Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Natural System CO2

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Natural System CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 21:08 R Muž vaclav [15066] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Designer
Trochu nemáš pravdu ale jinak dobrý. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 18:14 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: cezarmilan
Promin, ale poradna jungle rostlin Ti nijak nepomuze k odbouravani CO2 v noci, protoze kdyz je tma, bez fotosyntezy je CO2 rostlinam k nicemu, a fotosynteza bez svetla jaksi nefunguje. Navic rostliny take dychaji, takze poradne zarostla nadrz a pousteni CO2 pres noc, je (brano do detailu) horsi, nez pousteni CO2 do holeho skla s vodou.

Nevidim tedy duvod hodnotit mnozstvi rostlin k tomu, jestli mam poustet CO2 i pres noc, na udrzovani nejake koncentrace CO2 ve vode se totiz podstatnou merou podili difuze, a do vody CO2 pridavame jen tolik, abychom drzeli pozadovanou koncentraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   12.02.2015 21:52 R Muž vaclav [15066] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: cezarmilan
Na to aby jsi mohl používat CO2 musíš mít v každém případě dost rostlin a nezáleží jestli jedeš non-stop nebo vypínáš na noc. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   12.02.2015 21:23 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: marian
Treba ešte doplniť, že na púšťanie nonstop treba mať dostatočné množstvo prosperujúcich rastlín. Jednoducho, aby "korigovali" množstvo CO2 vo vode
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 13:05 R Muž vaclav [15066] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: marian
Záleží jak velké akvárium máš, řekl bych že od 200 litrů je vypínání skoro na škodu, ale i u menších nádrží to jde udělat bez zbytečné techniky. Já jedu non-stop stále :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 11:39 marian – v noci to nechavate isť alebo to vyberate
chcel by som sa opýtať čo v noci, podľa knižiek by v noci CO2 nemalo byť zapnuté.. nechávate ho isť aj v nocu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2013 15:38 petrisek89 Re: optimus2x
Fotka k příspěvku Má to vliv vyráběl jsem si něco podobného doma a ten tlak z nádobky nepřetlací tlak v akvariu, je třeba to mít aspon na urovni akvarie (za ním třeba), ale ani pak nelze to zařízení umístit moc hluboku. Vyzkoušel si to mimo akvarium na rovine ( tak že to vložíš do nádoby s vodou (kýbl) a uvidíš kdy to davá bublinky kdy ne.

Případně pokud to chcesš mít níž tak je zprvu potřeba se směsí zatřást, aby proběhla prudší reakce a pak jak se reakce ustálí, přidává už CO2 konstantně. Přidávám domáčí výrobnu CO2

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2013 11:59 Muž optimus2x [3]
ahoj, k narozkam jsem dostal tenhle system :-) zapojeno jeden den a ani jedna bublinka :-O Ma nejaky vliv ze reaktor je pod akvariem? V manualu je nainstalovany na hranu akvaria, ale tam mi nedrzi skrz plastovy kryt. U hadicky mam prebytek cca 0,5m mam ji zkratit nebo to nema zadny vliv? diky za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 23:22 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Silvestr12
alalita = uhicitanova tvrdost, taky pH by nebylo na skodu.... podle tylmanovy tabulky zjistis priblizne kolik mas co2 ve vode,
asi by jsi si mel neco nastudovat o chemismu vody obecne...
a pak premyslet nad CO2, jinak ta pixkla je dost mala, pouzivaj se spis 2L PET od Coca-coly ci kanystriky

add idealni napln rybicky.net/clanky/588-idealni-napln-do-co2-kvasinkovace

co2 vseobecne rybicky.net/clanky/656-oxid-uhlicity-formy-distribuce-pridavani

clanky o chemismu vody maniakva.sweb.cz/…

staci trosku hledat pres google, vyhledavani zde na foru v podstate nefunguje....

