Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pěna v akvariu

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Údržba 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Pěna v akvariu
 Reagovat na tento příspěvek 1  - repssolRe: Socrates
Vymena vody a cerenie hladiny pomaha.Vacsinou sa ukaze pri nezabehnum filtry alebo vela zivin atd.Problemy su skor v malom akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roger Re: Socrates
Taktéž se přikláním ke slepé hladině. Vznikat může z potravy, nedostatečný proud atd... Sám si vyber, po sléze z ní vzniká pěna pro stěnách akvária nebo kytkách které prorůstají hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jarden SkRe: Socrates
Ahoj, myslím že to bude slepou hladinou, nie vždy musí byť volným okom viditeľná a hrubá.Z čoho sa ti tvorí, to už nechám na teba, ale príčin môže byť veĺa. Plyny vznikajúce v akva sa tak zhlukujú do malých bublín na hladine a tvoria penu, keby si mal prúdenie v akva asi by nebol problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Socrates – Pěna
V malém akváriu bez techniky, kde jsou jen dvě krevetky, jedna Endlerka a několik Okružáků a Levatek, se mi začala dělat pěna.
Prakticky vůbec nekrmím.
Čím by to mohlo být?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Silviebaris
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim...Již 3 den se mi tvoři v akváriu na hladině pěna,jako kdybych tam nalila jar...Ryby všechny,včera nakrmeno sušenou daphnii od dajany...Zatim měnim denně 6-8 litrů vody,ale děla se stále...Foto...

Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: vesperus
Môj tip: Prekrmovaná nádrž - veľké množstvo bielkovín z nespotrebovanej potravy? Veľké množstvo odpadu?
Ancík bordelár/ ampulárka bordelár/ Mečovky nedokonalé trávenie živorodiek - čiže zase o odpad viac.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: vesperus
Jak často měníš vodu a kolik ? to jsou všichni ti živočichové na fotkách v prezentaci stále v tom akvárku ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vesperus – Bublínky + pěna
Stalo se mi to, co se nikdy předtím nestalo. Mám zapnuté vzduchování. Voda je stále čista, ale bublinky se na hladině nerozbijí. Cela hladina je pokryta bublinkami a na stěnách akvária se tvoří pěna jak na pivě. Nevíte někdo co s tím?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Legioix
A to já někdy zcela cíleně radím schválně skoro nerealizovatelný úkoly. Ono třeba v hlavě tazatelově(čině) dijde k onomu bliknutí. Vím, je to zákeřný, podlý, ale mnohdy velmi účinný. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: romant
romant napsal: přikrej to krycím sklem, aby se nenachladil,
Pokud ses díval na tu fotku, tak to bude asi nadlidskej úkol :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DaveLister Re: Katka26
No pokud je chceš třít, tak ihned po výtěru. Tzn. musela bys je hlídat. Jinak prostě přijdeš domů a najdeš buď samici mimo akva, protože ze zoufalství vyskočí, nebo dobitou někde v akváriu. A v tomhle akvárku stejně nebudeš odchovávat potěr. Takže buď samice pryč hned a nebo všechny ryby do většího akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katka26Re: romant
a kdy mám tedy samice dát pryč? Kdy poznat, že to proběhlo? Možná bych měla ty dvě holky kam přemístit, ale nevím, kdy...... a pak tam teda nechat samce jen s tím potěrem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Katka26
Ta koule je jenom pro toho beťáka, živý rostliny, filtraci tam máš, přikrej to krycím sklem, aby se nenachladil, samičku vrať tam kde jsi je koupila(to velmi rychle) a když se o ten prostor budeš náležitě starat, tedy pravidelně měnit vodu, zde bych doporučil 2x týdně klidně polovinu, budeš beťáka krmit pestře, ale střídmě, odkalovat zbytky potravy a detrit ze dna a hlavně tam bude neustále ta teplota ne nižší než 25st. tak by to mohlo jít. No zvaž to, je to trošku pobíhání, ale alespoň si osvojíš nějaký ten základ akvatistiky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek Re: Katka26
penu bych ted fakt neresil ... vetsi akva spousta rostlin, hlavmne plovoucich a pak to nech na prirode .. pouze men aspon denne 1/2 vody nebo bude zle .. voda by mela mit aspon 25 stupnu a odstata ..pro vymenu
Věř tomu, že v takhle malém akváriu s tak málo rostlinami se samice neschová. Před výtěrem se samec snaží samici přilákat, takže je to v pohodě, po výtěru naopak zahnat, protože u bett jikry hlídá jen samec a samici u toho nechce...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katka26Re: Strojek
dobře.....a co dělat s tou pěnou? Nechat je do toho třít?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek Re: Katka26
ver tomu neni to ani pro jednu z tech ryb co tam mas .. sezen aspon 50L akvarium a hodne rostlin, hlavne plovouci a pak se o osadce da uvazovat .. filtr nutnost a ta teplota pro bety take ..
