Filtr Fluval 205
z jednoho kusu, takzvane ten stary (smejdsky) typ
takze u nej je muj problem asi beznym provoznim jevem a nenadelam stim nic ?
Stejné upínání motorické hlavy s řadou 05 má jen 04 tzv. nový typ. Řada Fluval 04 se zpočátku dělala s jednodušším upínáním které bylo poruchové, tak konstrukce prošla obměnou a u nového typu je už upínání sice o něco konstrukčně složitější, ale mnohem kvalitnější a lépe funkční. Ty máš klipsny z jednoho kusu nebo dělené?
Tady máš porovnání:
shop.miga.cz/… shop.miga.cz/… Po čistění filtru mi začal prosakovat na jedné straně u klipsny, stačilo sundat a pootočit těsnění, nové ale už mám v zásobě (počítám s výměnou při dalším čistění)(taky mam 204 - stojí za akvárkem ve stejné výšce)
sakra jsem se sekl, mam 204 fluval
ale to je asi jedno
jsou si tak podobne
Nový kýbl opravdu nemá smysl kupovat. To už se vyplatí koupit nový filtr. Zkus to těsnění a uvidíš. Mělo by být poddajné a měkké.
Tesneni vypada zdrave, az na to ze je takove tuhe nepoddajne ale to asi bylo od zacatku, proste tvrdy gumovy krouzek, bez viditelnych prasklinek ci jineho mech. poskozeni. Kybl praskly neni, jen mi prijde v mistech kontaktu s tesnenim osoupany a proste je to tak tenky plast, ze bych se nedivil , kdyby se formoval uz tlakem toho metroveho vodniho sloupce. A tece to v miste, kde jsou klipsny, nekdy z jedne nekdy z druhe, kdyz filtr vytahnu ze zasuvky a necham pripojeny na akvarium, nadzvedne se hlava od kyble o nejaky mm, jde to videt okem a vali to pres obe klipsny. Tesneni koupit i na zkousku muzu, to vyjde do 100kc jak jsem se dival, ale kupovat na zkousku novy kybl kdo vi za kolik stovek se mi fakt nechce...
Já osobně problémy tohoto rázu s Fluvaly nikdy neměl a to jsem vystřídal postupně řady 03,04 i 05. Nicméně příčin může být několik. Těsnění může být poškozené, špatně uložené, vytahané, nebo může být prasklá nádoba. Pokus se vyměnit těsnění a pořádně prohlídnout nádobu v místě průsaku. Stačí malá trhlina. Umístnění filtru je v pořádku. Pokud vypneš přívod elektřiny a hlava filtru se jakoby nadzvedne svědčí to o netěsnosti systému upnutí hlavy. Zkus prohlédnout to těsnění, nádobu i klipsny.
Ahoj, mam vnejsi filtr Fluval 205 a zacal mi tect potvora, tak se chci poradit, co by dle vasich zkusenosti mohlo byt spatne a jak postupovat. Dno filtru je od hladiny akvaria cca 130cm, tesneni filtru mazu nejakou bilou vazelinou z lekarny. Filtr obcas lehce propousti v mistech, kde jsou ty klipsny na uzavreni kyblu s hlavou, jinak primo tece, kdyz se nahodou vypne elektrina. To se hlava jakokdyby nadzvedne a zacnou proudy vody, kdyz jej pustim, hlava si viditelne dosedne tesneji ke kyblu (pricucne se) a netece. Co stim ? Moc nizko pod akvariem a nezvlada ten tlak vodniho sloupce ? Stare tvrde nepoddajne tesneni ? Nebo nejak pozkozeny, roztahnuty/vysoupany kybl ? Po zkusenostech uz bych do fluvalu znova asi nesel
Aniz by nejak predem propousel, vypustil mi z akvaria pri odstavce dodavky elektriny par kyblu vody, pekne to nacucal a zapracoval nabytek...
Starší reakce
Pokud si přečteš návod, tak tam bude určitě uvedeno, že se jedná o vnitřní filtr, který MUSÍ být celý ponořený ve vodě.
0 10.10.2008 21:22 petr – fluval 2 plus
Ahoj jen bych se chtěl zeptat jestli můžu fluval 2 plus potopit celí pod vodu,nebo musí vršek koukat aby se voda nedostala do elektroinstalace dík za odpověd.
