Co si reálně můžete přinést? Řasu, ale řasy jsou všude, v každém akváriu, ve vzduchu atd. Akvaristi se snaží mít akvária odolná proti přemnožení řas, ne? Jak moc kdo dezinfikuje mech z kamarádova akva?=). Různé malé breberky jako nezmary, ploštěnky, šneky atd. To záleží, jestli vám jejich případná přítomnost bude vadit. Mě osobně, až na jednu pijavku a pár šidélek, které sem pár tahy síťkou odstranil, žádné nevadili a jsem rád, že mi v akva ledasco poskakuje.
Různé mikroskopické parazity. V naší přírodě jsou, pro různé breberky, úplně jiné podmínky než v akváriích. Takže případná léčba je snadnější, rychlejší a bezproblémovější, než když si něco přinesete s rybou nebo rostlinou ze zverimexu, kde jsou breberky odolnější a méně citlivější, vyselektované desetiletími v akváriích nebo dovezené z velkopěstíren či volné přírody z Asie.....
Pokud ho chcete, zkuste ho. Pokud se bojíte, že si něco přitáhnete, dejte ho do karantény. Pokud karanténu nemáte, čili ji nepoužíváte ani v případě přinesení nových ryb a rostlin ze zverimexů, má cenu se vůbec bát?