Akara - pohlaví
0 04.12.2017 12:30 luster1717 – akara hnedá pohlavie
Starší reakce
cca deset cm ... pokud rostou normálně ... mohou mít i méně...
vďaka za tipy. Zastavím sa dnes v akvaristike a nakúpim viac druhov mrazenej potravy a budem striedať. Ešte by ma zaujímalo v akej veľkosti cca pohlavne dospievaju. Neviete mi povedať?
Mražené krmení je nejlepší rozmrazit pod vodovodem v síťce, stačí na něco navlečená dámská punčocha.
To mražené krmivo musíš nejdříve nechat roztát a potom jim to třeba lžičkou dávkovat aby to stihli konzumovat a nedělalo ti to bordel v akváriu
Lebo keď dám do krmítka kocku
patentky dělají bordel, ale artemka je v pohodě
Čo sa týka toho mrazeného krmiva, dával som zo začiatku častejšie ale je z toho veľký bordel potom v akváriu.... ako to podávate? Lebo keď dám do krmítka kocku tak z nej ide kadejaký sajrajt potom okrem patentiek.
Skúsim kŕmiť 3x denne po menších množstvách.
Velkochovové akary - tyto zvlášť - mohou černého komára či koretru domítat dlouhodobě nebo zcela ... nebudou na ni zvyklé ...jinak s mražákem souhlas
... kvalitní granule určitě ano...
Z těch mražených krmiv můžeš použít více druhů a mít ho jako "hlavní chod". Osobně používám spíše artémii, koretru a černého komára, patentku jen občas. Vločková a granulovaná jen jako doplněk.
Mladé ryby se krmí menší dávkou, ale častěji. Ve tvém akváriu se krmení může hodně rozptýlit.
Kŕmim 1x denne. Mám teda skúsiť dávať 2x do dňa + zmeniť krmivo?.. Kŕmim Tetramin Granulami, tiež vločky, a 1x týždenne mrazene patentky... čo odporúčate pridať/zmeniť?
Čím je krmíš? Jejich výkaly silně znečišťují vodu a je tedy nutná její pravidelná častá výměna. V neudržovaném akváriu trpí chorobami.
No tak tím spíš není možné v tomto věku chytat páry...Tak to bychom měli vyřešené
...A poté co Vlasta upozornil, na ta břicha jsem se koukl i já ... No jasně ... něco je špatně! A to buď kvalita, nebo kvantita krmení... Pokud tvrdíte, že ty ryby jsou vitální a tváří se zdravě...
mám ich necelé 2 mesiace. Keď som ich kúpil mali tak 3-4 cm. Vyrástli dosť. Sú čulé, plávu po celej nádrži, pri krmení sú prvé a jedia ako najaté... Možno fakt viac krmiť treba.
Jak dlouho je máš?
Možná víc krmit, ale nepřekrmovat. Je taky možné, že mohou mít vnitřní parazity.
treba viacej krmit? alebo kde vidíš problém?
Čo znamená, že niesu v kondicii? resp ako si na to prišieL?
Těžko říct u křížence neznámého původu. Navíc ty ryby nejsou v kondici.
majú tak 6 cm cca.Koľko môžu mať mesiaocv? Kedy dosahujú pohlavnú dospelosť?
AdrianNo napsal: Pomozete mi s urcenim pohlavia u tychto akar neonovych? Objednaval som ich cez net a bral som samca a samicu. Ale neviem ktory je ktory resp. Ci to vobec su samec a samica.
Chtěl bych vidět toho borce, který se odhodlal k naplnění takové objednávky, pokud se nejednalo o náhodně vytřený pár, který se podařilo oddělit... Po mém soudu jsou to dvě ryby, u nichž budete čekat, jestli Pán Bůh dopustí, pak i sekera spustí ...
Starší reakce
Starší reakce
Koupit jich deset a nechat je vybrat ... to je řešení, jak získat pár. Lepší neznám ...
... a nebude to akara zelená "neon blue"...