jinak mam pocit ze mas podle popisu a udaju v katalogu prerybneno!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 18:36 Muž Silvestr12 [2] Re: Moucha
rybicky.net/nadrze/12694 tady mám rostlinky aby jsi viděl kolik a jáký..., světla mám 1*11W a alkalita nevím co je...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 18:34 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Silvestr12
vse uz tu bylo receno.... jeste malickost, kolik mas rostlin, svetla a jakou mas alkalitu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 18:01 Muž Silvestr12 [2]
čau lidi, mám doma také ten nutrafin CO2 natural system. do té nádobky se vejde 600ml(pokud jí naplním úplně celou až po vrch!) a má otázka zní: kolik a co přesně tam mám dát, na 50l akvárium a kolik na 150l akvárim??? a další otázka zní: udělá to něco čichavcům, krevetkám nebo pancéřníčkum??? "pokud ano, vypište komu a co" děkuji mnoho a myslím že tímto vyřešíme problém i dalším ;-) ;)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 11:52 R Muž Silent [5949] Re: tube
Můžu potvrdit. Měsíc jsem ho testoval a jeho účinnost je vynikající. Jediná potencionální nevýhoda je nutnost vnějšího filtru nebo čerpadla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 11:46 tube Re: JohnyD
No já používám tohle taky drahé ale funguje to super www.akvarista.cz/…
Mohu jen doporučit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 00:13 Muž JohnyD [6] Re: Sid
moc vám děkuji za ochotu a ještě se zeptm jak difuzor čistit, ani v návodu jsem to nenašel, vím, že vzduchovací kamínek se dá do sava, ale toto se asi jen opláchne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 22:53 Muž Sid [6764] - RostlinyRe: JohnyD
Vytáhněte difuzor z akva, vyčistěte jej a znovu nainstalujte. Jak jsem psal - podle mých zkušeností obvykle už druhý den po vyčištění bublinky nezadrhávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 22:43 Muž JohnyD [6] Re: Sid
no právě mám to takovou chvilku, že nevím jak to funguje, ale po zapojení mi to během 2 dnů fungovalo jak má, (bublinky jezdily a pomalu se rozpouštěly) celý týden v pořádku a pak jsem jen odkalil a doplnil vodu 25l a přestalo mi to fungovat, právě pátrám po příčině co jsem udělal špatně nebo jestli je to normální, že po každé výměně vody přestanou bublinky běhat ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.09.2010 20:44 Muž Sid [6764] - RostlinyRe: JohnyD
Mám jak tu "spirálu", tak "žebřík".
Co myslíte tím: "Vám to taky po odpuštění vody z akvaria přestane fungovat?" :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 18:12 Muž JohnyD [6] Re: Sid
tak to už je luxus, ale opravdu hodně drahé, za kousek plastu, vy máte to stejné jako já? Ještě pár dní počkám a budu doufat, že bublinky budou jezdit jak mají ;-) Vám to taky po odpuštění vody z akvaria přestane fungovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 15:28 Muž Sid [6764] - RostlinyRe: JohnyD
...Každopádně jsem s tím byl moc spokojený, když to fungovalo, bublinky se téměř úplně rozpustily...
Jj, jednoduché a docela účinné zařízení - u mne rozpouští jistě víc než 95% CO2. Ovšem ta cena za kousek plastu... hmm
Za ještě lepší difuzor považuji tento: www.levnaakvaristika.cz/…
Je rozebíratelný a dá se nastavovat podle potřeby (výšky akva). :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 15:17 Muž JohnyD [6] Re: Sid
moc vám děkuji za odpovědi, zkusím vydržet ;-) já jsem čistil normálně akvarko a to mi právě nešlo do hlavy, že tam na místě kde se zadrhává voda zůstala, takže jsem myslel, že i ten povrch. Ještě jsem přemýšlel jestli jsem nějak při čištění akvaria nezavadil za hadičku a ona se nepohla dole v difuzeru, třeba jen trošku nahoru a pak by to nefungovalo, Každopádně jsem s tím byl moc spokojený, když to fungovalo, bublinky se téměř úplně rozpustily
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 14:04 Muž Sid [6764] - RostlinyRe: JohnyD
Dejte tomu čas. :-)
Po vyčištění difuzéru je naprosto běžné, že bublinky hladce nekloužou a na některých místech se zadrhávají. Mohou za to drobné nerovnosti materiálu, ze kterého je difuzér vyroben. Obvykle za den, dva se situace spraví - povrch difuzéru se pokryje sliznatou vrstvou mikroorganismů, po kterém bublinky hladce kloužou vzhůru. (Mírné naklonění difuzéru na tento proces nemá významný vliv.)
Mě víc irituje :), když se do difuzéru vypraví mlasat šneci a ti pak brzdí hladký průtok a rozpouštění bublin CO2. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 13:56 Usine Re: JohnyD
Pořádně si difuzor prohlédni, jestli tam nemáš nějakou nečistotu, která ti zabraňuje projít jednotlivé bublině. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 12:25 Muž JohnyD [6]
ahoj, mám tento systém 2 týdny, vše fungovao perfektně, bublinky jezdili v difuzeru a pěkně se rozpouštěly. Pak jsem čistil akvarko a od té doby se bublinky zastaví hned dole na pravé straně, až když jsou bublinky 3 tak pokračují až nahoru, tak jsem myslel, že má difuzer křivě, tak jsem ho zkusil narovnat a pořád stejný problém tak jsem ho za dva dny dal úplně ke stěně akvarka, natlačil jsem ho tam, takže musí být na 100% rovně, ale problém je pořád stejný, nevíte prosím co s tím?
Bublinek dělá 12 za minutu, to je akorát

