Přihlásit se RYBICKY.NET »

Natural System CO2

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Natural System CO2
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LuckyLjuk – Re: chuanvaldes
Zdravím, budu použít výše zmiňovaný Natural system co2 s náplní klasického cukru a droždí. Jen bych se chtěl zeptat, jestli je dobré použít poměr přísad jako kdybych používal originální náplň z tohoto systému. To znamená použít stejný obsah cukru, místo přiloženého obsahu Basic Reagent a stejný obsah sušeného droždí, místo přiloženého obsahu Activator (stabilizátor bych nenahradil ničím, myslím že to je zbytečná věc). Nikde jsem se nedočetl, v jakém poměru bych měl dát do 1/2l nádoby poměr cukru, droždí a vody, tak by mě zajímalo jestli to můžu provést tak, jak píšu. Jestli ne, tak mi prosím napište v jakém poměru bych přísady měl do 1/2l nádoby dát. Tento system budu používat ve 60l akváriu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ČUPR Re: Pavel
Do 2 dl vlažné vody jsem rozdrobil 10 g droždí (v kostce) a přidal 2 kávové lžičky cukru. Po hodině jsem nakvašený roztok vylil do 2 l PET láhve a zalil 1,5 l opět vlažné vody a přidal 300 g cukru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chuanvaldes
Jenom pridam skusenost s timto produktem... Vsechno super, az nato ze to nefunguje... Takze jsem zacal pouzivat klasicke kvasnice... ano ta jejich napln nevyprodukovala za 72hodin ani jedinou bublinku... :-| asi to bude tim ze se ta napln ma skladovat v chladu do teploty 8°C, takze pochybuji, ze to prodejny skladujou v lednici...

