Ryby do akvária 501 - 3000 l (maxi akvárium)
Tak já si myslím, že kdyby ta firma tam při další údržbě objevila v Malawi závojnatky, tak je asi klepne
Dej to někomu do zahradního jezírka, kdo na to má prostor.
Jenom se ptám potřebuju je udat,on má v akvarium v pracovně ve firmě,ale nějak se o to nezajímá to spíš jeho kolega, ale oni na to mají nějakou firmu, která se o to stará a čistí,jinak krmení a ostatní věci jsou automatický
Nešlo, ale to by ten co mu to chceš věnovat měl vědět sám. Pokud má akvárium 1100l zaměřené na nějaký biotop, tak předpokládám, že už má nějaké zkušenosti a ví, že závojnatky tam nepatří.
0 07.04.2014 18:14 Roman – Závojnatka
Dobrý den, mám 2 závojnatky čínský a chtěl bych věnovat tyto rybky člověku co má akvarium objem 1100 l akvarium má zaměřený do řeky Malavi(Afrika) název rybek neznám, ale jako malý rybky jsou bežové s černýmy průhy a v dospělosti se vybarvý do různých barev.Chci se tedy optat jestli by to šlo je tam přidat nebo ne
Starší reakce
já bych právě pár hlavních ryb doplnila nějakým nejsem. například se mi líbí tetra císařská
Já bych se na celej biotop vybodnul. Najít vhodný druh co bych si tam dokázal představit a podle toho vybral ten zbytek. Ona ta asie s tou jižní amerikou k sobě nemají moc daleko. Já bych tam rozhodně volil velkou cichlidu. Osobně bych šel do perleťovek, ale to je má úchylka
úžasně tam bude vypadat prakticky cokoli, když se jim to dobře nachystá. Hejno dobrných rybek může být fajn, ale já bych teda dal přednost pár větším rybám a nechal je vyniknout (když už má být akvárko hlavní)
jo jo hlavně akva.
chtěla bych nějaké výrazné a neobyčejné rybky jako dominantu a doplnit nějakým hejnem. jaký biotop je dle Vás lepší? Asie či Jižní Amerika?
tlamovci nejsou do zarostleho akva
já se bavím o paludáriu
pod paludárkem výhradně amerika nebo asie ;)
jinak sito chce promyslet, co má bý jako hlaví část. pokud je hlavní nadvodní část, tak do vody jen nějaké méně nápadné druhy - např hejno teter stříkavých, parmiček denisonových(?), gavůnky,na dno třeba jen pancíky... aby to neodvádělo moc pozornost od rostlin
no pokud to má být hlavně akvárium a terárko jen jako doplněk, tak btěch možností je prostě nespočet a nemá cenu o tady rozebírat. krom fakt velkých duh tam může být takřka cokoli. od hejna neonek, přes terče, až po jednodruhovku pro velké cichlidy. sad jediné omezení bude hloubka nádrže, protože člověk musí dosáhnout dozadu do kytek
nad čichavci líbajícími jsem také uvažovala.
Ičin: Ano asi jsem se špatně vyjádřila. akvárium si chci nechat dělat na miru, asi to bude formou paludárka, přičemž těch 500l je pro tu vodní část. chtěla bych rozměr právě přizpůsobit budoucím obyvatelům a nechci jednodruhovku. spíš jsem se rozmyslela mezi biotopem Asie a Jižní Ameriky . Tak prosim o tipy na zajímavé ryby vhodné do společenského akvária těchto biotopů.
a třeba i rady, který biotop je pro paludarko lepší a proč.
Starší reakce
Kdybych já měla tak velké akvárko, dala bych si do něj pěkné hejnko čichavců líbajících.
Díky tak jsem to projela a rad tak moc není. samé dohady o tercovcich a podobně. Mě spíš láká něco neobycejnejsiho
Zdravím,
již delší dobu si pohrávám s myšlenkou pořízení akva o velikosti alespoň 500l, zatím se rýsuje pouze v mé hlavě, ale chtěla jsem Vás - ostatní a třeba zkušenější akvaristy požádat o nápady ohledně osádky. Fantazii se meze nekladou, budu ráda a každý názor či radu.