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 14:14 Muž Sid [6764] - RostlinyRe: PetrF
CO2 je vhodné namíchat tak, aby vypínání na noc bylo zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 10:36 miso21 Re: PetrF
k filtru :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 10:31 PetrF
Ahoj,pořídil jsem i tenhle systém a chtěl bych se zeptat na dvě věci.1)je lepší umístit difuzér k filtru nebo na opačnou stranu akva?? 2)Jak a jestli vůbec řešíte odpojování přísunu CO2 na noc??Díky za Vaše reakce

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 10:31 Žena darka [538] Re: Ljuknes
Hadičku si myslím můžeš zkrátit podle toho, jak potřebuješ ;-) Já mám sice jiný, velmi podobný výrobek www.zoo-hobby.cz/… , hadičku jsem naopak musela prodloužit a používám lipové dřívko místo difuzoru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 10:09 Muž LuckyLjuk [18] - RostlinyRe: darka
Ještě by mě zajímalo jestli mohu zkrátit hadičku z tohoto setu na délku která mi vyhovuje, nebo jestli délka hadičky má nejaký význam a zkracovat se nesmí. Díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 01:15 Žena darka [538] Re: Ljuknes
rybicky.net/forum/9540 , reakce Jirky z 20.4.2009 ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2010 10:32 Muž LuckyLjuk [18] - Rostliny – Re: chuanvaldes
Zdravím, budu použít výše zmiňovaný Natural system co2 s náplní klasického cukru a droždí. Jen bych se chtěl zeptat, jestli je dobré použít poměr přísad jako kdybych používal originální náplň z tohoto systému. To znamená použít stejný obsah cukru, místo přiloženého obsahu Basic Reagent a stejný obsah sušeného droždí, místo přiloženého obsahu Activator (stabilizátor bych nenahradil ničím, myslím že to je zbytečná věc). Nikde jsem se nedočetl, v jakém poměru bych měl dát do 1/2l nádoby poměr cukru, droždí a vody, tak by mě zajímalo jestli to můžu provést tak, jak píšu. Jestli ne, tak mi prosím napište v jakém poměru bych přísady měl do 1/2l nádoby dát. Tento system budu používat ve 60l akváriu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2009 02:37 Muž ČUPR [205] - TetryRe: Pavel
Do 2 dl vlažné vody jsem rozdrobil 10 g droždí (v kostce) a přidal 2 kávové lžičky cukru. Po hodině jsem nakvašený roztok vylil do 2 l PET láhve a zalil 1,5 l opět vlažné vody a přidal 300 g cukru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2009 11:58 Muž chuanvaldes [77] - Blackwater
Jenom pridam skusenost s timto produktem... Vsechno super, az nato ze to nefunguje... Takze jsem zacal pouzivat klasicke kvasnice... ano ta jejich napln nevyprodukovala za 72hodin ani jedinou bublinku... :-| asi to bude tim ze se ta napln ma skladovat v chladu do teploty 8°C, takze pochybuji, ze to prodejny skladujou v lednici...