Jinak, dufuzor je super, a ta lahve taky... palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - hop – užitečný kvasnicovač
našel jsem lepší nebo spíš užitečnější způsob co2 v akváriu, natrhal jsem pár kg ovoce(rybíz),nasypal do demižonu, zalil vodou, přidal kvasnice a cukr a připojil to k akváriu jako starý kvasnicovač, princip a výsledek v akváriu stejný, ale po překvašení mi zůstává dobré domácí víno :-P jak se ríká vlk se nažral a koza zůstala celá...teda v tomto případě se vlk asi opije ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Irwiny
Kam je lepší systém umístit? Blíž, nebo raději dál od filtru? Má být reaktor trochu v klidnější vodě, aby se z něj bublinky CO2 neuvolnovaly ještě před rozpuštěním, nebo spíš v proudící vodě, aby CO2 lépe cirkuloval?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Ipetr Re: Gabrielka
Gabrielka napsala: Vyhozené peníze... :-O :)
Jo to je pravda, to samé jsem mohl namíchat za 10 kaček. Jen jsem chtěl poprvé vyzkoušet, jak že to má asi fungovat a příště už budu používat ekonomickou variantu, tedy pokud nějaké příště bude. Právě jsem začal shánět komponenty na verzi s lahví, už tu mám 10kg lahev, tedy od nějakého oxidu dusného ale jedna firma mi jí za 300,- foukne, to pak budu mít co2 na 10 let. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx
Poslední dobou čím dál tím více narážím tady na netu na diskuze týkající se Nutrafin systému, podle toho všeho je tato pakárna docela o ničom, a jak to tu tak poslouchám, tak si říkám, že i taková základní sada CO2 Profi za nějakých 4 tis. musí nakonec vyjít výhodněji než tato nádhera. Jinak myslím, že když už řešit takovýto nějaký systém hnojení, tak bohatě postačí obyčejne kvasinky z petky za pár kaček, jelikož jak to tu tak čtu, tak jde o relativně ty samé problémy či postupy, avšak ten rozdíl v ceně ano Možná kdyby lidé více brouzdali po takýchto stránkách či fórech, tak by se vyvarovali kolikrát zbytečně vyhozených peněz. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gabrielka Re: Ipetr
Vyhozené peníze... :-O :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ipetr Re: Silent
Tak jsem v neděli vyměnil tu prošlou náplň. Novou jsem koupil v OBI za 129 Kč, včera večer stabilně co 30 sekund bublinka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucaBrasi1Re: Ipetr
Řekl bych že je nápln už na prt nebo to někudy utíká.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Ipetr
Možná byly prošlé náplně. Nejlepší bude když si namícháš náplň sám. Tady si pročti odkaz: rybicky.net/forum/10573…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ipetr
Mám dotaz, dostal jsem Nutrafin Natural System CO2, v pátek nainstaloval a dnes jsem měřil, jak často to vyplivne bublinku. Je to cca 1,5 minuty, to je normální stav? Prvních 24 hodin se nic nedělo. Sada ležela ve skříni známému rok a půl originálně zabalená.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Pavel
Třetí kouzelný sáček není třeba. Jen dát málo kvasnic. Např. na špičku jídelního nože.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavelRe: FranzFritz
Že jsem dal kvasnic moc, je mi samozřejmě jasné, nádoba po rysku může mít tak 1/2 litru, zajímal by mne ale obsah třetího kouzelného sáčku z orig. balení, který zpomaluje reakci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FranzFritz Re: Pavel
Bodejť by ti to nevybublalo. Těch kvasnic jsi dal určitě moc. Osobně s tím žádnou vědu nedělám. Do litrové láhve nasypu asi do čtvrtiny až třetiny cukr, špetku soli a odlomím trošku živých kvasnic, ne víc než knoflík a zaleji to asi do 8/10 teplou vodou přímo z karmy, asi 50°C. Pořádně protřepu a přeliju do vyvíječe. Dle množství kvasnic a teplotě vzduchu začne vyvíječ bublat tak za 2 - 5 hodin. Když dáš více kvasnic, je reakce prudší, dává více CO2, ale vydrží krátkou dobu. Pokud dáš míň kvasnic,, reakce přijde později, není tak prudká a vydrží daleko déle. Tímto způsobem bublém 3 - 4 týdny, maximálně. Záleží na tom, jak to utrefím, vše míchám od oka. Ještě se mi nestalo, aby mi kvas překypěl nebo abych otrávil rybičky. Rostlinky pěkně bublají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucaBrasi1Re: Pavel
Celý sáček kvasnic je moc.Jak je ta nádoba velká?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kristian Re: Pavel
V originalnim baleni je jeste navic neco jako stabilizator reakce. Ktery prodlouzi reakci a na zacatku nebude takto bourliva. Tusim ze uz se to tu nekde na foru resilo. Myslim ze to byla jedla soda. Ale radsi doporucuju procist forum.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavel – Nutrafin natural system
