Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.01.2016 19:59 R Muž romant [28001] Re: Adam
www.akvarista.cz/…
profizoo.cz/…
Edit: Aby jsi tomu rozuměl. Když nemáš filtraci, musíš jí nějak nahradit a k tomu právě slouží ta výměna vody. Samozřejmě se to může obejít i bez filtrace, ale bylo by zapotřebí mít akvo dostatečně osázený prosperujícíma rostlinama, nicméně tomu jednotýdennímu vyvětrání se stejně nevyhneš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2016 19:58 R Muž afc1886 [15551] Re: Adam
Když se budeme bavit o tom 35litrovém akva,tak s filtrem a dobře zvolenou osádkou akva bude ta týdenní výměna stačit,ale u 5litrového bych měnil častěji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:54 Adam Re: afc1886
Já to všechno chápu. Vím, že jste proti, abych rybku trápil v té malé hrůze, i já nejsem nadšen. Ale říkám, že nemám v plánu koupit velké akva, abych zjistil, že mě to nebaví, nebo že na to nemám čas. Studuji, a ve volném čase sportuji. Chtěl jsem si zaběhnout to co teď mám a proto se Vás ptám, zda-li to s nějakým malým filtrem dotáhnu na hodnotu, kdy budu moct měnit 1x za týden. Děkuji. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2016 19:50 R Muž afc1886 [15551] Re: Adam
Čím menší akva,tím je vše těžší,a po nastálých problémech mnoho lidí zanevře na akvaristiku.Právě proto ti radím častou výměnu vody,aby jsi rozšířil naše řady. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:46 Adam Re: afc1886
Nebráním se. Jen nechci zjistit, že mě to buď nebaví, nebo že na to nemám čas. Chtěl bych si prozatím zaběhnout toto bohužel malé akvárko, abych se s tím obeznámil. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:42 Adam Re: romant
Jojo s tím počítám. Byl bys tak hodný a doporučil mi nějaký minimální bublifuk pro takto malé akvárko? Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:41 R Muž afc1886 [15551] Re: A
Nebraň se té výměně.Bavíme se o 5tilitrovém akva,co mají říkat lidi co mají 200 a více litrové akva.Čím menší akva,tím je ta výměna důležitější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:41 Adam Re: Turbínka
Tím chceš říct, že ačkoliv si to své 5l akvárko osadím filtrem, stále budu muset měnit vodu vícekrát za týden? O.o :P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:37 R Muž romant [28001] Re: A
Dokud nebude filtr funkční, nemine tě ta častá výměna. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:37 Žena Turbínka [2558] Re: A
Tak akvárko o objemu 20 l, pořádně zarostlé, klidně ten bublifuk a měníme po týdnu :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:36 A Re: afc1886
Ano, to je samozřejmost. Ale nechci vodu měnit ob den či co 2 dny. Ideálně bych ji chtěl měnit jednou za týden či za dva. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:34 Adam Re: romant
Takže stačí koupit ten nejlevnější=nejmenší vzduchovací strojek a k tomu molitanovy akvariní filr? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:31 R Muž afc1886 [15551] Re: Adam
I přes bublifuk bych nezanevřel na tu výměnu vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:26 R Muž romant [28001] Re: Adam
Není, bublifuk zn. ideál.
Edit: Jak správně poznamenal kolega, bez výměn vody to prostě nejde a to i v případě, že v akváriu bude zaběhnutej filtr, což nebude dříve než za 14 dní. U funkčních nádrží potom postačuje pravidelná týdenní výměna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:24 Adam Re: romant
Děkuji za rychlou odpověď. Je hloupost koupit do tak malého akvária třeba i ten nejlevnější filtr, aby nemusela být výměna vody tak častá? Děkuji. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:05 R Muž romant [28001] Re: Adam
Klidně napořád, když budeš denně, nebo obden měnit alespoň 1/3 vody, mít teplotu ne nižší 25 st.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2016 19:04 Adam – Betta
Zdravím. Vím, že už tady podobné téma někde bude, ale nechce se mi listovat a hledat staré odpovědi. Nedávno jsem dostal chuť založit si akvárko. Známý má 35 litrové a kolem této hranice bych se chtěl taky držet. Měl jsem doma 5 litrovou kostku, a do ní jsem si koupil jednoho samce Betty. Chci se zeptat, jak dlouho ho můžu mít v této kostce, dokud si nepořídím akvárko větší? Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 19:43 R Muž romant [28001] Re: sasa
Jenom kluka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 19:42 sasa – betta??