Jinak, dufuzor je super, a ta lahve taky... palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.08.2009 11:34 Muž hop [26] - Rostliny – užitečný kvasnicovač
našel jsem lepší nebo spíš užitečnější způsob co2 v akváriu, natrhal jsem pár kg ovoce(rybíz),nasypal do demižonu, zalil vodou, přidal kvasnice a cukr a připojil to k akváriu jako starý kvasnicovač, princip a výsledek v akváriu stejný, ale po překvašení mi zůstává dobré domácí víno :-P jak se ríká vlk se nažral a koza zůstala celá...teda v tomto případě se vlk asi opije ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2009 16:05 Žena Irwiny [0]
Kam je lepší systém umístit? Blíž, nebo raději dál od filtru? Má být reaktor trochu v klidnější vodě, aby se z něj bublinky CO2 neuvolnovaly ještě před rozpuštěním, nebo spíš v proudící vodě, aby CO2 lépe cirkuloval?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 16:41 Muž Ipetr [1] Re: Gabrielka
Gabrielka napsala: Vyhozené peníze... :-O :)
Jo to je pravda, to samé jsem mohl namíchat za 10 kaček. Jen jsem chtěl poprvé vyzkoušet, jak že to má asi fungovat a příště už budu používat ekonomickou variantu, tedy pokud nějaké příště bude. Právě jsem začal shánět komponenty na verzi s lahví, už tu mám 10kg lahev, tedy od nějakého oxidu dusného ale jedna firma mi jí za 300,- foukne, to pak budu mít co2 na 10 let. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 14:27 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy
Poslední dobou čím dál tím více narážím tady na netu na diskuze týkající se Nutrafin systému, podle toho všeho je tato pakárna docela o ničom, a jak to tu tak poslouchám, tak si říkám, že i taková základní sada CO2 Profi za nějakých 4 tis. musí nakonec vyjít výhodněji než tato nádhera. Jinak myslím, že když už řešit takovýto nějaký systém hnojení, tak bohatě postačí obyčejne kvasinky z petky za pár kaček, jelikož jak to tu tak čtu, tak jde o relativně ty samé problémy či postupy, avšak ten rozdíl v ceně ano Možná kdyby lidé více brouzdali po takýchto stránkách či fórech, tak by se vyvarovali kolikrát zbytečně vyhozených peněz. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 12:27 Žena Gabrielka [73] Re: Ipetr
Vyhozené peníze... :-O :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2009 11:41 Muž Ipetr [1] Re: Silent
Tak jsem v neděli vyměnil tu prošlou náplň. Novou jsem koupil v OBI za 129 Kč, včera večer stabilně co 30 sekund bublinka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 18:28 LucaBrasi1 Re: Ipetr
Řekl bych že je nápln už na prt nebo to někudy utíká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 18:26 R Muž Silent [5949] Re: Ipetr
Možná byly prošlé náplně. Nejlepší bude když si namícháš náplň sám. Tady si pročti odkaz: rybicky.net/forum/10573…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 18:08 Muž Ipetr [1]
Mám dotaz, dostal jsem Nutrafin Natural System CO2, v pátek nainstaloval a dnes jsem měřil, jak často to vyplivne bublinku. Je to cca 1,5 minuty, to je normální stav? Prvních 24 hodin se nic nedělo. Sada ležela ve skříni známému rok a půl originálně zabalená.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 16:39 Muž Johan [4958] - RostlinyRe: Pavel
Třetí kouzelný sáček není třeba. Jen dát málo kvasnic. Např. na špičku jídelního nože.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 16:36 Pavel Re: FranzFritz
Že jsem dal kvasnic moc, je mi samozřejmě jasné, nádoba po rysku může mít tak 1/2 litru, zajímal by mne ale obsah třetího kouzelného sáčku z orig. balení, který zpomaluje reakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 16:28 Muž FranzFritz [207] - TetryRe: Pavel
Bodejť by ti to nevybublalo. Těch kvasnic jsi dal určitě moc. Osobně s tím žádnou vědu nedělám. Do litrové láhve nasypu asi do čtvrtiny až třetiny cukr, špetku soli a odlomím trošku živých kvasnic, ne víc než knoflík a zaleji to asi do 8/10 teplou vodou přímo z karmy, asi 50°C. Pořádně protřepu a přeliju do vyvíječe. Dle množství kvasnic a teplotě vzduchu začne vyvíječ bublat tak za 2 - 5 hodin. Když dáš více kvasnic, je reakce prudší, dává více CO2, ale vydrží krátkou dobu. Pokud dáš míň kvasnic,, reakce přijde později, není tak prudká a vydrží daleko déle. Tímto způsobem bublém 3 - 4 týdny, maximálně. Záleží na tom, jak to utrefím, vše míchám od oka. Ještě se mi nestalo, aby mi kvas překypěl nebo abych otrávil rybičky. Rostlinky pěkně bublají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 16:24 LucaBrasi1 Re: Pavel
Celý sáček kvasnic je moc.Jak je ta nádoba velká?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 16:20 Muž kristian [80] Re: Pavel
V originalnim baleni je jeste navic neco jako stabilizator reakce. Ktery prodlouzi reakci a na zacatku nebude takto bourliva. Tusim ze uz se to tu nekde na foru resilo. Myslim ze to byla jedla soda. Ale radsi doporucuju procist forum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 16:12 Pavel – Nutrafin natural system
Mám Nutrafin natural system, dojel jsem 2 originální balení náplní a chtěl jsem zkusit domácí recept - cukr a kvasnice, ale už 2x mi obsah vyšuměl přes hadičku do akva, naštěstí jsem to ihned zjistil a akva vyčistil, kolik mám do nádoby dát kvasnic a cukru? Měl jsem tam 4 lžíce cukru a 1 x sáček sušených kvasnic Dr. oetker 7g a vybublalo mi to přes hadičku. Sypkou směs jsem měl prakticky po doporučovanou rysku v nádobce, taktéž i vodu. O kolik mám snížit náplň? Jak dlouho mi to vydrží bublat? Originál mi jel v pohodě 3 týdny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 08:05 R Muž Silent [5949] Re: nikitisek
Tak si namíchej vlastní burčák je to jistější. Já jsem míval nádobu zavěšenou na nádrži. Použil jsem k tomu přibalený závěs. Je možné, že v nádobě je tak malý tlak, že to plyn nahoru nevytlačí. Zkus nádobu dát vedle nádrže pokud je to možné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2009 08:00 nikitisek Re: Silent
Já už to mam 14 dnů a pořád nic ucpané to není zkoušela jsem to profouknout a máš to nad akváriem nebo pod? Já to mám pod. Nevadí to?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 5947x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10573?od=21