Líbily by se mi nějaké zajímavé ryby, ani o biotopu ještě nemám velkou představu
Takže do mě klidně hrňte informace, ráda si vyslechnu Vaše nápady.
Díky!
Starší reakce
A nebo bydlet v Brazilii a vodu brát přímo u zdroje a hnát to přes akvária centrálním průtokem.
0 12.05.2013 21:42 finnnp –
Re: RAP Kdo by také Fernandézky choval.Já mám problém vytápět dvoustovky.Vůbec nevím jak bych vytápěl třeba šestistovky na 34 stůpňů.
RAP napsal: "běžnější" cichlidy klínoskvrné
Bohužel už ani toto není pravda, fernandezyepezi jde v dnešní době sehnat snáze než amphiacanthoides, scháněl jsem klínoskvrné půl roku a nesehnal, ani přes profi chovatele a jejich nákupčí
0 12.05.2013 19:41 RAP Aby jste se nehádali pánové, mluvil jsem o kombinaci rodu Uaru a Pterophyllum altum v jednom akváriu. Přitom jsem podoknul, že chov a odchov Uaru fernandezyepezi je v dnešní době náročnější než u altum.
Samozřejmě je to o tom, že u nás nejsou chovány dlouho. Mimochodem, pokud si vezmete akvaristickou knihu staršího data vydání, najdete u "běžnější" cichlidy klínoskvrné podobné hodnoty jako dnes u U.fernandezyepezi.
No já už v Plzni také pět let minimálně nebyl...
LiborSprysl napsal: No co ti budu říkat...jasně že o U.amphiacanthoides , koneckonců asi víš o kom mluvím...
Jestli si myslím správně o kom je řeč, tak už je dost dlouho nemá
0 11.05.2013 13:44 Tredus – Tredus
Plňe souhlasím s jirkacichlid.Stačí jen vybrat spávnou varietu aby vynikla, např. vzhledem k pozadí, osvětlení a barvou dna.
Nesmysl.Na Fernadezce jsi natloukli ti nejlepší.
No silně pochybuji, že by při tření a odchovu bylo v té rybárně nějak výrazně více, ale když jsme tam byli a plavali prckové, tak tam teda bylo fakt 23 na teploměru na zdi. Kolik mohlo být teda ve vodě? Nádrž nebyla u stropu, ale v prostředku, cca 1,7 m nad zemí...Tak ať nežeru 25...
Tak teď nepoznám jestli jsi děláš srandu nebo ne.Odchov Uary ve 23 stupních.Jedině,že by dal rybám do akvária kabát.
finnnp napsal: Alty i Uarky patří do ruky jen opravdu dobrým akvaristům.Navíc u Uarek je nutno počítat z pořádnou výtopnou a to u mega akvária není sranda.
Také jsem si to myslel...ale jeden z mých plzeňských kamarádů mne docela snadno přesvědčil o opaku...uary a černé skaláry ve 23 stupních včetně odchovů jsem viděl jen u něj...Starší kolegové si brali brýle, aby lépe viděli na teploměr v rybárně...
3 10.05.2013 16:53 finnnp – Mega nádrž.
Samé lepší ryby.Alty i Uarky patří do ruky jen opravdu dobrým akvaristům.Navíc u Uarek je nutno počítat z pořádnou výtopnou a to u mega akvária není sranda.Kdysi jsem vlastnil také mega akvárium a zvolil jsem studenovodní biotop ČR.Candátky,Hrouzky,Ježdíky,ůhoře,okouny a z trochou akvaristické představivosti to vypadalo více jak dobře.
RAP napsal: LiborSprysl napsal: Inu chce to nezapomínat od jara před odchovem na pampelišky...
Nechápu souvislosti s výběrem ryb do velkého akvária.
Nikoliv s výběrem ryb...píšeš...Např. chov a odchov
rybicky.net/atlasryb/cichlida_fernandez_yepezova je v dnešní době náročnější než Alt. ...tak dávám návod...