Dobry den. Mam 12 litrove akvarko. Prosim o radu mohu tam dat 2 samicky a jednoho samecka? Pokud ne, nevadi dat pouze samecka? Diky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.01.2016 18:01 Muž LiborSprysl [9016] Re: motýlek
motýlek napsal:... což ale nic nemění na tom, aby při podávání komářích larev byl akvarista opatrný Já vám překvapivě dám velmi výrazně zapravdu, avšak nikoliv proto, že by snad komáří larvy mohly betám prorvat břicho svou hubou. Opatrnost je místě ze zcela jiného důvodu, ale souvisí to s děravým břichem... bety, podobně jako spousta jiných ryb jsou schopny se komářích larev přecpat doslova k prasknutí a pak je ke vzniku dojmů z vetřelce jen kousíček. Praskají od střeva...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.01.2016 11:01 jamajcan Re: motýlek
Nevím, jestli to máš vyčtené, nebo z osobní zkušenosti. Každopádně na mně to působí trošku jako hurá zpráva. Já takové zkušenosti nemám a to jsem komářích larev zkrmil milion. Škoda, že jsi to líhnutí vetřelce třeba nezaznamenal na fotografii, to by bylo po debatě a opozitorům jako jsem ja, by jsi zavřel ústa. Bohužel, pokud připouštíš, že tam mohly být i jiné "potvůrky" a nevíš na 100%, že to způsobily právě ony larvy, myslím postrádá smysl dál o tom debatovat. Podle mě jsi ty prcky jen přežral k prasknutí.
Akvaristice zdar!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2016 09:28 Muž motýlek [275] Re: jamajcan
No mně se to stalo také jen jednou. Prostě měli ti beťáci malí smůlu, že hloupě žrali asi ve stadiu larev. A je též možné, že tam byly nějaké jiné potfůrky - což ale nic nemění na tom, aby při podávání komářích larev byl akvarista opatrný. A o to snad v této diskuze jde - ne o dokazování kolik kdo přečetl chytrých knih? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2016 23:00 jamajcan Re: motýlek
No nevím. Komáří larvy zkrmuju už pěknou řáááádku let, ale tohle jsem fakt nezaznamenal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   22.01.2016 22:54 Muž motýlek [275] Re: motýlek
komáre sú každému dobře známy dvojkrídly hmyz, kterého vývoj prebieha vo vodě, kde sa i zakukluje a až jako dospelý komár vylietava von. Živia sa krvou živočíchov. Citace z AKVARIOVÉ RYBY - Andodo-Frank OBZOR Bratislava 1969 ...
Je zřejmé, že pokud pozře rybka kuklu těsně před vylíhnutím, tak se to může stát osudným - ten komár se dostane ven kusadlami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   22.01.2016 20:07 Muž Tojsouvěci [4140] - Kytky s čudlamaRe: motýlek
Larvy komárů se živí drobným planktonem (prvoci),řasami a organickými mikročásticemi,ústní ústrojí je vybaveno brvami bez kusadel. ;-) stydim ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2016 11:44 Muž motýlek [275] Re: Kaira
Žerou všechno potvory... Kdysi jsem je odchovával, měli asi tak 20mm - nachytal jsem jim komáří larvy ze sudu - a oni sežrali někteří i larvy opravdu už hodně velké, ale nekousali - spolkli je. No a larvy se jim pak prokousaly břichem ven. Chvíli mi tehdy trvalo, než jsem na to přišel.
