Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Fluval FX5,FX6

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Filtr Fluval FX5,FX6
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   11.10.2020 13:56 Muž jarovo [1411] Re: Miroslav
Fotka k příspěvku Podla mňa, tak ako to vidím na foto hlavy je tam zápich do ktorého príde štandartný "O" krúžok, ktorý potom pritlačí horná hrana nádoby. Priemer krúžka musí byť taký aby sa pri stlačení oprel o všetky 4 plochy - vyplnil priestor v ktorom je umiestnený. Pri dlhodobom stlačení krúžok stvrdne a stane sa z neho štvorec - obdĺžnik. Po strate pružnosti prestane tesniť.
P.S. zhruba načrtnuté na obrázku.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 13:10 Muž Miroslav [15] Re: jarovo
Ahoj,není tam drážka na kroužek,koukni na foto poslal jsem ho sem do fóra.Jen ta hlava na tom sedí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 11:07 Muž jarovo [1411] Re: Miroslav
Vyfoť detail drážky kde sa dáva tesniaci krúžok. "U" profil mi tam nesedí - ten sa používa pri tesnení pohyblivých piestov. Na statické tesnenie pri malých tlakoch sa používa "O" do drážky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2020 10:04 Muž vlka [1788] Re: Miroslav
V tom případě nehledej ,,O,, kroužek, ale přímo konkrétní těsnění ,,U,, profilu. Buď přímo u výrobce, nebo ,,neorigoš,,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 01:06 Muž Miroslav [15] Re: Pantheon
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Tome to je ten filtr fluval 203,předem ti moc díky za ochotu a pomoc.Míra palec potlesk
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 00:37 Muž Miroslav [15] Re: Pantheon
Tak mam fluval 203 pred sebou,není tam O kroužek sakra,měřil jsem to má to 135mm průměr a je obyčejný 4mm silný Tome.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2020 00:36 Muž Miroslav [15] Re: vlka
Ahoj Vlka,není to deformace po zmáčknutí,ten kroužek je nasazen na nádobu U profilem dolů ;-) a víko je jištěno 4 klipsnamy.Vyfotim a pošlu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2020 22:01 Muž Pantheon [84] Re: Miroslav
Stavim se tam příští tyden a dám vědět palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2020 21:53 Muž vlka [1788] Re: Miroslav
,,O,, kroužek nemá tvar ,,U,, to je jen deformace po zmáčknutí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2020 21:40 Muž Miroslav [15] Re: Pantheon
Tome ahoj,tak se zkus podívat do té firmy,jak jsi psal.Průměr O kroužku je 135mm a 5mm ve tvaru Ů.Moc díky mira :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.10.2020 18:11 Muž vlka [1788] Re: Miroslav
Čauky, existují sady na ,,slepení,, ,,O,, kroužku potřebné velikosti. Ve Zbrojovce jsme si je normálně lepili a to do hydraulických systémů, kde byl velký tlak a v poho...
Nebo zkus mrknout tady : www.proprumysl.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.10.2020 22:48 Muž Pantheon [84] Re: Miroslav
Jsem z Náchoda a mám to na jejich prodejnu kousek tak bych to mohl omrknout pokud mi dáte rozměr kroužku palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2020 21:14 Muž jarovo [1411] Re: Miroslav
Tak to je škoda :-( , to som nevedel. Skús dať hľadať O-ring prodej, možno google poradí. Alebo skús to ABC-ZOO - tam je ale cena úplne inde hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2020 21:08 Muž Miroslav [15] Re: jarovo
Tak Jaromíre nejde to.Chtěl jsem se registrovat a chce to po mě firmu,dič,ičo.Mám smolíčka a zkoušel jsem objednat bez registrace,je tam povinnost objednat minimálně za 5000kč.Takže nic. :-( hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2020 20:56 Muž jarovo [1411] Re: Miroslav
Neviem ako je to tam presne umiestnené, ale keď zmeriaš priemer a šírku drážky kde bol starý krúžok tak niečo nájdeš.

