Kořen - problém
ahoj,mám 54l akva asi 3 týdny,osádka-7 parem čtyřpruhych a 2 panceřníčky.Kytky-tich mam docela malo cekam az se rozrostou a uprostřed mám kořen na kterým se mi děla bílý povlak něco jako řasa?? vždy to krásně umyji a za dva dny je to tam zas,ale na kytkách se to neděla,na kytkách mám zas hnědý fleky ty jsou zas hnědé.
Starší reakce
Mi kořen jednou plaval asi týden apk se začal ponořovat ale ponořoval se tím spůsobem že byl třeba v půlce akva a na druhý den o 10cm níž bylo to jak v avataru.
0 20.01.2011 19:22 bijou – Plávajúci koreň
Prosím vás, ako dlho trvá, kým koreň prestane plávať - ako dlho musí byť ponorený do vody/zaťažený?
Koreň mám z akva-obchodu, a nerátala som, že bude chcieť plávať. Doteraz to ani jeden nerobil, všetky pekne ležia na dne.
Starší reakce
Ponořte kořen "měkčím dřevem" do čisté vody a průběžně po dobu zhruba jednoho týdne měřte NH4/NH3 a NO2 a uvidíte sám.
Taky si myslím
a to že mi to bude barvit vodu v nově založeném akva až tak moc nevadí ne ?
moc se s tím zbytečně nepárej, jak psal bob-jen ve vaně opláchni hrubé nečistoty, popř.savo + pořádně opláchnout a šup s tím do akva.Někteří to tady zbytečně moc řeší
Díky všem moc za pochvalu
Za tu dřinu si to zasloužím
měl asi metr a půl a sekerou jsem ho krátil.
Co to je za dřevinu opravdu nevím, to nepoznám. dneska jsem šel s přítelkyní kolem naší řeky (Bečvy) a byl na břehu, ještě z části v zemi. Tak jsem se vrátil pro sekerku a začal "pracovat"
Kořen to je pěknej... co to je za dřevinu?
Vypadá pěkně
Ideální by bylo vzít ho wapkou, nebo postačí vana a horká sprcha a pro jistotu opláchnout savem
Než ho budeš krátit, tak bych ho skusil různě otáčet a třeba se Ti to zalíbí ještě jinak a ještě víc. Je fakt pěknej.
Akorát ještě budu muset zkrátit tu pravou část horní :( to se mi moc nelíbí.
Týýýjo ten je hezkej, takovej by se mi taky hodil...Ale s tvým dotazem ti asi moc neporadím. Já bych si napustila vanu teplou vodou, šoupla ho tam a pořádně ho vydrbala nějakým kartáčem a opakovala to do tý doby dokud by se z něj nic nedrolilo a dokud by nebyla z něj ta voda čistá. Ale nevím jestli by to stačilo...Možná do tý vody přidat sůl aby zabila případný bakterie...Nevím, třeba ještě někdo poradí.
Já jsem se kořenu z přírody bála, abych si do AQ něco nezanesla, tak jsem si radši koupila v akvaristice. Je malej a stál přes kilo. Hrůza. Ale taky jsem ho nevařila, jen jsem ho pořádně odrhla kartáčem v teplý vodě a pak ho párkrát osprchovala.
0 13.10.2010 20:27 kmara [10] - Cichlidy Zdravím, dnes jsem si od řeky "dotáhl kořen".
Má asi 70 cm a nemám jej v čem vyvařit, chtěl bych se zeptat jak a čím ho pořádně očistit. A taky jestli se vám nezdá moc velkej
Díky
Starší reakce
Taky hodně záleží co za druh kořene to je.Možná se jen přirozeně začal rozpadat a toho hned využila nějaká houba nebo plíseň.A podle podmínek v akváriu se tý houbě či plísni jednou daří líp nebo hůř.
Jak už tu bylo řečeno. Plíseň nebo houba. Já jen dodám: "Nechte houbu žít." Zbavíte se jedné, za čas přijde další. Vždy na něm něco bude.
Jestli je to plíseň, tak bych zkusil ten kořen postříkal párkrát Savem, nechat působit, opláchnul a vrátil zpět. Uvidíš, co to bude dělat dál...
dobrý večer, ne nehýbe se to ani se to nepřemistuje, jen je toho jednou min jednou vic, nijak to nezapacha a jde to seskrabnout, fakt netusim
Hýbe se to? Roste? Přemisťuje?
Neritiny v akva prave nemam a koren je v akva od prvopocatku. Ty tečky jsou tam tak mesic, mozna dva a cichavcum ani ancikum to nejak nevadi.
Jak dlouho je ten kořen v akváriu? Jestli je čerstvý, napadá mě snad nějaký druh plísně se kterou si poradí ancistrusi. Ale jestli se to objevilo v tom akva co máš založené v 04/08 tak to netuším ....
Dobrý večer všem akvaristům. Už jsem se jednou snažil o nějakou odpověď na toto téma a žádné se mě nedostalo. Na kořenu se mě začali objevovat bílé tečky. Nevím co by to mohlo být. Některé se dají jednoduše setřít prstem a jiné drží jak přilepené. Je divný že jednou jich je plný kořen a z toho jsou jen místy. Můžete mi někdo poradit co to je?? Přiložím foto.
Starší reakce
Já používám kořeny z přírody. Vždycky je pořádně očistím, nevařím. Vaření je asi spíš na škodu. Klesne po pár dnech max. týdnech.
Koren som kupil od spolocnosti TATRAPET. mahagonove drevo (MANGROVE WOOD)
Nevím co kupuješ za kořeny, ale já kupuju jen Drift wood a Mopani wood a ze 4 koupených mi všechny šli ke dnu okamžitě. S kořenama z lesa je to mnohem horší s tím potopením.
Ano... Aj mne plaval a potom nasiakol
Shruba tyzden dva, asi zalezi od velkosti korena.
Takhle dělám taky, on cca do 1 až 1,5 měsíců nasaje vodu a pak ti kořen ti bude krásně držet u dna.
0 18.07.2009 15:52 eso Zdravim, mam mensi problem. Kupil som si koren. 1 den som ho macal vo vode a na druhy den som ho vlozil do akvaria. A koren mi vzdy vyplavilo na vrch.
musel som ho upevnit skalamy. Myslite ze az navsiakne vodou tak sa to zmeni?
Starší reakce
Mě se pokoušel kořen vyplavat půl roku než se nacucal a zůstal na dně.
A je normální, že je kořen lehký a plave ve vodě? Ten náš měl i minulý akvarista přichycený silonem ke kameni, aby se nenadnášel...
Přidat reakci
1 ...... ...... [4]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 5678x