Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Natural System CO2

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Natural System CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2015 20:35 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: cezarmilan
...Keby si čítal všetko čo píšem, nie len to, čo ťa bodne, tak by si vedel, že v akváriách nad 200L púšťam CO2 nonstop...

Že by "schíza"? ;-) Jeden z vás to dělá takhle a druhý právě naopak. :)

...No a čo keď máš akvária mimo domova. V mojom prípade mám doma len jedno akvárium a ostatné od 30L do 400L mám mimo domov. Doma by som to nemal kde dať. Čo v prípade nemoci? služobnej cesty?, týždňovka? Bol som teraz týždeň v Slovenskom raji vyše týždňa, pracovne, hmmm? Co pak? Nieje lepšie byť poistený EMV?...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2015 20:31 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: cezarmilan
Poslední reakce, řeč je tom co je levnější ne jen o spotřebě plynu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2015 20:11 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: vaaclav
Keby si čítal všetko čo píšem, nie len to, čo ťa bodne, tak by si vedel, že v akváriách nad 200L púšťam CO2 nonstop. To i preto môžem porovnať, kde miniem menej CO2, pretože som to striedavo testoval, takže hovorím odskúšanú pravdu, nie dohad. Nikde a nikdy som tu nenapísal, že jsem to nevyzkoušel. ;-)
Držím palce v práci!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 20:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vaaclav
A predpokladam, ze kdyby Ti par dni nesvitilo svetlo, at uz z jakehokoli duvodu, ze akvarium i tak s tim pridavanim CO2 prezije. Nevidim duvod, proc by nemelo ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2015 20:27 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: cezarmilan
Vysvětlovat někomu že tím že dávkuji non-stop spotřebuji skoro stejně plynu jako ti co to dělají jen 12 hodin, že nepotřebuji žádný magnetventlil který něco stojí a žere energii je zřejmě zbytečné. Čím jednoduší systém tím je spolehlivější. Nesahánu na to jak je rok dlouhý a nejsem nikde nalepený. Nikdy jsi to nevyzkoušel a hlásáš tu stále jen tu svou jedinou správnou pravdu. Větší akvária prostě tyhle vymoženosti nepotřebují.
Představ si že stále ještě chodím do práce a v důchodu nejsem takže si tyhle bláboly nech pro někoho jiného. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 19:39 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Designer
Ešte zabezpečiť to trvalé rozumné dávkovanie. Niekedy sa rozladí ihlák (stáva sa to), niektoré fľaše pri tom ako dochádza v nich CO2 na chvíľu zvýšia tlak. Nehovorím už o tom, že nie každú úplne presne natlakujú. Viem o čom hovorím, občas na plničke som.
Ale.. i na tomto fóre sa sem tam niekto objaví, kto dávkuje CO2 len preto, aby "zmäkčil" vodu bez ohľadu na množstvo rastlín. Ak si nečítal stretneš sa s tým určite. V nedeľu som tu niekde na fóre rovnako čítal príspevok o dávkovaní CO2 a akvárium bolo poloprázdné, zato rybiek tam mal neurékom. Nebudem to hľadať, ale ak natrafím, dám ti vedieť.
Moja reakcia bola namierená práve tam. Určite je zbytočné toto hovoriť tým,čo CO-čkujú už niejaký ten rok.
Takže za svojím si stojím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.02.2015 19:24 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: cezarmilan
Kdyz mas akvarium v rozumnem stavu, par dni nepritomnosti mu neuskodi, tak rychle se jeho stav nezmeni, klidne muzes i na dovolenou. A ze ma nekdo davkovani CO2 s prominutim na prd, to uz pak mas uplne jedno, co tam kdo ma, rostliny nerostliny, udela z toho sifon jak nekde neco zase "samo" ujelo, pokud je toho zdroj CO2 schopen (maly burcak velke akvarium tezko otravi)...

Ono Ti muze uplne stejne odejit svetlo, a rostliny pak muzeme seskrtnout... A ze treba zarivka odejit muze, proste uz se nerozsviti, na tom neni nic vyjimecneho, stejne jako na vyhozenem jistici (nebo u stareho domu ukradene pojistce na chodbe, kterou si od kamarada "pujcil" soused, kdyz byl dele pryc, ze ji asi zrovna ted nepotrebuje) a pak kdyby to drzely svou spotrebou jen rostliny... To by bylo hodne nebezpecne, jako cekani na soudny den akvaria, ktery prijit nemusi, ale prijit muze kdykoli.

