Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bivoj od Rataje

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Bivoj od Rataje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2007 12:18 Muž Roman [100] - CichlidyRe: Endli
Bivoj je obyčjnej jíl nasáklej hnojivem.Používám ho jenom občas při zakládání nádrže pod velké kořenící rostliny.Stačí 1 kulička na dno a na to písek.Důvodem je to aby se nedostávalo ze začátku tolik hnijiva do volné vody jako u ztekutých přípravků.ZA pár měsíců je to vycucnuté kytkama a je to na nic.Do filtru bych to nedával, je to zbytečné.
Jinak tady se ozve určitě spousta odpůrců těchto ratajových zázraků.Každý si dělá pokusy jinak.
Jinak si pamatuji, jak mi jeden starý pán asi před 20 lety říkal že se dával jíl běžně na dno.Nějak si to dokonce zapražily v troubě aby se to prý tolik nerozpouštělo.Nevím do jaké míry to fungovlo,ale spousta rostlin na takovém podkladu jistou dobu prosperuje.Nesmí toho být zase moc,aby nedocházelo k usednutí silné vrstvy a dušení kořenového systému. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2007 12:01 Endli – BIVOJ od Rataje
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli máte někdo zkušenosti s hnojivem Bivoj.Nevím,jestli ho mám dát do štěrku pod každou rostlinu tak,jako je to v návodu,protože když jsem to takhle poprvé udělal,tak se mi časem začaly tvořit sinice.Teda nevím,jestli to bylo určitě tím,ale myslel jsem,že to bylo nadbytkem živin.Tak jsem myslel,jestli by nestačilo dát třeba jen jednu kuličku někam shruba do prostřed pod nějaký kámen,aby se hnojivo postupně uvolňovalo do okolí.Ale nevím,jestli by to takhle fungovalo,jestli to opravdu nemusí být přímo v kořenech rostliny.Ještě mě taky napadlo dát to do filtru před filtrační hmotu,aby se hnojivo postupně vyplavovalo do vody,ale to asi není zrovna nejlepší ... co myslíte? hmm

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 4558x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13036?od=101