Zdravim, v akvaristike predávajú akaru zelenú "neon blue". Predavačky som sa pýtal či vie určiť pohlavie a s ochotou mi povedala že NIE! Preto by som poprosil o radu ako určiť pohlavie. Rybky majú 5-6 cm. Ďakujem
Starší reakce
Nehadam sa. Mne sa neustale obtieraju o kamen co tam maju, cistia ho a vyhrabavaju jamky v substrate a aj tak sa este nevytreli. A to mi to robia v pare a nie len jedna. Ale co nie je moze byt. Chce to hlavne ich sledovat a clovek zisti co a ako. Akary hnede su osobnosti a co plati u jednej nemusi u druhej
.
MomoMMC napsal: .....To ze sa obtiera okolo kamena nic nemusi znamenat a mne bezne beru do papule zopar kamienkov, pozuju a vypluvnu. Zvycajne to robia ked su hladne a takto to davaju na javo.
Podle popisu Irbis191 to spíš vypadá na to tření.
To zafarbenie sa moze menit priam okamzite a len sa predvadzaju. Akary hnede dokazu byt skoro cele zafarbene do tmava povacsinou ak sa boja a vyzera to zvlastne alebo su ciste bez sfarbenia. Vsetko u nich zalezi od nalady
.
To ze sa obtiera okolo kamena nic nemusi znamenat a mne bezne beru do papule zopar kamienkov, pozuju a vypluvnu. Zvycajne to robia ked su hladne a takto to davaju na javo.
3 12.04.2017 22:53 RAP Ty barevné znaky(skvrny, pruhy) umí ryby a cichlidy zvlášť, nechat skoro zmizet nebo naopak velmi zvýraznit a měnit jejich velikost. Patří to k jejich komunikaci. Píšeš, že je největší, tak zřejmě půjde o dominantního samečka a tak se předvádí.
Jak píše Václav, testuje vybrané místo na tření.
Pár který se tře má většinou zadní skvrnu (klíčovou dírku) hodně zřetelnou a můžeš čekat že se na ten kamen vytřou.
Ahoj nechci přímo poradit s pohlavím, ale s barvou. Jedna moje akara hnědá (největší ze 4)nemá obvyklou skvrnku v zadní části hřbetu, u ocasu a nemá ani proužek přes oko. Ovšem je to jen dočasné, po pár minutách se zas vybarví úplně normálně. Ostatním se to neděje.
Chtěla bych se ještě zeptat, když se mi jedna akara pořád ochomýtá okolo takovýho plochýho kamene na dně, a čistí si to tam (rejpe do toho hlavou, tlamou, břichem, vyplivává nečistoty...) znamená to, že si čistí místo na tření?
Dík
Starší reakce
0 25.07.2016 22:44 Matějíček –
Re: RAP Super dekuji
Jo nějaké tečky na hubě má...
... tak bude jiná... to to světlo... já blbě vidím
No na te fotce kde jsou 2 rybky tak 1 je akara zlata a ta 2 je akara teckovana
Ha... no po mém jsou to obě dorsigeri...
Na fotke kde sú dve ryby si myslím,že na pravo je samička.
No a o kterou rybu jde teď z těch dvou?
0 25.07.2016 15:29 Matějíček A dalsi
0 25.07.2016 15:25 Matějíček Tak ještě jedna fotka
Se světlem souhlasím, se samečkem nikoliv.
To světlo je blbé, ale skoro bych řekl, že naopak sameček...
0 25.07.2016 14:47 Matějíček Dobrý den pomohly by jste mi prosím určit pohlaví? Myslím si že je to samička ale nevim to jistě
Starší reakce
Brat ich odchovával na stovky.Myslím teda akary modré.Takže som ich pred očami mával stovky.Pri tak početnej osádke sa to pohlavie za dáku dobu naučíš rozpoznávať bezproblémovo i podľa vonkajších znakov.
Prílišný stres či agresia môže prameniť z vysokého obsahu dusíkatých látok vo vode.
Barvy (teda v rámci těch dvou) mění obě pohlaví. A to dost výrazně. Si někdy v noci na ně posviť baterkou.
Extrém je to při tření. Případně když jsou ve stresu, ale oboje vypadá trochu jinak a těžko se mi to popisuje.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9330x