Ze se vratim jeste k te difuzi. Ona ma jednu uzasnou schopnost, stabilizovat system. Cim vic jsi v nerovnovaze, tim rychleji cely system k rovnovaze vraci. A to je taky duvod, proc muzeme CO2 rozumne davkovat. Cim vys jsi s jeho koncentraci, tim rychleji Ti z akvaria CO2 unika (vraci se do rovnovazneho stavu). Takze pri nejakych trvalych davkach se koncentrace CO2 ve vode na nejake hodnote zastavi, vyse uz diky difuzi nepujde. A s rostlinami a svetlem, bude kmitat do urcite maximalni urovne, pri vynechani svetla a rostlin se zastavi na urovni treba vyssi, ale pri rozumnem davkovani nikdy pres uroven, ze by to zabilo ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 19:11 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: vaaclav
Toto môže napísať len človek, ktorý vysedáva doma, alebo je na dôchodku, no väčšina akvaristov študuje, býva na internátoch. Väčšina určite pracuje a niektorí dochádzajú z práce raz do týždňa, mesiaca, alebo títo nemôžu mať akvárium? Predsa sa chcú venovať tomuto koníčku a takto si pohľadom na akvárium spríjemnia víkend. Týmto sa EMV určite zíde.
Ja to vidím takto a možno ty vychádzaš zo svojích možnosti, či podmienok. No a čo sa týka toho "levnejšího" tak matematika nepustí 12 hodín je polovica dňa, 360 hodín je cca polovica mesiaca, 4380 hodín je cca pol roka. Je rozdiel ísť autom 12 hodín a iné 24 hodín v jednom kuse, ak by si i tu ušetril, tak si to patentuj. Co mám dělat a co ne, viem ja sám najlepšie. Takúto radu nepotrebujem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2015 18:58 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Designer
No a čo keď máš akvária mimo domova. V mojom prípade mám doma len jedno akvárium a ostatné od 30L do 400L mám mimo domov. Doma by som to nemal kde dať. Čo v prípade nemoci? služobnej cesty?, týždňovka? Bol som teraz týždeň v Slovenskom raji vyše týždňa, pracovne, hmmm? Co pak?
Nieje lepšie byť poistený EMV? Či ty si stále nalepený pri DC? Škoda, že ako príklad uvádzaš svoje podmienky. Tak ak niečo napíšem, tak najprv myslím na všetky aspekty, nie na svoje možnosti a podmienky. Nieje lepšie byť poistený bujným rastlinstvom a EMV v tomto prípade?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2015 22:34 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: cezarmilan
cezarmilan napsal: Tu by dostalo zabrať osadenstvo akvária a získali by priestor riasy.
Prave ze by zabrat nedostalo. Co udela kazdy normalni akvarista? Vidi, ze ma dropchecker moc do zluta, tak ubere na CO2, aby si neotravil ryby (kdyz k tomu nema nejakou automatiku atp.)

Kdyby tam nekdo ciste teoreticky nemel zadne rostliny (nebo hodne malo, proc by pak dodaval CO2, ale teoreticky), dojde touto regulaci pres akvaristovu hlavu a ruce k tomu, ze nakonec bude davkovat presne tolik, aby doplnoval presne to, co mu z vody vezme difuze a udrzel pozadovanou koncentraci. Velmi drobne rozdily budou zpusobene jen ruznou aktivitou toho co v akvariu kdy jak dycha (a predpokladam spis na opacnou stranu nez s rostlinami), tady vsechno resi jen difuze.

Rostliny ale zpusobi vetsi vykyvy v koncentraci CO2 ve vode, ve dne si CO2 berou, v noci jej produkuji (ve vysledku), takze cim mas vic rostlin, tim vyssi vykyvy pri stale stejnem davkovani budou.

Stale ber v potaz tu regulaci akvaristovou rukou, nastavil to podle sveho akvaria, ryby si CO2 otravi jen ze udelal chybu, nebo nejakou nehodou, nenecha si je otravit CO2 schvalne. Takze Tvuj dovetek "Jednoducho, aby "korigovali" množstvo CO2 vo vode", povazuji za pitomost, tak moc CO2 nikdo rozumny davkovat nebude, vzdy to nastavi podle sveho akvaria.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   15.02.2015 21:47 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: cezarmilan
Jsem na těchto stránkách asi od roku 2006. Za tu dobu jsem poznal spousty lidí kteří se snažili všem radit, ze začátku jim to většinou moc nešlo, ale postupem času se to naučili. Některým to trvalo kratší dobu jiným déle a další zcela odešli. Tobě už to trvá hodně dlouho a měl by si s tím něco začít dělat.

