Přihlásit se RYBICKY.NET »

Dubové listí do akvária

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Dubové listí do akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tchorikRe: radim
Jako tak, že na Šumavě je podstatně čistější vzduch než v Plzni (doufám), byť na okraji a v minimální zástavbě. Rozhodně to není listí od silnice no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: tchorik
jak jako smrdí zplodinami coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tchorikRe: Legionix
No nevím, dala jsem tam takové ty klasické (nevím, jestli je ze zimního nebo letního) a pak před pár dny jsem přidala ještě ty špičatější - podle odkazů asi z dubu červeného. Zatím pořád nic. Nevadí, aspoň vypadají hezky. Mmch. trhala jsem je ze stromu a byly už hnědé uschlé. Ještě někdy příště zkusím šumavský buk - ten rozhodně nebude smrdět zplodinami, tak třeba jim bude líp chutnat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: Kaira
Kaira napsala: Kdyby byl zelený?
Bude hnít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: Sid
Já nevím, nejsem odborník přes dubové listí. :-D Jaký by tedy mohl být problém s tím, že je utržený ze stromu? Kdyby byl zelený?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Kaira
Není. Nebo by mělo být?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: Sid
Byly utržené už uschlé, hnědé. To je špatně?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mamlon123 Re: Sid
Hele já mám taky padený, ze stromu netrhám, ale ne ty v počátečním stádiu rozklady :-D ale takový pevnější, jsou v akva taky tak dva měsíce a pořád vypadaj jako kdyby tam byly týden. Ale ty co jsem měl předtím byly taky za měsíc skoro pryč, asi je to list od listu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - radim
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku vřele doporučuji dubové listy pro Herose :-) něco jim na tom velice šmakuje a to zelené přitom dostávají :-)

Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid Re: Kaira
V tom může být problém. Že je urvanej.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaira Re: tchorik
Já mám dubový list v krevetárku už asi od října nebo listopadu a je naprosto netknutý. ;-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lubosc Re: tchorik
tak oni dubové listy ale i jiné nejedi hned nejdřív tam musí dojit k rozkladu a to nejakou dobu trva a asi nejvic jim to chutná když je to aspon 14 dni v akvarku jinak šišky moc nejedi ty se pouzivaj hlavne na upravu vody . Za měsic až dva z listu zbyde jen kostra .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bella Re: tchorik
dubove listy jsem nezkousela, jen olsove sisky, prelity varici vodou, a nejaky casek louhovany, nejdriv atrakce nejvyssi, pak na to krevety pekly, tak jsem s tim prestala

ale takova sparena kopriva, to je pry zuzo (rikaj krevety) davam jim vrsky, cca 4 listky, a to jim jede
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mamlon123 Re: tchorik
zachvilku na nich začnou žít mikroorganismy a pak se to nich krevety pustíjou, ve svém akva je na listech někdy nevidím i týden a pak jsou na nich třeba celý den :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deck Re: tchorik
Ony si je najdou ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tchorik
Tak jsem na základě pročtení této zajímavé diskuze taky doběhla k řece pro dubové listy a olšové šištičky a světe div se, asi mám nějaké divné krevetky, protože si jich (listů i šištiček) vůbec nevšímají. Listy jsem pokusně nějaké spařila, nějaké jen oprala, ale není v tom rozdíl, kromě toho, jak rychle klesly ke dnu. Co je špatně? Může to být druhem dubu? Nebo na to jen nejsou zvyklé?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lubosc Re: luckyway
ono je docela dost druhu ja jich na wikine napočítal přes 40
cs.wikipedia.org/…
naposled když sem sbíral listí tak sem dumal nad cs.wikipedia.org/…
zda je to vubec list dubu nebo neceho jineho ale je to dub, po spaření má daleko menší vůni tríslovin a rozkládá se rychleji než běžný cs.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - grunda Re: luckyway
tady si počti ceskycichlidklub.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - grunda Re: luckyway
určitě suché, ideálně když uschne na stromě a nestačí spadnout :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luckyway
Mozna je to blby dotaz a na hloupou otazku dostanu hloupou odpoved, ale rad bych vedel zda pouzit uschle dubove listi nebo cerstve. Nasbiral jsem momentalne uschle listi. Dik
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lucnilama Re: luckyway
Nejsem botanik, ale dub je podle mě oboje. To vpravo je dub letní, to vlevo je nějaký míň běžný druh dubu, možná dub cer.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - cezarmilan Re: luckyway
Obidva sú dubové
 Reagovat na tento příspěvek 0  - luckyway – Dubove listi
Fotka k příspěvku Nejsem botanic, rozeznam tak akorat kaktus o dpampelisky. Takze potrebuji poradit. Na fotce jsou dva listy.Predpokladam, ze ten v pravo je dubovy, ovsem u toho leveho si nejsem jisty. Hleda se odbornik na duby :-)

