1/3 vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2011 22:00 Muž filipsi [1295] Re: jalea
Na muj vkus kytek malo. Urcite by pomohlo treba hejnecko 5-ti SAE. Taky se mi nelibi, ze mas 2 helenky. Ja bych tam nejake ty plziky zit nechal. Ano, rasa tam roste taky trochu nad muj vkus. Ale fakt v tom nevidim nijak katastrofalni akvarko, ktere by bylo treba znova zakladat. Jak casto menis vodu, a o akva se staras? Treba udelas lip, kdyz 2x tydne jenme odkalis a vymenis tretinku vody, nez kdyz budes stale s rasou nejak "bojovat".
Videla si nekdy nejake realne biotopy, jak tam rostou rasy a rostliny?
A jestli se inspirujes absolutne cistymi "podvodnimi zahradkami", tak budes muset slevit z naroku, to u tebe zkratka nepujde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2011 21:39 Žena jalea [3]
prosím vás potřebovala bych konzultovat-mám v akvárku řasu o tom sem se už zminovala. Aktuální stav nádrže si můžete prohlédnout zde: rybicky.net/nadrze/11321 složky červnový stav řas a složka pro Sida. Zítra mi příjdou nějaké rychlrostoucí plevele ale upřímě pochybuju že se mi to podaří zachránit. Ptám se tedy-co byste mi doporučili? Dál bojovat přidáním kytek i když je za chvíli pohltí řasa a jsou na tom úplně stejně jako tyhle nebo akvárko celé vypustit, kytky co to snesou namočit do sava a pak do nějakého algicidu, přikoupit nové kytky, kamínky vyvařit a akva prakticky celé znovu založit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 20:48 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Gumish
Bylo by hezké znát pojednání o nárocích na živiny u jednotlivých zelených osadníků od řas jednobuněk až po velké vodní kytky, tak by možná šlo si představit jak se čeho zbavit...
Třeba by sid mohl pustit nějaký odkaz :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 20:46 Gumish Re: Lada2
Dobře zkusím ještě tu Neritinu. Nevíte někdo jestli to může být například nedostatečnou filtrací? Je tam přeci jenom ten srac ze setu doplneny o molitanovou kostku s hodne utlumenym vykonem. Hodnota NO2 se mně ale zdá v normě a to je snad to jediny co filtr uvlivnuje, ne? Co ten fosfor? Mam ho tam dokonce jeste pridavat kdyz je ho tam malo??!Rasa ale presto roste
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 16:20 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Lada2
no ja mel ruduchu a zrala ji jedine ampularka, neritka se zajimala jen o koren a steny.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 16:04 R Muž romant [27987] Re: Moucha
Tím se nedá nic skazit a může pomoct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 16:01 Muž Lada2 [11] Re: Moucha
jo ampularie moc nepomahaj spis neritiny ty mi pomohli dost.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 15:58 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Gumish
zkus ampularii
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2010 15:42 Gumish Re: Usine
popis mého akva je v prvním příspěvku tohoto fóra. Mám 54l a jsou v něm 2 ancistrusi + 1 přísavka thajská. Takže předpokládám, že mně už žádná rybička nepomůže :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 21:34 Usine Re: Gumish
Nevím jak máš velké akvárium a kolik ryb, ale kdyby to šlo, tak si určitě pořiď tohohle pomocníka i kdyby jsi měl nějaké ryby vyhodit.
rybicky.net/atlasryb/parmicka_cernopruha
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2010 21:23 Gumish Re: Gumish
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku DOPLNĚNÍ MÉHO PŮVODNÍHO PŘÍSPĚVKU PO ČASE:
Tak jsem na doporučení vyměnil dno za jemnější. Místo štěrku jsem tam dal staré a nad to nové dno od Rataje. Rostlinky celkem rostou. Dodal jsem tam i nové. Bohužel asi po 3 týdnech se mně zde zase začala rojit řasa i na nových rostlinkách. Dnes jsem změřil parametry vody (i s nově koupeným testem na fosfor). Tedy: PH 7,2, KH 14°, GH 13°, NO2 0mg/l, NO3 10mg/l, P <0,5mg/l
Tudíž přebytkem fosforu moje akva snad netrpí. Mám zde rychlerostoucí růžkatec ponořený a ten roste jak z praku. Zřejmě přehnojením umrtvené rostlinky zase rostou. Tak už nevím co s řasou.... obměna vody (30%/týden), hodně světla(2x18W / 54l)? špatná filtrace?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2010 19:48 Gumish Re: zrada
Oki, v nejbližší době se pokusím vyměnit dno! Je pravda, že v tom štěrku se tomu sajrajtu daří. Zatím se pokouším vyměňovat ob den 20% vody, vůbec nehnojit a plnit CO2 (než si seženu dno).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2010 19:18 zrada Re: Moucha
Moucha napsal: ....kdyz davash CO2 tak udelej rozbor zivin -aspon fosfor a zelezo, protoze kdyz kytky nemaj ziviny ..... Nedostatek fosforu je rarita, která hrozí snad jen dlouhodobě provozovaným rostlinným akváriím se značným denním nárůstem zelené hmoty. Se železem to je stejné. Že má Gumiš obého nadbytek je jasné i bez testů. Stačí kouknout na obrázky.
Spolehnout se na výsledek hometestů a doplňovat tyto dva prvky dokud vodičky neukážou požadované zbarvení je harakiri. Tomu akváriu živiny nechybí ale přebývají.
Rostliny nerostou, protože v tom hrubém štěrku je za nějaký čas takového sajrajtu že to umoří jejich kořínky.
A řasa, ta zase roste, protože v tom hrubém štěrku je za nějaký čas takového sajrajtu, ve vodě je živin habaděj a to se jí náramně líbí.
Já bych se na testy se vybodnul a ... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2010 10:51 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Gumish
test na fosfor stoji par korun, jde o to najit duvod proc kytky nerostou, protoze kdyz je kytkam dari tak pak nejni prostor pro rasy a sinice..... takze kdyz najdesh proc kytky nerostou mas to vyreseny....