Když má něco levnější provoz tak je to prostě levnější a nemůžeš tvrdit opak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2015 21:17 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Designer
Ja nehovorím o noci a tme (logicky). Hovorím o tom, aby to nahromadené CO2 malo čo zužitkovať. Predstav si v akváriu síce veľké množstvo rastlín, ale neprosperujúcich, hynúcich (vieme, že sa tak mnohým deje) a stáva sa to i skúsenejším.
Tu by dostalo zabrať osadenstvo akvária a získali by priestor riasy. Jednoducho nestačí mať v 200L akváriu tri anubiasy a CO-čkovať o dušu.



Václav ja napríklad začínajúcim a tým, čo sa so setmi CO2 zoznamujú, radím mať tkzv. nočné vypínanie a neradím im, aby púšťali nonstop. No a že je to "levnejší" je hlúposť. Je rozdiel púšťať 24 hodím a 12 hodín. No, aby si to lepšie pochopil nehovorím o elektrickej energií, ale o plynnom CO2 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 14:56 RBSC Re: vaaclav
Z toho, co jsem četl si pamatuji podobné limitní hodnoty (50 mg/L dokonce, pro čistě rostlinná jsem viděl i přes stovku). Nicméně jsem taky narazil na přípěvky, kdy už i tato koncentrace dělala některým rybám problémy - nepamatuji se které, a já jsem raději opatrnější(já bych šel spíš na míň i za cenu menší efektivity - plánuji krevetky. Obsah kyslíku také v závislosti na rybě/projevech na ni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.02.2015 14:49 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: RBSC
Co považuješ za vyšší koncentraci CO2. Mám poměrně dost ryb i rostlin. Při koncentraci 20-40mg/l jsem dlouhodobě neměl s rybí posádkou žádné problémy a akvárium je přesycené kyslíkem, který se už ve vodě nerozpustí a utíká z rostlin v bublinkách. (u mě už jen k večeru.) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 14:32 RBSC Re: vaaclav
vaaclav napsal: Dokonce jsem někde četl (možná je to jen něčí výmysl) že ne všechny rostliny zavřou krám když se zhasne. :-)
Výmysl to nejspíš nebude, pokud myslíte využívání CO2 za tmy(u některých rostlin), jelikož CAM rostliny jsou i mezi vodními. Otázka je, jestli některé z nich tuto metabolickou dráhu nevyužívají jen ve zhoršených podmínkách(hybridní metabolismus) - taky jim(některým druhům) třeba optimalizace metabolismu trvá příliš dlouho, na takováto krátkodobé akvarijní výkyvy.

vaaclav napsal: Už to tu je napsané mnohokrát používat CO2 non-stop není nic špatného spíše naopak, dokonce je to levnější.
Můžou se tím znevýhodnit rostliny, které využívají především HCO3- (v závislosti na přizpůsobivosti jejich metabolismu).


Teď to vezmu ještě trošku více teoreticky, vzhledem k tomu, že daný systém neznám - nepoužívám takovéto přidávání CO2. Pokud jsou regulační mechanismy u tohoto systému dobré, tak by nemělo dojít k náhlému přesycení CO2. Pak hladina CO2 může být víceméně libovolná(s výhodou pro vyšší koncentraci) v rozumné míře, kdy ještě nedochází k narkóze ryb(otrava). Jelikož koncentrace O2 není přímo závislá na koncentraci CO2, tak paradoxně vyšší koncentrace CO2 může způsobit nižší spotřebu kyslíku rostlinami (například C3 metabolismus - jelikož enzym RUBISCO je při současných koncentracích v přirozeném prostředí mizerně efektivní). Tudíž pak bude klesat O2 ve vodě kvůli rostlinám trochu pomaleji. Závisí také však na pH, teplotě, takže je to čistě má hypotéza, která nemusí platit všude a vždy.
Vyšší koncentrace CO2 bych si osobně přesto dovolil jen v rostlinných akváriích, případně při menším množství ryb, které by navíc na obsah CO2 a O2 nebyly příliš citlivé. Navíc jsem akvarista začátečník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 13:39 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: j0hny
Tak dobre, mozna jsem to napsal zmatene, takze ja to zjednodusim. Reagoval jsem na:
cezarmilan napsal: Treba ešte doplniť, že na púšťanie nonstop treba mať dostatočné množstvo prosperujúcich rastlín. Jednoducho, aby "korigovali" množstvo CO2 vo vode
Co jsem chtel rict, a necitil dulezitost popisovat vsechno okolo bylo, ze mnozstvi biomasy v akvariu neni neco, co by akvarium pres noc zachranilo pred predavkovanim CO2. ;-)