Edit: abc-zoo.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2020 20:54 Muž Miroslav [15] Re: jarovo
Díky ,ale starý O kroužek není,rozpadl se stářím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2020 20:50 Muž jarovo [1411] Re: Miroslav
Pozri sa sem eshop.rubena.cz/… a podľa starého krúžku nájdeš nový ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2020 20:46 Muž Miroslav [15] – fluval 203 starší vnější filtr
Zdar klucí,promintě,ale shánám těsnění do filtru fluval 203 pod hlavu.Koukal jsem po netu a někde se už nevyrábí,nebo není.Prosim vás poradtě mi kde ho sehnat.Moc díky Míra

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2020 08:25 Muž MiKu [50] - TetryRe: Somecheck
Ještě to musím zlepšit, té vody je tam málo, tak na misku, je to krátká hadice do odpadu. Asi tam dám buď stopspojku, nebo rozdvojku, buď vodu vypouštím na zahradu, která je níž, nebo do odpadu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2020 22:13 Muž Somecheck [2] - AmerikaRe: MiKu
Chápem, že pre jednoduchosť napojenia hadíc fajn. Nemáš bordel od vody keď to odpájaš? Zavrieš vypúšťací ventil na filtri, rozpojíš rýchlospojku a ... čo sa stane s vodou v hadici? hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2020 15:56 Muž MiKu [50] - TetryRe: bergkamp
Fotka k příspěvku HD Pro zjednodušení na vypusti hadice s rychlospojkou....
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2020 21:02 Muž bergkamp [2] Re: MiKu
Děkuji za upřesnění. Příště to zkusím jako ty. Divím se, že to nemají takto napsáno v návodu. Je to daleko jednodušší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2020 19:37 Muž MiKu [50] - TetryRe: bergkamp
Mám otevřený vstupní i výstupní ventil, každé zavření a otevření opotrebovava těsnění v těch kulových kloubech, a potom nasadím hadici na vypouštěcí ventil a otevřu. Po konci vypouštění zavřu vypouštěcí ventil a zapnu filtr. Michal
Dělám to takhle rok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2020 19:02 Muž bergkamp [2]
Poprvé jsem zkoušel vypouštět vodu přes filtr Fluval FX6. Jelikož jsem neměl třetí Aquastop ventil postupoval jsem jinak.
Mám otevřený pouze vstupní ventil (výstupní je zavřený). Když spustím dole čistící ventil, tak voda začne připojenou hadicí odtékat.
Celou dobu mám filtr vypnutý ze sítě.

Je tento postup možný? Zdá se mi to daleko jednodušší než, jak to mají popsané v návodu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2020 18:52 Muž bergkamp [2] Re:
Fotka k příspěvku HD Děkuji za rady, umístím to jak jsem psal a uvidím, jak bude filtr výkonný. Ještě uvažuji jak zítra umístit filtr do akvária a krytu Diversa solid 200 (rozměry 200x60x60 cm). V menším akvárku mám přesně v krytu vyříznut otvor na umístění přípojek na sklo a krásně to pasuje. V tomto krytu jsou na obou stranách jen 2 úzké kulaté otvory (viz. obrázek). Má někdo zkušenosti s umístěním do tohoto krytu?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2020 00:20 Muž palio [20] Re: bergkamp
Ja tom mam naplnene podla tohoto videa, akurat ten prostriedok som naplnil pemzou (Matrixx) vo filtracnych sackoch. www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.08.2020 18:49 Muž Gringo63 [377] - Spíš Asie, i když ? . . .Re: bergkamp
Voda protéká středem košů shora dolů, takže si myslím, že by to tak mohlo být. Siporax může být v síťce, ale já bych ho dal volně. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2020 16:50 Muž bergkamp [2]
Zdravím, je dobré složení náplní košů ve FX6 pro nové akvárium nahoře molitany od výrobce, prostřední koše válečky od výrobce doplněné biomaxem, dolní koše Siporax a původní molitan. Má být Siporax v síťce?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2020 04:58 Muž nekdo [290] – filtrační objem
Zdravím majitele FX6, je to jeden z potenciálních kandidátů na filtr - jde mi o to, že jsem se dočetl (h)různé informace o tom, kolik se tam vejde náplní.