Starší reakce
Na výšku počítej minimálně 47 až 50cm pokud nechceš příliš ohýbat hadice - ony stejně moc ohnout nejdou a zbytečně namáhají uchycení ve ventilech.
nevite nekdo rozměry Filtr FLUVAL 205 vnější mam skřinku ktera je siraka 21 cm vyjdese mi tak prosim kdo ho ma at poradi nikde jsem rozměry nenasel diky moc
Starší reakce
mám sice větší, ale asi to bude podobné,
sem tak mi dovnitř vletí nějaká bublinka a z hadic se (např při výpadku proudu, při zapínání filtru po čištění) vyplaví do akvárka bordel, ty jsou asi trochu blbě vyřešené(vroubkované, řeknu já netechnik). jinak jsem s ním neměla problém
chci si koupit filtr fluval 205 jakou s nim mate zkušenost
???????????
Starší reakce
0 13.01.2008 21:18 Pavel – Tady je...
Starší reakce
no ke kyblovemu fitlru by to podle mě nešlo stačí kyš bude čeřit hladinu ale jen trochu-přecijenom pohybem hladiny se do vody dostává kyslík(ale i co2 a ostatní plyny ve vzduchu), kdyš bude čeřit moc tak to vadi rostlinkam a nemusí růst
0 22.03.2007 13:22 aja Chtěl bych vědet zda k tomuto filru jde připojit vzduchování ??
Filtr není složitý, snad jen nasazení ventilu, páčku regulující průtok vody dej do polohy zavřeno (nahoru), nasaď ventil a zavři spodní páčku. S citem a mělo by to do sebe zapadnout. Nezapomeň dát na hlavu těsnění. Koše a přepážka se vkládají jednoduše.
K čemupak potřebuješ návod??? Neumíš ho rozdělat či co??
Příjde mi to zbytečný! Nic podstatného v něm stejně určitě nepíšou
0 21.03.2007 11:10 Helynka – český návod na Fluval 205
Dobrý den, měla bych prosbu na majitelé filtrů Fluval 205. Koupili jsme tento filtr z druhé ruky a není u něj český návod, všude ho sháníme, ale nějak se nedaří. Nenašla by se nějaká dobrá dušička co by mi ho naskenovala? Dííííky moc Helena
Starší reakce
Já četl že u modelu 204 jsou náplně ze 2/3, takže sem to pochopil že něco tam asy bude ale né všechno, jinak moc dík všem za rady a snahu
U ty FX 5 jsem si to musel dokoupit.U jiných modelů to asi bude stejné.zavolej si tam a oni Ti to řeknou.Jinak nemusíš kupovat originální naplně od hagenu/fluvalu.jsou drahé.Dobrou zkušenost mám s JBL.Je to o trošku levnější a kvalitiou je jako Eheim.Jo molitany tam budou určitě,já je tam měl taky.Místo skelné drtě jsem dal Aquaclayground od rataje.To je taková ta červená věc co dává do akvárek jako substrát.Je to pórovité a 10l vyjde na 250kč.Stejně každej výrobce náplní doporučuje při čištění polovinu vyhodit a dodat ke zbytku novou.Se pak nedoplatíš.Místo umělých ježků někdo dával nalámané husí krky od elektrikářů.České nápady jsou neomezené,hlavně když se ušetří
0 23.08.2006 13:53 Logmann – Fluval
nevite někdo když sy nechám objednat FLUVAL 205 přes internet je to i s naplněmi?
Celá pětková řada od fluvalu je opravdu povedená.Já mám sice FX 5,ale ty menší maj stejné vychytávky co se rozvodů hadic týká.Navíc ten můj má 48W motor a vůbec ho neslyším(v ložnici 2m od hlavy).ty menší nejsou slyšet už vůbec.Jinak mám ještě malej model od Atmanu a za 2,5 roku nevím že se v něm něco točí.Taktéž ho mám v ložnici.Navíc Atman mě připadá jen jako přejmenovaná starší série od Eheimu,proto asi ten klid.
Já mám 180 litrů když odečtu dekorace atd. tak kolem 160-170 litru, tak by to mělo byt dostatečné, zrovna sem ho obědnal přes internet-sehnal sem ho za 1999,-kč, u nás v krámě ho měli za 2599,-Kč se mi zdálo nějak moc, ještě že je ten i-net!
Mohu jen doporučit. Já ho mám asi 15 měsíců a bez problémů. Záleží taky na tom jak velké avka máš. Je sice dražší, ale hlvaně je tichý. Já jsem jej kupoval přes internet.
0 19.08.2006 16:17 Logman – FLUVAL 205
Co sy myslíte o tomto filtru-můžete mi ho doporučit a nebo na opak?Dík
Přidat reakci
1 ...... ...... [3]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 5657x