Akara - pohlaví
Tak měl jsem jich 6 v pětistovce a třel se vždy jen dominantní samec. Ti ostatní i když různě velcí se většinou jen schovávali. Pár se dost pral jak mezi sebou tak s ostatními, nakonec jsou na videu ty šrámy vidět.
www.youtube.com/… Ano, to jsem si přečetla. Takže to znamená, že výrazné pohlavní znaky se vyvinou pouze u dominantního samečka a pokud bude ve skupině další, ale podřízený, tak ani nepůjde poznat, jestli je to on nebo ona?
Jak se píše v atlase tak: Sameček je větší, mohutnějí a má protažené hřbetní a řitní ploutve. To bývá u toho dominantního ostatní se chovají a i vypadají neutálně.
Ahoj všem,
protože si budu kupovat akary hnědé a budou to mladé rybky, u kterých nebude zcela jasné, jestli jsou to holky nebo kluci, zajímalo by mě, v jakém věku by to asi mělo být víceméně jasné?
Napsal jsem na konci života, né že zítra umře. Při dobré péči může žít třeba ještě dva roky.
Ve společenském jsem míval různé druhy akar. Jak se budou chovat, ti nikdo nezaručí. Modré jsem měl několikrát a vždy bylo chování výrazně individuální. Ale vyložení bourači to nejsou.
I konec života lepší tady než tam
a zeptám se pokud je to tak a opravdu brzo pojde chtěl bych další. Bylo by možné mít ve společenském akváriu i pár nebo mi to tu zdevastuji?
Aha, už jsme o ní komunikovali. Osmiletá, to je už na konci života.
Byla v 20 u známého když jsem to viděl tak jsem si ji vzal. Myslím určitě 8 let nebo tak.
Fotky nic moc, tak jen odhad - samec.
Jinak ta ryba nevypadá v dobré kondici. Jak je stará, víš?
Starší reakce
Podařilo se mi je jakž takž vyfotit u sebe...
Díky za rady.... Počkám až budou větší a uvidíme zda to budou dvě samice. Zatím nic neničí
Když se netřou, jsou to docela hodné a milé ryby, ale jakmile se začnou třít, dělají z akvária kůlničku na dříví. Čím jsou starší, tím je to horší. Kytky, písek, kameny, všecko lítá sem a tam.
Ve tvé 160 raději jen pár. Ony i samice umí pěkný masakr.
Při koupi byly zhruba stejně velké. Ta první je aktivnější i víc toho sní.... Druhá je klidnější spíš se schovává, ale obě spolu vychází dobře. Kdy se bezpečně pozná pohlaví? A nejlépe chovat samce a více samic? akvárium 160l....
Mně přijde ta ryba na druhé fotce docela pěkně rostlá na to, aby to byl nějaký mrzáček, proto jsem právě za tu samici.
Problém je, že odchovy nikdo moc nechce.
Fotky jsem viděl. To první opravdu bude samice. U druhého jedince je problém, že neznáme staří. Ikdyž budou stejně staří, může jít o slabší kus, který by za normálního odchovu rodiči nemusel přežít.
Nicméně po po prohlédnutí fotek na větším monitoru, bych odhadoval, že to nakonec bude taky samička.
Takže to vypadá že bych měl sehnat samce že
Koukni se na první fotku. Kouká ji tam kladélko. Předpokládám, že jestliže ryby byly koupeny naráz, budou zhruba stejně staré. Jestliže je ta na první fotce bezesporu samice a je o třetinu větší než druhá ryba, pochybuji, že bude mít samec takový výrazný růstový deficit. Z toho jsem usoudil, že to bude spíše samice.
Dej vědět, až povyroste
0 05.02.2019 21:39 Kubas17 –
Re: RAP Já vím chtěl sem pár ale byli ještě malý když sem je kupoval. Pán říkal že je to tak na 80%....dost lidí říká že by to mohl být samec tak uvidíme.
Jen o ploutvích to není.
Jinak tyhle ryby je lepší chovat v párech.
Takže jedna 100% samice a ten druhý těžko říct zatím
Kdyby byla se samcem, určitě by už hlídala.
Takže ta druhá by měla být taky samice?
Díky za odpověď. Takže to vypadá že samice bude klást jikry?
Stojím si za svým. Samec této velikosti by měl mít protaženějsí ploutve a hřbetní protaženou do žlutého cancourku. Stejně tak na ocasní ploutvi lehký náznak protažení spodního a vrchního paprsku(jako známé u skalár, ale zdaleka ne tak výrazně).
Jj společně asi před měsícem na burze Pankrác.
No, Ty je máš viď
Tak se omlouvám za špatnou informaci
. A díky za opravu
Ta vlevo je celkově větší... cca 6cm a je aktivnější,víc teritoriální. Vpravo je menší tak o třetinu.
První je na 1000% samice, jikry z ní skoro kapou, už má venku i kladélko. Druhá fotka je buď samička, nebo velmi velmi velmi mladý sameček.
Myslíš, že ta první je samice?
Jak jsou ryby velké? Dovolil bych si nesouhlasit.
Měl by být samec a k němu 1-3 samice. Záleží taky na velikosti akvária. Já chovám ve 112l pár Akarek zelených
Díky. Asi by neměli být dva samci v jednom akváriu že?
A který? Jsou to dvě rybky....
0 05.02.2019 18:42 Kubas17 – Dotaz na pohlaví
Prosím o určení pohlaví... Díky
Starší reakce
2 25.12.2017 23:26 luster1717 no ja chcem len informovať o príspevku ktorý som sem dával na začiatku decembra tie moje akary hnedé sú párik dnes sa mi prvý raz vytreli tá s dlhšími plutvami je samec a zatial sa rodičia pekne staraju o ikry
Starší reakce
RAP napsal: bago napsal: Mala by to byt para ,samec ma tie ritne a chrbtove plutvy pretiahnutejsie
Tak jistě bych to netvrdil. Ty ploutve se u ryby na druhé fotce po změně prostředí velmi rychle protáhnout.
Jsou malé a hubené...skoro možné říct, že až vychrtlé...
bago napsal: Mala by to byt para ,samec ma tie ritne a chrbtove plutvy pretiahnutejsie
Tak jistě bych to netvrdil. Ty ploutve se u ryby na druhé fotce po změně prostředí velmi rychle protáhnout.
Mala by to byt para ,samec ma tie ritne a chrbtove plutvy pretiahnutejsie
Těžko říct... Já to nepoznám ani u dospělejch.
Na 3. fotce je zřejmě samec, u dalších fotek si nejsem jist.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9328x