Ono to s nimi zase nieje tak hrozné
. Naopak, tieto veľké druhy sa dajú celkom dobre "ochočiť" a po čase sa dajú krmiť aj z ruky. Len pozor na prsty
. Fakt je to super pocit, keď napr takému 30 cm ocelátovi vkladáš kus masa rovno do tlamy.
Hmm, asi som to blbo napísal. Nemyslel som, že by som tie ryby zmiešal všetky dokopy, ale napísal som zoznam druhov, ktoré sú pre mňa zaujímavé, a z ktorých by som si vyberal. Moj favorit je Vieja Synspila. Mám rád vysokotelé cichlidy. Zase napr. taký rod Parachromis má určite svoje kúzlo, ale mňa nepriťahuje.
Ja som skor zástancom chovu jedného páru, prípadne jeden samec a niekoľko samíc od jednoho druhu, ako to miešať. Fakt sami nepáčia tie obrovské akvária (1000+ litrov), kde pláve 30 veľkých cichlíd roznych druhov a farieb. To radšej 500 litrové akvárium prisposobené pre jeden pár zvoleného druhu.
LiborSprysl napsal: Inu chce to nezapomínat od jara před odchovem na pampelišky...
Nechápu souvislosti s výběrem ryb do velkého akvária.
Inu chce to nezapomínat od jara před odchovem na pampelišky...
8 07.05.2013 21:25 RAP – Re: Ján a Kač
Ján: No nevím, synspily jsou SA a zbytek JA. Navíc Uarky potřebují trochu jiné podmínky než ostatní.
Kač: Kombinace Altů a Uaru není sice obvyklá, ale velmi vhodná, potřebují stejné podmínky. Např. chov a odchov
rybicky.net/atlasryb/cichlida_fernandez_yepezova je v dnešní době náročnější než Alt.
teď to asi vyzní hodně blbě, ale já bych takových ryb bála
ne že by skaláry byly nějaké pidiryby, ale přijdou mi krásné a prostě...nevím proč, ale mít tam takové obry, bála bych se i odkalovat...měla bych milion a jednu kombinaci, co do takto velkého akvária...ale když ty altumy jsou prostě dokonalé...jednou se třeba poštěstí. Druhou variantou by byli gavůnci a celé nádrž laděná do Asie. I když pokud se nepletu, tak gavůni jsou z austrálie. Když já bych stejně potřebovala na každej biotop tak dvě tři akvária, abych byla spokojená
0 07.05.2013 15:05 Ján Ak by som mal tú možnosť veľkého akvária, tak by som si vybral tieto ryby:
Vieja Synspila
Heros Severus
Heros sp. Rotkeil
Uaru Amphiacanthoides
Bohuziaľ som osobne choval zatiaľ len Heros Severus. Naživo som ale videl všetky (všetko dospelé kusy u chovateľov) a sú to fakt nádherné ryby.
čauky, akvaristi
Takže když bych teoreticky chtěla alty (jéé, doufám, že jednou se poštěstí) samo do pořádného akvária, aspoň 200x70x70, tak už nic k nim? blackwater, hromadu kořenů a nějaký zákrutichy?
Starší reakce
OK kluci, tak s tema altama to jeste promyslim
No jo, sice už mi bylo vysvětlováno, jak se posílají odkazy, ale nějak mi to zase vypadlo z hlavy...to víš stařec neumí s počítačem ...ale Barakainus...to je kofr
S tím si rozumím...přece jen preferuje víc alty v sóle
Tercovce a Altum bych k sobe nedaval, ale spousta lidi to tak ma. Altum a geophagus winemilleri maji spolecne v Mnichove v Zoo, takze k sobe asi jdou. Jeste s nimi maji rejnoky, ale taky maji akva tak 3x3x1.5m
V San Franciscu maji Altum samostatne v akvarium jen se drevem a Vallisneria a vypada to naprosto uzasne. Kdybych sehnal Altum, hned bych si ho takhle udelal. ty Vallisnerie mi k nim jdou nejak lip nez Echinodorus.
A kdybys naopak radis ty tercovce, tak jsem zase videl akva jen se drevem a plovoucima kytkama a s bodovym osvetlenim - naprosto super.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 7
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9485x