Krmení
Ahoj, moje rybky krmím vločkami obden, protože pak sní všechno a nic nespadne na dno. Je to v pohodě, nebo bych radši měla dávat každý den ale málo? Mám hejno 20 teter a když jim dám méně tak to sežerou ty rychlejší a na ostatní nezbyde, ale když jim dám obden drobet víc tak se nají i ty pomalejší.
Starší reakce

Nevím jestli to zde patří, ale dnes jsem měnil vodu v akva a kominíček mel najednou v tlamě kus čehosi bílého. Vypadá to jako kus stolku ci kořenu. Ale nevím odkud by to vzal. Nechce to pustit a ostatní kominicci ho nahánějí jako by to byla nějaká delikatesa. Viděli jste to uz někdo???
Starší reakce
Nejde tolik o značku, ale o pestrost! Živé, mražené, víc druhů vloček nebo občas krmím i čistou spirulinou. Není dobré do ryb cpát furt to stejné, taky celý rok nebaštíš řízek se salátem

Poraďte mi nějaké kvalitní krmivo. Jak typ tak značku.
Mám Tetramin - vločkové a polské mražené dafnie z Hornbachu
Oděsky mi ožíraj Limpholie, potvory

Starší reakce
Na konkurenčím webu je vcelku uceleně ke hlédnutí
www.akvarista.cz/…
Jinak lze samozřejmě krmit tzv. běžným krmivem pro společenská akvária, oni jsou to vcelku řrouti a mlsouni zároveň, takže odzkoušet voce druhů a posléze krmit pestře, ale nepřekrmovat.
0 06.01.2017 14:58 Lady Dobrý deň! Chcela by som sa opýtať, že čím mám kŕmiť rybky beta. Ďakujem
Tomu kamarádovi připrav přesně tvojí obvyklou krmnu dávku, nic víc, nic míň a krmení před ním schovej.

Ten filtr vyčisti 14 dní před odjezdem a týden před odjezdem odkal dno a ty výměny v rytmu jak píšeš, kamarád společně s tou výměnou může to dno taky stáhnout, prostě zase jak to děláš ty.

Dobrý den. Mám dotaz. Mám 350 l. Akvarium a v něm dva vrubozubce. V létě jedu na tři týdny na dovolenou. V den dovolené před odletem dobře nakrmím ryby a nahážu jim tam hromadu šneků a 1 cm rybky. vyměním polovinu vody a vyčistím filtr. Kamarád mi za 10 dní opět vymění polovinu nádrže a nebude už krmit. Dnes mají vrubouši okolo 15 cm, a v létě do 25. Můžu to takhle udělat?
Tak udělal bych to následovně. Té paní co bude zalévat kytky, bych připravil dvě normální dávky, který běžně krmíš. Den před odjezdem bych vyměnil normálka vodu, v den odjezdu nakrmil a ty dvě dávky by krmila ona paní v půběhu těch 7-10 dní, taky aby mezi prvním a druhým krmením byly dva dny pauza. Rozhodně nenechávat nikomu krmení všechno a rozhodně ty připravený dávky připravit jako by jsi krmila ty.

Na těch pár dní rozhodně bez krmení. 14 dní bez krmení je u dobře zavedené nádrže naprosto bez rizika. Podle mých zkušeností akvarista, který ví kde je sever může jít až na 3 týdny.
No, to je nechám raději hladem, než to svěřit paní, která bude zalévat

Ano, používala jsem eSHa ndx, protože se mi tam dostali s koupenými květinami nebo rybami paraziti (živé krmení nepoužívám). Neubudu přítomna až v červnu, informuji se dopředu....
Holiday určitě ne, to radši nechat ryby o hladu. Ale pokud někdo bude chodit zalívat kytky, můžeš mu nechat odměřené dávky a všechno ostatní krmivo zamknout radši pod zámek, aby jim nechtěl přilepšit.
Mi při delší absenci krmí ryby polovinou obvyklé dávky každý druhý den.
Možné škody z překrmení mohou být rozhodně větší než to, co jeden ancík a pár okružáků udělá za týden na kytkách.
Vzhledem k tomu,že u vás probíhala celá řada léčebných procesů,za použití celé řady léčiv, nejsem si zcela jist dostatečně vyvinutou imunitou u ryb a tím i možnosti překlenutí požadované doby bez následků.
Regenerační schopnost vytvoření dostatečné imunity u ryby je v řádu 4-6 týdnů, u některých druhů je dokonce tato doba i delší. To vše je závislé a odvozuje se. od dalších faktorů, jako je stáří jedinců, nebo prostředí.
Svým příspěvkem, chci pouze upozornit na možnost, kterou je nutno zohlednit, při rozhodování.

