Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.01.2022 16:38 Silviebaris Re: Malorai
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2022 16:13 Žena Malorai [152] - Betty, krevety – Potěr pavích oček
Ahoj, budu zakládat akvárko s gupkama a nechci řešit každých pár týdnů, že je jich je v akvárku moc. Je nějaká dravá ryba, která by si s mladými mohla poradit a dospělé nechá být? Vím, že dospělé gupky často shltnou své mladé, ale chtěla bych rybu, která mi to pojistí.

V akvaristice mi doporučovali štikovce, ale ten se mi moc nelíbí.
Bettu nechci.

Je nějaká jiná ryba, která by takový úkol zvládla? Plánované akvárium by bylo 45-50l, ale pokud by se nenašla dravá ryba do tak malého, tak můžu zařídit i větší.

Za tipy děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.12.2021 08:09 Muž vlka [3521] Re: pjaro77
Fotka k příspěvku Zářnoočko Normanovo...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2021 00:03 pjaro77 Re: vlka
Aký druh zářnoočka máš ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2021 17:54 Nythe Re: afc1886
Betta + neonky by bola vražda ? :-D čo som cital tak vraj si ich nevšímajú .. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.12.2021 16:28 Muž vlka [3521] Re: Nythe
A nezapomněl bych na Pancéřníčky malé, mám je nějakou chvilku a je stále se na co dívat. Od poslední burzy v Kroměříži mám ve svém AQ Zářnoočka a jsou to neuvěřitelně zvědavé a nebojácné rybičky. Také vhodné do menšího AQ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2021 09:55 Nythe – Výber rýb do 36l cca akva
Fotka k příspěvku Nazdar , ešte nieje úplne zabehnuté akvárium má približne týždeň rastliny sú tam nové +CO2 ale pýtam sa vopred aj keď rybky až cca o mesiac že aký druh rybiek by ste tam dali. Cca 36l akva.Rozmer 50d x 30š x 25v . pivo

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2021 20:26 Muž Neuro [19] Re: Roger
Já si to myslel, že to bude malý, ale radši se zeptám zkušenějších.

Zatím jsem po nich jenom koukal a zjistil, že je nikde nemají. :-( Ryby plánuju nasadit až někdy na konci října začátkem listopadu. A když nic nenajdu tak si s klukama po akvaristikách a snad je někde objevíme, nebo najde něco jiného co se bude hodit do akvárka a bude se i líbit klukům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2021 20:16 Muž PetrO [806] Re: Neuro
Posypané pepřem?
A nemyslíš spíš Corydoras habrosus?

Taky pěkný ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2021 19:41 Muž Roger [1876] Re: Neuro
Dobře jsi udělal, s Hastatus je sranda, plavou s ostatními a dokáží se krmit z vodního sloupce. Pokud jsi tedy sehnal opravdu Hastatus a nemáš pygmeje se kterými se to dost často zaměňuje (jako mladý jsou si dost podobný :-) )
Na pandy je to malé (vlastní zkušenost :-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.09.2021 18:50 Muž Neuro [19] Re: Roger
Pygmeje jsem chtěl původně, ale udělal jsem blbost a koukal jsem na ostatní když byli vedle mě kluci a pandy se jim nějak moc zalíbily. :)

