Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Fluval 205

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Filtr Fluval 205
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2011 13:19 R Muž Silent [5949] Re: tlemda
A co popřemýšlet třeba o velmi dobrých filtrech od JBL. www.zoohit.cz/…
Stojí podobné peníze a mám s nimi ty nejlepší zkušenosti. Jinak z těch dvou původních bych se podíval asi spíše po TetraTecu nové generace. Má větší filtrační objem a dají se lépe poskládat filtrační hmoty než u Fluvalu. U toho by při výměně rozstřiku bylo třeba vyměnit i hadice protože má žebrovanou, a podle mně, nešťastně řešený přehyb do a z nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2011 12:52 Muž tlemda [0] Re: Silent
Děkuji,
Totiž, mám v AQ pozadí cca 3cm od stěny a chtěl bych, aby voda dopadala jak za pozadí tak i na vodní hladinu, čehož asi s tvarovanou výpustí nedocílím. Myslím, že na toto by byla nejvhodnější roztřikovací rampa ze dvou částí.

Mohu se ještě zeptat zda se dá roztřikovací rampa dokoupit i na více dílů, a co byste více doporučil, Zda Tetratec ex 700, nebo fluval 205?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2011 11:48 R Muž Silent [5949] Re: tlemda
U Tetry se nejedná o difuzer ale o rozstřikovací rampu a ne, v základním balení Fluval 205 tuto rampu nemá. Má pouze tvarovanou výpusť. Nicméně se dá rampa dokoupit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2011 09:34 Muž tlemda [0] – difuzér
Má tento filtr mezi díly také difuzér, např. jako tetra?
petdiscont.cz/…

Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 20:31 macymesser Re: romant
Urcite mas pravdu.Nekomu je daruji a misto nich tam dam schultze a paletaky.Dik za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 20:22 R Muž romant [28001] Re: macymesser
Tak to jsem doma. To, že ten bordýlek pozoruješ ráno přesně koresponduje s aktivitou těch pancéřníků, kteří se velmi rádi rejpou ve dně hlavně v noci. Mezi námi, do akvárka Tvojí velikosti bych nedal ani jednoho toho pancéřníka. Je to na ně malý. Spíš bych je vyměnil za hejno nějakejch menších a řekl bych, že bude po problému. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 20:17 macymesser Re: romant
Skalary,neonky,gupky,molly,anciky a pancernicky kropenaty.Vidis,ti by to mohli byt.Strasne rychle rostou.Pred rokem jsem dal 4 asi rocni kousky pryc a koupil jsem maly.A opet jsou to obrici.Asi budu muset casteji odkalovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 20:05 R Muž romant [28001] Re: macymesser
A jaký máš v akvárku ryby? Nemůže být tím zdrojem znečištění činnost nějakých chovanců?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 20:02 macymesser Re: romant
Mam ho asi 18 mesicu a je ve 126 l akvarku.Cistim ho asi 1x za 2 mesice.Dnes jsem ho zrovna cistil a pridal jsem tam filtracni vatu.Je to pro me zahada.Schvalne jsem si koupil vnejsi filtr at mam cistejsi vodu a nedari se mi.Jeste me napadlo,ze se pomalu uvolnuji castecky z hadice,ktera vede z filtru do akva.Podle me je skoda,ze tam neni normalni hadice jako byva u eheimu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 19:30 R Muž romant [28001] Re: macymesser
V Jak vekým akvárku a jak dlouho je používanej a kdy jsi ho naposledy čistil?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2011 19:27 macymesser – Fluval 205
Zdravim.Mam fluval 205 a mam problem stim,ze mi v akvariu porad plavou male castecky bordelu.Rano se probudim a cely akva v bordelu.Mam dojem,ze filtr nefunguje tak jak by mel a dostava se z nej bordel zpet do akva.Je mi jasny,ze je usazeny bordel v hadici,ktera vede z filtru do akvaria.Mate stim nekdo zkusenosti.Dik za odpoved

