Zkameněliny
No ja som nehladal bolo to tam "nakope" -uz pre niekoho pripravene
mozno v lete... Inac sa tam kde som bol sa tazi vapenec alebo mramor.
Myslíte, že barva horniny určuje její rozpustnost?
Jinak zkaměnělé dřevo se dá najít i u nás, v okolí Plzně se dá na jaře sbírat i na polích, jen člověk musí vědět kde, obecně bývá nejčastěji k nalezení v nějakých kaolínových,bentonitových lomech...Nejlepší je to hledat přes geologické mapy a lokality.
Ze jsou podezrele svetle.
Aby to neobsahovalo prilis mnoho rozpustnych latek.
Kdyz uz jsme u zkamenelych drev, nejaky tip jak je hledat, kde by se mohly vyskytovat atd.?
Pred vcerom som si doniesol z lomu tieto skamenele dreva. Chcem ich pouzit do noveho akva. Co na to poviete?
Starší reakce
No tak jsem to dal do akvária a pár těch zkamenělin začalo sprostě rezavět
Zrovna ten den kdy jsem si toho všimnul mi začala plavat na hladine ampulárie, našel jsem si na fóru že to nemusí být problém když plave ale teď nevím jestli za to třeba nemůžou ty zkameněliny
Starší reakce
Nevím jestli není na haldy vstup zakázán, ale koho to zajímá
Asi se tam taky pudu mrknout
Šak kolem Karvinska a Ostravska jsou z toho navezené haldy za každou šachtou. Projděte se po nich a schválně, koukněte se hned na první větší kámen o který zakopnete...
Trilobit ne, spíš nějaká ulita možná od příbuzných loděnky...
Toto tipuju na Moissanit. Teda moje učitelka na přírodopis to typuje
Druhá fotka: Toto je asi nějaký trilobit asi dva dny jsem to leštil a nakonec je z toho tohle.
Před leštěním to bylo asi dvakrát větší.
Tak toto su brutálne skameneliny..
na tom najväčšom je asi nejaká koža alebo čo to je??..no predstav si ,že tam kde robí tvoj otec tak boli nejaké milion rokov staré organizmy..extréém
No bylo to asi kolem 1 kilometru.
Asi před 5 lety toho bylo na dole spousta ale pak ho přeřadili jinam a tam už toho moc není .
Jinak říkal že tam jsou kousky velké jako auta ale ty by asi nedonesl
.
Mtěch kamenů víc ale to by už bylo pro moje 63 litrové akvárium asi moc.
myslím si, že pokud je to uhelného dolu, tak to bude logicky obsahovat velké množství uhlíku a při případném přihnojování co2 bude tento efekt rušit... nemám s tím zkušenost, jen tak nahlas přemýšlím...
To mohla být prapřeslička.
Klidně to tam dej taky tam mám kus zkamenělího kmenu.Už dvacet let.
já mám v akvárku kusy černýho uhlí už hoooodně dlouho, snad 25 let a je to bez problémů.
Vyzerá to ako koža hada..alebo nejakého plazu..no ja by som to radšej nedával do akvarka..Väčšiu cenu bode mať ako vystavený kus
Edit: Nemal som na mysli ,žeby to malo škodiť ,ale su to zaujímave kusky tak radšj by som ich odložil do vytríny
Ako hlboko to otec našiel?..a nič iné tam už nebolo?
0 27.02.2010 18:19 akakuk – zkameněliny z černouhelných dolů ano/ne
Ahoj všichni.
Mám takový dotaz a totiž jestli mohu dát do akvária zkamenělé kmeny stromů, jak už je napsáno nahoře tak jsou z černouhelných dolů (cca. 1 Km pod zemí).Zkoušel jsem je dát do octu a nešumí, jsou taky perfektně očištěny od uhlí takže voda by neměla zčernat
Máte z tím někdo nějaké zkušenosti ?
Ttaťka dělá elektro na dole tak tam pár kousků našel.
Starší reakce
Určitě dají, ale Prokopské a Dalejské údolí je chráněná přírodní památka. Roztloukat trilobity nedoporučuji....
Se šutrama je to problém. Obecně se doporučují kameny z inertních hornin, které nemění chemismus vody a zároveň by neměly mít moc ostré hrany. Z estetického hlediska by měly mít zajímavý tvar a ideální je jedna strana úplně placatá. Pro mne je ještě důležitá tmavší barva (nechci bílej oblázek). Když dáš všechny parametry dohromady tak nenajdeš skoro žádný průnik. V lomech mají kameny ostré hrany, oblázky v řece jsou většinou celé zaoblené a světlé. Když jsem konzultoval s odborníky, tak doporučovali např. Buližník, ale kde ho najít v potřebné velikosti a tvaru? Buližníkových skal je třeba v Praze pár, ale nikde nic zajímavého. Nejzajímavější kameny člověk stejně najde spíš náhodou někde, kde by to nečekal. Takže hledat, dívat se kolem sebe. Cíleně pak hledat v okolí divočejších vodních toků, protékajících tmavým, chemicky inertním skaliskem
Myslíš že to nebude dělat bordel s chemií? I když co nezměřím nebude trápit
Daj se tam najít otisky aby to nebylo na celej den? Malý děti aby je to bavilo? Dík
Všechno jde..
Pokud se vám nelíbí opuka, tak už zbejvá akorát vápenec a jílovitá břidlice...
Co zkameněliny...Nevíte o výskytu? Tady jich je hodně ale je to opuka a to do akva nejde...........
Starší reakce
Sám mám bobky korálů a žlutá heteropoda je vpoho, samotný montmorilonit který se přidává do akvárek to samé
Jinak tyhle prvohorní dřeva jsou samý křemičitan, takže asi šumět moc nemohou. No a kdo bydlí Opočno * Nové Město * Jaroměř,.....tak si domyslí
Jinak Amano není moc dobrý příklad. On používá speciální substráty.
Jak už zaznělo, používá se celkem běžně. Jen bych si dovolil nesouhlasit s tím, že když zašumí, pryč z akvária. Většina dekoračních kamenů šumí. Ne jinak na tom jsou kameny, co například používá Takashi Amano ve svých nádržích.
Je to většinou silikátového původu..
Tak to jsem rad protože ho mam plnou bednu a vypada docela hezky.
Ano můžeš ho použít.Já ho tam mám už několik desitek let.A hlavně se nerozpadá.
Zkamenělé dřevo se v akvaristice jako dekorace používá úplně normálně.
shop.miga.cz/… Podle mě jo,ale nejlepší zkoušku uděláš tak, že kousek dáš od octa. Když bude šumět, šup s tím pryč.
A když nebude šumět tak šup do akvarka
Da se tento nerost použít jako dekorace do akvaria?
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 2719x