Tak jsem je nakonec přesvědčil na pancéřníčky posypaný pepřem (hastatuse). ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.09.2021 18:29 Muž Roger [1876] Re: Neuro
Pandy tam netrap, raději se podívej na pygmeje nebo hastatus ;-) těch můžeš vzít více jak 5ks ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2021 18:12 Muž Neuro [19] – Pancéřníček panda
Plánuju založit malé akvárko 45*25*35 (30l čistého). A dětem by se tam líbil pancéřníček panda.V akva by měly být ještě bornejky a možná zkusím krevetky. Myslíte, že by se do akva vešlo 5 kousků, nebo to na ně bude malý?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2021 14:57 Muž Passenger77 [576] - RostlinyRe: jan0918
Tak jestli to teda chápu teď správně, jsi začátečník? Potom doporučuji podívat se na příslušné vlákno a v něm modrý rámeček s odkazy a pak se případně doptat:
rybicky.net/forum/15
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2021 12:53 jan0918 Zarostlé akva
No akvárko mám založené 3 týdny a rostliny ještě nejsou úplně rozrostlé... Když není úplně zarostlé co se může stát? S bornejkama...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2021 07:31 Muž Passenger77 [576] - RostlinyRe: PetrO
Se Petře obávám, že to bude to stygma malého akvárka...bohužel ano
Chce to nějaké odvážné ryby. Já měl kdysi tyto:
rybicky.net/atlasryb/tetra_kralovska
Super ryba, pohybuje se v celém slpoupci, málo špiní vodu, jenže se nehodí do tak malých nádrží (což jsem při koupi ve Sklorexu nevěděl). Ale vydrželi celkem dlouho a vypadali spokojeně a ničím viditelným netrpěli. Ale už je z důvodu velikosti nádrží znova kupovat nechci... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.08.2021 06:20 Muž Roger [1876] Re: PetrO
Mě to dělali Bornejky, pak jsem je přestěhoval do Flumen Nigrum a tam jsou pořád u skla. Asi jich na 100l bylo málo a v 50l se cítí lépe, kdo ví, teď jsou to exhibicionisti :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 21:36 Muž PetrO [806] Re: Roger
Mě se ty svrnoocasé zašívají i v zarostlém akváriu.
Přikoupil jsem nějaké mladé aby jich bylo více, mladé se chvíli ukazovaly a potom se začaly zašívat taky :-D
Ale máš pravdu, Bornejky jsou opravdu pěkné palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.08.2021 21:03 Žena tramtra [3337] Re: jan0918
Fotka k příspěvku No jestli vyloženě nepotřebujete barvami hýřící rybky, zkuste mrknout na pseudomugil paskai. Čilá, malá, hodně zvědavá a hodně žravá rybička, která 'papírově' zvládne malé akvárium. Mám je chvíli a pozoruji... nejsou to rybky, co postávají v koutě, kdykoliv přijdu k akváriu, přihrnou se ke sklu, rády si zaloví, ale zblajznou cokoliv rozdrobené na malé kousky. Aktivně proplouvají celým akváriem, navzájem si imponují a měří ploutve. Nepostojí, fotí se těžko. Zajímavé rybky.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2021 20:18 Muž Roger [1876] Re: PetrO
Za mě doporučuji Bornejky, pokud budou mít dost zarostlé akvárium nebo přistíněnou hladinu tak budou exhibicionisti.
S Ohnivkama je to loterie, do nich bych nešel.
Každopádně pro Bornejky nebo skvrnoocasé je zásadní mít dostatečně zarostlé akva a nejlépe s přistíněnou hladinou, a mít dostatečně velké hejno. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 20:06 Muž vlka [3521] Re: jan0918
A co tak prubnout hejno Dánií perlových ?...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 20:03 Muž PetrO [806] Re: Passenger77
Jo, je to pravda. Skvrnoocasky mám a jsou pořád zašité.
Přidal jsem k nim Endlerky, prý přidání jiného druhu tu jejich plachost zlepší, ale schované jsou pořád.
Taky bych asi radši zkusil Ohnivky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 17:59 R Muž romant [28001] Re: Passenger77
Jak jsou samy, je to loterie. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 17:53 Muž Passenger77 [576] - RostlinyRe: afc1886
Viděl jsem je před týdnem ve Sklorexu a nepřišli mně nějaké plaché ani zbrklé...ale tak nikdy jsem je doma neměl, vlastní zkušenost nemám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2021 17:42 R Muž romant [28001] Re: jan0918
U mě dobrý, šel bych do těch ohnivek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2021 17:19 R Muž afc1886 [15412] Re: jan0918
Tetry ohnivé jsou proti razborám skvrnoocasým hrdinové. To jsou teprve plašani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 16:09 Muž Passenger77 [576] - RostlinyRe: jan0918
Tak to je spíš otázka Tvých preferencí...ale upozorňuju na plachost Ohnivek v menším počtu (manželku to rozčiluje, že je AQ "prázdné") :-D ,
ale jsou to pěkné a docela dlouhověké rybky.
Našel jsem podobný a živější ekvivalent, ale je to razbora:
rybicky.net/atlasryb/razbora_ranongska
O té uvažuji, pokud se mi nepodaří sehnat Ramirezky Electric blue.
Jinak obecně u těch Mikrorazborek tam můžeš mít víc kusů, jsou to prťavci, ale nečekej, že budou držet hejno... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 08:13 jan0918 Re: Passenger77
Určitě plánuji jednodruhové akva, ale teď se rozhoduju mezi razborkama skvrnoocasými a těmi tetrami, myslíš, že tetry jsou lepší?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 07:53 Muž Passenger77 [576] - RostlinyRe: jan0918
To jsou přesně ryby pro takové akvárko. A z vlastní zkušenosti doporučuju co největší počet, aby se nebály - jsou dost plaché v malém počtu, mám s tím teď problémy, protože 4ks z roku 2016 mi dožívají.
Pokud by to bylo jednodruhové AQ, tak jich tam můžeš dát klidně 12-14ks, jsou to čistotné ryby a moc nenadělají. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2021 07:22 jan0918 Re: romant
39 x 22 x 30 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.08.2021 20:08 R Muž romant [28001] Re: jan0918
Rozměry akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2021 20:02 jan0918 – Ryby do 25tky
Dobrý den,