Nikdy před a nikdy po neměly mladí beťáci pět minut po nakrmení díravá bříška - poprvé dva, další den tři a ještě jednou - pak mi to docvaklo ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2016 11:19 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: romant
Takže pořídím "hodnýho" beťáka, který bude mít svýho papáníčka nahoře dost, a z někoho vymámím velký kreveťule, úkryty tam jsou - a bude vyřešeno :-D hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2016 09:22 R Muž romant [28001] Re: Belisana
Tak ono to má i docela logiku v tom co kolega píše. Proč by se beťák namáhal někam ke dnu pro příkrm(krevetky), když mu plave přímo u huby(perloočky). No a ve tvém příspěvku spatřuji taky jednu velkou pravdu, že není ryba jako ryba, takže nezbyde než to vyzkoušet. Dostatek pestrý potravy a hodně možností se schovat, asi tak bych to viděl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2016 09:17 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: Belisana
Saši, co se mu vejde do huby, to sežere. Dospělou krevetku spíš ne, ale mladé/malé ano. I když už jsem tu četla barvitý popis, jak betta zdecimovala krevetky bez ohledu na velikost. Já mám s beťákem jednoho dospělého kreveťáka a pořád tam je. Ani se neschovává, beťák o něj nejeví zájem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2016 08:25 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: PaulZy
Takže už krevetky nechává být? Asi je to ale jak u kterýho, že? Pořizovat k beťákovi krevetky by byl risk, že je posvačí? Jen se ptám, protože zrovna zakládám beťákovi miníčko a tam by se mi ty kreveťule líbily ... Několikrát jsem tu ale četla, že se to nedoporučuje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2016 22:45 Muž PaulZy [51] - RostlinyRe: hurvajz77
U mě Beťák na začátku taky startoval na krevetky a jiné ryby, ale asi po dvou dnech se na to vykašlal a startuje tak na perloočky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2016 20:32 hurvajz77 Re: Mejtys
Ještě mám jednoho: měchýřovku východní, je dost veliký a když byl Betta samec v ráži, tak do šneka startoval. Fakt jsem si myslel, že mu ublíží, další den už si ho nevšímal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2016 20:23 Žena Mejtys [7] Re: Turbínka
Děkuji oběma za reakci! Když jsem neritinu viděla, připadalo mi to také jako nesmysl. Vypadá trochu jako malý tank. Nedovedu si představit, že by jí Betta mohla nějak ublížit. To už bych se víc bála o malé okružáky. Nic dalšího mne nenapadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2016 18:36 Žena Turbínka [2558] Re: Mejtys
Nevidím důvod proč by spolu v dostatečně velké nádrži být nemohli :-) Do menších bettárií (do 30 l) je neritina nevhodná kvůli tomu, že si dlouhodobě nenajde dostatek potravy, což se na fóru párkrát objevilo, to je jediné zavádějící, co mne napadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2016 18:25 hurvajz77 Re: Mejtys
Tak to by mě taky zajímalo... Já mám jednoho u třech bojovnic a nezaznamenal jsem, že to nějak vadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2016 06:29 Žena Mejtys [7] – Betta vs. Neritina
Zdravím, někde na fóru jsem četla, že Neritina a Betta nejdou dohromady. Povíte mi proč?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 21:23 lemura Re: Deepinpeat
No více méně si taky myslím, že asi jikry má, protože opravdu vypadá zdravě, ale zvětšený hrdelní vak není poznat, ale to bude asi tím, jak si napsal, že se opravdu jedná o mladé ryby, takže těch jiker bude asi pomálu. Každopádně o odchovy ani moc nestojím, sice se jedná o krásné ryby, ale v záplavě barevných bojovnic o ně není takový zájem, takže nevím co bych s nimi dělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 20:34 Deepinpeat Re: lemura
