Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Rozhodně chci něco co není moc narocne
Co třeba halančíky? Mrknul bych se na ně. Osobně bych živorodky nedával, až snad ty sličenky a jako první volbu bych měl klasiku a tím je beťák.
Na tohle téma se nemá smysl dohadovat. Kdo tu rybu chce, sežene si jí. A cena vysoká není, přece jen se nemnoží jako endlerky nebo paví očka
![;-)](../obr/s/03.gif)
Tak treba tech endlerek ti staci 5, ale jinak se vetsinou doporucuje hejno 8-10 kusu
![palec](../obr/s/18.gif)
A to nevadí dát jich tam 10, všude co jsem se dival na netu tak se uvadi ze max 5 ryb?
0 25.02.2014 09:57 kuba – Re: amrtin
A to nevadí dát jich tam 10, všude co jsem se dival na netu tak se uvadi ze max 5 ryb?
No stym pocitam
![:)](../obr/s/16.gif)
.Krevetky mam cca 30ks a asi 10 malich ktore sa schovavaju v travniku.Nekupoval som kvoli tomu ryby aby sa mali krevetky cas namnozit.
To máš pravdu, ale slička se nezhání moc snadno, a přece jen stojí 4x tolik
Slička se momentalně u nás nabízí za cca 40kč za kus, aspon takovou nabídku jsem dostal jak když jsem o ni uvažoval, endlerku koupíš za 10kč na kus. Myslím že když koupíš 2 samce a 4 samičky, tak to je OK. S dospělýma krevetkama je máme a neni problém, ale asi krevetky moc nerozmnožíš
![:-D](../obr/s/06.gif)
Ten poměr samečků a samiček by měl být obrácený.
No jasne to ma nenapadlo
dik
Ta cena uvedená v atlasu už dávno není aktuální, je několikrát nižší
![;-)](../obr/s/03.gif)
Pekna rybka ale namna uz trochu draha podla tej ceny
Dospele krevetky mi nebudu napadat?Ak by som sa rozhodol pre Živorodku Endlerovu mam kupit 3samicky a cca 4-5 somcov?
Živorodka Endlerova to som tak isto zvazoval.Co som cital tak nieje narocna.
8-10 těch nejmenších, víc bych jich tam nerval.
Skvrnoocasou nebo bornejku. Ale třeba když ti nevadí živorodky, pořid si pár endlerek. Jsou pěkné, nenáročné...
množí se pěkně
![potlesk](../obr/s/04.gif)
my je máme ve 35l, koupili jsme 10 a už máme pěkné hejno, brzo pujdou do většího
Ahoj
Planujem si kupit razborky do mojho akva pre ozivenie
.Tak sa chcem opytat kolko by som ich mohol dat do akva?Nechcem aby sa tam tlacili.
dik
A co takhle rasbora skvrnoocasá?Hejnko deseti rybiček
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 25.02.2014 07:23 kuba – 25l
Větší si bohužel dovolit z důvodů prostoru nemůžu, ale i tak bych tam nějaké rybky mit chtěl.
pravda asi to nebude ideální stav, uvedl jsem je jako příklad rybek do malého akva a sypu si popel na hlavu za chybnou informaci
![stydim](../obr/s/33.gif)
Můžu se zeptat, proč jsou neonky modré vhodné do 25l akvárka, když i tady se uvádí min. 40l?
stejně jako ostatní se přimlouvám za větší, ale pokud by nešlo tak zvaž místo ryb krevetky, a pokud by musely být ryby tak buď z toho udělej bettárium . čili tam dej jednu! bojovnici pestrou, nebo hejnko neonek modrých a k nim pár kousků otocinclů
Tak co Kubo nešlo by větší?
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jdemi spíše o to,pokud je kolega začátečník,tak pokud to jen trochu jde tak bych doporučil větší akva,pro začátek je to jak známo vhodnější
![:-)](../obr/s/02.gif)
Dík.Jistě,tohle je už extrém
,ono čím větší,tim lepší,i když já jsem vyjímka potvrzující pravidlo
Máš to pěkné
![;-)](../obr/s/03.gif)
Otázka jak se k tomu postaví on
![;-)](../obr/s/03.gif)
A nemohl by jsi koupit větší,s 25l toho moc na výběr nemáš
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 24.02.2014 22:21 kuba – 25l
Ahoj budu si zakladat akvarko o 25l jake rostliny a rybky bych tam mohl dat diky
Starší reakce
Tak to každopádně
Není tetra jako tetra,ale už jsou stejně mimo hru
![;-)](../obr/s/03.gif)
Jo,ale i do té druhé varianty můžeš dát ty krevetky
![X-)](../obr/s/15.gif)
aha
tetry ...
Teď mluvíš o které rybě,pro ty pomalejší?
no budu mluvit z vlasní zkušenosti , jako neznalec jakýchkoli požadavků na chov jsem měl ve 40 litrovém 8 kousků , jen tam tak postávaly , občas se pohly když zrovna bylo kam a když jsem jim nasypal tak málem požraly samy sebe jak tam bylo těsno , ted jsou v 250tce a chvílemi mi připadá že kdyby ta nádrž byla dvakrát taková , tak jsou stejně všude kam se podíváš , prostě je to hodně živá rybka , a vůbec nemůže nevyniknout její charakter v 50ti litrové nádržce a v 6ti kusech jak doporučuje atlas , to jsou jen moje postřehy za půl roku co je mám ...
Takže jestli to dobře chápu. .varianta 1 cca 20 ks razborek + cca 10 krevetek a 2 varianta 20ks razborek + třeba 6 otíku
?
Nechci jít na hranu,to už mám za sebou(spíše jsem byl za hranou)
Tetry jsou plavci,to je pravda a bylo by to dost těsné,ale ne nemožné
![;-)](../obr/s/03.gif)
Tak to jsme se špatně pochopily,já myslel krevetky + razborky a ty jsi začal o otíkách
![;-)](../obr/s/03.gif)
tak jsem to spatne pobral
Ke všem těmhle rybkám krevetky klidně dej.
Vždyť si chtěl jen ty galaxky(z ryb).Pokud ještě otíky(nebo pancéřníčky-na ty nezapomínej,jsou to super rybky).Ale když ještě ty rybky dna,tak galaxek celkem max. 15.
No já dal malé ancáky do prcka k potěru gupek , měly cca 2cm a pořád ancáky měly tendenci ochutnávat ...
U mě je gupky neotravovali
No krevetky náme taky v plánu , jenže pořád se něco děje , ke Gupkám je dávat nechci , ty by je mohly otravovat , no snad do pražáka , nebo až se zajede další potěrovka , hlavně to usí nejdřív pořádně zarůst a začít fungovat bez problémů ..
Ahoj,já se kloním spíš k těm rasborkam,mají o něco menší požadavky na rozměry akva.Akorát manželka pořád otravuje,že krevetky, tak nevím zda krevetky či otíky k těm razborkám.
S těma tetrama bych to taky neriskoval , já když to vidím u sebe jak každej třetí den řáděj- naháněj se mezi sebou , třou se jak bláznivé, osobně si myslím že pro ně by byla i stolitrovka málo , takto je to v tom velkém ůžasná podívaná , další důvod proč dávám neonky a ostaní osádku pryč a bude jen velké hejno měděnejch a skaláry
![ahoj](../obr/s/01.gif)
Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103573x