takze ti doporucim zacit hledat kytky, ktery ti pujdou, zacni u plevelu typu egerie, javskej mech, rotala, bacopa a mezi tim testuj ktery narocnejsi kytky ti jdou.... ci zjistish, ktere dulezite prvky ti chybi v akva (na to je dobry mit nejakyho znamiho v chemicky laborce)
rozhodne se klonim k nazoru ze u hnojeni je lepsi min nez vic a taky ze je nutno vedet co a proc tam lejesh
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.01.2010 10:42 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Gumish
...Kvasnice jsem měl, a už mně nebavilo, stále míchat nové flašky a čekat, kdy to exploduje...
Podobné výroky odrazují potencionální zájemce o jednoduchý, levný a bezpečný způsob aplikace CO2.
Stále míchat znamená 1x za 2-3 týdny a exploze se dočká jen ten, komu nefunguje alespoň "selský" rozum. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2010 10:42 Muž filipsi [1295] Re: Gumish
Gumish napsal... Sifon koupím za pár korun a vydrží poměrně dlouho.. A jak tam ten sifon poustis? Jednou za cas "psouknes"? V tom asi vidi ustav (i ja) ten problem, na rozdil od toho kvaseni +- konstantne dodava stale stejny objem co2.
Kdyz uz sifon, dokazu si ho predstavit jen ve "zvonu", o odpovidajicim plosnem obsahu jeho hladiny, kazde rano doplnovany a vecer vypoustene zbytky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2010 10:13 Gumish Re: Sid
S tím dnem s Vámi mohu souhlasit protože to není žádné profi-dno, ale štěrk, který manželce v akvaristice nasypali do akva. Takže jedině znovuzaložit akva... Vodu jsem dříve měnil jednou týdně (zlepším). PMDD jsem začal přidávat jako poslední pomoc po skoro půlroční stagnaci růstu rostlin. Jinak jsem nijak nehnojil.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2010 10:04 Gumish Re: ustavprochore
Nevím co je za problém s rozpouštěním CO2 ve filtru? Do filtru ho pustím odspodu do molitanu, tam se chvíly drží jako ve zvonu. Když se prokouše CO2 z molitanu, dostane se k vrtulce, která ho ještě víc rozmlátí a pošle s vodou do rozstřikovací rampy. Alespoň laicky, mně to přijde jako efektivnější způsob než přes kamínek, či zvon (oba způsoby také zkoušeny). Kvasnice jsem měl, a už mně nebavilo, stále míchat nové flašky a čekat, kdy to exploduje. Sifon koupím za pár korun a vydrží poměrně dlouho!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2010 09:57 Gumish Re: Silent
Dotazy na intenzitu osvětlení snad řeší hned můj první příspěvek (2x15W na 50l = 0,6W/l). Bohužel víc světla do koupeného setu již nedostanu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2010 09:50 Gumish Re: Moucha
Fosfor jsem neměřil, protože na něj nemám test a zatím se mně nechtěl kupovat. Mám doma pouze ESHA QUICK TEST (lakmusové papírky Ph,GH,KH,NO2,NO3). To jsem právě chtěl vědět od vás, jeslti je změření fosforu pro můj případ tak moc důležité, abych kupoval test.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.01.2010 19:17 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Gumish
Jste jedna z obětí "PMDD"... Kdybyste místo chemikálií dopřál rostlinám solidní dno místo šutráků, dostatek světla, CO2 a pravidelný přísun čerstvé vody, akva by mohlo spokojeně fungovat... hmm
To, co se děje kryptokorynám, je klasický projev "kryptokorynové choroby". Stejně jako ostatní diskutující se domnívám, že jste si rostliny otrávil PMDD.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 18:26 Žena ustavprochore [567] Re: Gumish
