Přihlásit se RYBICKY.NET »

Rybí choroby přenosné na člověka

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Rybí choroby přenosné na člověka
 Reagovat na tento příspěvek 10  - LiborSprysl Re: radim
To nevědění je o komplexnosti vzdělávání se...Mimo jiné i tu je na toto téma článek už několik měsíců pověšený...Pravda je že ta komplexnost dnešním začínajícím chybí (a nejen v akvaristice) víc než často. S tou hygienou nevím...Ale mýt ruce nás učili snad už v jeslích...tak předpokládám, že když do dnešních druháků,třeťáků perou zlomky, tak snad už tu hygienu mají zmáklou smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: LiborSprysl
Všichni nevědí, osobně o tomto slyším poprvé coze
S tou hygienou souhlasím a byla by tu otázka pro všechny...
Kdo z vás si jde umýt automaticky ruce a ne si je jen utřít do nějakého hadru, když hrábne do akvaria? no
 Reagovat na tento příspěvek 6  - LiborSprysl Re: rak
Akvaristé to vědí a nové zájemce o akvaristiku taková sdělení zbytečně odrazují. Víte že když nastupujete do výtahu, tak tam také nemusí kabina a spadnete do šachty? A přece lidé dál jezdí výtahem...
Když máte doma psa, kočku, a nebo jiného osrstněnce, tak zcela jistě je v domácnosti zvýšený výskyt roztočů...A přece jsou těchto zvířat plné domácnosti.
Pokud člověk nedodržuje základní hygienu chytne i horší svinstva než je mycobakterioza...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R rak – POZOR NA RYBÍ TUBERKULÓZU, OHROŽENI MOHOU BÝT AKVARISTÉ
 Reagovat na tento příspěvek 16  - Sid Re: malyLibor
... Ale co se pamatuju, tak se prodávaly kdysi krátké a dlouhé... ovšem jak moc krátké či dlouhé byly, to nevím... Já je prodával, ale nikdy jsem je neviděl vybalené...
A co "rukavičky", se kterými koná své dílo inseminátor hovězího dobytka? :) Ty by mohly vašemu záměru vyhovovat - jsou až po rameno. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: lucie.aqua
Ono je podstatné, aby chránily ruce, především dlaně a prsty, tam bývají nejčastěji ranky, kterými by se ta infekce případně mohla dostat do těla. Na předloktí člověk obvykle žádné ranky nemívá... Ale co se pamatuju, tak se prodávaly kdysi krátké a dlouhé... ovšem jak moc krátké či dlouhé byly, to nevím... Já je prodával, ale nikdy jsem je neviděl vybalené :-D
 Reagovat na tento příspěvek 3  - lucie.aqua Re: malyLibor
Ty rukavice jsou v lékárně bežně k dostání, prodávám je i po kusech, ale problém je v tom, že jsou nedostatečně dlouhé! A taky jsou většinou pudrované, aby se lépe oblékaly. Takže pro akvaristiku raději bez pudru.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: toni
Ideální jsou prý chirurgické rukavice. Dříve se prodávaly za pár kaček i v každé druhé drogerii, nevím, jak je to dnes. Jsou z velmi jemné gumy, takže chrání pokožku, ale zůstává aspoň nějaký cit v ruce.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - savan Re: toni
dobré rozhodnutie,bola by škoda zanechať tak krásného koníčka.nejaké tie drobné patálie predsa nemôžu zanieteného akvaristu odradiť ;-) .časom možno,čo možno,určite tieto potiaže ustúpia a zase bude všetko OK ano
 Reagovat na tento příspěvek 12  - toni Re: Gladilaf
dekuju...ja nad tim uz premyslim,loucit se nebudu! coze hi hi hi.....i kdybych mnela byt cela v igelitu:-))))
 Reagovat na tento příspěvek 9  - GladilafRe: toni
Ja bych se s akvarkem neloucil, ale radsi bych si byt tebou poridil nejaky poradne dlouhy rukavice... A jinak preju hodne stesti hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - toni Re: Zoidik
jo tak to je presne ono...vyyyyyborne!.. sad
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Zoidik Re: toni
Hele, na tohle téma se tady jendou vyskytl nějakej článek.... Nějak ho ale teď nemůžu najít, ale určitě jsem o tom tady něco četl....