Mám Nutrafin natural system, dojel jsem 2 originální balení náplní a chtěl jsem zkusit domácí recept - cukr a kvasnice, ale už 2x mi obsah vyšuměl přes hadičku do akva, naštěstí jsem to ihned zjistil a akva vyčistil, kolik mám do nádoby dát kvasnic a cukru? Měl jsem tam 4 lžíce cukru a 1 x sáček sušených kvasnic Dr. oetker 7g a vybublalo mi to přes hadičku. Sypkou směs jsem měl prakticky po doporučovanou rysku v nádobce, taktéž i vodu. O kolik mám snížit náplň? Jak dlouho mi to vydrží bublat? Originál mi jel v pohodě 3 týdny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: nikitisek
Tak si namíchej vlastní burčák je to jistější. Já jsem míval nádobu zavěšenou na nádrži. Použil jsem k tomu přibalený závěs. Je možné, že v nádobě je tak malý tlak, že to plyn nahoru nevytlačí. Zkus nádobu dát vedle nádrže pokud je to možné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nikitisekRe: Silent
Já už to mam 14 dnů a pořád nic ucpané to není zkoušela jsem to profouknout a máš to nad akváriem nebo pod? Já to mám pod. Nevadí to?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: nikitisek
Pokud je to natlakované tak z toho bublinky jít musí. Pokud nejdou je to někde ucpané. Jestli jsi namíchala koktejl z ingrediencí přibalených výrobcem tak nečekej žádnou bouřlivou reakci. Může to trvat i dva dni než to začne bublat. Já si míchal do té nádoby vlastní burčák a to 5ml sušených kvasnic a 150gr cukru. Nejlepší bude si najít vlastní poměr surovin, protože každá nádrž potřebuje jiné množství CO2.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nikitisek – natuar system Co2
Koupil jsem si tento výrobek a uvedl do provozu dle návodu ale nefunguje. Nevíte někdo co s tím mám udělat aby to fungovalo jak má? Ještě podotku že mi z toho ani bublinky nejdou a je to natlakované. Prosím o radu děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: Aleš
Včera jsem dával novou náplň do homemade biokvasu..2 vrchovaté polévkové lžíce cukru krupice, vrchovatá kávová lžička natural sušených kvasnic..ždibec normálních kvasnic a trochu soli pro výživu kvasinek..náplň cca 15 kč..petka 2 lt c&c voda vlažná kohoutková tvrdá jak štolverka..zakloktat a spolehlivě bublá týden nonstop cestou difuseru boya c-170..výrobu podle návodu z netu zvládne každý..je pravda a psal jsem to i tady, že jsem měl zpočátku problémy s těsností..převýmýšlel jsem vlastní vylepšení..v jednoduchosti je krása..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VRe: Aleš
A nebo jestli si nechceš hrát na kutila... Tak si kup jakoukoli takovouhle "profesionální" sadu (např. za 590 i s "reaktorem" www.profizoo.cz/…)... Vybublej přiloženou první náplň, a pak už plň podomácku...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid Re: Aleš
Když se budete držet dobrých rad, "Natural-Bio-Line-Professional" si za pár korun vyrobíte sám a bublat vám bude spolehlivě 2-3 týdny za nějakých 10,- Kč... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aleš – CO2
Chci si pořídit do 110 l akva CO2, rozhoduji se o Natural system CO2 od Hagenu, cena cca 450,-Kč, 1 měs. náplň stojí cca 110,-Kč, nebo Dennerle Bio-Line Professional, cena cca 659,-Kč, 1 měsíční náplň cca 200,-Kč. Do čeho jít? Máte s nimi někdo zkušenost? Podomácku CO2 dělat nebudu, nechci při své zručnosti vybouchnout ani měnit náplň každých 7-10 dní.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: Kaplan007
No jo, ale u petky taky nebezpečí nehrozí, když použiješ difuzér, do kterého uniká CO2 volně a nemusí se moc tlačit, nebo když neškrtíš hadičku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 Re: Eff
Ten difuzér se mi tam právě docela líbí. A nehrozí tu nebezpečí výbuchu. A myslím, že i ta regulace bude vcelku jednoduchá. A i vzhledově je to lepší než petka. A pětikilo není zase tak moc...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Eff Re: Kaplan007
Jsem přesvědčen že rozdíl mezi petkou bude pouze v ceně. V sáčcích bych nic jiného než kvasnice nehledal. Je ale pravda, součástí balení je difůzér, který taky není zadarmo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007 – Natural System CO2
Máte někdo zkušenosti s tímto systémem? Hlavně mě zajímá jakým způsobem se reguluje a jestli lze místo dodávaných náplní (které stojí asi 100,-) používat kvasnice s cukrem. Podle mě ty sáčky co k tomu dodávají jsou na bázi kvasnic a cukru, jen asi 50x dražší. Chci to do 150l akva a nechci tam dávat kalsickou petku abych to nemusel pořád hlídat. Chci prostě něco spolehlivějšího.