A navic jsem dodal, ze rostliny CO2 nejen spotrebovavaji, ale i produkuji. Nakonec o tom je kompenzacni bod, kdy se prijem a vydej CO2 vyrovna.

cs.wikipedia.org/…
Jak je videt, nepisu nic noveho, cituji:"1779 holandský lékař Jan Ingenhousz prokázal, že rostliny „čistí“ vzduch, pouze pokud se svítí na jejich zelené části."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 13:16 Mitch55 Re: vaaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vlastní zkušenost po měsíci testování. CO2 jedu nonstop, na noc nevypínám. Celodenně vzduchuji neb jsem líný přes den seřizovat.
Namícháno ( lahev 300ml! ) 250ml vody/1g suš. kvasnic/ 80g cukru/ vrchovatá lžička Agaru.
Vydrželo bublat 12 dní ( teplota v místnosti 20 - 21°C ), pravidelně dávalo 1.bubl./1-2.sec.
Když došlo ke snížení, odlil jsem z lahve do skleničky, přidal jsem do ní 2 lžičky cukru ( nic jiného ), promíchal a doplnil do lahve. Zbytek ve skleničce nechávám na další "oživení". Na 5 minut dáno na radiátor, když začala lahve "tuhnout" připojeno a bublá dál...
Pozn. v lahvi se vytvořil krásný hlen ( dámy prominou ), konzistentní útvar, který se
zvětšuje. Zvažuji využití cukrářské želatiny jako náhrady za Agar, po otestování dám
na vědomí výsledek.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.02.2015 09:47 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ludvik
Už to tu je napsané mnohokrát používat CO2 non-stop není nic špatného spíše naopak, dokonce je to levnější. Čím větší akvárium tím je to jednoduší. Dokonce jsem někde četl (možná je to jen něčí výmysl) že ne všechny rostliny zavřou krám když se zhasne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 08:52 Muž j0hny [86] Re: Designer
Tiez by ma zaujimalo preco je pridavanie CO2 v noci horsie nez pridavanie do holeho akva (to je teda zle aj zbytocne).
Ten burciak neni zas tak extra vykonnny, aby doslo cez noc k presyteniu vody.
Doteraz som si myslel ze sa nechava bezat nonstop prave preto, aby rano bolo CO2 prebytok a vytvorila sa co najvacsia rezerva na cely den bez zbytocne velkeho plynoveho zasobniku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 21:15 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vaaclav
Kritice se nebranim, mozna jsem neco ve stroze logickem usudku opomel :-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 21:08 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Designer
Trochu nemáš pravdu ale jinak dobrý. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 18:14 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: cezarmilan
Promin, ale poradna jungle rostlin Ti nijak nepomuze k odbouravani CO2 v noci, protoze kdyz je tma, bez fotosyntezy je CO2 rostlinam k nicemu, a fotosynteza bez svetla jaksi nefunguje. Navic rostliny take dychaji, takze poradne zarostla nadrz a pousteni CO2 pres noc, je (brano do detailu) horsi, nez pousteni CO2 do holeho skla s vodou.

Nevidim tedy duvod hodnotit mnozstvi rostlin k tomu, jestli mam poustet CO2 i pres noc, na udrzovani nejake koncentrace CO2 ve vode se totiz podstatnou merou podili difuze, a do vody CO2 pridavame jen tolik, abychom drzeli pozadovanou koncentraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   12.02.2015 21:52 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: cezarmilan
Na to aby jsi mohl používat CO2 musíš mít v každém případě dost rostlin a nezáleží jestli jedeš non-stop nebo vypínáš na noc. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   12.02.2015 21:23 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: marian
Treba ešte doplniť, že na púšťanie nonstop treba mať dostatočné množstvo prosperujúcich rastlín. Jednoducho, aby "korigovali" množstvo CO2 vo vode
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 13:05 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: marian
Záleží jak velké akvárium máš, řekl bych že od 200 litrů je vypínání skoro na škodu, ale i u menších nádrží to jde udělat bez zbytečné techniky. Já jedu non-stop stále :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2015 11:39 marian – v noci to nechavate isť alebo to vyberate
chcel by som sa opýtať čo v noci, podľa knižiek by v noci CO2 nemalo byť zapnuté.. nechávate ho isť aj v nocu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2013 15:38 petrisek89 Re: optimus2x
Fotka k příspěvku Má to vliv vyráběl jsem si něco podobného doma a ten tlak z nádobky nepřetlací tlak v akvariu, je třeba to mít aspon na urovni akvarie (za ním třeba), ale ani pak nelze to zařízení umístit moc hluboku. Vyzkoušel si to mimo akvarium na rovine ( tak že to vložíš do nádoby s vodou (kýbl) a uvidíš kdy to davá bublinky kdy ne.

