CO2 rozpouštění ve filtru
Mas pravdu ze bakterie vo filtry potrebuju na zivot kyslik. Tak ja by som to nejak inak vyriesil, Nemam stym skusenosti ale ked rovno do filtra pustis CO2, tak by to relativne mohlo vadit tym bakteriam.
A je tu este jeden problem. Bez difuzora sa do vody dostane menej CO2 ako s difuzorom. Lebo difuror vy tvara malinke bublinky, ktore sa lepsie vztrebu do vody tak to by bola blbost to len tak napojit do hadice.
Jde právě o to prodloužení cesty a zde se hovoří o vnějším filtru, takže když si vezměš hadice, můžou to být třeba 2 metry.
Já teda používám difuzéry SERA na výstupech z fitrů a CO2 se rozpustí lautr všechno, takže tento problém něřeším.
0 05.03.2008 09:14 honzaW –
Re: Eff A co takhle "delka cesty" co2 vodou?
Myslim to tak: ze kdyz bude privedena do filtru, tak co2 bude hned stoupat k hladine
vs. kdyz je co2 provedeny do dna, tak je ta cesta k hladine + cas ve vode preci delsi a o to jde ne?
Vím že se tento způsob běžně používá. Zajímal by mě však pokles pH ve filtru a s tím spojený pokles účinnosti biologické filtrace. Otázkou je, zda pokles pH bude přímo ve filtru výraznější, něž by byl při difuzi v nádrži.
Otazka je, nakolik bude obohacenejsi nez pokud by byl difuzer v nadrzi nebo na vystupu. Myslim, ze to bude hodne podobne, ale upalit se za to nenecham. Az to pojede, zmerim ph vstup/vystup.
Dobre tak jinak - nevadi bakteriim voda obohacena o CO2 ?
Sycením CO2 obsah kyslíku nesnížíte.
Nejsem si jisty ale nepotrebuji bakterie ve filtru kyslik k zivotu, ktery by se mohl sicenim CO2 snizit ?
Nasel jsem o tomto zpusobu nekolik zminek, ale pramalo praktickych zkusenosti. Uvazuji o tom, privest co2 primo do hadice vstupu do filtru (eheim 2076 - pres T-cko a zpetny ventil) bez pouziti difuzeru.
Ma nekdo prakticke zkusenosti?
Mozna uskali ktere vidim - nizsi ph ve filtru (to pravdepodobne nebude moc, bude to asi podobne jako zbytek akva, mozna nejaka ta desetina -). Zavzdusneni (zacoockovani) filtru (to jde asi vyladit rychlosti bublani). Vyssi ztraty pri proudeni vody pres rozstrikovaci rampu do akva (take bych to nevidel tragicky?)
Vidi jeste nekdo nejaky problem nebo ma zkusenosti?
U jednoho akva nyni bublam burcakem primo mezi filtracni molitany (pod ne), a vse zatim v poradku.
Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 2315x