chci se zeptat jestli si myslíte, že je dobrý nápad dát do 25l (hrubý objem) akvária 8 Teter ohnivých?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.08.2021 12:12 R Muž Anthrax [5069] Re: Jiri_nevim
Ahoj, šel bych do endlerek. Ty ti někdo klidně daruje, stejně tak krevetky. Rybek nemusí být moc, ony se ti namnoží. Stejně tak krevetky.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cervena_var_red_cherry
Pokud jde o to ušetřit, tak vhodnější kombinaci asi neseženeš.
Rostliny i ryby si opatři zadarmo třeba zde: rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.08.2021 09:10 R Muž afc1886 [15412] Re: Jiri_nevim
Vyber si nějaké hejno malých rázborek.
Např. rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska
rybicky.net/atlasryb/razborka_mikro
rybicky.net/atlasryb/razborka_kalimantanska
rybicky.net/atlasryb/razbora_skvrnoocasa
rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici
Když bude akvárium pěkně zarostlé, tak si můžeš dovolit 20 kousků a na dno třeba krevety.
Prezentace by nebyla ale na škodu, aby šlo vidět kde se rybky doporučují.
Edit - nevkládej stejný dotaz do více témat. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2021 09:03 Jiri_nevim – Ryby do 24l akvária
Zdravím,

pořídil jsem si první akvárium, vím, že jsem udělal chybu s tím, že jsem si koupil malé akvárko, ale finanční situace nedovolí větší..
Chci se zeptat jaké ryby by jste vybraly do 24l akvária a také množství těch ryb. Předem moc děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2021 12:25 Muž Passenger77 [576] - Rostliny – Větší ryby do malého akvárka?
Ahoj,
zvažuji vyzkoušet větší ryby do malého akvária. Výběr je hodně omezený, jak jsem se díval a četl, ale i tak budu rád, pokud mi něco do mého 30L akvárka doporučíte z vlastních zkušeností, co by se dalo udržet v dobrém stavu.
Díky za typy :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.06.2021 20:32 R Muž vaclav [15038] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Žloutek
Tyhle rybky jsou háklivé na kvalitu vody a na začátek bych je moc nedoporučoval. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2021 17:56 Žloutek Šla by cichlidka?
Díky všem za odpovědi ;-). Ještě mě zajímá, jestli bych tam mohl mít cihlidku ramirezovu nebo cichlidku ramirezovu var. electric blue? Třeba jenom pár
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2021 17:37 Muž vlka [3521] Re: Žloutek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2021 22:35 Žena tramtra [3337] Re: Žloutek
Třeba nějaké z malých druhů pancéřníčků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2021 20:09 Žloutek – jaké ryby do 45 l akvária?
Ahoj, mám doma akvárium 45 litrů-čistý objem 36 litrů (50x30x30) a nevím, jaký si tam dát rybky, aby prosperovaly. Nějaký jsem našel v atlase, ale nemohu je nikde sehnat a nebo je tam mít nechci (betta, různé živorodky). Jedná se o tyto rybky:
Razborky rodu boraras
Razbora ranongská
Tetra ohnivá
Vrčivka trpasličí
Dánio perlové
Krunýřovec jednopruhý

