Černá řasa
0 27.02.2010 17:41 Alex – černá řasa
Zdravím. Tak jak tady čtu je s černou řasou problém.
Bohužek já ji mám v akvárku taky na rostlinách, ale ta mrcha se nejvíc drží na kamenech a 3D pozadí. Mám v akvárku ancitrusy, pterigoplichtise ale tuhle černou slizkou a nízkou řasu nežerou.
Akvárko má 250 litrů nepřekrmuji a vodu mám čistou v perfektním stavu. Tak optavdu nevím jak se jí zbavit. Prosím poraďte. Děkuji
Starší reakce
s tim filtrem musis pockat dalsich 14 dnu nebo mesic nez se ty bakterie vytvori znovu a bude to zas ok. S tou cernou rasou to je tezky, asi ma hodne zivin nato aby se ji darilo, te se jen tezko zbavis a rozsiruje se dotykem.Jedine mit hodne kytek, ktere ji ty ziviny seberou a nebude se tolik mnozit, ale taky to moc nepomaha. Doporucuji ty zasazene listy otrhat. Taky se ji nemuzu zbavit, ale hodne sem ji tim otrhavanim omezila
0 30.07.2006 18:51 Alex – černá řasa
Zdravím. Mám dva problémy a potsřebuji radu. Mám 240l aq založené něco přes měsíc. Všechno bylo v pohodě až do doby než jsem asi před týdnem odkaloval a já vůl vyčistil pod čistou vodou dokonale můj filtr. Mám ten závěsnej akva-el fnz3. Vím, že jsem odrovnal všechny ty užitečný bakterie. Fakt nevím na co jsem při tom myslel Od té doby mám pořád zkalenou vodu. A to docela dost. Nádrž nemám přerybněnou. Mám tam zatím pár neonek, malých skalár a malých ancistrusů. A druhý problém se týká řasy. Nejspíš se jedná o černou řasu, kterou jsem si přitáhl s jednou kytkou a dost se mi rozmnožila... Co proti ní mám dělat? Rybičky snad nepřekrmuji. Pomůže šnek Nerritina?? Díky za vaše rady.
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 6448x