Aj aj to je velmi malé akvárium, tam může samec ty samice i zabít.
Bohužel business okolo akvaristiky je občas dost bezohledný ke zvířatům, někdy je to neznalost prodejců, občas i možná přístup, až jim to chcípne, koupí si další...
Edit: To bude to pěnové hnízdo. A když se do něj vytřou, tak se bude samec snažit samici odehnat pryč, no a samice nebude mít utéci kam, takže jí dost možná zabije.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katka26Re: DaveLister
Fotka k příspěvku už se mi snad podaří i vložit foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - DaveLister Re: Katka
Na to přijdeš sama. Vysleduj jak ty bubliny vznikají. Buď je dělá samec, nebo se dělají samy na rozčeřené hladině, třeba u výtoku z filtru. Pak je to bordelem ve vodě, který je právě běžný u těch čerstvých nádrží.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KatkaRe: Strojek
no, to mě právě napadlo, jestli si nestaví to hnízdo. A jak mám poznat, že je to to hnízdo a co pak s ním? Toto jsem fakt nečekala, jsem v tom fakt zelenáč :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KatkaRe: DaveLister
Akvárium je úplně nové, tak to bude asi ono,.....mám i foto
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DaveLister Re: Strojek
No jo, to je taky možné. V tom případě ho ale nebude těžké chytit při činu, jak staví, pěkně ty bublinky "plive".
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Strojek Re: Katka
pravdepodobne se samec bety, snazi delat hnizdo.. on dela penove hnizdo, kdyz se chce trit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DaveLister Re: Katka
Větší množství pěny se dělá hlavně v nezaběhlých nádržích, jak je to akvárium staré?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katka – Pěna
Dobrý den, v akváriu se mi dělá pěna (bublinky), vůbec nevím, proč je tam, i když nejede vodopád, který je součástí akvárka. Uvnitř mám 3 rybky, bojovnice, 1 samce a 2 samice. Jsem začínající chovatelka a moc si nevím rady, co s tím. Může to být pěna z filtru? Pěna se dělá nejen na okraji, ale tak různě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Amarass
Nefunguje ti nitrifikace, to je celý, jak jsem psal, až se řádně nastartuje, bude to richtik. To proudění můžeš přiškrtit, jestli máš možnost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AmarassRe: romant
Normalni pisak takže maltak,ale na mistě už přesaty ve vodě na hrubo jen oblazky..tohle jsem dělal už před čtyřiceti roky a pokažde to fungovalo..jen jednou jsem si koupil kaminky v Hornbachu a bum..po hodinovem prani se stejně voda zakalila...jako mléko..už raději zas po staru..jen ta pěna mě mrzi nikdy jsem to neměl,ale řikam si jestli to neni filtrama jsou nové a maj 650l/h a ma tam dva a přisavaj si vzduch..
