Křížení ryb
pokud tolik toužíte něco křížit,tak bych alespoň množila v rámci druhu... Např. Gold molly a Black molly. nebo platy mezi sebou a také dostanete různé barevné variace. Ale já preferuji rozhodně nekřížené rybky... Živorotky se sice teoreticky prokříží mnoha způsobi,ale k čemu to je? Třeba zrovna Endlerky a očka vypadají prakticky velmi podobně(někteří jedinci úplně stejně,jako třeba má samice pavího oka...)
0 22.04.2009 22:15 aleale2 nechcete se bavit o něčem jiném, mezidruhové křížení je bez výsledku a vůbec o tom nepochybujte že by se Vám povedlo vyprodukovat křížence třeba čichavce X mečovka to bychom v té přírodě měli pěkný chaos nemyslíte akvaristi? Endleri jako divoká forma se dají snadno křížit se šlechtěnýma pavíma oky, ale co z toho, vždy´t Endleri tady několik let nebyli a te´d když tady jsou tak jsou chytráci kteří to takto ničí. A to je velká chyba. Zvašte to přátelé, abychom po nějaké době zase jen nevzpomínali, jako tomu je u některých teter které již zmizely v nenávratnu. Přeji příjemný den.
0 22.04.2009 20:15 Otta Dodej fotky, pak ti bude někdo věřit.
Dobrý den, celkem s úspěchem, vypadnou nádherné kusy jako třeba velice syté dvojmeče
u samečků, ale...
Další kombinace se mi dál ještě nedaří, funguje to tak že dál na vzniklé samečky
přidávám endlerky samičky prý jako dominantní, padají sice modifikovaní endlerovští
samečci, ale...
Opačný postup dvojmeč na p.oko dá divokou formu p.ok.
Bak.
0 22.04.2009 18:27 Raider – Re: knutt
Já si totiž myslím že p.o. je to úplně u ploutve...je jim jedno s kým...at jsou to děti a nebo jinej druh

....Mi teď v té 63 si namlouvají platy i samičku od čichavce....Ti prostě provádějí sex na počkání

...vždy z AQ můžete slyšet....DALŠÍ PROSÍM,DALŠÍ,DALŠÍ

0 22.04.2009 18:25 knutt – Re: Raider
Ty jo, to museli být super rybky

Takže už nepochybuji že by paví očko+endlerka nemohli mít mladé

0 22.04.2009 18:16 Raider – Re: FranzFritz
Jo jo taky jsem nad tím uvažoval...ale to by pak ty mimina(ktere přežili) neměli malý mečík

a tělo p.o
Tak nevím, nevím. Dost pochybuji, že se ti zkřížilo paví oko s mečovkou. Spíše to je jinak. Samičky živorodek si dokáži uchovávat sperma samečků docela dlouho a měsíc dlouha doba zrovna není.
0 22.04.2009 16:20 knutt – Re: Hatomi
Jojo, mě je prodali jako "paví očka"

v některých zverimexech křížence bez problémů prodávají za stejné cenny jako "čisté" jedince

0 22.04.2009 15:00 knutt – Re: Bexi
A můžou se pak kříženci křížit mezi sebou?
0 22.04.2009 14:50 Bexi kříží se celkem ochotně ale živočišný druh má větší cenu když je geneticky ,,čistý,, já ty svoje nikomu neprodávám ani nedaruji(mám je kvůly pokusu

)
0 22.04.2009 14:32 knutt – Dá se zkřížit?
Dobrý den

Chtěl jsem se zeptat, jestli se dá skřížit paví očko s živorodkou endlerovou? A jsou tito jedinci schopní rozmnožování? Vypadá to že mám samičku a možná i samečka zkřížené, ale samcovi se samička nelíbí nebo co?

Je těhotná, ale to asi není důvod, že ne? Krmím je tetra min, pet dajana tubifex a micro+ nějaký ten okružák. Děkuji za odpovědi.

Starší reakce
Tak může být cokoli, jen ne to, co tvrdíte, že to je. Nejspíš atypická forma některého z těchto druhů.
Tak no som si clekom isty ze GUpku a Mecovku je mozne skrizit

mam jeden taky vysledok v akva a je to zaujimavy vysledok take pekne farebne cudko s mecom
0 10.01.2009 23:26 JanekNbk – Re: Jurasek
dík za upozornění.u JIKERNATEK.
0 10.01.2009 23:25 Usine – Re: JanekNbk
Víš co jsou to živorodky a proč se jim tak říká, někde si to přečti a nekecej takové nesmysly.

Odlovit jikry u živorodek? Nekoukáš moc na sci-fi?

