Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hygrophila corymbosa

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Množení rostlin 

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Hygrophila corymbosa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.01.2010 22:01 Muž Eff [417] - RostlinyRe: Jiří
Nedostupností Mg myslím jeho zablokování z důvodu přehnojení železem. Už jsem to párkrát řešil v nádržích mých známých, příznaky mi popisovali na chlup stejně.
Došlo k tomu rozpadu nových listů velmi rychle?
Můžeš změřit obsah železa(ikdyž o výsledku si nedělám iluze)?
Sice jsi asi měnil docela často vodu, ale přece jen bych to prověřil, nevím kolik tam přišlo toho Brutusu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 21:59 Muž Farrael [28] - ŽivorodkyRe: JendaBenda
Jj u Peta taky rostla dobře co si pamatuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 21:45 Muž JendaBenda [6] Re: Farrael
To je taky dost možný, protože tady tomu pánovi (snad se nebude zlobit za použití), rostou excelentně a u hladiny mu akorát zčervenají (což beru jako plus).
rybicky.net/nadrz/7609/71.jpg
rybicky.net/nadrze/7609

Hold asi dobrej oddíl X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 21:34 Muž Farrael [28] - ŽivorodkyRe: JendaBenda
Jj je to divné. Zřejmě asi mají rády méně světla a rostou v hlubších vodách či já nevim. Je ale i otázka. Zda to není tím odkud z jaké pěstírny pocházejí. Zda to nemůže být genetickou vadou od daných výrobců. Protože na co by pak ta kytka byla, když nemůže dorůst k hladině a udělat z ní keřík. Protože se to takhle blbě zkroutí... rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 21:22 Muž JendaBenda [6] Re: Farrael
To je pravda, že takhle ohnutý jsou jenom horní listy a čim blíž k hladině, tím více jsou ohnuté. Logicky by to mělo význam, protože čím více je list zkroucený dovnitř, tím méně na něj dopadá přímého světla. Zajímavá myšlenka! Nikdy by mě nenapadlo, že s mýma 0,2w, no jsou tam mylarové paraboly, tak cca 0,35w, budu mýt problém s moc světlem smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 21:10 Muž Farrael [28] - ŽivorodkyRe: JendaBenda
No my jsme dneska došli k zajímavému závěru s kolegou na akvarko.cz. Zřejmě bude na vině světlo u této rostilny. A je to trošku napalici. Protože to rozpadání se neděje u přistíněných rostlinek nebo u rostlin co jsou více v hloubce. Já mám osvětlení cca 0,66W na litr a když jsou rostlinky tak kolem 17cm od hladiny, tak se začnou krapatět. Ty víc ve spodu nebo přistíněné to nedělají. Kolega je na tom stejně... Divné že?:-D Že by to chtělo krém na opalování :-X
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 20:14 Muž JendaBenda [6] Re: Jiří
Mě se takhle "rozpouštěli" spodní listy, ale to je u téhle rostliny asi normální. Já mám u listů zase ten problém, že listy jsou hodně dlouhé, ale některé jsou zkroucené směrem k řapíku, jakoby do obráceného U. Čím je toto způsobeno? Mám docela málo světla, ale i tak vidím občas na večer corymbosu pouštět řetízky bublinek. Takže živiny? V podstatě se to děje jenom u nejvyšší rostliny, která nejrychleji vyrostla a vytváří spoustu nových rostlinek a kořenů. Na fotce v prvním příspěvku je to trochu vidět u pár listů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 18:47 Muž Farrael [28] - ŽivorodkyRe: Jiří
Jj taky tento problém jako spousta ostatních lidí řeším. Co jsem si všiml, tak to některým akvaristům jako i mě. Dělá od podzima přes zimu. Už jsem na to skusil kde co, ale nic nepomohlo. Včera ve mě chytly saze a zlikvidoval jsem ji z 90% takže mám vzadu velkou díru, ale už to byla prostě hrůza. Teď mám pohnutky, jestli ji nechat znovu narůst, nebo pořídit něco jiného co roste v trsech nejlépe...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 18:15 Jiří Re: Eff
Téma je tady rybicky.net/forum/12496… - chybí tam jen poslední krok. A sice po každodenním odsátí sinice jsem vyndal "postiženou" vrstvu štěrku a propral jí od zbytků sinice.
Mangan nemám čím měřit, ale jiné rostlinky takový problém nemají. A přihnojuji Brutusem který by měl Mn obsahovat... Proč nedostupnost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 18:03 Muž Eff [417] - RostlinyRe: Jiří
Že by nedostatek nebo nedostupnost manganu? Jakým způsobem jsi s tou sinicí bojoval? Nějak to téma nemůžu najít.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 17:55 Jiří
Zdravim, pánové odborníci,když už jste u té H.Corymbosy nevíte co by mohlo způsobovat rozpad listů? Dříve rostly jak o závod, ale po výtězství nad sinicí (dík Side) se rozpadají i nové listy.Začíná to vždy od prostředka, zůstanou jen "žilky" a pak upadne celý list. A Ancíka ani Ampulárii jsem na nich nikdy nenačapal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.01.2010 17:07 Usine Re: bolek
Trochu nerozumím tomu proč vynecháváš slova, nebo je to sms hantýrka, které já nerozumím. Vynechme ale chybějící slova, i tak jsi nám toho moc nezdělil. Jestli ti roste rychle tak buď rád, stačí odlupovat přebytečné postranní listy. Jestli ti je ale vyhání k hladině tak ty musíš odstranit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 12:18 Muž bolek [5]