Uvádí se cca 6 litrů bio náplní, to jestli jsem pochopil je vlastně obsah těch "vnitřních" košů a k tomu marketingově obrovská plocha molitanu (cca 2 m2) což je samozřejmě reklamština - s tím, že kýbl má objem 20l - chápu, že tam musí být možnost nějakého pohybu vody, dole něco ubírá ta spirála, nahoře něco ubírá ten "přepad doprostřed", ale kolik to teda má zhruba ten filtrační objem v nějakých pro mě pochopitelných jednotkách ?
teoretickým výpočtem jsem se dopátral (určitě špatně) k tomu, že rozdíl v koši je 700 cm2 (haha) což by znamenalo při čtvercovém průřezu, že jeden ten dílek molitanu v kolečku by musel být 87,5 cm dlouhý, což je blbost - z toho tedy usuzuji (opět předpokládám mylně), že se výrobce zaštiťuje plochou, ale myslí tím celou vnitřní plochu (alias x kuliček biomédií je plocha jako stadion), což už je trochu nad moje ranní síly, proto se ptám zde na ten objem v reálu :)
Díky všem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2020 12:52 Muž Centisi [33] Re: zdenok47
jj,díky,chápu :) díky všem. Bez kolínka se neobejdu,to je mi jasný.
guma je sice na trysce-to vím,ale měla by jít sundat..už sem ji viděl v nějakým eshopu jako náhradní díl bez tý gumy.... ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2020 09:45 Muž vlka [1788] Re: Centisi
čauky, asi bude nejlepší počkat, až budeš mít filtr doma a z toho vycházet. www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2020 09:40 Muž zdenok47 [1] Re: Centisi
No veď ja som ti to ešte aj odmeral. Vnútorný priemer na gumenej koncovke je rovnaký ako vnútorný priemer hadice teda 25mm. Na gumené koncovky však nič nedáš. Na obrázku vidíš hadicu s dvoma gumenými koncovkami, ale túto musíš rozrezať. Gumené koncovky idú na kohúty a zrezané konce na nasávací koš a rozstrekovaciu trysku ako ti písal liborass. Nasávací koš aj rozstrekovacia tryska majú gumu do ktorej sa vložia zasunú zrezané konce. Pre lepšiu predstavu si pozri nejaké video je ich kopa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2020 09:05 Muž Gringo63 [377] - Spíš Asie, i když ? . . .Re: Centisi
Fotka k příspěvku HD Mám FX5 a zbastlil jsem to takhle. Rampa je ve tvaru T. Navrtal jsem větší otvory a pak podle potřeby vyřezal do smršťovací bužírky otvory. Funguje to mnoho let hmm
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2020 08:16 Muž liborass [139] Re: Centisi
FX6 mám doma změřit to klidně můžu, ale počítáš s tím, že budeš potřebovat nějaké koleno, aby ta rampa byla vodorovně? Jo a mimochodem ta guma je na rozstřikovací trysce a hadice se strhá do ní ne naopak. Hadice se dodává v jednom kuse, kde se dají ty světlé konce na filtr, hadice se podle potřeby rozřízne a nasadí na sadí koš a trysku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2020 06:01 Muž Centisi [33] Re: vlka
Ahoj,akva bude na délku 160 cm...rampu si udělám z nějaký plastový trubky..asi počkám až to bude doma a pak to pořeším...nechci tam dávat nějaký přechodky atd...chci prostě trubku napasovat přímo do tý gumy místo trysky...myslel sem že to bude mít někdo po ruce a mohl by to změřit at si to přiravím dopředu..zatím ahoj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2020 20:37 Muž zdenok47 [1] Re: vlka
nie reguláciu nemá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2020 20:33 Muž vlka [1788] Re: zdenok47
U takového filtru předpokládám, že má Centisi AQ min. metr dlouhé, takže i když je to zmenšení průměru, tak voda bude akorát proudit rychleji, zvětším díry v dlouhé rampě, 9 mm rozdílu nebude problém. A navíc předpokládám, že filtr v takové cenové relaci má regulaci průtoku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2020 19:56 Muž zdenok47 [1] Re: Centisi
Ahoj, síce to voláme priemer hadíc, ale naozaj ide o tú gumenú koncovku. A len dodám, že ak chceš rampu zvážil by som jej výrobu svojpomocne pretože len zredukovať a napojiť niečo menšie nemusí byť úplne OK. Pri kúpe originálnej rampy narazíš na rozmer 16/22 to, ale znamená zmenšenie prietoku skoro o 1cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2020 16:50 Muž vlka [1788] Re: Centisi
Zdarec, nevím co řešíš, na hadici co jí jde voda z filtru do Aq jednoduše nasadíš redukci potřebnou k rozstřikovací rampě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2020 15:11 Muž Centisi [33] Re: zdenok47
Ahoj,průměr hadic vím,ale nevím jak jestli ty gumový mezikusy jak sou s nima spojený vlnitý hadice a trubky od sání a od trysky ten průměr maj taky 25/29... průměr hadic a to že se rampy k tomuhle filtru nevyrábí a z jiných nepasují mi právě píšou na každým eshopu..jde mi o to když seženu trubku o vnějším průměru cca 25 jestli ji tam dostanu a bude mi tam tak nějak držet...
