Přihlásit se RYBICKY.NET »

Plži v krevetáriu

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Plži v krevetáriu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Spiike Re: lhajek
Jop proto sem je tam dal. :-D V takhle malém akvárku by to bylo asi hodně zlé. :-D Akorát když vidím těch nakladených vajíček od šneků tak se mi dělá zle. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 6  - lhajek Re: Spiike
Takže i tebe už šneci v podstatě před možnou kalamitou asi zachránily. Kdo ví co by se stalo s krevetkama s větším množstvím nezkonzumovaného krmení bez těch šneků .....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Spiike Re: Yirka
No je fakt že rapidní nárust šneků sem zaznamenal když sem měl dovolenou a podělalo se mi krmítko a omylem tam napadalo víc žrádla než jsem chtěl. :-D Tak uvidím jak to dopadně už týden nekrmím krevetky si nestěžují: D tak to tak asi zatím nechám a uvidím co na to řeknou šneci.

Díky za typ.
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Yirka Re: Spiike
Pokud přikrmuješ, tak radikálně to omez a šneci se postupně zredukují na odpovídající stav. Běžné krevetky v rostlinami zarostlé nádržce prakticky není nutno krmit, jen jim přilepšovat.
 Reagovat na tento příspěvek 8  - volvik Re: Spiike
ja bych se jich uplne nezbavoval protoze jsou dobri pracanti a uz mi nejednou pomohli ale pokud uz mas nesnesitelne mnozstvi tak byt tebou tak je sbiram rucne a nejake bych tam urcite nechal :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Spiike
Lidi jak se efektivně zbavit šneků v akvárku s krevetkama???
U ryb sem to řešil trochou soli a mikrošneci neměli šanci a velký postupně pochcípali.
Ale u krevetek nevím aby jim ta sůl neublížila.

Nějak se mi ty mršky plazivé (šneci) začínají přemnožovat. :/

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Gunguy Re: pancéřníček
ja vím ale max velikost u mne je 10mm az 20mm ... kdyz maji stesti
 Reagovat na tento příspěvek 2  - pancéřníček Re: Gunguy
Na tom kameni jsou s největší pravděpodobností kružníci,jen je otázka zda čínští nebo hladcí...malí...maximální velikost okružáků určitě není 10 mm,takže ti to nebudou.A okružník čínský ani neexistuje.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Gunguy Re: Bak
ja nevim ale podle mne an tom kamenu jsou okruzaci... takove tu mam a jsou tak 10mm max mozna se tomu rika kruznik ale je to spis jako okruzak, mam tu takove malinke ktere porad lezou po skle, jsou skoro pruhledni a je to tu pod nazvem okruznik cinsky, kupodviu jsem ho schanel a objevil se u mne sam... nikdo men ho nedalnejvetsi mam tak 3mm a uz dlohuo, vetsi nejsou
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Bak Re: Sid
Prohlédnul jsem si nějaké obrázky, kružník by to mohl být, ale nevím jaký druh, vyhovuje požadavku je prťavý :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Sid Re: Bak
Nějaký kružník?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Bak Re: Gunguy
Nejmenší který znám jsou max 5 mm veliký a 2 mm silný ulitky, světlejší barvy, dodnes nevím co jsou zač, žijí jen v dobrých podmínkách, není lehké je udržet... netušíte někdo ?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Gunguy
Ja bych doporucoval nejake okruzaky, ale je velika moznost rozmnozeni, protoze se mnozi spis pri mensich teplotach a nevim jakou budete mit teplotu, mne se od 25 nemnozi potom clea helena je pomalu rostouci a dobry snek alezabije vsechny ostatni sneky, ale krevetkam neuskodi, nebo nejakou piskorku bych doporucoval, malo roste nenimoc aktivni a casem srovnama dno, je to moje oblibena

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - petulevrtuleRe: Skorica
Nevadí jim nijak :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skorica
A jak vadí krevetkám větší šneci?Třeba nerytiny.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - paia Re: 0, Bexi
tak to vypadá, že už žádny shánět nemusím, dneska jsem našel cca 8 pidi šnečků různě na rostlinkách a kamenech. nejspíš ty samé, co má 0.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - BexiRe: 0
ty mám taky a žiju v domění že je to kružník čínský
 Reagovat na tento příspěvek 2  - 0Re: paia
Fotka k příspěvku Mám takové neškodné mini šnečky dorůstající ani ne do 1cm , vidno na fotce - světlý valoun , ale nepídil jsem se ještě o jaký jde druh , tak snad Ti poradí někdo , kdo je dokáže hned určit , já už musím odejít od PC.

Reagovat na tento příspěvek 2  - Killer Re: paia
já mam okružáky, kružníky a levatky..žádnej se nepřemnožuje..snad toho kružníka je tam víc než dost,ale je to tak malý, že si toho člověk skoro nevšimne..a taky tam mam piskořky
 Reagovat na tento příspěvek 2  - vóťa87 Re: paia
Můj návrh jsou šneci rodu Clithon, příbuzní Neritin, velikost kolem 1,5-2cm max, živí se řasou, velice zajímavé barvy a tvary ulit, navíc se v akváriích pokud vím zatím nemnoží... ;-) k vidění například zde www.kalaba.eu
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Dreamdiver Re: paia
Fotka k příspěvku Já tam mám levatku

Reagovat na tento příspěvek 2  - boruberry Re: paia
A nebo anetome helena =)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - ustavprochore Re: paia
Sice to nesplňuje vaši podmínku velikosti, ale já bych vám doporučila nějaké pěkně barevné okružáčky. :)
Přemnožovat se nebude žádnej, když budete v akvárku rozumně hospodařit.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - pancéřníček Re: paia
Doporučil bych člunku pravohrotou,to je snad nejmenší šneček co se běžně v aq vyskytuje.A co se množení týče,žádná sláva to není.Je pomalá prostě ve všem :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - paia – pidi šnečci do krevetkária
Rád bych do nedávno založeného 20l krevetkária zabydlel alespoň 2-3 šnečky, ale rád bych něco menšího (asi do 1cm délky). Nějakej tip na konkrétní druh, co by byl prospěšnej a neměl by tendenci se přemnožovat a kde ho sehnat v Praze? Měl by mi tak už teď žít nejspíš nějakej kružník, ale od vypuštění se mi ho nepodařilo najít.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: darka
Jedna ampulárie vám krevetky v 50 l akvišku nepochytá. :)
Řekl bych, že nechytí žádnou krevetku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - darka – Krevetky Neocardina - podminky
Ve fóru jsem četla, že ampulárka může požírat potěr ancistrusů. Myslíte, že mi může požírat i miminka krevet? Mám red cherry a red crystal už víc jak půl roku a vůbec se nemnoží. V krevetkáriu jsou jen krevety, 1 velká ampulárka aby dojíala zbytky potravy a 1 Neritina nat. Akva má 50l. Děkuji za odpovědˇ. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko Re: miloon
jo v pohodě palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miloon Re: Horác
no hej caridina...tak v pohode?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: miloon
Záleží na tom, které krevetky máš na mysli :o) ... Pokud jde o rod Caridina a Neocaridina, tak se ničeho bát nemusíš. Ovšem dravé krevetky (např. rod Macrobrachium) klidně zlikvidují i ampulárii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chicko Re: miloon
trochu to specifikuj: jaké krevetky a jaký plže-"slimaky"?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miloon – slimaci a krevetky
ahoj...mozem mat spolu slimakov a krevety...?neskonci to tak ze krevetky sa napapaju?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 2599x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12714-plzi-v-krevetariu?od=51