Mam to. Přečti si tady tohle, třeba najdeš pár odpovědí rybicky.net/clanky/948-atypicka-kozni-mykobakterioza-zpusobena-mycobacterium-marinum
 Reagovat na tento příspěvek 0  - toni – vyrazka-dotaz
ahojky lidicky.....po 4 mesicic od zalozeni akvarka se mi vyskytla vyrazka na ruce a hlavne po udrzbe akvarka je to hoodne bolestive....zarudla pokozka,krvave ranky......sla jsem k doktorovi a ten se mne hned ptal jestli mame doma akvarko a ja ze jo,to prej ma vetsina co macha ruce v akvarku-mi bylo receno,dostla jsem masticku a pokud to prej nepomuze tak bych se mnela s akvarkem rozloucit...??????....
Nejak se mi tomu nechce verit a tak jsem si myslela-napis to sem,treba to nekdo taky zna..?
co vi na to?....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: katterinecka
Bez té mřížky to jde o 100% lépe. Pokud vyloženě nebagruješ v písku, tak odkaluje slušně. Mám i odkalovač Easy Clean regular, ale ten skončil ve sklepě. Je 4x dražší, v hustším porostu rostlin je k ničemu - Vallisnerie a další "tráva" se mi kolem něj omotává, voda velmi rychle odtéká,pak se to ucpává, musím vodu nasávat ústy (dle návodu jsem neuspěl) a ve výsledku je voda v hubě a všude okolo akvárka hmm Ale možná mám jen "volšový" ruce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Tudy
Já mám tenhle odkalovač taky, ale na odkalování ho nepoužívám (nízký zvon). Zato na odčerpání menšího množství při výměně vody je to dobrá pomůcka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Tudy
aha, sundat mřížku :-D já tuhle blbost vyhrála na burze a nejratši bych ho vyhodila jakej je to krám. Ale třeba to bez té mřížky půjde o trošinku líp
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: mori79
Tento odkalovač www.levnaakvaristika.cz/… není sice žádný zázrak, ale v zarostlém akvárku se mi osvědčil (lze ho samozřejmě použít i na výměnu vody) a člověk se vody nenapije. Nestojí to ani 50 Kč. Jen je nutné sundat krytku (mřížku) dole na zvonu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mori79 Re: Roby
tak v tom pripade som dost odolny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roby Re: mori79
Když to popíjení přeženeš, tak si z toho můžeš nadělat pěkně do kalhot. Znám lidi, kteří nesnesou ani čerstvé mléko přímo od krávy. Dost záleží na tom, jak máš odolnou bioflóru v tlustém střevě. Můžeš si být jistý, že určitě nezahyneš :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: mori79
Pokud si ho zrovna neléčil, tak nic a pokut ano, záleží na léčivu ;-) . Já si cucnu skoro pokaždé při výměně vody. :-D )))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: mori79
Neznám akvaristu, který by se občas nenapil(vody z akvárka), při používání hadicovýho odkalovače a nevím o nikom komu by to způsobilo nějaký zdravotní problémy. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mori79
co sa stane ked sa napijem vody z akvarka dufam ze tam nie su nejake jedy nebezpecne pre cloveka lebo sa mi to pravidelne stava ked menim vodu :) :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - shaza Re: Snowy
K tým parazitózam: u morských ryb pripadá do úvahy nematod (parazitický červ) Anisakis, u sladkovodných tasemnice Diphyllobothrium latum. To sú zoonózy, tj. choroby prenosné na človeka. Ale to by ste museli nakazenú rybu zjesť, a ešte k tomu za surova :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Irwiny Re: johny007
Já jsem četla o tuberkuloze.
rybicky.net/nemoc/mycobacterium
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: datura
Fotka k příspěvku ...par krat som tu knihu precital celu...tak tu to je presne...
leteckaposta.cz/…
...neviem ci sa bude dat foto citat tak som dal aj letecky
...jater u ryb a u cloveka rychlu plucnu...- nadychnes sa a "ides" - sila ako antrax...

Reagovat na tento příspěvek 0  - navik Re: datura
Uvedené varování jsem nečetl, nicméně aflatoxiny, coby produkt metabolismu plísně Aspergillus flavus a jiných tohoto rodu se ukládají v substrátu, na kterém rostou (v tomto případě krmivu) takže otrava či poškození jater by připadalo v úvahu u rybiček...
Vsechnutím spor tedy přímo otrava aflatoxiny nehrozí - samozřejmě u člověka s oslabenou imunitou by vdechnutí spor mohlo vést k aspergiloze...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snowy Re: johny007
Někde udávají přenos metacerkálií motolic, někde to popírají. Mělo se jednat o šneka přineseného z přírody, kteří bývají napadeni těmito parazity, přenos měl být přes kůži.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - datura Re: johny007
není to přímo nákaza od ryb, ale vzpomínám si, že ve staré akvaristice od Franka jsem se dočetla k varování před špatným uskladněním krmiva, které může zahnívat a když potom člověk vdechuje spory plísní, dostane do sebe vysoce karcinogenní aflatoxiny, což může vuýstit až v rakovinu jater.
hodnocení nechám na každém zvlášť :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - johny007 – choroby prenosné na človeka
Zdravím,

zaujímalo by ma, či okrem Rybej Tuberkulózy existujú iné choroby rýb, ktoré sú prenosné na človeka. Ďakujem za odpovede.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 2774x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11795-rybi-choroby-prenosne-na-cloveka?od=51