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.01.2011 17:06 R Muž Silent [5949] Re: Jetta
A to já bych řekl že na daný objem Fluval 205 na hraně je. Na těch 200 litrů hrubého objemu bych koupil spíše Fluval 305. Z průtoku mít strach nemusíš ten jde snadno zregulovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2011 16:44 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: Jetta
205 na hraně určitě není, spíše má akorát menší filtrační objem než 305, určitě bych však doporučil raději Fluval než tu aqua novu!!Osobně mám dva Fluvaly 405, a na mých 370L v jednom akva je to docela předimenzované ale filtrační náplně tak akorát a pak druhý v 550L a tam je ten výkon tak akorát i ty filtrační náplně se ještě na ten objem dají, samozřejmě je lepší čím větší objem filtru tím lépe ale to už by jsme museli mluvit o jiném tématu ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2011 16:19 Muž Jetta [11] - Živorodky – Koupě vnějšího filtru
Konečně mužu začít zařizovat větší AQ 200l čistého asi 160l
Ryb tam bude dost ( 6*cichlidka ,5*panceřníček,12*tetra, 6*živorodka okatá a něco
většího doprostřed pár skalár nebo čichavcu)
většina z nich dost kazí vodu.
nejvíc se mi zamlouvá Fluval 205 nebo Fluval 305, a vposledním případě AQUA NOVA NCF1000
mužete mi poradit co z toho je nejlepší řešení
tj. jestli ta 205 není už moc nahraně atd.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2011 06:15 Muž Jirkaass [35] Re: Silent
takze dat mensi prutok a nechat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2011 22:08 R Muž Silent [5949] Re: Jirkaass
Průtok se dá zregulovat a filtr nech běžet pro jeho správnou funkci nonstop.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2011 20:35 Muž Jirkaass [35]
caute mám 205 fluval na 180 litrove akvarium nevim presne kolik cisteho asi 150 nebo tak nak kdyz on da 600 litru za hodinu neni to moc? mám to mit porad zaply nebo nak vypinat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2010 20:56 R Muž Silent [5949] Re: teleport
Dá. V hadicovém modulu je regulační páčka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2010 20:54 Muž teleport [3]
dá se u tohoto filtru regulovat prutok .... chtěl bych ho nasadit ted do 60 l akva a za dva mesice do 200 l

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 13:37 R Muž Silent [5949] Re: Jetta
Oba filtry jsou slušné kvality. Fluval je vyrobený z kvalitnějších materiálů (kupříkladu nádoba je z plastu se skleněnýmy vlákny a díky tomu je velmi odolný) a proto je tak dražší. AquaNova má systém filtrace vycházející z německého Eheimu professionel II. Ventil pro uzavření hadic při manipulaci má samozřejmě taky. Rozdíly jsou ve výkonu čerpadla a spotřebě energie. Obojí mluví ve prospěch Fluvalu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 12:57 Jetta – začátek
muže mi prosím někdo kdo má zkušenosti s filtry Aqua Nova NFC-600, a Fluval 205
poradit .
O co je hlavně ten flual 205 lepší a hlavní nevýhody Aqua Nova NFC-600.
na flualu se mi moc zamlouvá -jak při čištění(se zavře na konci hadic klapka na vodu a vyndá se i z hadicema) má toto i Aqua Nova NFC-600.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 23:57 R Muž Silent [5949] Re: Jetta
Ten vnější je už kompletní i s hmotami (alespoň prodejce to tvrdí). Atman 201 není filtr, ale pouze čerpadlo. K tomuto čerpadlu je nutné koupit ještě akvacitovou kostku Biofiltr co je v odkazu. Jinak kombinace biofiltru a čerpadla Atman je odzkoušená a tichá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 23:52 Jetta Re: Silent
Ten vnější by byl super ,ale nevým jestli (přítelkyně dovolí)
Nemá moc pochopení pro muj koníček.zastává názor že co funguje se vymněnovat nebude
a už vubec ne utrácet za něco co (udajně nepotřebujem)
Do toho vnějšího je zapotřebí ještě filtrační smněs ta asi bude taky drahá co.
a ten vnitřní filtr altman 201 je tišší nebo je hodně slišet
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 23:31 R Muž Silent [5949] Re: Jetta
Vnější do 1000.- maximálně závěsný. Hrncový za tyhle peníze nedostanete, ale jen o trochu dražší a v téhle cenové relaci velmi dobrý je Aqua Nova NCF-600. Tady je odkaz s cenou www.akva-tera.myeshop.cz/…