Myslela jsem, aby se mi ancistrusi a šneci nepustili do rostlin....
Pokud jsou v akvárku jenom dospělé ryby, tak žádné. Těch 8-10 dní ryby v pohodě vydrží, zatímco permanentní dodávka krmiva bez kontroly majitele akvária by mohla vyústit v smradlavou žumpu po Vašem návratu z dovolené. Někdy fakt méně znamená více.
Jaké holiday krmení na 7 -10 dnů by jste doporučili? Aby to moc nezakalilo vodu.... (tetry, ancistrus,krevetky.
Starší reakce
Moc Vám děkuji za rady, topítko už jede, tak snad se brzy vzpamatuje

Zdravá ryba bez problému tři týdny zvládá. Osobně bych nebláznil, zvednul teplotu a dal tomu čas.
Takže není až tak velký problém když už 5 dní téměř nežere? Jak dlouho je schopen vydržet "o hladu"? Popř.kde sehnat vhodné! živé krmení?? V pet centrech a jiných podobných jej nevedou

Ano, rozhodně topit a to pozvolna, pomaloučku zvedat až na 28st. Nekrmit, nechat o hladu.
Topítko jsem odpojila úmyslně, přestal žrát když měl vytopeno na 26°C, takže zapnout a zase topit?
A jsme doma, mrzne, mrzne, nešmakuje mu, takhle to s ním půjde pěkně z kopce. Teplotu na min. 26st, jinak bude zle.
Jaká je teplota vody v nádrži kde je beťák chován?
V přírodě se krmí jenom živým. Možná bych zkusil ještě mražené patentky a Grindal se dá chovat doma.
Já mám dobrý zdroj nítěnek a problém s tím nemám. Třeba červenoocasé rájovce krmím téměř výhradně nítěnkami, občas to proložím koretrami nebo Grindalem a množí se mi.
Je-li to dospělá ryba, nějaký týden o hladu jí spíš prospěje, nemějte obavy.
Tak vyhládlý je myslím více než dost, pořádně nežere už cca 5 dní, je stále čilý ale počítám že mu to dlouho bez žraní nevydrží

Nitěnky bych vysloveně nedoporučoval.
Každopádně je to divné. S betama tyhle potíže nebývají. Že by nějaký zdravotní problém?
Zkuste ho nechat trochu vyhládnout.
Jenže neustále krmit živým nebude moc dobré ne? A popravdě nevím ani kolik, jak často krmit a kde jej sehnat...
Zkus živé. Nítěnky, patentky, cyclop, Grindal.
Dobrý den,mám samečka Betta s. a nechce mi žrát žádné krmivo, přestože neustále rejdí po akva a hledá co je k snědku. Mám jak vločky, tak i granulky a lyofilizované bezobratlé živ. Sem tam si chytne něco ve vodním sloupci a jinak nic. Co s ním?

Starší reakce
0 19.11.2016 12:03 ??? Ne to urcite ne jen jednou za cas .
Pavi ocka mam rada .mam 13 mladych a ty nikomu nedam
Když ho sní proč ne, ale nedělala bych z toho primární potravu.
0 19.11.2016 11:20 ??? Dobrý den
Chtěla jsem se zeptat jesi mohu dávat bettám
Potěr od pavich ocek ?

Starší reakce
Tak ono každá ryba se po artemii může utlouct

Já mám akorát mražené dospělce, ale piraně mi to cupujou s ohromným nadšením. Ale co Tobě budu povídat, maso je maso a už na to přišel i takový sedlák jako já

Jo krevetový koktejl je dobrá pochoutka, ještě že se rychle množej a je na na ně sám, takže si vzájemně udržují rovnovážný stav

. Jiné živé kromě cherryn a ani mražené ten můj nežere ani po týdnu hladovky, k tomu čuchne, ani neochutná a táhne pryč, jako kdybych mu tam hodil smradlavou fusekli

Já teď bettu krmím živýma krevetama aneb ulov si cherrynu sám

Obecně zkusit více druhů a raději živé či mražené než suchá krmiva.
beťáky jsem krmil jako ostatní rybky SAKem ... ale je dobré to občas prostřídat něčím živým nebo aspoň mraženým ...
Taky dávám Hikari a jede mu to. A miluje rozmražené artemie. Ale klidně vezme i vločky, vybíravý není. Když to plive, zkus něco jiného, ideálně masíčko

Betty jsou zmlsaný mrchy, buď jí naučí hlad nebo zkusit něco jiného. Svému betta "hajzlíkovi" dávám krmení pro betty od Hikari a toho by sežral na posezení klidně celý pytel - stačí mu pár kuliček a málem rozbije sklo

0 11.05.2016 08:24 Lukáš – Krmení - Bety
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat ohledně krmení bety bojovnice, mám tuto rybičku pár týdnů, ale bohužel nemám žádné zkušenosti. Když betě dám krmení Sanyn betta gold tak si ho vždycky vezme a hned vyplivne. Toto udělá zhruba tak 3x a pak už si jídla nevšimne. Zajímalo by mě jestli je to normální nebo mám koupit jiné krmení.
Předem děkuji za odpověď.
Starší reakce
0 09.01.2016 10:38 adrian – Krmení

Neví někdo kde sehnat krmivo zrnicka- dajana-daphnia granulky- neon micro granules. Prosím jen v okolí Brna.
Děkuji za odpověď.
Starší reakce
Klidně můžeš krmit jen jednou denně, ale chce to trochu pestřejší stravu, představ si že budeš muset jíst dvakrát denně pořád to samé.
Zdravím,mám ve svém akváriu 6x neonku obecnou,4x pancéřníčka pandu a 3x pancéřníčka zlatopruhého,krmím neonky dvakrát děně,ráno a večer špetkou tetra vloček a pancéřníčky obden třemi tabletkami hikari sinking wafers.Je to dostačující?
Přidat reakci
1 ...... 9
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 10379x