CO2 ze sifonu pouštíte do filtru Hagen JetFlo? A máte jistotu, že se to tam rozpustí? Nevím, mně tenhle systém dávkování přijde hodně náchylný právě na ty výkyvy, jeden den se zapomene, člověk není doma... To, že se rozpadají kryptošky, by tomu i odpovídalo. Na vašem místě bych zkusila spíš klasiku - CO2 z kvasnic, s pravidelnou výměnou náplně po 2 týdnech.
Ohledně PMDD ať vám zkusí poradit někdo jiný, mně ta dávka přijde hooodně vysoká.
A už vůbec si nejsem jistá tím, že na těch fotkách jsou opravdu zelené řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 18:25 Muž filipsi [1295] Re: Gumish
Prestan pridavat jakekoli hnojivo, a pravidelne 2x tydne vymenuj tretinu vody, lehce odkal a odstran viditelne odumrele a rozpadajici se listy. Malokdo si muze dovolit (potrebuje) pridavat takove ohromne davky (2.5ml) denne.
Schvalne si zkus spocitat, kolik rostlinne hmoty bys z akva musel kazdy tyden vyhodit, aby to odpovidalo tomu hnojivu + krmeni, do do akva za tyden nalejes a nasypes ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 17:49 R Muž Silent [5949] Re: Gumish
Jak silné osvětlení máš v nádrži? Pokud rostlinám podstrojuješ PMDD musíš taky poskytnout dostatek světla a CO2 jinak rostliny nemůžou hnojivo využít a to se hromadí- možná příčina kryptokorynové nemoci- invaze řas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 17:43 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Gumish
a huz jsi ten fosfor premeril???
Edit: kdyz na to tak koukam taky mi to pripada podobny tomu co mam na par kytkych v akva... urcite stadium sinice kdyz ustupuje (proste svetlezelene az pruhledne bezove vlakna, ktera se docela slusne drzi podkladu) okruzaci je krasne spasavaji....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 15:53 Gumish Re: Moucha
Jinak dle těch stránek s PMDD, to vypadá jakoby chyběl fosfor (předčasné opadání starších listů). Ale zase fosfor si myslím, že dost podporuje růst řasy, a té tam je dost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2010 15:44 Gumish Re: Sid
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Čitelnější fotky snad budou tyhle. Mám na prd foťák, takže to nestojí za nic. CO2 pouštím do filtru. PMDD je objednáno a namícháno dle pmdd.mrp-cz.com/…. Dávám tak 2,5ml denně(ne teda 100% pravidelně) do 50l. Jinak to PMDD mám asi tak 2 měsíce. Dnes se mně rozpadly ty kryptokoryny už skoro všechny. Jak mávnutím proutku. Jestli jsem předávkoním PMDD nezablokoval příjem jiných živin, ale i bez PMDD to šlo velice z kopce. Jinak mně to připadá, že jsem si toho na netu četl dost, ale asi to neumím úplně aplikovat na svůj případ.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 15:54 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Gumish
jinak docela slusny stranky o PMDD pmdd.mrp-cz.com
a tahle cast by ti mohla pomoc se zjistnim co chybi kytkam pmdd.mrp-cz.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 11:16 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Gumish
2. pokus. :)
...Jinak nedostatek železa a jiných látek by snad měl být vyřešen tím PMDD, ne?...
Jak máte připravené PMDD, (kolik čeho v jakém množství vody; že je bez KNO3 jsem si přečetl), kolik ml a jak často přidáváte?
Co ty čitelné fotky, o které jsem vás požádal? Hádat jen ze zbarvení, o jaké řasy jde, je loterie... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 10:28 Gumish Re: avast
Rampa je těžkej domamont, takže umožňuje cokoliv :-D Druhou zářivku jsem přidával kvůli eliminaci ruduchy, ale klidně to zase na nějaký čas mohu zkusit pouze s jednou.