Ten písek je malťák a nebo betoňák?
Edit: Ptám se proto, že kopané(maltové) písky nejsou do akvária moc vhodné.
Fotka k příspěvku tak pisek přivezený vypraný a nyni se jde převařit ,pěnu v akvarku mam tolik že mi jde ven...

Chlape, nech to bejt, dej si pivko a nikam nejezdi, nic nepřevářej a za měsíc napiš, že už tam žádnou pěnu nemáš. :)
Psal jsem že jsem pisek opět vyndal a vše oplachl..stejně pěna jen se voda zda být čista...takže nevim dnes pojedu na pisak a přivezu pisek a doma přecedim a vyperu a vyvařim tak jako jsem to dělal za mlada...
Je to z toho písku, až ho osídlí bakterie, bude klid, ale na za 2-3 dny. ;-)
Vyzkoušejte
Akavrium běželo vic jak pět roků v pohodě a nyni jsem se rozhodl mu dat nový pisek a filtry,ale tohle se mi fakt nikdy nestalo a ani před tim..a to už jsem par akvarek měl...nechám tomu tak čtrnact dni jen tam dam par rostlin asi tak za dva tři dny a pak uvidim co bude...jen mam strach aby to nybylo z polystyrenu..
V nově založených akváriích vídávám pěnu i za více než měsíc po zprovoznění. Až začne akvo fungovat, tedy nastartuje se pevně nitrifikace bude se i tento jev upozaďovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Amarass
Dej na chvíli tomu akváriu klid.Že do něho pořád vrtáš,ničemu nepomůžeš,spíš naopak.
Edit-založ si prezentaci,ať se dá lépe poradit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AmarassRe: vaclav
Ale pěna v akva mě teda znervoznuje..pokud zapnu vzduchovani (mam jej u přisavani u nfiltru) tak se ji dělá hromada. Voda je nadherně čista a už jsem i vyhodil aktivni uhli i když je nové..nikdy před tim se mi to nedělalo..
Jak asi dlouho mam čekat a pokud se i po teto době bude pěna dělat co dal?? Včera jsem i vyhodil všechen pisek pač jsem měl i malinko zakalenou vodu do bila,nyni je vod jako křišťál jen ta pěna trva. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Amarass
V nově založených akváriích se dělá leccos a chce to počkat ono se to usadí. Vzduchovat není většinou potřeba, stačí aby filtr čeřil mírně hladinu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amarass – Pěna v akvariu
Hezký den Všem,přečetl jsem si par přispěvků,ale nějak mi to nepomohlo...založil jsem nové akvarium 100l,dal jako pozadi z polystyren a křemičitý pisek na dno. Udělala se mi na hladině do rana hromada pěny,kterou jsem odsal do kbeliku a dolil čistou vodou a opět se dělala pěna. Pokud jsem vypnul vzduchovani tak se do půlhodky vše stratilo,ale jak přidam do vody vzduchovani tak znova pěna, nemám tam zatim rybičky a ani rostlinky...už nevim řim to je..poradi mi někdo co s tim??Akva je 100l,filtry nove,a před použitim vyplachle.
edit: Nikdy jindy před tim se mi to nedělalo a tak nevim čim by to mohlo být, jestli tim polystyrenem??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wendy2 Re: grunda
mi přijde, že ten filtr není filtr, ale čerpadlo bez molitanu stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: Mirka
ne není. O filtraci víme prd, z fotky to nepoznám (nebo mi nefunguje křišťálová koule), plastové kytky nevadí - pokud není přerybněno a k tomu mrtvá filtrace, a těch pár mušlí taky ničemu nevadí. Nicméně by to chtělo podrobnější popis akva - velikost, typ filtrace, počet ryb a druh.