Jsem že někdo otevřel téma o teto rostlině protože ji vlastním taky a nějak rychle roste tak mě taky zajímalo co s ní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.01.2010 23:57 HaF Re: JendaBenda
Ahoj, určitě zaštipni jak píšeš, taky to tak dělám a kytkám se nezkutečně daří, už mám několikátou generaci. Mě listy co se dostali nad hladinu začali červenat, zejména ty nový. Když jsem pak zaštípnul, a tim se dostali listy pod vodu, do dvou dnů zezelenali a jsou teď takový hezčí, příde mi dokonce, že kytku která se jednou dostane nad vodu a pak zaštípnu a zasadím, mnohem líp roste a pomaleji jí odhnívají listy odspoda. Hygrophily jsou výborný snad všechny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   02.01.2010 23:36 Muž DavidDizzer [26] Re: JendaBenda
já hygrophilu ustřihnu vždy tam, kde jí vyrůstá nový šlahoun (nová větev listů) tak to ustřihnu nad tím, a usřihlou část dobře zasadím do písku, časem zakoření, a bude dále vytvářet nové větvičky hygrophily. A tak to jde pořád dokola. Někdy třeba když se stane že ostříháš hygrophilu všude možníě, může i s oškubané větve, kde není nic vyrůst celá nová rostlina (toť moje zkusšenost). Tak hodně štěstí - taky mám moc rád hygrophilu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.01.2010 23:32 Muž JendaBenda [6] – Řízkování hygrophila corymbosa
Fotka k příspěvku Zdravím,
Po celkem dlouhém boji se mi konečně podařilo vyhrát nad sinicí a začala mi superrychle růst hygrophila corymbosa. Jeden stonek vyrostl až nad hladinu a už se kroutí o krycí sklo. Spodní listy do půlky stonku opadaly a v půlce stonku začaly růst velmi silné kořeny. Některé od půlky dorostly až ke dnu. A já teď nevim, jestli jí můžu v půlce pod novýma kořenama uříznout? Nikdy jsem to nedělal a nerad bych o ní přišel. Jo v horní půlce také začaly v každém patře listů růst nové dvě odnože, celkem 8 nových rostlinek. Ty počítám, že až budou větší tak také uštípnu a zasadim, je to tak?
Přidávám starší fotku na které je to trochu vidět...
Díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2009 13:28 Muž kortezhugo [983] Re: zrada
...tak tak a aj ked je "prebitok" zivin tak su pre rastliny tazko dostupne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2009 13:21 zrada Re: sportsmen
Některé chyběly, některé přebývaly ;-) a listy se zkroutily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2009 13:12 Muž sportsmen [62] Re: Sid
Myslíte, že když se nádrž měsíc neudržovala došlo k tomu, že ve vodě chyběli některé živiny? Mám to chápat tak, že dokud byla nádrž udržována, byly potřebné živiny dodávány se vstupní vodou a jakmile jsme na měsíc odjeli živiny chyběli a došlo ke zkroucení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2009 12:51 Sid Re: sportsmen
Najděte si na netu pojednání o příznacích nedostatků jednotlivých živin. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2009 00:09 Muž kortezhugo [983] Re: sportsmen
Presne ti to nepovie asi nikto. - to budu len "dohady".
Raz som ich mal v jednom akva ktore nebolo cistene pol roka a ziadny problem. Iba som dolieval odparenu vodu. Akurat ze rastli strasne pomali. Mal som tam 120l vody a 4 tetry neonove.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 22:03 Muž sportsmen [62] Re: kortezhugo
No zatím hnojit nebudu, rostlinám se krásně dařilo pokud jsem nádrž pravidelně každý týden čistil.Tyto změny proběhly po tom, co jsem nádrž měsíc nečistil kvůli té dovolené. Věřím, že rostliny se teď zase samy oklepou i bez hnojení. Zajímá mě spíše co asi mohlo být přesnou příčinou toho, že se listy tak zkroutili. Co se mohlo rozhodit, když se nádrž měsíc neodsávala a neměnila se voda. Nevíte co asi se tam mohlo odehrávat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 11:15 Muž kortezhugo [983] Re: sportsmen
Ja ich pestujem uz par rokov - v podstate su "nenarocne",
V prvom rade vymen 1/3 alebo aj polku vody...a pridal bi som Bioflor alebo Brutus.
pmdd.mrp-cz.com/…
NO3-ak je v pohode...K -je dost dvolezite
Edit: Trochu Siranu draselneho - K2SO4 tercovcom neuskodi - toho sa neboj.- a ani ten Bioflor alebo Brutus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2009 23:08 Muž sportsmen [62] – Poraďte prosím co je s Hygrophila corymbosa (Siamensis)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den. Prosím odborníky na rostliny, zda mi pomohou odhalit příčinu těchto změn na rostlině. Do dnešní doby rostla přes rok v pořádku. Ale dnes při pravidelné kontrole nádrže jsem nalezl takovou pětinu listů úplně pokroucených! Prosím poraďte, čím by to mohlo být. Parametry vody v pořádku (NO2;NO3,t.;pH). Podotýkám, že nádrž byla měsíc bez jakékoliv údržby, neboť jsme byly na dovolené! A ryby krmil soused, který s nimi nemá zkušenosti! Sice věděl přesně jak krmit a tak, ale znáte to sami! Jo a pro úplnost i ostatní rostliny moc nepoporostly. A heteranthera odešla téměř úplně. Prosím poraďte co přesně způsobilo tyto krouceniny!
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 4803x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12853-hygrophila-corymbosa?od=101