Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Svah ze substrátu v akváriu

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Svah ze substrátu v akváriu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2009 15:12 Matalan – Svah v akváriu
Zdravím, chtěl bych si vytvořit svah v akváriu (375L), v zadní části vysoký asi 25cm. To ale bude pořádná hmotnost a slušná spotřeba písku. Používá se na to nějaký způsob, jak to oprčit (např. v zadní části dát pod písek vrstvu cca 10cm polystyrenu a na něj 15cm písku, nebo tam vložit něco dutého, čím bude proudit voda), anebo se to dělá prostě tak, že se tam navalí taková hromada písku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2007 17:25 Muž [] Barča
jelikož je to pro kančíky,je zbytečné dělat svah z nějaké hmoty, která jim sebere prostor, ve kterém si můžou bagrovat dle své potřeby.Doporučuji nadělat pouze hromady větších kamenů, kde budou hledat úkryt.Tyto kameny zezhora zasypávám pískem.ryby si začnou dělat potřebné jeskyně a teritoria.Je se potom na co pořád dívat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2007 16:35 Dussy Re: Barča
a kam bys dala rostiny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2007 12:57 Petr Re: Barča
Ahoj, při přestavbě akva jsem se vždy snažil o sklon štěrku směrem k přednímu sklu. Působením ryb, odkalováním se to nikdy natrvalo nepovedlo, resp. sklon dna se postupně téměř vyrovnal. Jediným přírodním řešením je pomocí kamenů vytvořit terasy a tak udržet výškový rozdíl mezi zadní a přední stěnou akva. Alespoň takhle my to funguje. Stačí, že polystyren používají někteří akvaristé na pozadí, do dna bych jej vůbec nedával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2007 12:39 :-) Re: Barča
na dně má být písek a v něm zasazené kytky a taky užitečné bakterie. v polystirenu ti ani jedno neporoste ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2007 11:42 Barča Re: :-)
Ale já bych ho zatížila kamenama. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2007 11:37 :-) Re: Barča
takovej svah bude co nevidět plavat na hladině :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2007 11:23 Barča – svah v akvárku
Takže,když si chci vytvořit v akva svah(navršení písku se neosvědčilo,kančíci ho rozhrabali)stačí vytvarovat polistyrén nanést na něj epoxidové lepidlo a posypat pískem?Potom bych tento svah vložila do zadní části akva a zatížila skalkou.A hovínka se mi přikutálí dopředu,takže budu odkalovat jen ve předu.
Jsou mé ůvahy správné?Nikdy jsem s pol.nic netvořila. hmm

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 3301x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12218-svah-ze-substratu-v-akvariu?od=51