0 10.01.2009 23:17 JanekNbk – Re: MorfeussES
0 10.01.2009 22:56 einstein je to mozne ze se ti skrizi me furt de samecek gupky do plat a byly z toho mlady ale nakonec chciply asi po jednom mesici ale byli pekne barevny. To poznas as ty ta samicka porodi a az vyrostou ty mlady pak poznas jestli som krizeny
0 10.01.2009 17:19 lelinka – Re: ezechiel
takže ked gubkáč znásiľnuje mečúnku tak z toho nič nebude?
To je blbost... Black molly a gold molly ano, protože je to zcela stejný druh, ale jinak ne...
0 10.01.2009 16:00 lelinka – Re: 0
ja velmi často pozorujem ako sa pária gubky s mečúnkami, molly s mečúnkami,gold molly s black molly

asi sú trošku divné

ale čítala som, že sa živorodky môžu navzájom krížiť a vznikajú iné farebné variácie.neviem čo je na tom pravdy

Starší reakce
0 07.01.2009 12:10 0 – Re: MorfeussES
Existují běžně 'mečíkaté' gupky , může se tedy jednat o potomka ( křížence) , který je nositelem patřičného genu pro tento jev.
Tak no to niesu obavy

to je len taka otázka či je to možne nakoľko inak si to neviem vysvetliť

ale obavy to určite niesu

zbytečný obavy

Je podľa Vás možne skrížiť mečovke a gupku lebo mám podozrenie, že sa takýto jedinec vyskytuje v mojom akva, zatiaľ je ešte celkom mladý a charakteristický "meč" sa mu iba začína tvorit, neskôr skúsim vyfotiť. Zaujímave na tom je, že z celého vrhu iba jeden jedinec má tieto znaky. V akva mám jednu samicu Gupky a pár samcov Gupky a jedného samca Mečovky. Je možné aby pri jednom vrhu porodila samica gupky mláďata od viacerých samcov a aby jedným z nich bol aj ten Mečúň??? Fakt sa mi to nezdá ale samicu Mečovky v akva nemám tak neviem odkiaľ sa tam mohlo to mladé zobrať, jedine od Gupky. Žeby keď samec Mečovky nemal po ruke, či skor po plutve nič svojho druhu stačí mu aj Guoka? Už dopredu ďakujem za odpovede.

Starší reakce
0 20.12.2008 21:08 Včelička – Re: mch.sokolov
Jo tak super, dik za vysvětlení, a já si fakt myslela že to tak je, du se zahrabat.

Milá včeličko,dělám ryby cca 20 let a nevěřici Tomáš fakt nejsem,ten pruh je pouze pigment,což maji černé rybky,to znamená že nejde o čistej chov,třeba sehnat černou xifu,mollu..je téměř nemožné..je to vše jen křiženim druhu

a hlavně TO jsou rybky živorodky,to znamená že samec vpusti mliči(sperma) do samice a neonky jsou jikernačky,samice vypoušti jikry a samec je oplodňuje mimo samici,takže ta vaše molla je pouze nekvalitni odchov a věřte mi že neni řizlá neonkou

0 20.12.2008 11:01 Včelička – Re: Sid
Je mi líto, ale lepší fotky něčeho neustále se pohybujícího muj telefon neumí a nic jiného fotografujícího naše domácnost nevlastní.
0 20.12.2008 10:12 Včelička – fotecka

takže zde, nevěřící Tomášové...
0 20.12.2008 09:08 Včelička – Re: mch.sokolov
Jo skusim to až laskavě vstanou obyvatelé místnosti s akva.

nemohla byste ten zázrak přirody vyfotit?

0 20.12.2008 09:04 Včelička – Re: mch.sokolov
Tak co to teda je, jsou černý a maj duhový boky

to nemyslite vážně doufám: )))))
0 20.12.2008 00:35 kvang1 – Re: Včelička
zo to???black moll s neonkama????vtip ne??
-2 20.12.2008 00:30 Včelička – Re: stanovsky
Mam Black Molly s Mecovkama i Black Molly s Neonkama, vypada to zajimave, prirode neporucis...

Dobrou

0 19.12.2008 21:06 kvang1 – Re: Delfinka26
ano je to mozne
zdravim.poradite mi ci by moj samček gold molly mal sancu u samičky black molly?????
za skoru odpoved dakujeeem

Starší reakce
My jsme měli psa říznutého krysou ;)
Ne, není možné aby se křížily..

0 19.11.2008 19:14 hoppe.d – krizenec
Ahoj nedavno jsem nasla v akvariu zvlastniho krizenecka. S nejvetsi pravdepodobnosti mecovky a neonky. Ma oranzovy ocasek jako mecovka a pruhlednou hlavicku s mene zretelnym modrozelenym pruhem jako neonka. Oboje chovame v jedne nadrzi. Je mozne ze se zkrizily tyto dosti odlisne druhy?
Přidat reakci
1 ...... 9 10
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7183x