Ještě je alternativa kostku bioakvacitu a čerpadlo. Doporučuji biofiltr 3 a čerpadlo Atman 201 shop.rataj-spk.cz/… je to ovšem vnitřní na druhou stranu za pár korun.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 23:28 Jetta Re: Silent
hlavně se nesmnějte
ted je v AQ, AQUAEL typ FAT-3 (vnitřní) a molitanový z motorkem
Ale je už dost hlučný,tak jsem ho chtěl vymněnit za vnější(levnější) cca do 1000kc muj sen
Ale od snu mužu ustoupyt a muže být vnitřní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 23:19 R Muž Silent [5949] Re: Jetta
Takhle starý filtr maximálně zadarmo. I sehnání náhradních dílů je nadlidský výkon. Filtr snadno poradím jen potřebuju vědět jestli vnitřní nebo vnější a rámcově cenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 23:16 Jetta Re: Silent
škoda ,jedna známá rozprodává věci ze zrušených AQ
a za tenhle chtěla 600kc.
A já jsem moc chtěl vnější filtr.
mužete mi pls.poradit co do 160l AQ
za filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 23:05 R Muž Silent [5949] Re: Jetta
Rozdíl je obrovský. Trojková řada je už velmi stará a má odlišný způsob filtrace od řady pětkové. Nemá samonasávání. Podle mně je na typovanou nádrž nedostatečný. Když to přeženu tak je to už akvaristická vykopávka. To se ještě někde prodává?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2010 22:59 Jetta – začátek
Má někdo skušenosti s filtrem Fluval 203,
jaký je rozdíl mezi trojkovou a pětkovou řadou
a jestli ta 203 stačí na AQ 100*(35-40)*40
Děkuji za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 18:43 R Muž Silent [5949] Re: kortezhugo
Vata není ani nutná. Použil bych do jednoho koše keramiku a do zbylých dvou natrhaný biomolitan. Nebo, pokud nemáš hlouběji do kapsy, vynikající Eheim substrat pro. Ten je skvělý pro usídlení filtračních bakterií.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 16:46 Muž kortezhugo [983] Re: macymesser
...vatu si naskladas ako chces - a bimolitan mozes aj natrhat na mensie kusky a vlozit do kosa...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 15:39 macymesser Re: kortezhugo
Biomolitan i vata se prodává originál do koše přímo pro fluval nebo to vystřihneš ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 12:27 Muž kortezhugo [983] Re: macymesser
...to mas pravdu - je to tahanie penazi...keramiku si nechaj len v jednom...a pouzi "biomolitan" a filtracnu vatu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2009 11:05 macymesser
Cau lidi.Mam fluval 205 a chtel bych vedet co mate v kosikach a jak casto to menite.Ja mam v 1 a 3 keramicky valecky a prostrednim ammonia remover.V navodu je psany menit amonia kazdy tyden coz mi pripada jako nesmysl a tahani penez z nasich kapes.Mam ho tam uz asi 6 tydnu.Dik za odpoved