www.exo-eko.cz/…
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - bigboban Re: Yirka
Tak vzkaz od inženýrky co to dělala:

výstup z HPLC s refraktometrickým detektorem

:-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: ezechiel
Připadne mi to skoro jako výstup z GC (plynového chromatografu).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ezechiel Re: bigboban
Co to je za analytickou metodu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bigboban Re: Eff
To je srovnání cukru a "záhadného CO2 prostředku nutrafin". smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: ezechiel
Já bych ten business nezavrhoval. Ne všichni zíkazníci akvaristik, pet šopů a zoo marketů mají tohle fórum naštudováno. A ruku na srdce - co myslíte, že si koupí běžný zákazník - kouzelné tři pytlíčky se "zaručeným" výsledkem za 130, nebo stručný návod na papíře popisující výrobu burčáku, byť by byl za korunu?
Přesně jak jsem říkal :-) Ale takhle prostě funguje business... Podobně "předražených" věcí je spousta.

Však není problém použít do originální nádoby "neoriginální" přísady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: bigboban
bigboban napsal: Tak jsem si nechal udělat chemickou analýzu toho co vypadalo jako cukr a je to úplně normální cukr!

No to je mi objev. Co jiného by to taky mohlo být, že...

To je srovnání cukru a cukru?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bigboban Re: meroň
Fotka k příspěvku Tak jsem si nechal udělat chemickou analýzu toho co vypadalo jako cukr a je to úplně normální cukr! smich

Analyzoval jsem ten záhadný prášek na pH a je to zásada o stejném pH jako soda, takže to možná bude soda.

No tedy chtít za špetku cukru + ještě menší špetku droždí + záhadný prášek (asi soda) 130 korun je ten hnusná sviňárna. rozzureny

Reagovat na tento příspěvek 0  - ezechiel Re: filipsi
Ta živná sůl by to být mohla, ale nemělo by to valný efekt. Živná sůl podpoří množení a růst buněk, na kvašení velký vliv nemá. Už jsem to taky testoval.

Ta soda se celkem často používá. V ČR to sice není moc zavedené, ale v zahraničních receptech to najdete často. Sice se mírně zvýší pH, ale hlavním efektem je právě pufrace a tím stabilizace a prodloužení reakce. Je fakt, že optimum pH pro kvasinky je 4,2-5,0. Odpozoroval jsem, že přidáním sody se sice počáteční pH zvede, ale později si ho kvasinky stejně upraví na kyselé a pak je stabilnější, než bez sody.

meroň - já dávám na 200g cukru zarovnanou čajovou lžičku sody (a asi 4 ml sušených kvasnic).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: ezechiel
No ja nevim, jestli to bude soda. Kvasinky prosperuji v kyselem prostredi. V tomto by mohla byt funkce sody jakozto "brzdy" prilis bourliveho kvaseni. Jen aby to nebyla prilis silna brzda, pri prehnane davce. Jednou jsme to probirali, a vysledek byl, jestli "zahadny pytlicek" nebude "kvasna sul" jako se prodava do ovocnych kvasu.
Osobne netusim co v tom je, michal jsem pouze cukr + susene kvasnice, presto kvasilo nekolik (3-4) tydnu, dle teploty.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - meroň Re: ezechiel, bigboban
bigboban: jo taky bych se vykašlal na nějaké náplně, cukr a kvasnice nebo droždí jsou a je to jak říkal ezechiel

ezechiel: s tím pH pufrem to dává celkem smysl, docela by mě zajímalo něco k té jedlé sodě, zatím sem o tom tady nikde nedočetl, možná že sem četl málo, ale nenarazil jsem na to, já dávám 200g cukru a 2 g sušených kvasnic , kolik bych tedy měl použít té jedlé sody případně? a jak to vůbec funguje? stabilizuje to tu počáteční bouřlivou reakci nebo jde spíš jen o to pokud to přeženu s kvasnicema tak jedlá soda mi to tak nějak srovná na unosnou mez?
hmm
Vyzkoušejte
To bude asi stabilizátor (nejspíš pH pufr). Já k tomu používám jedlou sodu a prodlouží mi to dobu reakce tak o třetinu.

Vykašlete se na originální náplně a sypte tam cukr a droždí a máte to :-) Tyhle systémy jsou vzhledem k výrobní ceně dost předražené.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bigboban – čím plnit co2 hnojič
Asi nejsem jediný kdo zkouší hnojit pomocí CO2. Vlastním CO2 sadu viz odkaz zde: www.zoo-hobby.cz/….

Včera jsem to dával dohromady a jsou v tom 3 pytlíčky:
a) největší, v něm je podle mě obyčejný cukr
b) malý označený ACTIVATOR a v něm je podle mě instantní droždí, alespoň vypadá naprosto shodně s instantním droždím (chvíli předtím jsem z takového droždí pekl chleba tak vím o čem mluvím smich )
c) druhý malý s čistě bílým práškem, teď nevím název ale něco ve smyslu "opak aktivátoru"

No a teď pozor - sada těchto 3 pytlíků na 30 dnů stojí v OBI 130 kaček!! rozzureny

A dotaz zní - co je ten poslední pytlíček? Podle mě nějaký zpomalovač reakce. Ale co do toho dávají??

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 5947x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10573?od=51