Jinak nedostatek železa a jiných látek by snad měl být vyřešen tím PMDD, ne? Měl jsem vodu 2x na rozboru v různých akvaristikách. Jednou mně řekli, že tam mám moc dusíkatých látek (NO3 20mg/l) a v druhé mně řekli, že na nic podivného nepřišly, ale že neměřili fosfor, tak že můžu zkusit nějaký "čajový pytlík" proti fosforu. Co vy na to??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 23:05 Muž avast [49] Re: Gumish
Jak to tady již bylo "naznačeno", tak máš asi zelenou.. Napadá mě, skus sítit jenom jednou zářivkou (jestli ti to dovoluje rampa), pak by to mohlo "odeznít".. Ale já nejsem žádnej odborník, jsem jenom odvozující laik.. :-D stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 22:49 Gumish Re: Horác
Ano, Anubias je v pohodě. Je akorát lehce obalen zelenou řasou. Ty ostatní velkolisté rostliny se začali jak na povel rozpadat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 18:09 Muž Horác [3942] Re: Gumish
Pěkné akvárko :o) ... Ad velké listy ... Vlevo vzadu vidím něco, co mi připomíná Anubias congensis (nejsem si jistý) a vpravo vpředu to vypadá na nějaké kryptokoryny. Jestli se nepletu a rozpadají se ty rostlinky vpravo, tak se nic tak strašného neděje. Kryptokoryny občas takto "zlobí" ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 17:49 Gumish Re: Moucha
Nakonec se mně začali ale brutálně rozpadat listy na těch kytkách s velkými listy (dostal jsem je asi před 2měsíci od kamaráda, takže ani nevím jak se jmenují). Jinak to s tím železem jsem si říkal, že se dostane do vody pomocí přidávanéhp PMDD. Přiznávám, že filtr stojí lehce za ho***
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 16:38 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Gumish
tak nasadit neritky, ampularku (tu zlutou - tolik nezere rostliny jako pruhovana) a okruzaky pripadne krevetky a otiky...
tahle parta dokaze likvidovat i sinici a ampularie i ruduchu v omezenem mnozstvi....