Edit: na ancíka je 50 málo, nicméně ten zbytek je v pohodě, stačí měnit pravidelně vodu
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Turbínka Re: Mirka
Tvůj problém není trochu pěny někde v rohu akvária, která ničemu nevadí, ale parta živorodek a ancák, tj. parta bordelářů první třídy v malém akvíriu s nevyhovující filtrace bez živých rostlin (nebo minimem) a ještě ty mušle ve sladkovodním akváriu. Doporučuji pročíst si pár článků a vzít to za opačný konec, jinak brzy budeš psát do vláken o nemocech. A možná jsem zlá a trvdá, ale je tomu tak.
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Mirka
Možná by mohl být problém v těch mušlích,které tam nemají co dělat,nebo možná ty kameny.
EDIT-ty plastové květiny vyndej a dej živé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mirka
Jaký labyrintky? Mám tam paví očka a teď nevím jak se jmenují bílá rybka s černýma skvrnama a čističe albína prisavnika
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: Mirka
Máš tam ty labyrintky? A osobně si myslím, že ta pěna je nic proti ničemu, klidněji vem a vyndej nebo nech být :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mirka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o radu. Udělala se pěna v akvárium a nevím proč a co s tím mám udělat. Děkuji za odpověď.

Reagovat na tento příspěvek 0  - ondrejDRe: Zeusk96
včera sem začal - dnes dokončím - i když vše již v podstatě bylo řečeno: 1OO litrů je na CCA 70 ryb, a zejména těchto, zoufale málo - i kdybych neodečítal objem štěrku, obsádka se blíží 1ks/1l - toto v případě těchto ne úplně malých, a ne úplně skromných ryb co se potravních nároků týká je prostě úplně špatně. To nezachrání ani poloviční výměna vody týdně. Ten systém je nestabilní - a nestabilním zůstane. Pokud jsi doteď měl štěstí - buď za to rád, nečekej ale, že štěstí bude pokračovat. Při sebemenším zakolísání (náhodné překrmení, cokoli...) hrozí, že na hladině nebude plavat jenom pěna. Chceš-li radu: snížit obsádku, nebo zvětšit nádrž - a to podstatně (1 ryba na 5 l minimálně - a sledovat co to udělá).
Edit: intenzivnější filtrace a výměna vody by samozřejmě měla taky pomoct, stejně ale doporučuju ubrat na obsádce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Zeusk96
Řeknu vám na rovinu, že po sítích se zásadně nevybavuji a coby akvarista koníčkář ani nemám zájem radit komerci. A podotýkám, že bez znalosti základů akvaristiky jste se pustil na velmi tenký led. Nevím jak jsou rybky staré, ale nevidím to nijak růžově.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zeusk96Re: Yirka
Díky moc za rady, vážím si jich. Nejrozumnější se mi asi zdá vyměnit uhlíkovej filtr a počkat co to udělá...
Yirka: s akvaristikou mám pramálo zkušeností, téměř žádné, o to míň s rybkama Garra rufa, vše co vím pochází z toho co jsem vyčetl na internetu, nebo mi někdo chytřejší poradil. Půlhodinovému hovoru s někým zkušenějším bych se rozhodně nebránil. Jestli by jste byl tak ochotný, tak by jsme se o tom mohli pobavit na facebooku, přes skype, icq nebo cokoliv tomu podobnému. Opět děkuji za rychlé odpovědi a rady.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Yirka Re: Zeusk96
Nevím jak dlouhé máš zkušenosti s akvaristikou a s garrou rufou. Něco o ní vím a tak základní podmínkou úspěšného chovu je stále čerstvá provzdušňovaná voda vyšší teploty cca 28 stupňů. Rybky jsou nadprůměrně žravé a tomu odpovídají nároky na údržbu. Pokud je ovšem chováš k lazebnickým účelům, vyžadují trošku jiný režim. Do společného akvária se moc nehodí, poněvadž s nimi neobstojí rostliny. Je toho více, ale to je na půlhodinový rozhovor.

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 3

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 6321x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11011