Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarista, který si nenechá poradit

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Akvarista, který si nenechá poradit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2009 14:51 Žena Lucianetta [43] – Akvarista, který si nenechá poradit
Ahojte, mám takový (spíš asi osobní) problém. Ale týká se akvaristiky :-D

Když jsem si před rokem a půl zakládala první akvárko, nadchlo tetu a sestru a pořídily si akvo obě. Obě ovšem naprosto ignorují jakékoliv přírodní zákony, o akvaristice nikdy nic nečtou a číst nechtějí. Sestra ráda kupuje do akva prostě to, co se jí líbí, takže ve 120 l má 3 diskusy, 2 skaláry, 4 čichavce, 2 žáby (jedna jí umřela), motýlkovce, měla i kančíky, ale ti se jí nějak pozabíjeli, zůstali 2, nějaké ty tetry - víc druhů a samozřejmě ne hejnově tone a paví oka. Jo a několik ancíků. Jako bonus - PLASTOVÉ KYTKY, ty živé má snad jenom 2 a to na můj nátlak, jinak by měla jenom plasťáky. Každou chvilku prostě něco přikupuje, má toho moc, nebo se to nesnese a každou chvilku jí něco chcípá.

Teta uzná, že tomu nerozumí, ale nechá si akvárko udělat od sestry! Takže má samé plastové kytky, asi v 50 litrech má neonky, další 2 druhy teter, ancíka a gibicepse. Od sestry paví oka. Už dřív, když jí sestra akvárko zakládala, kompletně jí to pochcípalo všechno.

Šneky nemají ani jedna, jsou na ně "háklivé", protože se jim "nelíbí" a jsou to "potvory hnusný a ty mít nechcem".

Když vidím ty jejich akvárka, který mají jenom za účelem MĚ SE TO TAK LÍBÍ a vůbec nerespektujou nějaký potřeby ryb, moje zvířatomilná duše fakt trpí. Tím spíš, že při každé návštěvě mě sestra táhne do pokoje se slovy "Pojď se podívat, co jsem si koupila". Musím se držet stolu u kafe, abych ji nezabila kolikrát, fakt rozzureny

Nejvíc mě ale naštvalo, když rodinné známé koupila k narozkám akvo, malilinké, snad jenom 7 litrů, dala jí ho BEZ TECHNIKY, S PLASTOVÝMA KYTKAMA a v ozdobné flaštičce s asi 7mi miminama pavích ok. Poradila, ať založí a rybky tam dá, protože ONY ZVLÁDNOU VŠECHNO. Kdo by to řekl, všechno jí pochcípalo. Naštvala jsem se a známé nabídla, že jí akvo založím. Koupila jsem mini-černé dno, malé živé rostlinky, založila. Nainstalovala závěsnej filtr. Mám pro ni 3 endlerky, ale řekla jsem jí, že jí je dovezu, jak se akvárko zajede. Včera jsem byla u našich a zaslechla jsem něco ve smyslu, že sestra jí ZASE NACPALA PAVÍ OKA - do tak malého akva, navíc do akva, které mám NA STAROSTI já.

Fakt to nechápu, mě za rok a půl umřela jediná rybka, která byla nějaká slabší a neudělal jí dobře převoz, těmhle třem minimálně jednou vychcípalo celé akva a imrvére furt jim chcípají ryby - PROČ SI NENECHAJÍ PORADIT??

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 5378x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10591?od=51