pokud kytky neretizkujou i kdyz davash CO2 tak udelej rozbor zivin -aspon fosfor a zelezo, protoze kdyz kytky nemaj ziviny tak je k retizkovani nedonuti ani pridavani CO2 (zakon minima)

zvazil bych umirnene prihnojovani (doplneni chybejicich prvku) nebo castejsi vymenu vody (ci spis odkaleni) ....

a taky bych popremyslel jestli nenahradit stavajici filtr bublifukem ci kostkou s cerpaci hlavou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 16:25 Gumish Re: všichni
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Svou prezentaci akca, jsem již delší dobu neobnovil, až mně byla smazána. Bohužel nemám tak kvalitní foťák, aby fotky za něco stáli, tak se do toho ani moc nehrnu

kortezhugo: ano asi jsem ty hodnoty obratil.

Moucha: myslím, že to je zelená řasa, seškrabávám ji žiletkou i z předního skla. Jinak přísavku jsem koupil jako malinkou s tím, že až mně pomůže od řasy, tak ji někomu daruji. Bohužel mně od řasy moc nepomáhá.

Invalida: Díky za nabídku krevetek, rád bych tam nějakou měl. Koupil jsem ovšem jedinou a tu mně ryby hned sežrali. Z obchodu byla bohužel malá asi jen pár mm.

0: CO2 tam přidávám, protože jsem chtěl podpořit rostliny k většímu růstu a tím většímu úběru živin z vody. Dříve i řetízkovali vzduch, ale nyní jsou prostě na ústupu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2010 09:26 0 Re: Gumish
Řasa bují , když má z čeho ( nač přídavek CO2 ? ). Měnit při více rybách dvacet procent vody jednou týdně v 55l akvárku nestačí , navíc nevidím jak moc a čím je osázeno.

Do mnoha témat jsem nejen já k této problematice již svými postřehy více krát přispěl , ale pořád se ve fóru objevují stejné dotazy .

To dokazuje , že pouze písemná forma "výuky" k osvojení si zkušeností ostatních přispěvatelů rad a netápavá orientace ve výběru informací nestačí a nemůže nahradit osobní kontakt s 'učitelem' (mistrem oboru ) , jako tomu bylo například v zájmových kroužcích nebo příležitostných vzájemných setkáních ( profesní společenské akce , chovatelské návštěvy atd. .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2010 07:46 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: invalida
a je to rasa a ne sinice????
foto akvarka vetsinou napovi vic nez popis.... jinak prisavka thajska by mela mit aspon 100L!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2010 22:07 S Muž invalida [3881] Re: Gumish
Krevetky ti pomůžou zvlášt vyhládlé... klidně ti pošlu pár kousků Václav
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2010 22:04 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Gumish
Udělejte si prezentaci s čitelnými fotkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2010 21:18 Muž kortezhugo [983] Re: Gumish
"NO3 0, NO2 20mg/l" :-) X-) to mas asi "naopak"
Fosfor premerat mozes...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2010 20:42 Gumish – Rostliny VS Řasy, už si nevím rady
Už jsem toho tady snad přečetl dost. Už rok bojuji s různýma řasama. Mám akva 55l s menším ztlumeným filtrem ze setu (Hagen JetFlo), dříve jsem měl přerybněno, takže se mně objevila ruducha. Po přidání další zářivky a použití jiné vody jsem se ruduchy zbavil. Zkrouhnul jsem i rybí osazenstvo na 8neonek, 1skaláru,1blackmollu,2ancistrusy a 1přísavku thajskou (=13ks). Místo černé řasy se mně ovšem objevila ve velkém řasa zelená. rozzureny Nyní svítím dvěma 2x15W (830 + 840)= 0,6W/l. Svítil jsem 12hodin, nyní 10hodin. Přidávám CO2 ze sifonu. Po půl roce marného boje jsem i z podezření na některou chybějící látku sáhl po PMDD (bez KNO3). Rostlin tam mám snad dost (rychle-rostoucí), ale jsou zatlačovány řasou. Dokonce začali se začali i rostlinám rozpadat listy pod nánosy řasy. Voda má následující parametry: Ph 7.2°, Kh 6°, Gh 7°, NO3 0, NO2 20mg/l, CO2 30mg/l. Vodu se snažím měnit 1x týdně asi 20%. Co mám dál zkusit?? Mám si třeba zkusit změřit fosfor??

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 7649x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13043-rostliny-vs-rasy?od=51