Případně pokud to chcesš mít níž tak je zprvu potřeba se směsí zatřást, aby proběhla prudší reakce a pak jak se reakce ustálí, přidává už CO2 konstantně. Přidávám domáčí výrobnu CO2
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2013 11:59 Muž optimus2x [3]
ahoj, k narozkam jsem dostal tenhle system :-) zapojeno jeden den a ani jedna bublinka :-O Ma nejaky vliv ze reaktor je pod akvariem? V manualu je nainstalovany na hranu akvaria, ale tam mi nedrzi skrz plastovy kryt. U hadicky mam prebytek cca 0,5m mam ji zkratit nebo to nema zadny vliv? diky za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 23:22 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Silvestr12
alalita = uhicitanova tvrdost, taky pH by nebylo na skodu.... podle tylmanovy tabulky zjistis priblizne kolik mas co2 ve vode,
asi by jsi si mel neco nastudovat o chemismu vody obecne...
a pak premyslet nad CO2, jinak ta pixkla je dost mala, pouzivaj se spis 2L PET od Coca-coly ci kanystriky

add idealni napln rybicky.net/clanky/588-idealni-napln-do-co2-kvasinkovace

co2 vseobecne rybicky.net/clanky/656-oxid-uhlicity-formy-distribuce-pridavani

clanky o chemismu vody maniakva.sweb.cz/…

staci trosku hledat pres google, vyhledavani zde na foru v podstate nefunguje....