zatím každopádně díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2020 00:17 Muž zdenok47 [1] Re: Centisi
FX-6 má hadice s priemerom: 29 mm (vonkajší), 25 mm (vnútorný)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2020 16:34 Muž vlka [1788] Re: Centisi
Dole v odkaze máš možnost se na cokoli zeptat, třeba poradí. www.akvamex.cz/…?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2020 15:16 Muž Centisi [33] – rampa místo trysky
Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli někdo neví,nebo nemá možnost zjistit (změřit) jakej pruměr trubky má ten rozstřikovací bazmekt (tryska) co se dodává k Fluvalu FX6 na výtok vody.Chtěl bych místo ty trysky nějakou trubku na rozstřikovací rampu kterou bych napojil do ty gumy na hadici,ale neznám průměr a filtr ještě nemám doma... vázne naskladnění vybraného akvária a pořád se posouvá termín a tudíž celá objednávka včetně filtru :-| rád bych aspoň něco připravil dopředu..díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 18:46 Muž Gringo63 [377] - Spíš Asie, i když ? . . .
Moje FX5 se vypíná co 24h. Někdy i 2-3x za sebou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 17:45 R Muž ctibum [5678] - Snažím se to nezahubit...Re: Venca
Na Fluvalu v popisu něco takového píšou. Zkus kouknout do návodu... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.01.2020 17:06 Muž KIV [7] Re: Venca
Ahoj, tento filtr po startu chvíli běží a pak se asi na 2 minuty vypne. To dělá i tuším i po 12h běhu. Je to kvůli odvzdušnění. Mám fx4, ale bude to stejné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 16:05 Venca – FX6
Zdravím mám problém pořídil jsem filtr fx6 zapojení atd vše podle manuálu ale po zapnutí jde 1 min a pak jse vypne vytáhnu že sítě zapnu zpět a opět jde 1 min posledně jsem to takhle dělal půl hod pak naskočil a šel normálně posledně myho syn vytah ze sítě a zase ten sami problém ani prout vody se my nezdá silný děkuji za radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 17:14 Muž Gringo63 [377] - Spíš Asie, i když ? . . .Re: palio
Když jsme FX6 zapojily u Lukina, byl taky docela hlučný(motor). Bylo to pro něj zklamání. Po čase si asi "sedl" a už to není tak hrozné. Dej mu čas. Ve filtru může být i trochu vzduchu. I to chce čas. Dej pak vědět za měsíc, za dva. Já mám FX5 a na svůj výkon je tichý, ale zase né tak, že by ho nebylo vůbec slyšet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2019 16:33 Muž palio [20] – Uroven hluku
Ahoj,
mam novou FX6, zapojil som to podla manualu, a prijde mi to docela hlucne (cekal jsem tissi).
Podle ruznych recenzi z internetu by to melo byt prakticky neslysitelne.
Jaka je vase zkusenost?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2019 23:00 Muž Jar-oslaw [329] – Olivka
Ahoj, nezkoušel někdo alternativu místo plastový olivky na držáku víka nakou kovovou? jestli se dá někde sehnat?
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 4

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 6382x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/12735-filtr-fluval-fx5fx6