Krmení
Co si myslíte o krmení Lon? Je to docela levné a české, ale nemám s ním zkušeností, obecně platí za nejlepší ( umělé) TETRA, ale zajímala by mě tato firma.
Starší reakce
Vločky a podobný blivajz vyhoď a kup mražené Patentky a Artemie.
chvilku počkej, je ještě vystresovaná z nového prostředí a přepravy, zítra, pozítří už to bude lepší
0 07.01.2012 18:49 Yuri – betta
Ahoj, mám bettu samečka i samečku a dávám jim oběma vločky přímo pro bety. Samičku jsem přikoupila teprve včera a připadá mi, že ty vločky nejí, nevíte čím by to mohlo být? Jí to samé jako sameček, ne? Nevím, jestli jí tak málo nebo jsem si toho jen nevšimla, když jedla, ale bojím se, aby s ní něco nebylo v nepořádku :(
Starší reakce
Asi sú naučené na granule a mrazené a nepoznajú plávajúce žrádlo
zviknú si mne to isté robili neónky.
Ahoj. Pokaždé když krmím vločkovým krmivem tak to rybkám musím dát pod hladinu. Ne že by mi to vadilo ale na hladině plave žrádlo, nikdo si ho ani nevšimne ale jak začne nasávat vodu a klesat tak se miní pro kousek vločky mezi sebou pobít
nevíte co by to mohlo způsobovat?
Starší reakce
Ano, je to tak, přecpou se suchýho a to v nich nabobtná, takže to namočení suchýho před podáváním je řešením.
Jsem jediný, kdo se setkává pravidelně s tímto problémem?
Když dám rybám sušené krmivo (hikari peletky, vločky Tetra i jiné, ňitěnkové kostky aj.) tak hlavně některé neonky (zpravidla 1-2 z celého hejna) mají problém se potopit.
Urputně míří ke dnu ale táhne je to na hladinu (jakoby v sobě měli vzduch)
Po čase je to tak vyčerpá že plavou u hladiny, někdy i bříškem vzhůru.
Další den jsou ale už zas v pohodě.
Nemáte nějaký tip co s tím? Sušené krmivo vlhčit před použitím?
Starší reakce
Dospělé, zdravé ryby bezproblému. U potěru to už bude horší.
Každopádně existují automatická krmítka.
A až se vrátíš z dovolenky, tak bude akvárko pěkně vypiglovaný a čistý.
tak to si ma potesil dnes ma napadlo ze co z akvarkom cez dovolenku
Zdravý ryby naprosto v pohodě.
ako dlho mozem nechat ryby bez zradla myslite ze vydrzia 9 dni
Starší reakce
0 14.01.2011 17:10 Usine – Re: Kocajs
Pokud chceš něco přidávat tak špenátový protlak (čistý) a pokud máš ancistruse tak ty sežerou jakoukoliv zeleninu.
0 14.01.2011 15:50 Kocajs ja myslel jako treba mrkev nebo neco takovyho neco jako z domacnosti mrazeny neco ale dik za tu stranku parada
0 14.01.2011 15:43 Usine – Re: Kocajs
0 14.01.2011 15:38 Usine – Re: Kocajs
Já bych to nedělal. vločky ve vodě nabobtnají a ryby to roztrhá.
Starší reakce
Starší reakce
Krmím 3x denně (mražené, granule, vločky, zelenina - na střídačku), do 3 minut je dávka sežraná (nepočítám Ancíky a kusy zeleniny), půst mají 2 dny v týdnu. Dělám na směny, tak je to realizovatelné.
U mě je v sobotu hlad
0 20.10.2010 21:06 Libcin – Půst
Krmíte každý den, nebo jeden den v týdnu necháte rybičky vyhládnout?
Starší reakce
Krmím 2x denně s jednodenním půstem za týden. Krmivo střídám každý den jiné, obden dávám různé mražené.
0 22.04.2010 08:11 kreten – Re: Kerze
Pozor, já rozhodně doplňkové krmivo nezavrhuji, za sezonu spotřebuji více než metrák cukety a takových třicet kilo hovězího srdce
0 22.04.2010 08:03 kreten – Re: Kerze
Tahle polemika se vedla při zavádění granulí u psů a koček. Dnešní receptura těch lepších krmiv pro ryby je docela dost vymakaná. Pro chov ryb ve společenských nádržích suché krmivo bez problému stačí a střídat se dá třeba vždy po dokrmení piksly.
Starší reakce
U běžných ryb je to málo. Pro normální nádrž se doporučuje 1-2 krmení denně a jeden den v týdnu vynechat krmení úplně.
0 17.04.2010 19:34 defisa Slyšela jsem o krmení ob den nebo ob tři dny co vy na to???
Ahoj,mam podobnú otázku v akváriu mám 9x Neonka Obecná,2x Neonka Čierna,1x Bojovnica Pestrá ako často by som ich mal kŕmiť?(Kŕmim ich raz do dňa)
0 17.04.2010 12:06 chlade – Re: deno151
ahoj, lepší je krmit 2krát až 3krát denně v menších dávkách
Ahoj,chcel by som sa opýtať či stačí Neonkám obecným,čiernim a Bojovnici Pestrej kŕmenie raz do dňa?... dakujem za radu.
Starší reakce
Hlad je nejlepší kuchař. Zkus týden nekrmit a pak ti to určitě vezmou. A neboj se toho nekrmení, pokud to jsou zdravé rybky v dobrém prostředí, neublíží jim to.
0 03.04.2010 08:48 radim – Re: bezoadam
doporucuju ti mražené artemie..sice každý s tim krmí spíš terče,ale ostatní ryby jima nepohrdnopu.. pekne po nich rostou
Nítěnky nedoporučuji, to jsou většinou zdroje pozdějších problémů. Patentky z dobrých zdrojů mohou být i zcela čisté, vydatná je i černá komáří larva.
www.aquamaster.cz/… 0 02.04.2010 21:36 bezoadam [6] - Labyrintky www.profiaquarium.sk/…
Toto je stranka akvaristiky kde chodim, maju tam tie patentky ale to niesu kocky ako vidim a aj ti nitenky, co by ste poradili?
a vela krat som cital ze patentky prenasaju rozne parazity, je to pravda?
Přidat reakci
1 ...... [7] 9
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 9953x