Vodní kámen - jak na něj
pode toho jake máš sinej motorek .... některej motorek může mít na sobě i 2 vývody ... to je pro tebe jak stvořený

a to se pripoji na ten vzduchovi kamen?
Filtr ne ke vzduchovacímu kameni ale přez rozdvojku na kompresor, pokud nemá kompresor dva vývody.
škoda že sme žádnýho takovýho lepšího prodavače nepotkali :(
re:gum2008- my v akvu máme Fan 1 mini plus a výborně to stačí, zároveň i okysličuje vodu.
Ty prodavači jsou fakt někdy hrozný, ale někdy se mě už stalo že se ptaly lak je akva velké a co v něm mám, tak jsou i dobrý, co jim jde o ryby.
poradíte mi nekdo videl jsem nejaky molitanovi filtr a nevim jestli se da pripojit k tomu vzduchovimu kameni
s tím filtrem ti neporadím, máme akva měsíc

Prosim vas a muzu se zeptat jestli jde pripojit na hadicku ke vzduchovimu kameni filtr (jestli to jde)
stačí jeden filtr, ale min 50 litrů průtok, lepší asi 100. Skaláry dej někomu do většího akva.

no to víš skaláry jsou pěkný ryby a většina si je nazačátku chce koupit a neviděl jsem žádnýho prodavače co by to někomu vymluvil, my jsme si s miláškem taky zařizovali akva kvůli skalárám a chtěli je cpát do 54l,to jen kvůli blbovi prodavačovi

ted tam máme 5 pavích ok, 6 pancíků a 2 ancíky(ti než vyrostou tak bude větší akva)
Jsem zacinajici,tak tomu tak nerozumim!!!!prave proto se ptam zkusenejsich,a ptam se jestli jde k tomu vzduchovimu kameni pridat ten filtr????
Tak to je opravdu moc ryb, nehledě na to že ty skaláry lituji v 50-ti litrech.
si děláš p**** s tema skalárama ne ? .... a ty ryby potřebuješ tak dvojnásovné aqa
mám tam 2 skaláry,2 black molly,4 platy,2 bile neco jako platy,a jednoho beta samce a pavi ocko,tak jich mam dokonce 12,a jeste budu kupovat vzduchovy kamen a knemu pripojim ten pridavny filtr...
Píše 30-50 , pravděpodobně bublifuk, bulifuk do 50 l ano, ale silnější kompresor.
je plno teorií 1cm/1l, 3cm/ll, 8cm/1l, pro každou rybu platí jiný pravidlo, podle toho jak je velká
Ten průtok by to chtělo větší, ale 200 l je trochu moc. Já sem nepsal že rybek není nikdy dost,15 neonek do 50 l bych dal klidně, ale je to takové maximum, jen cokoliv většího než ty neonky by moc už bylo.
Myslíte 10cm krychlových, nebo kostku 10x10x10cm?
Spirki: já bych si zase dovolil říct, že, pokud je těch 50l reálný průtok, je ten filtr pro takové akvárko postačující
Někde jsem četl (v knize) že každá ryba potřebuje 10cm krychlových (10x10x10)

okrem to ho čo tu bolo spomenuté (svetlo, živé rastilny, výmena vody 1xtýždeň), by som zaobstaral poriadny filter...30-50l/h je málo...aspoň 200 l/h s poriadne veľkým molitanom tým pádom nebude potrebná ani chémie, teda ten biofilter
tady je krásně vidět,že člověk rychlejš dělá,než myslí.je dobrý něco si přečíst,než se do něčeho pustíš.
Skutečně si myslíte, že akvarista Zdendovy úrovně, bude mít v akvišku 15 neonek a jednu živou kytku? A vám připadá 15 pavích ok do 50 l O.K.?
Takhle nějak vzniká povědomí nezkušených, že rybek "není nikdy dost".
Co kdybychom se pokusili začátečníky přesvědčit, že do 50 l akviška patří alespoň 25 stonkových rostlin a maximálně 10 neonek?
Jaké to jsou rybky ? Pokud nějaké neonky nebo paví oka tak jich moc není, jestli něco většího tak to už asi ano. Nepřekrmuješ je ? Jak často a moc krmíš? to co jim dáš by měly za chvilku sníst, aby to nebylo moc po dně, potom se také rychle kazí voda. Neříkejte že je přerybněno, pokud nevíte co tam má.
Přidat živé kytky,vyhodit umělé,a hlavně světlo!!

A ubrat rybky.
Jeden z největších problémů u začátečníků je "sbírání rybek". S vaším přístupem jim moc nepomůžete. Doufám, že vás nebudou brát vážně.

a proc kvuli tomu zakladas 2 temata?..

to bude asi tím že máš strašně moc přerybněno!
ahoj vsem mám stále nazloutlou vodu,a jde mi z akva zápach nevim co mám dělat,v akvu nemám světlo,vodu měním 1 za 3 tydny, a pouzívam na zápach vodicku zvanou BIOFILTR ,to mi pomuze tak na 3 dny
mám 50l akvarko,filtr mi prefiltruju 30 az 50 litru za hod, ale tet jsem si objednal vzduchovi moturek, takze bych k tomu koupil ten pridavny filtr jestli to existuje myslim ze jo, mam tam 4 umele rostliny a jednu zivou tak nevim,mam tam 15 ryb
PROSÍM PORADTE MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Starší reakce
Určite to tak je. ja mám práve v akva cca. 200 kusov poteru skalár starého asi 2 mesiace, takže viem o čom hovorím

asi to tak bude

Mám podobnú skúsenosť s poterom skalárov. Ale vodu je cítiť až teraz v lete. Treba častejšie meniť vodu a poriadne čistiť akva. Je to aj tým, že poter treba poriadne kŕmiť a dosť často "kadia"

.
Chcipa ti poter ?
Mas spatne parametry vody ?
Pokud mas vse OK tak neres vuni vody :o)
ja mam akva 3 a 2 nesmrdí a to jedno s vytěrama jo
Mám v akvárkách ryby, a voda po rybině nesmrdí.. Čím to?

to je teda neštěstí, měla by snad vonět po fialkách?

to je prostě příroda. máš v nádrži ryby, tak smrdí voda po rybině no

no nic skusim odsavat dno a čistit filtr denně a uvidime
Všechno roste a tráví. Mladé skaláry nejsou výjimkou!
dit jsou to vytěry 16 dni stary to si myslim že by melo stačit
Moc ryb na malé akvo, nedostatečná filtrace. Pořiď jim větší akvárko.
Starší reakce
ziletkou sem to taky slysel prej to de

ale ja to skusil tou dratenkou a octem a to slo skoro samo ani to nemam poskrabany takze diky za radu

Jde to i žiletkou a celkem dobře.
Kup si dratenku na ktery vylozene stoji, ze neposkrabe povrchy.
houbickou to de tezko sem to skousel ze prej taky pomaha sul ale tim to de hodne tezko ...
spíš houbičku

Přidat reakci
1 ...... ...... [7] 8 9
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 4114x