V ideálním případě je u tlamovcových labyrintek stejně jako u cichlid vidět nějaké zvětšení toho hrdelního vaku, ale stejně jako u cichlid tlamovců třeba mladé ryby budou mít málo jiker a tím neznatelný vak a poznáš to právě jen tak, že nežere a většinu času tráví někde v bezpečí. Pokud je ryba aktivní a reaguje na dění kolem sebe, tak spíš nosí. Podle toho co popisuješ bych byl v klidu a co se týče odchovu bych byl taky v klidu, úspěšnost první výtěrů bude dost malá, asi to dřív nebo pozdějc spolkne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2016 20:27 lemura
Ahoj lidi, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s Bettou falx? Konkrétně se mi jedná o to, jestli se dá poznat, že má samec jikry v tlamce? Ten můj už totiž sedm dní nežere, což by tomu napovídalo. Navíc vypadá zdravě a k žrádlu vždycky plave, ale na poslední chvíli jako by si to rozmyslel. Ale chtěl bych si být jistý, nerad bych o něj přišel.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2015 07:39 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: LiborSprysl
Aha tak to by mě vůbec nenapadlo, mně vždycky přijdou spíš takové pomalé, než na něco zareaguji a zapomněla jsem, že v přírodě chytají i ten hmyz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2015 04:02 Muž PaulZy [51] - RostlinyRe: deck
Betta bez krytu radši ne. Uvidí něco, co se jí zlíbí a vyskočí. Rájovci takto běžně skáčou za potravou (i do pixle s krmením). Betta je hodně podobná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2015 03:46 Muž LiborSprysl [9016] Re: Belisana
Betta samozřejmě stejně jako každá ryba z uzavřeného prostoru vyskakuje, pokud k tomu přijde nějaký impuls. V jejím případě stačí například proletující hmyz.
V případě stabilní teploty to bez krytu jde, pokud je tomu naopak, bude to nejspíš problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2015 23:54 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: deck
Vyzkoušený to samozřejmě nemám,protože si holky rozmazluju :) , ale podle mě je to velký rozdíl. A ještě to ber tak, že se v kuchyni určitě větrá, tak tam bude teplota lítat. Nedoporučovala bych to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2015 23:46 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: Belisana
Nad tím jsem taky přemýšlel. V akva by měla 25 a v kuchyni tak 20. Je to pro ní velký rozdíl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   29.12.2015 23:39 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: deck
Betta nevyskakuje, ale kryt potřebuje, protože dýchá kyslík,je to labyrintka, mohla by se nachladit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2015 23:26 Muž deck [85] - Všeobecně akvaria
Ahoj lidi, má betta tendenci vyskakovat z akva? Přemýšlíme nad nima do akva bez krytu. Díky X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.12.2015 18:05 R Muž romant [28001] Re: Mia
A jéje, nečekaný dárek. ;-) Bez krmení vydrží zdravá ryba vcelku dlouho, i třeba tři týdny, ale pozor na podmínky, tedy kvalitu vody. Teplotu vody držet na min. 25 stupních, ideál je kvo mít přikrytý, pokud není filtrace, tak obden měnit polovinu vody, pokud je tak měnit vodu jednou týdně, mít v akváriu živý rostliny, krmit střídmě, ale pestře, vločkový krmení, granule, mražený(patentky, koretry, artémie), nepřekrmovat, krmit jenom tolik co ryba do 20 vteřin dokáže skonzumovat, spíš než rybě dopřát, aby neměla hlad, je lepší jí nedat nic, čímž narážím na takovou tu péči v nepřítomnosti majitele. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2015 17:46 Mia – co jí betta
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Dostala jsem k Vanocum bettu. Vubec jsem jí nečekala a tak nevim co jí dat k jidlu a zajimalo by mě jak dlouho vydrží bez jídla. sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.12.2015 15:19 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: betty muliju
Už to psala Belisana - ke tření 26-30, jinak ne pod 25°C
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 15:00 betty muliju Re: Wendy2
Ale nejvic na 30 stupnu ne?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 80

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68932x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1221-betta-splendens-odchov?od=801