jinak mam pocit ze mas podle popisu a udaju v katalogu prerybneno!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 18:36 Muž Silvestr12 [2] Re: Moucha
rybicky.net/nadrze/12694 tady mám rostlinky aby jsi viděl kolik a jáký..., světla mám 1*11W a alkalita nevím co je...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 18:34 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Silvestr12
vse uz tu bylo receno.... jeste malickost, kolik mas rostlin, svetla a jakou mas alkalitu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 18:01 Muž Silvestr12 [2]
čau lidi, mám doma také ten nutrafin CO2 natural system. do té nádobky se vejde 600ml(pokud jí naplním úplně celou až po vrch!) a má otázka zní: kolik a co přesně tam mám dát, na 50l akvárium a kolik na 150l akvárim??? a další otázka zní: udělá to něco čichavcům, krevetkám nebo pancéřníčkum??? "pokud ano, vypište komu a co" děkuji mnoho a myslím že tímto vyřešíme problém i dalším ;-) ;)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 11:52 R Muž Silent [5949] Re: tube
Můžu potvrdit. Měsíc jsem ho testoval a jeho účinnost je vynikající. Jediná potencionální nevýhoda je nutnost vnějšího filtru nebo čerpadla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 11:46 tube Re: JohnyD
No já používám tohle taky drahé ale funguje to super www.akvarista.cz/…
Mohu jen doporučit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2010 00:13 Muž JohnyD [6] Re: Sid
moc vám děkuji za ochotu a ještě se zeptm jak difuzor čistit, ani v návodu jsem to nenašel, vím, že vzduchovací kamínek se dá do sava, ale toto se asi jen opláchne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 22:53 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: JohnyD
Vytáhněte difuzor z akva, vyčistěte jej a znovu nainstalujte. Jak jsem psal - podle mých zkušeností obvykle už druhý den po vyčištění bublinky nezadrhávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 22:43 Muž JohnyD [6] Re: Sid
no právě mám to takovou chvilku, že nevím jak to funguje, ale po zapojení mi to během 2 dnů fungovalo jak má, (bublinky jezdily a pomalu se rozpouštěly) celý týden v pořádku a pak jsem jen odkalil a doplnil vodu 25l a přestalo mi to fungovat, právě pátrám po příčině co jsem udělal špatně nebo jestli je to normální, že po každé výměně vody přestanou bublinky běhat ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.09.2010 20:44 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: JohnyD
Mám jak tu "spirálu", tak "žebřík".
Co myslíte tím: "Vám to taky po odpuštění vody z akvaria přestane fungovat?" :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 18:12 Muž JohnyD [6] Re: Sid
tak to už je luxus, ale opravdu hodně drahé, za kousek plastu, vy máte to stejné jako já? Ještě pár dní počkám a budu doufat, že bublinky budou jezdit jak mají ;-) Vám to taky po odpuštění vody z akvaria přestane fungovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 15:28 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: JohnyD
...Každopádně jsem s tím byl moc spokojený, když to fungovalo, bublinky se téměř úplně rozpustily...
Jj, jednoduché a docela účinné zařízení - u mne rozpouští jistě víc než 95% CO2. Ovšem ta cena za kousek plastu... hmm
Za ještě lepší difuzor považuji tento: www.levnaakvaristika.cz/…
Je rozebíratelný a dá se nastavovat podle potřeby (výšky akva). :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 15:17 Muž JohnyD [6] Re: Sid
moc vám děkuji za odpovědi, zkusím vydržet ;-) já jsem čistil normálně akvarko a to mi právě nešlo do hlavy, že tam na místě kde se zadrhává voda zůstala, takže jsem myslel, že i ten povrch. Ještě jsem přemýšlel jestli jsem nějak při čištění akvaria nezavadil za hadičku a ona se nepohla dole v difuzeru, třeba jen trošku nahoru a pak by to nefungovalo, Každopádně jsem s tím byl moc spokojený, když to fungovalo, bublinky se téměř úplně rozpustily
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 14:04 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: JohnyD
Dejte tomu čas. :-)
Po vyčištění difuzéru je naprosto běžné, že bublinky hladce nekloužou a na některých místech se zadrhávají. Mohou za to drobné nerovnosti materiálu, ze kterého je difuzér vyroben. Obvykle za den, dva se situace spraví - povrch difuzéru se pokryje sliznatou vrstvou mikroorganismů, po kterém bublinky hladce kloužou vzhůru. (Mírné naklonění difuzéru na tento proces nemá významný vliv.)
Mě víc irituje :), když se do difuzéru vypraví mlasat šneci a ti pak brzdí hladký průtok a rozpouštění bublin CO2. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 13:56 Usine Re: JohnyD
Pořádně si difuzor prohlédni, jestli tam nemáš nějakou nečistotu, která ti zabraňuje projít jednotlivé bublině. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2010 12:25 Muž JohnyD [6]
ahoj, mám tento systém 2 týdny, vše fungovao perfektně, bublinky jezdili v difuzeru a pěkně se rozpouštěly. Pak jsem čistil akvarko a od té doby se bublinky zastaví hned dole na pravé straně, až když jsou bublinky 3 tak pokračují až nahoru, tak jsem myslel, že má difuzer křivě, tak jsem ho zkusil narovnat a pořád stejný problém tak jsem ho za dva dny dal úplně ke stěně akvarka, natlačil jsem ho tam, takže musí být na 100% rovně, ale problém je pořád stejný, nevíte prosím co s tím?
Bublinek dělá 12 za minutu, to je akorát

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 14:14 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: PetrF
CO2 je vhodné namíchat tak, aby vypínání na noc bylo zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 10:36 miso21 Re: PetrF
k filtru :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 10:31 PetrF
Ahoj,pořídil jsem i tenhle systém a chtěl bych se zeptat na dvě věci.1)je lepší umístit difuzér k filtru nebo na opačnou stranu akva?? 2)Jak a jestli vůbec řešíte odpojování přísunu CO2 na noc??Díky za Vaše reakce

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 10:31 Žena darka [520] Re: Ljuknes
Hadičku si myslím můžeš zkrátit podle toho, jak potřebuješ ;-) Já mám sice jiný, velmi podobný výrobek www.zoo-hobby.cz/… , hadičku jsem naopak musela prodloužit a používám lipové dřívko místo difuzoru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2010 10:09 Muž LuckyLjuk [18] - RostlinyRe: darka
Ještě by mě zajímalo jestli mohu zkrátit hadičku z tohoto setu na délku která mi vyhovuje, nebo jestli délka hadičky má nejaký význam a zkracovat se nesmí. Díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 01:15 Žena darka [520] Re: Ljuknes
rybicky.net/forum/9540 , reakce Jirky z 20.4.2009 ;-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 5877x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10573-natural-system-co2