A tak se chci zeptat, jestli nevíte ještě o jiných rybách, který by v tak malým akvárku prosperovaly. :-)
:)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2021 01:08 R Muž ctibum [7220] Re: KarásekLut
Předpokládám, že v obchodě nevěděli, co plánuješ za ryby / rostliny, když ti doporučovali lávové dno, když to teď nevíš ani ty, takže ti asi doporučili především to, co ti potřebovali prodat... ;-) Ale třeba je to dno ok, detailní fotka poví víc, ale ideálně tady rybicky.net/forum/16559 ;-)
Ty ryby ber jen jako můj tip, mám je v "61", jsou u mě v pohodě i s krevetkami.
Kdybys chtěl víc insporace, můžeš si ve zdejších prezentacích vyfiltrovat nádrže podle objemu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2021 08:54 Muž KarásekLut [114] Re: ctibum
Nejsou to kuličky a sem tam by se nějaká ostrá hrana objevit mohla. Ale koupil sem co mi v obchodě doporučili. Při zakládání nového akvária právě chci aby vše bylo jak má být jak funkčně tak i vizuálně.Takže by si nakombinoval razborky a pancéřníčky? Zkusím se podívat jak by to šlo nakombinovat v tom mojem akvariu :) díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.04.2021 08:19 R Muž ctibum [7220] Re: KarásekLut
Nemá ta láva ostré hrany? To ryby dna moc neocení. Stejně tak bych se vykašlal na všechny soily. S tím se musí umět, začátečníkovi to spíš zkomplikuje život...
Volil bych jemný štěrk cca 1 mm. Opticky ti to zvětší prostor. Ale to už patří do jiného tématu.
Z ryb bych volil malé pancéřníčky, do prostoru hejno razborek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2021 07:37 Muž KarásekLut [114] Re: Anthrax
Tak nádrž má rozměry 50x25x25.Zatím tam mám jen nějaký lávový štěrk. Při zakládání "nového akvaria" mám v plánu nakoupit rostlinky a nevím jestli ponechat ten substrát co mám nebo jestli koupit Japanese Soil nebo UNISOIL akvarijní substrát ? Aby se rostlinkám dobře dařilo a pro rybičky to bylo příjemné prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.03.2021 22:40 R Muž Anthrax [5069] Re: KarásekLut
Volil bych jedno nebo druhé. Oba druhy obývají víceméně stejný prostor. Jako druhý druh bych dal spíš něco do vodního sloupce (např. ty tetry ohnivé). Nevím však o nádrži nic. Ani její rozměry natož ostatní podstatné okolnosti. Takže těžko psát nějaké přesně počty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2021 20:30 Muž KarásekLut [114] Re: Anthrax
děkuji za informace. Díval jsem se a Otíci a pancenicek malý by mohli být pro moje akvárko příjemní. Tak jsem přemýšlel nad 8 pancerničkama malýma a třeba 4 Otíky.To by mohlo být přijatelnější než to co sem psal původně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2021 14:21 R Muž Anthrax [5069] Re: KarásekLut
Ahoj. Ty ryby se spolu snesou, což o to. Ale nádrž to dost možná nesnese. Je to na ně malé a je toho moc. Koukni do atlasu, kolik se doporučuje vody (je tam uváděn čistý objem). Jaké jsou rozměry nádrže?
Z tohotp výběru bych zvolil leda tetry ohnivé ale určitě ne 3 ks. :-) Nemá cenu držet hejnové ryby v takto malých počtech.
Z krunýřovců snad jedině Otíci, rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_napsky ale i ty jen pokud bude kloudná plocha dna. A určitě to chce minimálně skupinku. Nebo se spíš vydat cestou malých pancéřníčků. rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly Ale na konzumaci řasy se ti ryby pravděpodobně vyhláškou. Takže na to bych nespoléhal. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103884x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330-ryby-do-maleho-akvaria-21-50-l-?od=183