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 16:53 Muž O.Tom [439] Re: Nerda
maximalne bych na tu jednu stranu prepazky dal vetsi molitany nez jsou original, jinak tam asi nic nevvymyslis :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 16:39 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: Nerda
jediny co ti muzu doporucit tak si precti tohle rybicky.net/forum/12139 jiny typ je to 405 ale je to jedno 405 ma jen vetsi molitany a vic kosicku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 16:30 baset Re: Nerda
Ach jo, já bych do toho nešťoural. Co pořád máš s tím molitanem? Přepážku rozhodně nevyndávat, jde o konstrukční řešení filtru na jejož principu dochází k průtoku vody filtrem. Pro filtraci vody je podstatná plocha pro usídlení nitrifikačních bakterií, což Tvoje náplně dostatečně splňují, navíc nebyly nejlevnější. Takže přepážku s molitany nechat, do košů si dej co je libo. Znovu říkám, nechal bych to tak, jak to máš.
Pro Nerdu: s přepážkou nic nedělej a molitany v ní nech originální od výrobce. Akva máš pěkné, pokud vše funguje, filtr filtruje, tak nic neřeš. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 16:17 Muž Barney [61] Re: Nerda
Větší blbost si vymyslet nemohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 16:14 Nerda Re: baset
A třeba dát pryč tu přepážku s molitanem a místo toho tam dát jen velký kus molitanu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 15:56 baset Re:Nerda
Mám stejný filtr Fluval 204 s úplně stejnými náplněmi: spodní koš keramika, dva vrchní koše eheim substrát pro (všechny naplněné po okraj) a samozřejmě molitany v přepážce. Filtr mám již několik let a nic bych neměnil, není totiž důvod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2009 15:47 Nerda – Fluval 205
Mám tento filtr a chci si do něj koupit náplně nějaké, ale nevím pořád jaké. Teď tam mám 4 kousky molitanu, keramické kroužky a Eheim substrat pro. Hlavně toho molitanu se mi zdá málo. Co byste mi poradil a co do jakého koše? díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 17:18 Muž phanjan [1] - CichlidyRe: BART
ja osm pozuzival fluval 205 a presedlal som na eheim 2227, ktory je skvely, uz mi bezi 5-ty mesiac a ziadny pokles prietoku som nezaznamenal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.09.2009 11:16 Muž BART [3] Re: Koca
já bych se po své zkušenosti s fluvalem 304new spíš této značce vyhnul.
Pokud ho budeš mít v ložnici tak obzvlášt. Zejména po čištění filtru nebo akva dlouho trvá než zmizí vzduch z filtru a třeba i několik dní byl filtr dost slyšet. Dost se také ucpává sací koš (je nevhodně řešen, je tam kulička a velmi malý košík, tedy alespon u té 304new nevím jestli u 205 došlo ke změně) a jakmile klesl průtok zase se zvýšila hlučnost. Když byl čistý a odvzdušněný tak byl ok. Ted mám nový Eheim 2073 jede měsíc a o něm vůbec nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 08:37 Muž phanjan [1] - CichlidyRe: Koca
Treba ho dost casto cistit, a akosa pisalo skor, po zapnuti tam nabehne bordel, preto som tam stal so sietkou a snazil sa to vsetko vychytat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 08:35 Muž jeviel [3] Re: Koca
S hlučností Vám moc neporadím, filtr je hlučnější než vnitřní juwel standard, ale to Vám nic neřekne. Mám akvarium v obýváku, tedy nespím u něj, ale usnout se u něho dá.
Náplně, které byly součástí balení: aktivní uhlí a tuším odtraňovač fosfátů.
Uhlí jsem vubec nepoužil a místo fosfátů mám biomolitan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2009 22:27 Koca – hlučnost
Jak je na tom tenhle filtr (fluval 205) s hlučností? Akva budu mít v místnosti kde spíme, tak je to pro mě důležitá otázka. Někdo píše, že je velmi tichý, někdo zase že příliš hlučný... tak jak to tedy je???
Další otázka je ohledně náplní. Jaké obsahuje?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 22:10 zeck – fluval
Mám fluval 205. Když jsem si ho koupil, udělal jsem velkou chybu. Hlučný, malý objem filtr. náplní, neprůhledné hadice (nepoznám jak jsou zanešené), nemá rozstřikovací rampu, hadice jsou příliš krátké... atd... Je snad ještě horší než Tetra tec ex 700...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 12:02 R Muž Silent [5949] Re: O.Tom
Tady jsou velmi dobrý Eheimy za dobrou cenu i filtračními vložkami levnaakvaristika.cz/… . Jinak rozhodně neprohloupíš koupí třeba nové generace Atmanů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 11:57 Muž O.Tom [439] Re: Silent
Nj, koupit, ale jaky, eheim je pro me dost drahy a jine jsou zas nejiste :) Jinak dik za velmi rychle posouzeni problemu a rady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 11:48 R Muž Silent [5949] Re: O.Tom
Jediná pomoc je zkusit vyměnit to těsnění. Do tohohle typu nemá smysl investovat další peníze. To už bude lepší koupit nový filtr. X-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 5657x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1098-filtr-fluval-205?od=51