Reagovat na tento příspěvek 5  - R romant Re: matus13
Spíš než jako snižování PH, bych to vnímal jako věc prevence a podpory přirozeného prostředí a imunity rybích obyvatel, huminy, třísloviny, to jsou ty věci o který zde běží především.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matus13Re: Designer
viem ze neni len na PH aj pre krevetky to chcem ale dufal som ze aj to PH viac znizi
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sajfrdík
mně teda ta voda i víc voní..Vypadá to hezky,krevetky to žerou a trochu to i barví vodu :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: matus13
ty listy nejsou jen o pH ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Designer Re: matus13
Dubove listi muze mit i jine vyuziti :) .
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matus13Re: pancéřníček
uz som nasiel aj nastudoval ale malo znizuju PH ja som myslel ze znizia aspon o 0,5
 Reagovat na tento příspěvek 2  - pancéřníček Re: matus13
Stačí použít Vyhledávání ve fóru a za 5 minut budeš znát odpověď. Blbá odpověď co? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matus13Re: sajfrdík
a asi dost blba otazka :-D ale co vlastne tie listy robia s vodou?co by sa stalo kebyze ich tam hodim za plnu hrst :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sajfrdíkRe: matus13
já jich dávám asi 5..a mam 30 l akvárko..a sneslo by to i víc..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: matus13
Keď pôjdeš do lesa, tak pod stromom ešte určite nájdeš listy z minulej jesene ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matus13
mam otazku mozem natrhat teraz dubove listy a nechat ich vysusit na slnku a potom dat do aq?alebo mam zbierat hned hnede listy,a kolko ich mozem dat do 50l aq?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: lhajek
já ji tam měl půl dne..ani jedna si ji nevšimla,tak jsem ji zase vyndal..asi špatný druh,nebo jsou fakt překrmený,zase někdy to zkusím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beastie
zkoušel to někdo s rasborkama? dočetla jsem se, že i razborky mají rády rozkládající se listí, a že to, co se na nich tvoří jím prý doplňuje jídelníček, tak jsem tedy v neděli nasadila mandlové listy a jsem zvědavá. Asi to nechat úplně rozložit v tomhle případě, že?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - lhajek
Burik napsal: no to jsem teda vůl... tone tak příště to tam nechám..ale nepozoroval jsem nějakej zvýšenej zájem o šišky..ani o list kopřivy..asi mají dost řas..ničim jiným nepřikrmuju zatím:-)
Tak o dubový list u mě také moc zájem nejeví, ale kopřivu jak jsem dal tak ze zní nehnuly dokud tam nějaká byla. Až na kopřivě jsem zjistil že krevetek v akváriu nemám zase tak málo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - lucie.aqua Re: malyLibor
Ahoj Libore, já mám ještě zásoby šištiček, které bych ti mohla poskytnout na oplátku, a v Olmíku jsem byla o víkendu... :-D Teď se tam nechystám, projíždět budu (možná) v pátek 13.7. Ozvala bych se ti.

Jinak dubová kůra se používá ve formě odvaru jako sedací koupel, ale mnohem jednodušší je použít gel z dubové kůry, dostupný v lékárně, cena okolo 50,-Kč. Dubová kůra je součástí intimního gelu firmy A.T.W., vřele doporučuji, je bezvadný. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: lucie.aqua
Nemáš někdy cestu do Olomouce? Bych ti pytlík listí dal. U nás je dubů celkem dost a zásoba mi vydrží do jara. Spíš mám problém, že mi dochází olšové šištičky.
Co se kůry týče, já bych ji nezavrhoval, ale byl bych opatrný s dávkováním. Raději zkusit malinko a po týdnu přidat zas malinko, než to přehnat. Ale nezkoušel jsem. A vím, že je to MM, ale jak se taková dubová kůra používá na hemeroidy? Nebo je to někde v návodu napsané?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - micz Re: lucie.aqua
Oni krevetky to listí taky požírají... kůru bych taky nedával
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucie.aqua Re: LiborSprysl
Nejen na hemoroidy, ale je výborná i na cokoliv, co má tendence se "podebírat"... No je to fakt, pokud někdo nenapíše, že to zkoušel, raději to nebudu riskovat. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: lucie.aqua
Obávám se, že je dobrá na hemeroidy, ale do aqua to bude tříslovin privela...Chce to zkusit, ale nevím, nevím...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucie.aqua – Dubová kůra
Chovatelé krevetek, prosím o váš názor... Myslíte, že by se sušená dubová kůra zakoupená v lékárně dala použít v krevetáriu místo listí, které mi už došlo?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: Zoidik
Ano, v tom poměru světlo:živiny:rostliny, bych hledal tu příčinu vyššího výskytu řas na tom skle.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: romant
Světlo je pořád stejné. 40W žárovka. Pravda je, že jak tam mam teď jenom rostliny, tak dvakrát týdně přidávám cca 1ml biofloru a odebral jsem jávský mech který tam byl. Pokud nepočítám zmizení krevetek, tak to jsou jedinné změny, které proběhly. Asi to má souvislost s tím bioflorem, to je fakt možné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Zoidik
Ta, či ona řasa v tom či onom množství ke sklu akvária patří a tu souvislost s listím bych v tom nehledal, tam bych to spíš viděl na světlo a živiny, jako její (ne)podporovatelé. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik
Bych se k těm dubovým listům chtěl zeptat. Dokud jsem měl krevetky v rybicky.net/nadrze/13408 tak jsem tam měl i dobové listí a o řase jsem nevěděl. Když jsem předělal "krevetárko" na pseudo rostlinné a listy vyndal, tak se mi tam začíná množit řasa na skle. Je možné aby tyhle listy zabraňovaly její tvorbě? Celou dobu jsem měl rohle akvárko bez filtrace a i teď je bez filtru. Pouze vzduchování a začíná se mi na skle dělat řasa.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xlienka Re: michaltatarak
Já jsem je nechala tak na půl hodiny vyluhovat ve studené vodě, pak je ještě pořádně opláchla a hodila do aqua. Ale myslím že každý má svoji metodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: michaltatarak
Když se spaří, klesnou hned. Pokud je tam jen vložíte, může trvat i pár dní, než klesnou ke dnu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - michaltatarak – LISTY DUBU A BUKU DO AQUÁRKA
Dobrej večer, chtěl bych se zeptat: Vidím tady ve vetšině akvárii tedy hlavně krevetárek, že jsou v akváriu listy dubu nebo buku, líbí se mi to a mám ty listy nějak spařit horkou vodou nebo jen omýt a vložit do akva.??? smich

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 4

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 16043x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10951?od=51